Машина за хляб-29 част

• 47 516
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Dani_Frango, и аз съм с Мулинекс 5000, досега съм правила 2 бели и един пълнозърнест хляб, и 3те ги допичах за по 10 минути и пак не ми стана отгоре кората  Sad  поне отдолу и отстрани са с хрупкава и дебела кора. Мислех си, че нещо ни е слаб тока, но явно не е от това.

# 256
  • На черешата
Правя дозата за 1 килограм и почти стига до ръба на контейнера. Но съм пробвала и с най-малката доза - същата работа! Дали ако го мажа с нещо отгоре, ще е по добре. Мечтая си дори за кора като на едновремешните селски хлябове, а моята става освен беличка и доооста тъничка.

А пък аз искам непрепечена коричка, ама ТЦ, намалявам на най-ниската степен и пак става много препечена.  Confused

# 257
Цитат
Дядо Хаджия, моята фурна само отдолу няма.Има отдолу с топъл въздух.Притеснявам се че като е с топъл въздух ще изсъхне.Ще опитам следващият път, дано не стане фал с тоя топъл въздух.
Аз също пека на вентилатор – и  няма проблем,  не се шашкай  Laughing за втасването, а когато дойде времето за печене
 я пускам на 160* –  60мин.  без  предварително загряване  и тестото расте още, но трябва да внимаваш със съда за печене – да е по голям, че аз имах няколко преливания  Mr. Green

# 258
  • Русе
Да попитам пак: за по-сладък козунак какво да е съотношението на захарта и подсладителя. Сега слагам 150 гр. захар.

# 259
  • Разград
Да попитам пак: за по-сладък козунак какво да е съотношението на захарта и подсладителя. Сега слагам 150 гр. захар.

Това на колко яйца в рецептата?
Аз слагам 200 гр на 3 яйца.Предпоследният път като правих козунак сложих 150 гр захар+1 чл подсладител и да ти кажа не ми беше никак сладко.Та,последният път си сложих направо 200 гр захар.

# 260
Eli dechkinkoзунакът ти е супер,Точно такъв искам да правя,но не зная колко да намаля продуктите,за да не опре в капака.Този който правих пекох във фурната и излизат два.Дай малко помощ,ако обичаш.

# 261
  • Русе
По рецептата на Пина , на 2 стр. на темата с рецепти. Идеален за малки машинки като моята.
Мах-мама, рецептата е с 2 яйца и 150 гр. захар. Носи на още малко сладост. Не знам ако сложа 200 гр. захар дали няма да скапя гадовете ( маята)  newsm78

# 262
Здрвейте,от скоро имам хлебопекарна и до сега само ви чета.Имам един въпрос-ако тавичката е леко надраскана/от нож,с който съпругът ми се опитал да извади хляба ooooh!/ пречи ли да се ползва и дали мога да си купя само тавичка за пекарна,става въпрос за мулинекс 3000?

# 263
  • Разград
По рецептата на Пина , на 2 стр. на темата с рецепти. Идеален за малки машинки като моята.
Мах-мама, рецептата е с 2 яйца и 150 гр. захар. Носи на още малко сладост. Не знам ако сложа 200 гр. захар дали няма да скапя гадовете ( маята)  newsm78

Според мен можеш да прибавиш 1 чл подсладител.Но,най-добре като оформяш козунака прибави стафиди или локум,идеално допълват вкуса.

# 264
  • Разград
Здрвейте,от скоро имам хлебопекарна и до сега само ви чета.Имам един въпрос-ако тавичката е леко надраскана/от нож,с който съпругът ми се опитал да извади хляба ooooh!/ пречи ли да се ползва и дали мога да си купя само тавичка за пекарна,става въпрос за мулинекс 3000?

Същия Мулинекс имам и още с първият хляб надрах леко контейнерчето.Незнам и аз дали е вредно,но си го ползвам вече две години и три месеца.

# 265
  • София

Според мен можеш да прибавиш 1 чл подсладител.Но,най-добре като оформяш козунака прибави стафиди или локум,идеално допълват вкуса.

А какво ще кажете да обсъдим идеята вместо да прави голям козунак, да направи малки козунаци и отгоре захарта да компенсира вкусът.  Thinking

Навремето баба ми правеше малки козунаци  и се стремеше на всеки да подари по един. После ползвах нейната рецепта за моите козуначища и все се чудех защо не бяха чак толкова сладки като нейните.

Значи ориентировъчно нейните козуначета бяха високи около 4 пръста, дълги към 8-10 пръста и широки около 4 пръста.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:09 от дядо хаджия

# 266
  • Разград
дядо хаджия,чудесна ти е идеята  Peace .Трябва да пробвам някой път да оформя тестото на малки козуначета.

# 267
  • София
дядо хаджия,чудесна ти е идеята  Peace .Трябва да пробвам някой път да оформя тестото на малки козуначета.

Бе нямам време да ода до село да поразпитам местните баби. Тургат нещо в яйцето дето ги мажат отгоре (някакъв ароматизатор) и то и аромат  и вкус дава. Обаче явно си има някакъв чалъм, щото пробвах ама при мен не стана.

Жена ми вика те яйцето сто на сто го разреждат с мляко и тогава му турят от тоя сироп (то щото онова е като сироп ама така и не питах от какво - бял е на цвят).

Та ако някой я знае тая идея да вземе да я сподели. Дали пък да не взема да се обадя на вуйна ми утре да и честитя осми март. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:18 от дядо хаджия

# 268
  • Географският център на България-Габрово
Дядо хаджия ,да не би да са слагали розова вода.

# 269
  • София
Дядо хаджия ,да не би да са слагали розова вода.

Ами мисля, че не е. Значи то е някаква гъста смес, съм която добавят само жълтъците и я разбиват (това разбира се са спомените от детството). След това се намазва многооо тънко върху козунаците и отгоре ръсят със захар.

Общи условия

Активация на акаунт