Машина за хляб-29 част

  • 47 267
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 8 497
Капризче, благодаря отново Crazy Доста препечен стана обаче, следващият път на средна коричка ще пробвам.Явно защото е по-малък от 900гр.Чудя се дали да не приложа съветите на дядо Хаджия от предните страници за друга програма.Много време е моята основна 3ч и 20мин.

Дай да се разберем коя е капризната от двете ни  Joy Joy Joy Опечи си го на средна коричка като искаш и недей бара програмата  Stop

Она Карашел ти се жалва, че и е дълга програмата, ти цвят на коричка и избираш ... бе какво да пиша, като сте се разбрали.  newsm62

# 121
  • Мнения: 3 453
  Ех, дядо Хаджия и ризка сега да ми вземеш.Прекръсти ме набързо. Laughing Пак бива де, в една друга тема и Кашкавал ми викат Joy
   Обаче каква съдба...скоро ви тормозех с въпроси колко големи дози мога да правя в мойта машинка и сега французите ме зарадваха с по-голяма Blush Flutter
  Отивам да смятам рецептата за голяма доза тутманик за събота и да поспя, че утре знам ли какво ще ми се ще да пробвам на тая пущина.Лека ви нощ! smile3524

# 122
  • Мнения: 293
Она Карашел ти се жалва, че и е дълга програмата, ти цвят на коричка и избираш ... бе какво да пиша, като сте се разбрали.  newsm62

Жалва се щото не е месила с Мулинекса  Joy От 3ч и 20 мин. на горе тръгват  Mr. Green

# 123
  • София
  • Мнения: 8 497
Она Карашел ти се жалва, че и е дълга програмата, ти цвят на коричка и избираш ... бе какво да пиша, като сте се разбрали.  newsm62

Жалва се щото не е месила с Мулинекса  Joy От 3ч и 20 мин. на горе тръгват  Mr. Green

Ми аз наистина нямам представа тия подгрявания по 20 - 30 минути от какъв зор са ги сложили. Може би пък е трябвало да предвидят функия за изключването им.

Впрочем то има и други машини се, нали някой беше споменала тук че имал програми от типа на 4 или 5 часа.

# 124
  • Мнения: 7 779
Ми аз наистина нямам представа тия подгрявания по 20 - 30 минути от какъв зор са ги сложили. Може би пък е трябвало да предвидят функия за изключването им.

Впрочем то има и други машини се, нали някой беше споменала тук че имал програми от типа на 4 или 5 часа.
да бе , сега гледам книжката на Северин-а - всичките програми са с подгряване,като най-дългото е 40 мин., а най-голямото времетраене е 3.50 ч  за френски хляб

# 125
  • Мнения: 293
Впрочем то има и други машини се, нали някой беше споменала тук че имал програми от типа на 4 или 5 часа.

Не знам защо , но бях останала с впечатление , че подгряването се използва при отложен старт ?


Ето на какъв Тефал попаднах току-що досущ , като моя Мулинекс   Joy Joy Joy



Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 01:31 от kapri_z

# 126
  • град Русе
  • Мнения: 1
здравейте не знам към кого да се обърна за съвет пиша  тук пък каквото стане имах мулинекс но се повреди и си купих  испанска машина за хляб таурекс но нещо не се получава хлябът ми някой има ли такава и къде да диря информация със мулинекса правех много добър хляб но със таурекса не се получава стои малко по пребелял не се надига да ли е от машината или от рецептите затова се обръщам за помощ в този форум и ако съм сбъркал мястото посъветвайте ме къде да пиша или да търся помощ. Благодаря ви предварително.   newsm78

# 127
  • Мнения: 148
Здравейте,имам едно въпросче.Може ли да си умеся тестото за баница в машинката и ако имате някакви рецепти за тесто за баница споделете.Мерси предварително.
Аз също съм с мулинекс,и нямам проблем не мога да ти помогна за тази машинка.Дано се включи някои които има такава и е с повече опит.

# 128
  • Мнения: 3 453
   Моето подгряване на основната програма е само 13мин, не е 20 или 40, та бива - доволна съм Mr. Green

anka050, кое точно не му се получава на хляба ти?По коя рецепта го правиш?Пиши по-подробно и ще ти помогнем.

# 129
  • Мнения: 2 214
здравейте не знам към кого да се обърна за съвет пиша  тук пък каквото стане имах мулинекс но се повреди и си купих  испанска машина за хляб таурекс но нещо не се получава хлябът ми някой има ли такава и къде да диря информация със мулинекса правех много добър хляб но със таурекса не се получава стои малко по пребелял не се надига да ли е от машината или от рецептите затова се обръщам за помощ в този форум и ако съм сбъркал мястото посъветвайте ме къде да пиша или да търся помощ. Благодаря ви предварително.   newsm78
Виж какво, тук винаги си помагаме, за да можем да го направим давай така.
1 Дай рецептата която не ти се получава
2 Дай времетраенето на програмата и разбивка по време
3 Добре ще е да дадеш една снимка на хляба.
Ако имах време шях да направя един хляб с теб заедно, дано някой да се включи да помогне.

