Машина за хляб-29 част

  • 47 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 293
Цитат
Спешно, моля!

400 МЛ. вода
2 с.л олио
2 ч.л. сол
1.5 с.л захар
2.5 с.л. сухо мляко
640 гр. брашно
4 ч.л. мая

Тази е от рецептурника на Мулинекс 5000 , пробвана е .Хляба е сполучлив , но не е толкова рехав както другия.

Кашарел , да не би да имаш някъде копче, или опция за защита на машинката от деца?

ellyganova , какъв грамаж ти е хляба?

# 76
  • Мнения: 479
Спешно, моля!

Смятах,че ще имам хляб за тази вечер....Но се оказа,че съм се излъгала....Нямам време - затова моля кажете ми как да си направя бърз хляб в Мулинекса - колко мая и на коя програма...Мисля,че имаше мама, която спираше програмата и пак я стартираше - но не помня точно как ставаше номера.....

Правила съм хляб на супербързата програма на моята машина (ок час и половина трае) с тестото за бързите кифлички без втасване на мах мама. Получи се много вкусен хляб.

# 77
  • София
  • Мнения: 8 497
Спешно, моля!

Смятах,че ще имам хляб за тази вечер....Но се оказа,че съм се излъгала....Нямам време - затова моля кажете ми как да си направя бърз хляб в Мулинекса - колко мая и на коя програма...Мисля,че имаше мама, която спираше програмата и пак я стартираше - но не помня точно как ставаше номера.....

350 мл топла вода;
1 с.л. олио;
1 (или2) ч.л. сол
1 ч.л. захар
1.5 ч.л. суха мая (или 1/3 жива мая)
600 гр. брашно (или толкова колкото е необходимо за да се получи хубаво тесто)

Пускаш програмата за месене и втасване. Наблюдаваш първоначалното омесване за да постигнеш консистеницията на тестото. Като се омеси тестото, почва втасването. Наблюдаваш го докато се удвои тестото. Като се удвои тестото спираш програмата за месене и втасване и включваш програмата за печене на средна кора за 30 минути. Ако трябва допичаш с още 10 минути на силна кора. Приблизително време на приготвяне около 1:20 часа.

Същата рецепта можеш да пуснеш и на програмата за бърз хляб, без да си играеш да я спираш и пускаш, но все пак наблюдавай хляба (това което съм ти описал всъщност повтаря именно тази програма но с възможност за прекратяване на втасването ако е много продължително).

# 78
  • Мнения: 3 453
  Стихийно бедствие, ellyganova , благодаря ви!Сега ще пробвам да я оставя повече време пусната преди да я разглобим.

  Капризче, знам ли и аз.Тоя пуст френски.

  Праскам я на конфитюр програмата с вода да видим.

# 79
  • Мнения: 11 607
Благодаря ви много! Знаех си,че няма да ме подведете и ще имам хляб за тази вечер. Преди разходката с Ревльо имаше хляб, прибрах се - хляба мистериозно бе изчезнал.......

# 80
  • Мнения: 3 453
  Пробвах и това, 15тина мин си стоя.Нагря си много хубаво, но не бърка.Сега ще я включа пак и ще пробвам 30 мин да видим дали ще бърка, но ме съмнява.Дори и без бъркалка не върти.Дано успея да намеря сервиз.
Oстави я за по-дълго време, на някои от машините повечето програми са с предварително загряване на продуктите преди да започне месенето, от 20 до 40 минути.

   Лелее!Момиче, да си жива и здрава!Тръгнааааааааа!Ех, благодаря ти! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 81
  • Мнения: 124
kapri_z, един килограм е. Ето тук съм писала рецептата. Брашното има доста трици, но аз специално си търсех такова.

# 82
  • Мнения: 383
Интересува ме как лененото брашно се отразява чисто технологически на хляба - как променя вида и вкусовите му качества?

