Машина за хляб-29 част

• 47 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата Blush
и аз имам вече машина за хляб - ето тази

и реших, че ще правя козунаци, първи опит - неуспешен Mr. Green
та днес мисля да повторя принципа - проба-грешка, изнамерих една рецепта из нета, да ви попитам дали ще може машината да омеси това количество, извинявам се предварително ако някъде из темите е имало подобен въпрос, постарах се да пропрочета малко, но цели 29 теми, ще мине Великден Mr. Green

та ето и рецептата

1кг брашно
 250гр. прясно мляко
 250гр.захар
 5 яйца
 1 белтък(за мазане)
 100гр.краве масло
 50мл слънчогледово олио за омесване и 50мл. за разделяне
 1пакетче мая
 1/2 лимонов сок
  орехови ядки.

и да попитам дали мога да заменя живата мая със суха /инстант/

апропо: правих хляб по рецептата от книжката стана чудесен, ето ви и фото

сега ще се поровя още малко из темата ви, да си крадна някоя рецепта Whistling

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 12:45 от Морганчето

# 616
  • Разград
Морганче,това тесто ми се струва голямо за машинката.Можеш да направиш половин доза или 2/3.

# 617
  • Стара Загора
И на мен ми се струва голяма дозата, и маята ако е суха май е малко 1 пакетче.

# 618
  • Разград
И на мен ми се струва голяма дозата, и маята ако е суха май е малко 1 пакетче.

Зависи,има пакетчета от 7 гр,има и от 11 гр.

# 619
  • София
 Hug Hug Hug
мерсиии дами, ще се пробвам да делна на половина, че не ми стига рама да сметна 2/3 колко ще е Mr. Green
охх дано да стане, че се отчаях, не остана време за проби до Великден, а снощният става само за самоотбрана ooooh!
за маята знам, че едно пакетче от 7 гр се равнява на половин кубче жива мая, нали така, не съм в грешка Crazy

# 620
  • София
Морганче аз ползвам суха мая(френската) за около 600 гр брашно слагам 2 ч.л. от мерителната лъжичка на машинката.Не са с връх даже не е и напълно догоре,защото тази мая е по силна отколкото тази на доктора.Честита ти машинка и много да те слуша,аз сега пека хляб на бърза програма(за първи път я ползвам тази програма).Така че след около 20 мин ще видя какво ще се получи.Виждам че и твоя хляб е рошав отгоре,малко де.Аз по съвет на дядо Хаджия го заглаждам с ръка отгоре и става чудесен  Peace

# 621
  • Варна
Solar Wind вчера направих този хляб. Честно казано бая брашно добавих допълнително. Но накрая стана много вкусен.
Да страхотен се получи хляба, много ми хареса. Това че добавих айрана накрая и дослагвах брашно се оказа, че изобщо не е фатално и хляба си е станал както трябва  Peace. Притесненията ми че ще излезе от съда също бяха неоснователни, всичко си беше ок като се прибрах и миришеше така прекрасно.

...
за маята знам, че едно пакетче от 7 гр се равнява на половин кубче жива мая, нали така, не съм в грешка Crazy

И аз така знам,

а тук има мl … 03;та - малко по-надолу е.

# 622
  • Разград
Морганче,ето така бих пробвала аз

1кг брашно-500 гр,но това е ориентировачно
 250гр. прясно мляко-130мл
 250гр.захар-150гр
 5 яйца-3 броя,от които бих отделила 1 жълтък за намазване
 1 белтък(за мазане)
 100гр.краве масло-50 гр
 50мл слънчогледово олио за омесване и 50мл. за разделяне-това наполовина
 1пакетче мая-20 гр прясна мая
 1/2 лимонов сок-бих сложила 1 чл лимонов сок+настърганата кора на лимона
  орехови ядки.

# 623
Хайде да споделя в двете теми днешната ми продукция - козунак със стафиди и локум:

Преди - След - Вътре и Пак вътре

# 624
Мама Цоцоланка, страхотни са ти козунаците   bouquet Даде ми идея как да ги пека,че нямах подходящи форми.
   Би ли споделила как слагаш локума?

# 625
Аз също нямам подходящи правоъгълни форми за козунаци...А харесвам точно такива, някак си кръглите не са ми на душа.......Плюс това имам чувството,че точно когато са правоъгълни козунаците стават така както аз искам - вътре леко влажни. Все едно,че не са втасали.

Втасалото тесто от контейнерчето го изсипвам на масата. И както е така - разпльокано един вид - ги режа на 3. После всяко парче пак на 3. И с малко олио разточвам всяко парче, слагам нарязания локум и навивам на руло. И така - 2 рула - фитила и сплитам.

# 626
Мамо Цоцоланке, прелест пак си сътворила smile3525 smile3501 По коя рецепта са, че още се чудя коя да хвана?

# 627
Цоцоланка, и аз мислех,че това е технологията, но бях чела,че не бива да се точи, понеже му излизал въздухът, нещо такова.
  Много апетитно изглеждат козунаците с локуми, смятам всичките да ги правя с локум и сушени плодове за Великден.

# 628
  • София
Макс Мама   bouquet ще пробвам да видим, дали пак ще се ходи на бойното поле с него или ще се яде Mr. Green

didolinaa - рошав вчесан, да ти кажа, изяде се Mr. Green но следващият път и аз ще го погаля, да видим колко ще е вчесан Hug
 newsm09 newsm53 Мамо Цоцоланке, каква красота, останаха ми очите в монитора и лигите в клавиатурата.... ooooh!
това чудо на ръка ли го меси или го бухна в машина?

# 629
  • София
Ето и хляба,само дето го оставих да си изстине и той си се допече.Обикновенно го вадя 15 мин след като свърши програмата,ама тоя път се отплеснах,но нищо.http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17923873
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17923874

Общи условия

Активация на акаунт