СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 20

• 22 295
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Сима без думи съм, не бих се наела да споря с някой, който е твърдо убеден в правотата си, но от друга страна бих  държала да си кажа мнението, в случая както си направила и ти.
Аз бях писала преди, че мойта кръстница - лекар е хем, от кога ме беше заюркала да захранвам Боби, може би нямаше 3 месеца, а после се опитах да споря(отказах се), че е по-добре даже и на АМ до 4-6 месеца, отколкото ранното захранване, а наскоро ми избухна с това, че не съм почнала правилно захранването със сок, а защо с картоф и оризова каша. Та отплеснах се, че се набирам още по повода, идеята беше, че и да споря полза няма, аз знам, че за себе си съм се информирала и съм направила правилния избор, а на нея на дърти години няма как да и промивам тепърва мозъка при положение особено, че на нея това не и е изобщо до главата

За хремата и аз съм за виброцила и коризалията плюс искрени пожелания за бързо оправяне  Peace

Поли споко за шарката, даже и да хване бебешока бързо ще мине, а гаранцията за Мони е никаква точно, Коко на два пъти им се изпонатръшква групата докато и той хване.

Анита  Hug

Аз имам един въпрос към тези, които са наясно с постите - въпроса е знам, че като се пости се избягват някои храни - обобщено това са всички животински продукти+яйца+извара/сирене и всичко, което е от животински произход ? или .... Гостенка ще имам, която пости и ми се иска и нейната душичка да зарадвам, не върви ние да си ръбаме месце и вкусни салатки, а тя само на ядки да кара. Днес доста инфо потърсих за постите, но ми се стори много сложно имало конкретни дни,, в които можело някакви си неща, та затова питам де, не за друго. Поне прочетох, че Българската православна църква забранява изришно на кърмачки, родилки, немощни, стари и болни да правят постите.

# 631
  • София
Соник, не писа как мина при хомеопата ?
Вярно, че не писах. Ами жената беше доста откровена и ми каза, че се лекува дерматитът, но отнема много време и става трудно. Повечето дечица се оправяли към годинка - годинка и половина (дали от хомеопатията или просто го израстват, не е ясно Simple Smile ). Но при всички случаи нямало да стане за месец-два. Най ме уплаши с това, че почти винаги се получава т.нар. лечебна криза - рязко влошаване, което отминава за около седмица. Много ме е страх да не пламне целия, че направо ще умра от чувство за вина Rolling Eyes Ама пък и не мога да го оставя, без да правя нищо. Та вече започнах да давам капките и сега ми оставя само да стискам палци и да се моля.

Заради сантиметрите не се притеснявай, може да не да го премерили както трябва или миналия път да са го измерили по-дълъг. Пък и да не е, едва ли е тревожно, нали е порастнал на килограми Grinning

# 632
Надина м аз по скоро  себе си  пазя  Embarassed, хич не ми се пъпчасва сега.....както не съм излизала от около месец , да направя 2-3 разходки поне , та тогава  Laughing.
Разгледай тук.

# 633
Поли, ммммм при теб ще е интерено, а стискам палци тогава  Peace
Точно това четох, нооо в главата каша   bouquet

# 634
  • София
Надина, аз знам, че не се ядът никакви храни от животински произход, поне майка ми така прави  Peace
Малката днес спа 5 пъти, общо около 7 часа  Shocked Това не се е случило, откогато беше на 1-2 месеца.

# 635
Здравейте!
Днеска цял ден по болници, лекари, здравни каси..... Като цяло изписахме млякото на малкия по ЗК, заради алергията и ходихме на консултация. Резултата е 9650 (+1250гр) и 70 (+2см) за месец и малко.   Tired

Каши не можем да ядем заради пълнеенето. Картоф и ябълка също, заради слузта... нищо не сме захранили още... Сега опитва с ориз дано не даде реакция.