особенно лена го ползвам цяло като семе, по принцип в много малки количества не би трябвало  и до сега не е въздействало отрицателно на вкусовите качества на хляба, например аромата на челебитката посевна я усещаш но на лененото семе не, ако увелича количеството на другите смески(брашно от семена на нар, кози рог, грозде, челебитка посевна, чесън и подобни) хляба някак си се получава по сбит и по глетав,  не бухва добре и вмногото случаи спихва  newsm78

  Лелее!Момиче, да си жива и здрава!Тръгнааааааааа!Ех, благодаря ти! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

имате си презатоляне в машината


Спешно, моля!

Смятах,че ще имам хляб за тази вечер....Но се оказа,че съм се излъгала....Нямам време - затова моля кажете ми как да си направя бърз хляб в Мулинекса - колко мая и на коя програма...Мисля,че имаше мама, която спираше програмата и пак я стартираше - но не помня точно как ставаше номера.....

по принцип почти всяка рецепта става за бърза програма, само трябва да намалите солта със 1/4 чл и съответно да увеличите маята със 1/4чл до 2/4чл ( за юва суха 1/4, за др оеткер 2/4 )

 Hug

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:47 от Ердинч

# 83
  • Мнения: 7 779
на момичетата благодариш , а на мен - не  
точно това ми беше идеята  като ти казах да работи машината 20-30 мин.
при мен всичките програми са с предварително подгряване и нито една не тръгва
веднага.  от 3 до 22 мин е подгряването в различните програми.
всичко това би трябвало да го пише в книжката на машината (ак имаш такава)#2gunfire

# 84
  • Мнения: 293
Е , аз вече нямам нерви smile3515

Не ми е било мокро тестото , рецептата я ползвам успешно вече месец , не е нова , продуктите същите....е като рече от събота насам , че няма да става хляба и това е то!  smile3511

# 85
  • Мнения: 14
Леле леле страхотни сте всички   bouquet   bouquet   bouquet Толкова сте "зарибяващи", че си държа отворен екрана и само натискам от време на време F5  #Crazy . За жалост живеем самички с дъщеря ми, която е на 2 г. и един хляб го ядем 3-4 дни. А на мен ми се иска да слагам в машинката, да меси, да меси, да пече и да излизат чудесните хлебчета и козуначета, които сте пуснали във форума, всеки ден.... какво да ви кажа - луда работа. С нетърпение чакам да останат 2 филиики и да метна нещо в машинката. Намирам трудност за сега единствено с грамажа при рецептите, понеже на голяма част от тях не е упоменато за какво количество са и все съм в чуденка как да редуцирам рецептата, за да излезе по малко, така че да се изяжда бързо и хайде пак на машината  Joy  Joy

# 86
  • Мнения: 7 779
лесно става деленето на по-малко  в дадена рецепта
ако грамажа е за 600 гр ти делиш всичко на 2  и ще получиш около 300 гр.
аз лично така правя - не съм спазвал нито една рецепта досега  - само гледам водата и млякото
да са точни. те си поглъщат брашно колкото трябва - следиш тестото да е хубаво,меко и да не
лепне по пръстите.
след 20-на мин ще извадя едно пълнозърнесто хлебче с овесени ядки. за сега е ... приказка

# 87
  • София
  • Мнения: 8 497
...
след 20-на мин ще извадя едно пълнозърнесто хлебче с овесени ядки. за сега е ... приказка

Въобще не ти вярвам, докато не видя снимка.  newsm62

# 88
  • Мнения: 7 779
...
след 20-на мин ще извадя едно пълнозърнесто хлебче с овесени ядки. за сега е ... приказка

Въобще не ти вярвам, докато не видя снимка.  newsm62
дай имейл да ти я изпратя

# 89
  • Мнения: 3 453
Е , аз вече нямам нерви smile3515

Не ми е било мокро тестото , рецептата я ползвам успешно вече месец , не е нова , продуктите същите....е като рече от събота насам , че няма да става хляба и това е то!  smile3511

  Наистина ми се вижда мокро тестото...аз вече точни пропорции не ползвам.Добавям си докато стане хубава топка.Дано следващият път ти се получи.Ти си една от специалистките в темата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт