Машина за хляб-29 част

  • 47 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 7 779
днес съм решил да направя градинарският хляб.
харесва ми и на вкус и на мирис Laughing

# 226
  • София
  • Мнения: 863
Понеже виждам, че има момичета, които правят хляб от тестото на Макс Мама, искам да попитам - става въпрос за тестото й за питка, нали? На коя програма го печете, става ли на бързата? Питам, защото откакто пробвах тази рецепта, вкъщи сме буквално пристрастени към нея. Снощи пак правих питка и дори не успях да я снимам, защото беше ометена топла-топла за нула време. Не винаги обаче имам време да я точа и сплитам, та затова искам да я пробвам директно в машината. Аз съм с Мулинекс 5000.

# 227
  • Мнения: 2 214
днес съм решил да направя градинарският хляб.
харесва ми и на вкус и на мирис Laughing

Ха ха, ето и моя градински вулкан Laughing
Вкусен е вътре ама по твърдо тесто беше, та стана такъв.

# 228
  • Мнения: 202
Дани аз добавих и две бучки стопено кр.масло и стана като питката но не така рехово а както си е хляба.След като се отпусна тестото набучих парченца сирене/да не е воднисто...може и с кашкавал но настърган на едрото...но не отгоре а го набутваш като сиренето.Като си втаса тестото го обгръща и не се разтича/Можеш да омесиш в машината да го сплетеш,да втаса и да го изпечеш във фурната.От снощния хляб не остана нищо а беше със сирене.Другият път ще покажа.
Г-жа Стихиино...какво му е на хляба...ароматен и домашен...и да искаше така до го оплетеш...нямаше да стане.
Кашарел по късно ще ти ги пратя.

# 229
  • Мнения: X
Гледам по нощите образователни програми е имало,браво на лекторите,чудесно обяснено,особено дядо хаджи го изчетох от А до Я ,много ми беше интересно. Peace
Капризчето ,да ме прощава, съвсем научно го е изложила,малко се затрудних ,докато се опитвах да вникна в съдържанието Embarassed.
Меганс,все хубави неща си спретнала Hug,а хляб с тестото на мах-мама и аз съм изпробвала,става супер!
Кашарел,много апетитен тутманик,прилича ми на месеницата на Сладка хапка,на която се каня от сто години,но от толкова тестени рецепти все друго я изпреварва.
Аз питките ги пека в една дълбока йена с капак,който похлупвам по време на втасването,за печенето го махам.Виж първите козунаци като правих игнорирах тази подробност и ми хванаха коричка,докато втасваха.
Сега,да докладвам аз какви ги забърках вчера и днес.
От вчера- хляб с маслини,печен пипер и босилек по рецепта на Умбра/нейната вместо с пипер е с домат,но вие си го знаете/,стана смешен,с две рогчета отпред Laughing:

Вечерта  реших да замеся тесто за козуначени кифлички по рецепта на Джемма и да го сложа в хладилника,за да ми е готово втасало за сутринта.Даааа,ама НЕ!
На сутринта тестото грам не беше мръднало ooooh!,както го сложих,така го намерих.Само че студено и твърдо.А кифлите трябваше да станат до 1 час.
На помощ ми дойде отново чудната рецепта за бързи кифлички на Мах-мама   bouquet,ето ги:


Тестото за козуначените кифлички реших да направя на козунак,сложих го в хлебопекарната да втасва,като се понадигна разделих на три топки.Всяка топка поразплесках/тестото много интересно се провлачваше като чиле прежда/,сложих различен пълнеж,навих и усуках на фитили.Сплитането беше трудно,защото бях замесила меко тесто/уж за кифли/,повърхоността бях намазнила обилно и фитилите взеха да се точат като дъвка.Как да е справих се,преместих в силиконова форма,втасах във фуртата под фолио и изпекох.
Отново с конците се разминахме като два бързи влака Tired,плетеницата както очаквах се загуби тотално,козунака няма вид,но пък  стана мек,ароматен и сладък.Вътре е със сладко от сини сливи,два вида локум,сушени кайсии,стафиди и орехи.
   

Dani_Frango,првила съм го на 1 програма,и аз съм с такава машина,на бързата още нищо не съм пробвала.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 17:01 от Анонимен

# 230
  • София
  • Мнения: 863
Мерси, момичета  bouquet Много ми се ще да го пробвам на експресната програма, ама ще видим кога. Иначе ако го пусна на основна няма смисъл - тя е по-дълга, отколкото ако си го направя на питка Laughing

# 231
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Да се запиша в новата тема с козунак. Имам грешки  Confused Определено имаше нужда да втасва още малко ама защо не го оставих  doh както и да е. На външен вид и вкус го докарах но нямам конци. Моля някой компетентен да се изкаже и да не ставам за резил по Великден  Praynig



# 232
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
И аз да се похваля, че сблагодарение на наученото тук, спретнах снощи превъзходен типов хляб с айрян (леко измененат рецепта на Полин)

  (цък-цък за по-голям размер)

Мисля да опитам да сложа следващия път маслинки, струва ми се, че това ще подхожда най-много на вкуса на хляба.

