Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 47 612
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
няма ли някой който да ги отведе другаде?
и как така да им даде 2-3 седмици??? толкова дълго ли отнема?

При нас изобщо не се случи.

какво значи другаде? От Люлин в Слатина например?  Rolling Eyes
Така само ще станат още по-агресивни. В гората над руското посолство има няколко кастрирани кучета, прибрани от някъде другаде и пуснати в гората - от страх, че са на чужда територия са адски конфликтни. И в КАТ има такава групичка, не знам дали са кастрирани, обаче със сигурност не са местни.

# 16
  • София
http://vbox7.com/play:30eaff94&al=1&vid=

Защо винаги убивате?Унищожавате всичко, което ви пречи?Потърсете съдействие от общината, трябва да научим чиновниците да си вършат работата.Не винаги антифризът и отровата са решение.
Това са живи същества също като вас...........,а може би по-живи!

Да, след като ги срещнем, би могло и те да се окажат по-живи, права си!...

Отрова, мамицата им помиярска! Няма какво да чакаш да ти осакатят физически и психически детето!

# 17
  • в страната на чудесата

какво значи другаде? От Люлин в Слатина например?  Rolling Eyes
Така само ще станат още по-агресивни.

неправилно се изразих - другаде - имам предвид приюти и пр. нали построиха няколко големи приюта... и все пак кой решава колко крайно агресивни са. на мен ми стига и само малко агресивно куче, брррр

# 18
  • Има много детски смях.
А след отровата? Какво правите с труповете? Защото и аз съм на крачка да дам чудно месце на местната глутница, ама като се гътнат, какво става?

# 19
  • София
А след отровата? Какво правите с труповете? Защото и аз съм на крачка да дам чудно месце на местната глутница, ама като се гътнат, какво става?

5-10 лв на кварталния пияница и/или на някой запазил разсъдък клошар и въпросът може да се реши, мисля...

# 20
Писна ми от защитници на бездомни кучета!!!
Проблема трябва да се реши радикално, след като Екоравновесие действат толкова неефективно!

В района на моята работа е пълно с бездомни кучета.
Пускаме оплаквания непрекъснато, имаше нападнати колеги, идваха няколко пъти от Екоравновесие да ги прибират и кастрират.
И какво - едно голямо НИЩО!
Стават все повече и повече.
Сега си имаме и поколение, едни малки и сладки кученца, които след някой друг месец ще станат опасна глутница.
Сутринта като карах покрай тях така ми идеше отвътре да мина през тях.... но не можах, сърце не ми даде.

Толкова бяха сладички и милички, а в какво ще се превърнат скоро......  ooooh!

# 21
Ще следя темата, защото ми е чудно какво ще направят "институцийте"?

В нашият квартал си решихме проблема........с идеите от по-предните постове.За съжаление от общината и от Екоравновесие само се водят, че правят нещо.
Най-много да ги кастрират и да ги оставят пак в р-она.Ама на нас кучета, па макар и кастрирани не ни трябват.

На природозащитницете  -   вземете си ги у вас, направете си приют и се ги гледайте.
Аз искам да си гледам децата, а не кучетата.При това безопасно!!!Сещате ли се какво става с лъвицата, ако и нападнеш малкото........ #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 22
аз също им сигнализирах на Екоравновесие още есента. Казаха ми да си променя маршрута, записаха си и обещаха че ще дойдат - никой не дойде да ги прибере, а по-странното е че видях нови кучета, които преди не бях виждала въобще около блока, според мен са докарани отнякъде защото си ходят вкупом или са си преразпределили територията и тая глутница в момента се е наместила точно пред нашия блок....проблема според мен е неразрешим

# 23
На природозащитницете  -   вземете си ги у вас, направете си приют и се ги гледайте.
+ след това да минат и да изчистят екстраментите от тях. слаломирането по улиците между кафявите купчинки почна доста да ми дотяга.

аз също им сигнализирах на Екоравновесие още есента. Казаха ми да си променя маршрута, записаха си и обещаха че ще дойдат - никой не дойде да ги прибере, а по-странното е че видях нови кучета, които преди не бях виждала въобще около блока, според мен са докарани отнякъде защото си ходят вкупом или са си преразпределили територията и тая глутница в момента се е наместила точно пред нашия блок....проблема според мен е неразрешим
от къде да си променим маршрута? те са навсякъде. случвало се е да стигам до целта си по невъобразими параболи, а те отвсякъде дебнат и се зъбят насреща ти.
а като не идват, варинтът - гала-вечеря.

# 24
И аз съм за отровата. А ето и един линк за всички защитници на бездомните помияри:
http://vbox7.com/play:cc813649http://vbox7.com/play:cc813649

# 25
Смятам , че кучета които са доказано  и непредизвикано агресивни към хора , трябва да бъдат умъртвявани. Безболезнено! Дори и все още да не са осакатили някого сериозно доживот! Отнесла съм много коментари по този повод колко съм страхлива , жестока , бездушна и егоистична , но съжалявам , не се смятам за такава. Инстинкт го наречете , воля за самосъхранение. Вярно е че са живи същества , но не може да се разчита на настроението им , дали са жадни , дали ги сърби , криво ли им е и т.н.

Но моля ви не ги измъчвайте с отрови и антифриз, не ги убивайте бавно и болезнено и мъчително.  Нехуманно е , тъжно е , гледката е ужасна , вината е огромна.  Отговорните институции би трябвало да си свършат работата и да ги подложат на "хуманна" евтаназия. Побъркайте ги от звънене , докато не си изпълнят задълженията.

# 26
  • София
Отговорните институции би трябвало да си свършат работата и да ги подложат на "хуманна" евтаназия. Побъркайте ги от звънене , докато не си изпълнят задълженията.

не прочетохте ли по-горе в темата колко хора са разказали опита си с "отговорните институции"? не видяхте ли какъв е ефекта? преди да побъркаш държавна институция от звънене, ще се побъркаш ти сам - гаранция. а "хуманна евтаназия" не прилагат, както се вижда от разказите.

какъв е смисъла да си пишем красиви празни приказки постоянно и циклично, които не водят до нищо? ако така неефективно си решаваме всички житейски проблеми, ще изчезнем като вид.

# 27
  • София
Авторката да си даде накакъв разумен срок, преди да почне да ръси отрова! Упорито да звъни на общината и Екоравновесие, позовавайки се на:

Общинска програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета 2008 - 2011  /по-конкретно ОПОПБК 2008-2011 Г. приета с решение № 231 по Протокол № 11 от 24.04.2008 г. на Столичен общински съвет :

2. Евтаназия на неизлечимо болни и доказано агресивни безстопанствени кучета.
2.1. Неизлечимо болни животни се подлагат на евтаназия, съгласно чл. 179, ал. 3, т. 1 от ЗВД и чл. 45 ал. 8 от ЗЗЖ.
2.2. Доказано агресивни кучета, участвали в инцидент с ухапване на човек се подлагат на евтаназия съгласно чл. 179, ал. 3, т. 4 от ЗВД.

Не мога да проумея, как има родители, които така безотговорно апелират за  разхвърляне на отрова на обществени места  Shocked
Дъщеря ми е на 2.8 г., но откакто проходи, а съм я изпуснала за миг от поглед и е налапала нещо от земята. А ако види отровно саламче навън? А ако го глътне? Какво правим тогава?
/И преди някой да попита, ще кажа, че отскоро имам и куче, но за него не се притеснявам, понеже го разхождам само с намордник. Не мога да кажа същото, за собствениците на дребни и скъпи породи, за които не се намират намордници/.

Отборът на "отровителите", преди щедро да раздава съвети, е забравил да спомене, че се носи наказателна отговорност за подобни действия:

Чл.352 от НК,:
 „Който замърсява или допуска да се замърсят водни течения, басейни, подземни води или териториалните и вътрешните морски води, почвата и въздуха и с това ги направи опасни за хората, животните и растенията или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други народностопански цели, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от 100 до 5 000 лева".

ПП. Обичам кучета, но съм твърдо "за" евтаназията на агресивни животни, с необходимите мерки за безопасност. Добър вариант, при липса на съдействие от общината и съответните организации, е да се свържете с някоя ловна дружинка, която ще реши проблема бързо и безболнезнено. По милосърдно е, от 2 седмици престой в приют и умъртвяването им с газ, или както имаше случаи, за икономия да ги размазват с кирки и лопати.

ПП.1 Проблемът е обществено значим, но на никой не му пука /типичното `кво ли е наред в държавата, че и за помиярите да мисля!/, докато не прострада пряко или косвено. Нужно е само, да се спазват няколко простички правила, за да изчезнат глутниците от бездомни кучета, в близките 5-10 години, а защо не и по-бързо.

1. Кастрация на здравите улични кучета и евтаназия на агресивните и болните.
2. Кастрация на всички безпородни кучета, независимо дали се отглеждат в домашна обстановка.
3. Солидни 4 цифрени глоби за всеки, решил да пусне кучето си /или рожбите му, резултат на добри междусъседски отношеня/ на улицата, вместо да го/ги закара в приют. Да се отнася и за болни  кучета, чиито стопани ги пускат на улицата за да не се охарчват и същевременно да са с "чиста" съвест. /Тук съм сигурна, че ще се намерят съседи, които ще съдействат с пълна сила/
4. Никога не подарявайте домашен любимец от какъвто и да било вид - само защото е пухкав, екзотичен и сладък, без да сте се допитали до  бъдещия собственик! Това, че обича животни - не е аргумент! Може да ги харесва само на картинка и да няма време, желание или възможност да се грижи адекватно за тях.
5. Най-добре ще е да се въведе практиката, всяко бездомно животно да се прибира в приют и когато не се потърси в срок, да се умъртвява. - При тази ситуация грешка трудно може да се допусне, понеже според нашето законодателство специално домашните кучета трябва да са с чип и регистрирани в общината!

# 28

Цитат
2.2. Доказано агресивни кучета, участвали в инцидент с ухапване на човек се подлагат на евтаназия съгласно чл. 179, ал. 3, т. 4 от ЗВД.

Трябва ли да се чака някое куче, да ухапе човек, да му нанесе физически и психически травми, за да го докажат като агресивно???
Айде няма нужда!!!!  Naughty

# 29
Отговорните институции би трябвало да си свършат работата и да ги подложат на "хуманна" евтаназия. Побъркайте ги от звънене , докато не си изпълнят задълженията.

не прочетохте ли по-горе в темата колко хора са разказали опита си с "отговорните институции"? не видяхте ли какъв е ефекта? преди да побъркаш държавна институция от звънене, ще се побъркаш ти сам - гаранция. а "хуманна евтаназия" не прилагат, както се вижда от разказите.

какъв е смисъла да си пишем красиви празни приказки постоянно и циклично, които не водят до нищо? ако така неефективно си решаваме всички житейски проблеми, ще изчезнем като вид.

Не пиша празни приказки , не виждам причината на вашето заяждане.
Казах , че признавам наложителното умъртвяване , но ако е възможно то да не причинява страдание на животното , болезненото и мъчително отравяне би тежало поне на моята съвест. Затова мисля , че това е възможно най-крайния вариант за справяне , и преди да се предприеме трябва да се опита и "свързване с институциите" , ТОКУ ВИЖ направили нещо . А не направо с камъка или лопатата в черепа и прочие .

Общи условия

Активация на акаунт