Анкетирах се, пазя си мъжа, че ми е злато, щом ме търпи  Blush

Днес се претеглих и установих, че съм на кг-те на които забременях- 60кг. Висока съм 174 Simple Smile Много съм доволна. Мисля, че най-вече начина ми на хранене е виновен. Не съм пазила диети  Peace

# 636
Тони29 не копирай.Шегувам се.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 22:32 от *мамаРени*

# 637
Nadina През този пост се изключват всички млечни/животински продукти. Може да се яде риба на  25 и 28 март. Всички мекотели, които нямат кръв (скариди, калмари, октопод) са позволени през целия пост.

# 638
  • До хладилника, който обичам
Бу, пак за декорациите - за колко дни ти дойде поръчката?
М, не премерих точно, но сигурно 10-14, не повече.

А моята Ръкавичка отказва да бъде захранена. Да лапа неща - да; да смуче ябълки - да; да хапе настървено - да; да ми краде от чинията и да лапа - да; да преглъща каквото и да е - твърдо не. Не ще. Плюе и ме гледа укорително.
Ще я оставя за седмица и пак ще видя как е хавата.

# 639
И моят младеж първите дни не знаеше какво да я прави тая храна и само я подмяташе из устата и плюеше. Взех да му правя пюретата/оризовата каша с кърма първите няколко пъти и проработи. Ориентира се. Иначе само каша с вода е разбираемо да не харесат, особено за първа лъжица.
 10 дни след първата лъжица отваря една голяяяяма уста и лапа каквото му забъркам. (с вода, че ме мързи да цедя и после помпа да мия  Crazy)

# 640

10 дни след първата лъжица отваря една голяяяяма уста и лапа каквото му забъркам.

Mинаха 10 дни, ама сме още на старта. Все така плюе и се чуди как да си го завърти това пюре в устата Rolling Eyes

# 641
То вече деня мина, но да честитя на празнуващите   bouquet Милица, честито и на вас и да оздравявате! Бебе6оци, да ти е жив и здрав, на ръце да те носи   bouquet
Анита, оправяйте се бързичко  Hug
Така....дойде едната , сега чакам втората.... Crazy  (както споменах си набавих пасатор + уред за готвене на пара).
 Обаче възникна проблем.  Whistling
Малко се позапече от тия моркови и ябълки и понеже круша нямам вкъщи, но имам рекламни бурканчета на hipp. Та отворих едно и днес храних от бурканче. Егати рахата. Няма мазане, 1 час мотане и миене да приготвя 50 грама пюре и после да мия купички и лъжички......та ето го проблема  Mr. Green. Мъжът ми като ми видя доволната физиономия и цяла сутрин ме бъзика.
В този форум все полезни неща намирам.  newsm44 Ей това ще го покажа на ММ, да види каква съм пестелива...по едно купувам, пък и си го ползвам после. А не да разправя...оффффффф, жени  Mr. Green Дай им да пазаруват само, пък меракът после бързо им минава  hahaha То затова гардеробът пращи по шевовете, пък отварят и казват "нямам какво да сложа"  Stop
Относно зачервените бузки-аз установих, че при нас зъбоникненето е "гарнирано" със зачервени бузи и повръщане.
То зачервените бузки май от всичко се получават. Аз като смесих зъбоникнене с АБ, разстройство и захранване...освен боб да хвърля да позная от кое стана   #Crazy Май само повръщане не сме "гарнирали" още  Peace
refresh, за брекетите много ме впечатли. Аз ходих преди 2 години, записала съм си час, отивам и лекарят ме пита "На колко години е детето"...и аз срам, не срам казвам "Ми...то аз съм детето"  Embarassed Каза, че съм била позакъсняла и на тази възраст вече дори и да се приберат зъбите, после пак щели да се върнат в предишното си състояние...та ме отказа, а целият град при него ходи, води се най-добрия специалист. Звездички ли ползва или обикновени?

# 642
  • София

Добро утро!
Айде на кафе и палачинки, че днес станахме на 7 месеца! Как лети времето...
Днес Ана Мария ни даде да спим до 6:30ч, сигурно по случай рождения й ден  Laughing

# 643
Добро утро!

Ставаме на половин годинка! Честито и на другите месечинки!  bouquet

# 644
  • София
Честита ви половин годинка, Бамба!

Общи условия

Активация на акаунт