Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 513
  • 811
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, днес имам следните резултати- TSH 1.09,
ТАТ 318.8, МАТ-182.2
TSH ми е ок, очевидно, беше над 5 миналия път. Обаче антителата не са мръднали. Утре имам час при доктор Тодорова, ама все пак да попитам...как ми се струва, да опитваме ли вече?

# 226
Направо дерзайте и много скоро да се похвалите! Hug

# 227
На 1 страница прочетох за д-р Нончев от Пловдив и му се обадих. В понеделник съм на преглед. Дано помогне!

Ще помогне! Страхотен професионалист и невероятно добър човек, освен това всичко ще ти обясни подробно и ще те успокои! Ще чакам да докладваш след прегледа  Hug  bouquet
Благодаря за куража! Ще докладвам!

# 228
Здравейте момичета  Hug Днес ми излезнаха резултатите и ще ви помоля да ми помогнете в разчитането им . Всичко е в норма , чудя се дали няма някакви специфики по време на бременност newsm78
фт3 - 5,7 ( 2.34 - 6.29 )
фт4 - 15,7 (10.29 - 24.45 )
тсх 1,22 (0.4 - 4.25 )
ТСХ ми се струва  , че е идеално , ФТ4 по средата , ФТ3 е малко нагоре , но не е чак толкова близо до горната граница . При д-р Тодорова съм чак на 17 април , тогава , живот и здраве , ще съм в 9 г.с. , дано всичко е наред .
Иначе в неделя бях на гинеколог - сакче име , каза , че всичко е нормално за такава ранна бременност , тази неделя пак съм там - тогава ще бъда в края на 6г.с. - началото на 7 г.с. Иначе нямам почти  никакви симптоми - единствено пишкам по-често и гърдите са ми напрегнати . Изобщо не ми се гади , а  и апетита не ми се е повишил - дори ми се струва , че сега май ям малко по-малко .
niko11 , стискам палци всичко да бъде наред , не си мисли глупости предварително .

# 229
tonivil, поздравления, да запазиш стойностите до 9-ия месец!!! Прасунчо нещо ми се губи тия дни Thinking иначе мен ме е хванал някакъв вирус и се чувствам много зле. Гърло, хрема, чак ушите ме болят. Тази вечер ще си взема 4 доза антибиотик, а не чувствам подобрение. И нурофен стоп колд имам да пия, ама на листовката пише да не се приема при проблеми с щитовидната и при прием на лекарства за сърце и кръвно (такива също пия) и не го пия.  Имам чувството, че това хашимото ми изостря всички болести и ги карам по-тежко от друг път. Де да знам, може и да си внушавам, и аз само лоши неща си мисля.

# 230
Даа, Прасунчо наистина се губи тези дни newsm78, дано всичко е наред  Praynig

# 231
Дано, наистина всичко да е наред с Прасунчо!!! Прасунчо, дръж се ! Praynig

# 232
Момичета вчера "срещнах"  прасунчо  в една друга тема.  Всичко е наред  Peace

# 233
  • София
tonivil - според моята ендо нормите за бременна наистина са малко по-различни. ТСХ-то гледаме да го държим под 1,5, а ФТ4-то - по-близо до горната граница. На мен при ТХС 1,1 и фт4 около 13, лееекичко ми увеличи дозата на еутирокса заради фт4-то.
Ама това е моята де, тя е по-предпазлива. Тодорова може да е ОК.

# 234
Момичета,честито Благовещение.

# 235
  • София
Честит празник и от мен! Да сме здрави, обичани и усмихнати пожелавам на всички от сърце!

tonivil, просто са ти отлични резултатите! Браво!

Little Evil, и според мен можете да опитвате. Сподели все пак какво ти е казала д-р Тодорова

# 236
Момичета, аз още преди две теми си споделих проблема и май се оказа, че съм от отбора Хашимотки, което надявам се, не е толкова ужасно, колкото отчасти изглежда.

След като чаках 3 месеца за преглед при д-р Тодорова и се оказа, че въпреки всичко няма да може да ме приеме преди май  Confused извадих страшен късмет като по случайност доц. Здравко Каменов утре ще може да ме приеме, защото преглежда извънредно в МЦ Лора.

Моля ви дайте някакво мнение или препоръка за него. Не знам нищо, просто го видях в списъка на първа страница от темата и ви се доверявам  Embarassed

И честит празник!   bouquet  bouquet  bouquet

# 237
здравейте искам да попитам миналия месец ТСХ то ми беше 5.88 при граници 0.34-5.5 ,този месец реших пак да пусна  ,но ТСХ то ми излезе   3.74 при граници 0.34-5.5   и този месец съм забременяла  ,та въпроса ми е трябвали да си пусна допълнително  ф3 и ф4  и да посетя ендокринолог или това ТСХ при бременност е добре ?

# 238
.Маги. , задължително на еднокринолог, за да ти коригира дозата . Ти не казваш дали пиеш нещо, но ТСХ трябва да е 1,5-2

# 239
.Маги. , задължително на еднокринолог, за да ти коригира дозата . Ти не казваш дали пиеш нещо, но ТСХ трябва да е 1,5-2

не нищо непия ,а преди да отида на ендокринолог трябва ли да си изследвам другите хормони ф3 и ф4 или пък ТАТ И МАТ ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт