Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 46 542
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Абсолютно винаги съм гледала да разхождам и пускам да тича кучето си, което е огромно, възможно най-далече от майки с деца. Мисля, че е достатъчно. И той има нужда от социален живот, от тичане и свобода.
Нямаше ли някакъв закон, който забранява да се разхождат свободно кучета  независимо дали е далече или не от майките с деца newsm78
Аз поне незнам да има такъв закон.А и с какво ще ви пречи едно куче пуснато на село,в гората или в полята извън градът?Всяко куче е щастливо когато може да усети вятъра в ушите си докато бяга,да донесе пръчка...

# 691
На 29.04. ще има Национална кръгла маса в Шумен, по повод на проблема.

# 692
Абсолютно винаги съм гледала да разхождам и пускам да тича кучето си, което е огромно, възможно най-далече от майки с деца. Мисля, че е достатъчно. И той има нужда от социален живот, от тичане и свобода.
Нямаше ли някакъв закон, който забранява да се разхождат свободно кучета  независимо дали е далече или не от майките с деца newsm78
Аз поне незнам да има такъв закон.А и с какво ще ви пречи едно куче пуснато на село,в гората или в полята извън градът?Всяко куче е щастливо когато може да усети вятъра в ушите си докато бяга,да донесе пръчка...

Закон за ветеринарномедицинската дейност:

Чл. 177. (1) Забранява се:
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;

# 693
  • София
И общинска наредба има освен това!

# 694
  • София
Абсолютно винаги съм гледала да разхождам и пускам да тича кучето си, което е огромно, възможно най-далече от майки с деца. Мисля, че е достатъчно.
Joy Аз като съм сама, значи, трябва да търпя твоето куче? Или някоя стара баба? Или някой мъж?

# 695
  • София
Има места, където няма сами хора, например полето зад нас. Напълно нормално е хората да си пускат кучетата да потичат на такива места. За съжаление, моето куче е непослушно и даже на такова място не мога да го пусна, затова много искам от общините да осигурят оградени места за разходки, в момента това е може би най-голямата ми мечта.

# 696
Има места, където няма сами хора, например полето зад нас. Напълно нормално е хората да си пускат кучетата да потичат на такива места. За съжаление, моето куче е непослушно и даже на такова място не мога да го пусна, затова много искам от общините да осигурят оградени места за разходки, в момента това е може би най-голямата ми мечта.

На полето на никой не пречи ,обаче парка не е полето ,а повачето хора си пускат кучетата именно там
Защо ли обаче се съмнявам ,че някой софянец от центъра ще отиде на полето да си пусне кучето
И аз съм за ,да се направи кучешки парк
И предлагам паркчето зад сити центъра да се обособи за кучета и там да се огради  Мисля,че е подходящо мястото за кучешки парк
А и без това така си му казват

# 697
В квартала, в който живея са направили кучешки парк, но и там е пълно с майки и деца.
Неприятно ми е било, но не крякам постоянно по майките, от които половината оставят децата си да търчат свободно из КУЧЕШКИЯ парк, които деца крещят и не един път буквално са се хвърляли да стискат кучето ми и ако се случи да направя лека забележка, понеже кучето става нервно и не искам да стане инцидент, то майките ми крещят на мен.
Е, не само стопаните не си знаем гьоловете.
Рядки са случаите, в които разхождам кучето по др. паркове, но то е точно защото кучешкия парк на моменти е бол с майки.

"Аз като съм сама, значи, трябва да търпя твоето куче? Или някоя стара баба? Или някой мъж?"
-  както аз търпя в кучешкия парк 100 деца да налитат и да мачкат кучето, да гледам физиономиите на недоволните майки, така и моето куче ще се търпи, ако го разходя в др. парк и то на място, където почти няма хора. На оживени места, пълни с деца и пр., не си позволявам да го пусна Wink

# 698
  • Stuck in a moment
Място за разходки на кучета без каишка и др. в нашия парк имаШЕ. С ограда и надпис. Разрушиха го не след дълго точно "добри стопани".

# 699
Място за разходки на кучета без каишка и др. в нашия парк имаШЕ. С ограда и надпис. Разрушиха го не след дълго точно "добри стопани".
Всъщност много често такива места се разрушават от деца и младежи.Едва ли някой стопанин би разрушил това място.Или поне това са един,двама.

# 700
Всъщност много често такива места се разрушават от деца и младежи.Едва ли някой стопанин би разрушил това място.Или поне това са един,двама.

Доста стопани са именно деца и младежи Катт
Включително и ти

# 701

Ама разбира се, именно хората, които искат да си разхождат кучетата в специален парк, ще вземат да го разрушат... Извинете, обаче изобщо видяхте ли какво написахте? Не се заяждам изобщо, но това ми се стори изключително безсмислено... Мисля, че всички много добре знаем от какви хора точно биват разрушавани такива обществени места и собствености. Вандализъм навсякъде и определението за такива хора далеч не е "стопанин на животно"...

# 702
  • София
  както аз търпя в кучешкия парк 100 деца да налитат и да мачкат кучето, да гледам физиономиите на недоволните майки, така и моето куче ще се търпи, ако го разходя в др. парк и то на място, където почти няма хора. На оживени места, пълни с деца и пр., не си позволявам да го пусна Wink
Ще ти търпя кучето, ако е на повод. Ако щъка свободно до мен и ме гледа страшно - ще ме прощаваш.

# 703
  както аз търпя в кучешкия парк 100 деца да налитат и да мачкат кучето, да гледам физиономиите на недоволните майки, така и моето куче ще се търпи, ако го разходя в др. парк и то на място, където почти няма хора. На оживени места, пълни с деца и пр., не си позволявам да го пусна Wink
Ще ти търпя кучето, ако е на повод. Ако щъка свободно до мен и ме гледа страшно - ще ме прощаваш.
Кучетата ни не ви се врът в краката а стоят до нас на повод.Така,че имаме правода си ги пускаме извън населени места да побягат.След като градинки не ни направиха.Аз нямам намерение да държа кучето си до живот на повод.Независимо къс или дълъг.
Да уточня все пак,какво имам предвит под ''ние'':Ние сме стопаните който правим това което трябва,тези на който ни пука за кучетата ни,тези който се стараят да спазват законите.

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 14:30 от katt

# 704
  • София

Ще ти търпя кучето, ако е на повод.
Кучетата ни не ви се врът в краката а стоят до нас на повод.Така,че имаме правода си ги пускаме извън населени места да побягат.
Чети, бе, моме, чети.
За полето никой ни рИве да търчат кучоците ви. Нали за населени места говорим?

Общи условия

Активация на акаунт