Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 490
  • 811
  •   1
Отговори
# 435
  • София и там където не се пуши
   Има ли начин и те да влязат в норма с диета или хапчета...  newsm78

Аз имах малко и вървят нагоре, а моя приятелка имаше с хиляди - нейните вървят надолу, при това още в първите месеци ги свали двойно. Тя пие доста повече лекарства от мен - за кръвно, за .......... не ге знам всичките. Та от какво може точно човек да му мине, аз не зная. Май и спокойствието е важно.

# 436
Момичета, знаете ли каква е ролята на тези ТАТ и МАТ, аз от тях се бях наплашила, че са високи. Има ли начин и те да влязат в норма с диета или хапчета...  newsm78
ТАТ и МАТ унищожават ЩЖ.При различните хора се повлияват от различни неща.По принцип изписват Селен за тях,но не при всеки помага.

# 437
  • София
ново начало, направо ми скри шапката с тази информация  #Crazy
Аз пак да попитам пациентките на д-р Тодорова да ме ориентират за цени?   bouquet

# 438
Прегледа при д-р Тодорова е 40 лв.

# 439
magnet_for_happiness, благодаря за отговора. права си, че е объркващо с многото доктори. преди да успея да стигна до Начев (беше извън БГ) отидох при ендокринолог, който силно ми препоръчаха и той, и след това Начев, казаха едни и същи неща. За Хашимото рецептата е само една - заместителен хормон, като въпроса е да се следи и предписва точната доза. Първият д-р каза, че преди години се е залагало много на селен, но последните изследвания, са показали, че няма отношение. предполагам и не вреди, но не ми е казвал да го пия.
Много съжалявам, че в една година са ти се случили такива лошотии. Дано всичко лошо да е било концентрирано само в миналата година и тази да привлечеш щастието като магнит Simple Smile. Ти след неволите ли откри за Хашимото? Насякъде пише, че е една от честите причини за спонтани аборти. След като няма др. проблеми, ще стане като го вкараш в норма.

white tulip, доколкото разбрах от доктора, при хашимото следят само ТСХ, може би защото няма как да повлияят на антителата, а и доколкото четох в темата, всяко момиче реагира различно, на различните опите да се свалят. но това все пак са думите на ендокринолог, чиято грижа е ТСХ и ЩЖ....може би имунолозите имат друго отношение към антителата, които са в тяхната област.

някой консултирал ли се е с имунолог за ТАТ и МАТ?

прекрасен ден на всички!

п.п. ще се науча да пиша по-кратко

# 440
някой консултирал ли се е с имунолог за ТАТ и МАТ?

Аз.Освен Лимфомиозот друго не ми предписа.Вече при забременяване ми даде разни препоръки.

# 441
...
п.п. ще се науча да пиша по-кратко

Не е нужно Naughty Тук харесваме дългите постове - носят повече информация, а и нали сме се събрали да си приказваме и споделяме.
И добре дошла. То не е добре, де, ама като си дошла вече, какво да те правим Mr. Green

Момичета, дали няма някакви промени пак в ЗК по нашия въпрос тази година? Все се надявам да ни върнат пак при ендокринолозите. Омръзна ми да воювам с личния. Като че ли искам в петзвезден хотел да ме прати за негова сметка ooooh!

# 442
Аз тази година нищо не съм ползвала по ЗК и незнам какво ни се полага.Другия месец смятам да отида при личния,но не съм сигурна дали ще бъде коректен и ще ми каже какво ми се полага.
Така,че и мен ме интересува.
А някой знае ли нещо за Прасунчо? newsm78

# 443
  • София
Аз знам, че вече освен самите ендокринолизи и джипитата ще могат да дават талони за изследвания. Като отидох в Кандиларов да си пусна THS, FT4, TAT и МАТ ми казаха, че първите 2 се поемат от касата. Знаете ли дали има ограничение на талоните, които можем да получим за година, защото ако на всеки 2 месеца се изследва все по нещо + талона за самия гинеколог-ендокринолог си стават доста и се чудя дали личната има право да ми откаже талон.

# 444
Момичета, дали няма някакви промени пак в ЗК по нашия въпрос тази година? Все се надявам да ни върнат пак при ендокринолозите. Омръзна ми да воювам с личния. Като че ли искам в петзвезден хотел да ме прати за негова сметка ooooh!
Аз от теб чух, че вече не ни диспансиризират, но скоро една позната ми спомена , че са я диспансиризирали  (дано я пиша правилно тази дума ) при ендокринолог  newsm78 . Ще взема да я разпитам, тези дни  Peace

# 445
птица, добре заварили! наистина се радвам, че ви открих.  Hug
утре ще ходя при имунолог в б-ца Иван Рилски и ще я разпитам подробно за Тат и Мат.
магнитче, някой обясни ли ти защо не усвояваш фолиевата киселина? разрешението какво е - да приемаш в по-големи количества ли?

# 446
  • София
птица, добре заварили! наистина се радвам, че ви открих.  Hug
утре ще ходя при имунолог в б-ца Иван Рилски и ще я разпитам подробно за Тат и Мат.
магнитче, някой обясни ли ти защо не усвояваш фолиевата киселина? разрешението какво е - да приемаш в по-големи количества ли?

Първо на въпроса ти по-горе- да,след проблемите открих хашимотото.
А защо не усвоявам фолиевата- ами генетично е,то добре че само това е проблема+ хашимотото де Simple Smile Пия увеличено количество неофолик мета.

# 447
Моят съвет е ако искаш наистина добър ендокринолог да дойдеш при д-р Катя Тодорова когато преглежда в Плевен.
Благодаря Ерота  Hug

За птица: Има диспансеризация за Хашимото и е при Ендокринолог. Личната трябва да ти напише такъв талон и да отметне, че е за това.

# 448
Дали може малко повече информация за това диспансеризиране, че аз нищо не знам за това. Като го има - прегледи ли, изследвания ли, нещо полага ли се? Защо се прави?

# 449
Дали може малко повече информация за това диспансеризиране, че аз нищо не знам за това. Като го има - прегледи ли, изследвания ли, нещо полага ли се? Защо се прави?
Като си диспансеризиран при някой лекар, от там нататък не ти трябва направление за да ходиш при този ендокринолог. Все едно той си е твоя личен ендокринолог, плащаш му 2,40 лв на прегледа, и той ти пуска изследвания по ЗК .

Общи условия

Активация на акаунт