# 233
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ели, козунакът ти в разрез изглежда по-добър от повечето, продавани по магазините.

Кат стана дима за козунаци, захар и подсладители, се сетих, че вместо стандартните аспартамови и разни други химии, може да се ползва стевия. Намира се по аптеките.

# 234
  • Мнения: 767
Верно, Ели, козунакът ти е супер! Хич да не ти пука за конците!  newsm10
И типовото хлебче - вариация по Полин е с разкошно гиздаво калпаче, към което винаги се стремя, но напоследък все ми убягва. Blush

# 235
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Чудесно се справяте всички. PeaceБраво за старанието.  bouquet
Ели,козунакът ти е страхотен.  bouquet Така като го гледам си има конци,но козунакът трябва да се разчупи(а не реже с нож),за да се видят.Много си е добър,няма място за притеснения.
Като стана на въпрос за стевията да попитам.Имам стевия на таблетки,дали стават за термична обработка?Не пише на опаковката.Спомням си като купувах таблетките имаше и течна,която ставаше за тестени издялия,но тази? newsm78

# 236
  • Мнения: 3 453
г-жа Стихийно бедствие, е да искам не мога да го докарам такъв интересен!Много готино ти е станал хляба.

Меганс, много благодаря!Ще чакам.  bouquet

PURE ELIXIR
, благодаря ти.Рецептата съм си я правила аз, че по чуждите все нещо ми куцаше и си напаснах нещата сама.Сега няма грешки. Laughing
  Много хубави неща си спретнала, козунака е страхотен!

eli_dechkin, вече са ти казали че конците се виждат като се рачупи козунака.Твоят е прекрасен!

 Аз още свиквам с новата машина.Тестата са ми лесни, но хляба...днес стана чудесен.Много пухкав и с много хрупкава коричка, а бях пуснала средна коричка.Мъжо изяде половината от голямата доза с чесново масло.Аз нямам сили да опитвам , а и диета правя Laughing


# 237
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
max-mama, аз само се каня да купувам стевия, може би заради козунаците ще взема.

petu6ka63, то си беше чист късмет, че ми се получи типовото хлебче. Отново пуснах хляба на 1 програма, въпреки че ви четох, че обсъждате безумно дългите програми на Мулинекса. Час и половина преди да приключи програмата съвсем случайно погледнах през прозорчето и видях, че тестото е изпълнило 2/3 от казанчето. Скоростно изключих програмата, намазах отгоре с белтък (по съвета на една девойка тук) и поръсих със семенца. След това пекох час и 10 минути. Ако бях оставила на стандартната програма до края, щеше да е доста къдрав отгоре, а можеше и да спадне като обем. Следващия път ще пусна бързата за нормален хляб. За съжаление аз не мога да седя и вардя до машината, като повечето майстори в темата, че имам една малка пикла, която изисква все повече от вниманието ми.

# 238
  • Мнения: 767
За Стевията бях прочела в една друга тема и я потърсих. Имаше само на таблетки.
Трети път правя хляб по една и съща рецепта. Първите два пъти стана прелестен, но пустото калпаче...не се получи! Този път опитвам по почина на Дядото - програми Месене и втасване и после Печене. Ако го докарам и по отношение на визията, ще го изтипосам.

# 239
  • София
  • Мнения: 8 506
...
Ми аз втасвам във фурната и не покривам с нищо, пък и тавите ми нямат бурми и не ги мисля.  Laughing

  Е, добре де туй дето се навива какво е? LaughingНали така му казват или аз греша? И още нещо, като не слагаш нищо отгоре не хваща ли коричка?
... 

Ми нямат си определени имена. Едни му викат охлюви, други рула, трети бурми. Аз естествено се пошегувах в отговора си и знам много добре за какво питаш.

Специално за тутманика и повечето втасващи изделия на мен корите са ми мазани обилно с мазнина. Пускам фурната само отдолу на 50о и тавата ми е на най-възможното горно ниво. После я вадя да я мажа и веднага свалям решетката на второто ниво отдолу нагоре и пускам фурната да загрее до нужната температура за печене (пак само отдолу). И понеже винаги мажа с ръка до сега не съм усетил да има коричка.

Общи условия

Активация на акаунт