Машина за хляб-29 част

  • 47 399
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Не мога да не се похваля  Blush, хляба стана чудесен. Само дето му се притеснявах толкова  Crazy. Направих го с пр.мляко и масло, но малко сладнеше. За 750гр. хляб рецептата беше с 2с.л. захар, ако я намаля дали ще се получи толкова добър хляба? Утре мисля да пробвам рецептата с айрана, сега нямам спирка  Mr. Green.

# 601
  • Мнения: 2 214
Цъфс, мога да ти дам съвет да вземеш една изпробвана тук във форума рецепта и да пробваш с нея. Не бързай да бъркаш из контейнера, дай и възможност да си омеси сама всичко. Когато месенето е към края си тогава виж дали има  нещо по стените. Когато наблюдавам моята машина и аз имах чувството, че щер остане недоизмесено, но не- в края си беше перфектно тесто. Затова ти казвам да вземеш изпитана рецепта, защото рецептите от книжките по мои наблюдения не винаги са перфектни. Simple Smile
За печенето също, пробвай още една- две рецепти, преди да решиш, че не пече добре. До сега по наблюденията ми над 4 машини и различни рецепти нито веднъж 60 минути не са били недостатъчни, за да се изпече изделието.
Джемма и моята машина така, доста дълго остава брашно по краищата, затова като пекох първия път се притесних и бутах със шпатулка и даже добавих още брашно в резултат на което получих къдрав хляб.
Та в отговор на KayRenn за къдравия хляб, моя отговор е много брашно или по друг начин казано твърдо тесто

# 602
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
petia_tag, при мен така ставаше хляба преди да ми се развали машината, от както я ремонтираха 2-я път пече страхотни хлябове с калпачета. Наблюдавай я дали меси както преди.

Аз вчера правих козунак на програма за френски хляб, обаче май ми е било много брашното, някой с повече опит с козунаците може ли да ми снима как изглежда тестото. Увеличи си обема и когато започна печенето продължи да се надува и се разпука, за разлика от програмата за сладък хляб, където въобще не помръдна тестото при започване на печенето.
Кората, която се опира в стените също беше доста черна, на 750гр с най-светла коричка пека винаги, само на сладките неща ми става толкова черна кората при хляба не е така. С Мулинекс 5000 съм

# 603
  • София
  • Мнения: 2 649
благодаря на всички, които се включиха по въпроса ми   bouquet Ще пробвам да е малко по-меко тестото, въпреки, че слагам само колкото да спре да лепне. Thinking
tanya_p , меси си здраво машинката, дано не е на разваляне. Rolling Eyes

# 604
  • Мнения: 5 161
Такъв рошав е и моят хляб. Машината е нова, надявам се да не е на разваляне. Според мен е от партидата брашно, със сместа на София мел за хлебопекарна си стана перфектно оформен хляб. Обаче слабо ми пече, винаги допичам хляба.

# 605
  • Варна
  • Мнения: 2 576
абе видях тази рецепта , та за това попитах....
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр

.....в този айрян аджеба колко к.мляко има ?


Забърках тесто по тази рецепта или по-точно се опитах  Mr. Green. Забравих да сложа айрана, усетих се чак като включих машината. Спрях я може би след 2мин. бъркане и го добавих. Остана обаче тесто по стените и го избутах с шпатула, тестото много лепнеше и добавих още брашно за да стане като на клипчетата от предните теми. Сега втасва за първи път.
Чудя се дали ще стане хубав хляб в предвид слагането на мокра съставка накрая? Другата ми питанка е дали това са съставки за хляб от 1кг.(аз за толкова програмирах) и както добавих брашно да не излезе тестото от контейнерчето при последното втасване? Притеснявам се да не се получи гаф, понеже ми се налага да изляза и точно по това време няма да съм у дома да я наблюдавам какво става.

Пропуснах да кажа, че машината е с капацитет 1кг. - Мулинекс 2000

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 10:44 от Solar Wind

# 606
  • Мнения: X
PURE ELIXIR какъв грамаж ти е хляба ?
Капризче,750 гр.
Хареса ми тази смес,смятам да ми се намира по един пакет из къщи. Peace

Solar Wind ,хлябът с айрян наистина бухва доста,но при 500 гр.брашно на мен не ми е опирал в капака никога,това брашно е за хляб 750 гр.
Няма значение,че си добавяла млякото след 2 мин.Докато трае цикъл месене можеш да си нагаждаш топката тесто и да добавяш или брашно,или течност,докато стане хубава нелепнеща топка,като да месиш питка от нея.А това,че си го програмирала за 1 кг. вместо за 750 гр. не е съществено важно,просто изпичането мисля беше удължено с 5 минути при по-големия грамаж.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 10:55 от Анонимен