# 130
  • София
  • Мнения: 8 497
здравейте не знам към кого да се обърна за съвет пиша  тук пък каквото стане имах мулинекс но се повреди и си купих  испанска машина за хляб таурекс но нещо не се получава хлябът ми някой има ли такава и къде да диря информация със мулинекса правех много добър хляб но със таурекса не се получава стои малко по пребелял не се надига да ли е от машината или от рецептите затова се обръщам за помощ в този форум и ако съм сбъркал мястото посъветвайте ме къде да пиша или да търся помощ. Благодаря ви предварително.   newsm78
Виж какво, тук винаги си помагаме, за да можем да го направим давай така.
1 Дай рецептата която не ти се получава
2 Дай времетраенето на програмата и разбивка по време
3 Добре ще е да дадеш една снимка на хляба.
Ако имах време шях да направя един хляб с теб заедно, дано някой да се включи да помогне.

А пък ако изпишете точното наименование на машинката, така както е написан на етикета мисля, че ще също добре.

# 131
  • Мнения: 55
Ditsan,погледни *РЕЦЕПТИТЕ НА СТАСИ-ВИТА БАНИЦА*.Тесто за бсички видове баници от моята книга - 1 кг брашно 10 гр сол 400 мл хладка вода за замесване.Твърдо тесто,което се меси около 20 мин,докато се изглади и тук там се получат  шупли.Намазва се с мазнина,покрива се и   стои  на топличко около 30 мин.За по-удобно тестото се накъсва предварително на топки.Като се поотпусне се разточва на кръгове около 25 см-този кръг малко поотлежава и го разтегляш с ръце/малко поотлежава,за да можеш да го разтегляш без да се връща в първоначалното си положение.
  Виж после на Стаси плънката,завиването и т.н.
   И аз скоро ще правя.
   Дано и някой друг ти помогне-аз само се опитвам.
   Нагоди си продуктите за твоята машина/каквото количество искаш/ месене и малко втасване и действай смело.

# 132
  • Мнения: 293
ditsan , аз съм за баницата Pina (тук).Тестото редовно го меся в машината , вкуса е страхотен , става лесно и бързо!

Ето я моята.


# 133
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Предната темичка само я четях, та сега викам, да взема да се разпиша Mr. Green

Многозърнест хляб (бяло брашно, ръжено, грахам , царевично, слънчогледово и тиквено семе). Стана си с чудесен калпак (да не вярваш) и вкусен, но стоеше сух и ронлив още на другия ден Confused Заради царевичното брашно, предполагам newsm78
Типов хляб (по рецептата с айран, но изцяло с типово брашно) - не се наду чак толкова, но пък стана много вкусен Flutter
Поредното бяло чудо с айран Wink
Селски хляб от готова смес. Не знам защо, но си представях бяло хлебче с хрупкава кора, пък то се оказа черно със сума ти добавки в него - малцово брашно, меродии разни и едно Е за разкош Mr. Green В крайна сметка стана бухнало, пухкаво и вкусно хлебче.
Бял хляб с брашно от нахут.  Брашното от нахут е ужасно гадно на вкус и облизвайки пръстите си от полепналото тесто (редовно си го правя тоя номер от малка Blush), установих, че тестото е доста неприятно на вкус, за разлика от обикновено Confused Добре си стана, но пък аз сега като реших, че нещо ми е странно във вкуса му и това си е Crossing Arms
И за "десерт" първия ми опит за козунак - неуспешен, разбира се Sad По изпитаната рецепта на Пина и по изпитаната технология на Полина и МаксМама, ама хич не го изпипах Rolling Eyes Спазих всичко точно уж (само дето го пекох в машината направо, че не знам с моята фурна как бих се справила, пък и тави нямам като хората Embarassed), но подобието ми на плетка се изгуби без да е било меко тестото; стафидите ми, които сложих на последното месене се смляха и придадоха "разкошен" белезникавокафяв цвят на произведението ми Sick; отстрани се препече доста, за сметка на горната част; тежък, сух и ронлив, макар и със зачатие на конци; и не особено сладък за капак. Е, изядоха ми го, но определено беше мнооого далеч от истината Cry Другият път ще опитам с течен подсладител допълнително, с по-меки и пресни стафиди (корички не съм събрала още достатъчно за захаросване) и евентуално в Раховеца да го бухна да се пече, само дето не знам дали няма да стане още по-зле newsm78 Иначе, ако някой го интересува, има малко "технологични" снимки на тестото, плетката и пр. тук

Извинявам се за чаршафа, но като се записвам, поне да е с размах Mr. Green

# 134
  • София
  • Мнения: 8 497
Многозърнест хляб (бяло брашно, ръжено, грахам , царевично, слънчогледово и тиквено семе). Стана си с чудесен калпак (да не вярваш) и вкусен, но стоеше сух и ронлив още на другия ден Confused Заради царевичното брашно, предполагам...


Едва ли е заради царевичното брашно, но ако все пак се съмнявате в него опитайте се следващия път първо да го попарите с част от водата (вряла). Иначе вижте тестото да не е прекалено твърдо и го омекотете.

Общи условия

Активация на акаунт