Машина за хляб-29 част

  • 47 306
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 767
Мамо Цоци, можеш просто да замениш 100гр от брашното с грис и вероятно още малко течност ще се наложи да добавиш. Аз обикновено слагам само по 2-3с.л грис за пухкавост. А инъче в арабските сайтове има такива рецепти - от там съм си преписала ,но хлябът не се пече в пекарната.

# 571
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз днес правих постна питка по тази рецепта. Правих тестото в машината, получи се с много фина структура след изпичане. Явно това ще бъде питката за кръщенето на дребната в неделя, само да не забравя да намасля тавичката, както направих днес.

# 572
  • Мнения: 2 214
И аз не успях да си взема Аляска от Метро, и на мен не ми се говори. Изнасяха хората пред очите ми, а аз с бутането си останах. Уточнявам, че това беше чак в 8 ч., когато пуснаха Ронсон като алтернативна промоция.

Та, питането ми е: в Метро сега на промоция и без бой има Мулинекс за 153 лв. Препоръчвате ли ми го? Така съм набрала инерция и хъс, та ако си струва да дам повече пари, ще го направя. (то така или иначе за 60 лв. се видяло че няма да стане)  Laughing
Кой Мулинекс,ако е 2000 не знам дали си чела,че има доста недоволни от изпичането при този модел.
Иначе за Метро и фалшивите им промоции не ми се говори. #Cussing outИ мен ме  изпързаляха да търча за маратонки Адидас,а имаше само някакви Рийбоци и разни други незнайни марки,кьорав Адидас нямаше Crossing Arms.Че и детето се нави и така се разстрои,че ще се върне с празни ръце.Като не могат да подсигурат количества за целият ден къде се бутат да зарибяват хората ooooh!?Мошеници.Само и само да отидеш и като няма това,за което си дошъл все нещо ще напазариш да не се прибираш празен.Тарикати!Ама аз си излязах без нищо друго.Нъц!  Whistling
И аз така, излезох без да купя нищо въпреки че ми трябваха някой неща, но аз отидох в Метро само за да си взема машинката за хляб (за една приятелка) и боя за коса. Боя имаше 2 кутии от различен цвят а машини нямаше още от 8 сутринта.
 Не се ядосах, предполагах че ще е така, но все се надявах че кризата ги е научила да не се държат арогантно със клиентите си, затова като се отваря нов супермаркет аз се радвам защото всеки нов научава стария че не е единствен и че ще трябва да се бори за клиентелата си.

# 573
  • Мнения: 69
hristina21 и аз така направих - изчетох указанията, но нали знаеш - "страх лозе пази"  Embarassed,  та се презастраховам.

Сега обаче като прочетох какви отзиви има за Мулинекс 2000 и се притесних  Tired, купихме машина без да проучвам и то точно този модел. Проблема му само в не добре изпечената кора ли е или има и  други   ooooh!?
И аз имам този модел и съм много доволна.
Така и не разбрах какъв точно им е проблема newsm78
Изпича си идеално хляба,според мен.

# 574
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Цъфс, мога да ти дам съвет да вземеш една изпробвана тук във форума рецепта и да пробваш с нея. Не бързай да бъркаш из контейнера, дай и възможност да си омеси сама всичко. Когато месенето е към края си тогава виж дали има  нещо по стените. Когато наблюдавам моята машина и аз имах чувството, че щер остане недоизмесено, но не- в края си беше перфектно тесто. Затова ти казвам да вземеш изпитана рецепта, защото рецептите от книжките по мои наблюдения не винаги са перфектни. Simple Smile
За печенето също, пробвай още една- две рецепти, преди да решиш, че не пече добре. До сега по наблюденията ми над 4 машини и различни рецепти нито веднъж 60 минути не са били недостатъчни, за да се изпече изделието.

# 575
  • Балчик
  • Мнения: 9 285


Джемма , мърфи ричардс , ли ти е машинката? Или ти е старата тази ?


Не, Морфи ми е кукъра. Старата машинка беше Северин, а новата е Kenwood.

# 576
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Тестото вече втасва, но видях че в единия край на контейнера е останало малко полепнало брашно. На месенето след първото втасване (10сек.) не го обра и сега втасва пак. Чудя се дали да не го обера с кухненска хартия или да го оставя така?

didka_banditka надявам се искрено и моята да е добра, хич не ми се разправя с връщане и подмени.

# 577
  • Мнения: 69
по-добре не я отваряй

# 578
  • Мнения: 128
Като стана въпрос за изпичане на кори,да споделя моето наблюдение.Забелязвам,че отстрани и отдолу кората направо почернява,докато от горе си остава нормална.Това особено важи за сладките печива.Там където тестото има контакт с контейнера,прегаря.При вас как е?А...машината е Мулинекс 5000.

# 579
  • София
  • Мнения: 1 231
Като стана въпрос за изпичане на кори,да споделя моето наблюдение.Забелязвам,че отстрани и отдолу кората направо почернява,докато от горе си остава нормална.Това особено важи за сладките печива.Там където тестото има контакт с контейнера,прегаря.При вас как е?А...машината е Мулинекс 5000.

Само да питам на коя програма става това  newsm78 защото аз съм с М 5000 и нямам такива проблеми.Да не би случайно да си сложила да печеш на 3 та кора.Поясни ми моля за да ти кажа.

# 580
  • Мнения: 573


Джемма , мърфи ричардс , ли ти е машинката? Или ти е старата тази ?


Не, Морфи ми е кукъра. Старата машинка беше Северин, а новата е Kenwood.

Кажи доволна ли си от Kenwood и кой модел си взела? Решила да се сдобия с машина за хляб най-накрая, но определено не искам Мулинекс. Бях хвърлила око на Panasonic, но цената ми се струва висока  newsm78

# 581
  • Мнения: 128
Ами не,най много на втора степен на изпичане.Даже снощи правих един кекс от книжката,сложих на първа степен за изпичане и изключих 5 минути по-рано машината.Лошото е че отгоре изглежда идеално и докато не извадя от контейнера не се вижда изгорялото.Накрая се наложи леко да поостържа страните от чернилката.От вътре си беше супер,но тези прегорели страни ми развалят цялата визия.

# 582
  • Мнения: 293
PURE ELIXIR какъв грамаж ти е хляба ?

# 583
  • София
  • Мнения: 1 231
Хмм дай и рецептата какво си сложила и да се надяваме да помогнат и другите.На мен лично Дядо Хаджия ми помогна и сега със хлебопека нямам грижи.Не съм спец ама дай да видим какво си сложила и да разгадаем заедно защо става така.Ето така ми изглежда хляба всеки път  newsm78 а нещо почвам всяка вечер да си пека хляб и домашните почват да се мръщят на купешкия.  hahaha
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17558349

# 584
  • София
  • Мнения: 2 649
имам един въпрос към майсторите, аз и преди бях питала относно външния вид на хлебче, в което има добавено и някакво тъмно брашно. Ето на какво ми прилича, както на основна, така и на програма пълнозърнест хляб:





Преди месеци си ми ставаше нормално, така:




Рецептата е една и съща, програмите са ясни. Смесвах по равно ръжено с бяло, типово с бяло, това е ръжено, пълнозърнесто и бяло. Защо така преди си ставаше супер, а сега не?Ако го направя само месене и втасване и после печене си е супер гладко отгоре, но аз искам да си пестя време и да не трябва да го наблюдавам и дебна. Искам като сме на разходка или спим да си се прави. Преди си ставаше, само бял хляб също си става добре.

Общи условия

Активация на акаунт