# 607
  • Мнения: 31
И тук правя запис да започвам да чета .  chef

# 608
  • Мнения: 274
Снощи направих Украинския козунак на г-жа Стихийно бедствие. Много е вкусен, обаче моя изобщо не е такъв жълтичък като на снимките. Един сивичък стои. Дали са ми били малки яйчицата или може да има някакъв друг проблем?  newsm78
За притежателите на Мули 2000 - Пробвах някои от съветите на руснаците и стигнах до следния ивод - номера с винтчето на контейнера влияе само на страничната кора. Ако се отвърти леко, пече по силно, но води до препичане отстрани. Покриването на стъклото е това, което влияе на горната коричка. Засега обаче трябва да експериментирам още, за да нацеля идеалния вариант. При първия опит покрих отгоре стъклото. Имаше подобрение, но не е перфектно. Предстои да опитам с 10-12 слоя фолио отвътре с оставяне на въздух между фолиото и прозорчето.

# 609
  • Мнения: 22 867
Снощи направих Украинския козунак на г-жа Стихийно бедствие. Много е вкусен, обаче моя изобщо не е такъв жълтичък като на снимките. Един сивичък стои. Дали са ми били малки яйчицата или може да има някакъв друг проблем?  newsm78

Tristia, да не си пропуснала куркумата, от нея става хубаво жълто. Има я в рецептата - куркума - 0,5 ч.л.

# 610
  • София
  • Мнения: 23 369
В София съм, обаче в Дианабад  Laughing Тук има Т-Маркет, Смарт, БМВ и Промаркет. И в четирите няма само ръжено. Питах, разглеждах, гаранция няма. Туй то. Може просто в момента да няма де, но няма. Ще се ходи до по цивилизовано място явно  Confused
От разглеждане намерих готовата смес на София мел, сега я пробвам нея, че с руското хлебче явно се разминах.
А и още да питам, че не съм изчела всичките теми. Видях, че се оплакват хората от Мулинекс 2000. Какъв точно и е проблема, да знам поне какво да не пробвам. Аз пекох основния, френски хляб, кекс и тутманик. Единствено кекса не ми се надигна, но иначе всичко е наред  newsm78
Аз малко късно, но да кажа къде се намира ръжено брашно из квартала, по-точно близо до квартала.
Има едно магазинче М-маркет, намира се на Г.М. Димитров в уличката към студентски град. Уличката се казва "Христо Вакарелски"
Дано ме разбра, не съм много добре с обясненията  Rolling Eyes
Ей такова е брашното:

# 611
  • Мнения: 274
Ауууу, точно така labrex. Аз верно не намерих куркума и я пропуснах. Бях забравила тази подробност, пък викам уж всичко спазих. Embarassed Благодаря!
бамбарадамбара благодаря и на теб за информацията. Сега ще го видя на картата това магазинче и се изстрелвам. Аз за първия бородински хляб дето правих (страхотен стана наистина) купих някакви ръжени ядки, пък с мъжо мелихме, пресявахме, кой знае какво сме направили... домашно ръжено брашно  Laughing Сега обаче ще си взема готово, не може то така да се мъча.  Crossing Arms

# 612
  • Мнения: 1 167
Solar Wind вчера направих този хляб. Честно казано бая брашно добавих допълнително. Но накрая стана много вкусен.

# 613
  • Мнения: 224
Здравейте,

Обмислям покупката на машина за хляб. Какви съвети бихте дали при изборът на такъв уред (покритие на съда, вместимост и т.н). Много се чудя обаче наистина ли всичко се слага е една купя и вадиш готовият хляб след 2-3 часа, както и приложима ли е на практика функцията отложен старт newsm78 да сложа продуктите от вечерта а за закуска да извадя топъл хляб

# 614
  • София
  • Мнения: 1 231
Electra_ убедих се че всеки сам си харесва марка и модел.Разгледай и си прецени,играе ти роля само за колко кг ще е .Има от 0.500 до 1.5 кг.Парите също са от значение,доста хора тук са и с евтини машинки и ги слушат,оплаквания има само от Мулинекс 2 000.Аз досега отложен старт не съм ползвала,но слагам всички продукти и си пека хляб без проблем.Самата машина я наблюдавам само първите 10 мин за да видя хубаво оформено тесто,после си я оставям да си прави каквото тя си знае. Peace

Общи условия

Активация на акаунт