Машина за хляб-29 част

• 47 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
kapri, дядо хаджия, благодаря за разясненията! Аз сигурно няма да купя подсладител, по простата причина, че няма какво да правя цялата опаковка след това. Мисля обаче само с една идея да направя по-сладък козунака, без да прекалявам.

И последно един въпрос към майсторите в тази връзка. Последния ми козунак, с разкошните конци, стана малко по-тежък. В смисъл, все едно не съм го изпекла много добре, а аз го препекох. Дали второто втасване не ми е било много добре и не е могъл да се надигне достатъчно?

# 211
  • Вече на село
Бравос  и на двамата  Peace Поне на мен ми отговорихте на въпроси, които съм си задавала, но не ми се ровеше, за да си отговоря сама  Embarassed   
Хубав ден на всички smile3525

# 212
дядо хаджия, благодаря за изчерпателния отговор, страшно ми помогна Hug

# 213
# 214
  • Sofia
От сто години се каня и аз да пусна някоя снимка, но хлябът се изяжда преди да успея да го снимам. Често правя многозърнест хляб по тази рецепта (за 750 гр)
Вода 360мл
Рапично олио 2с.л. 2
Мед 2с.л.
Сол 1.ч.л.
Пшенично брашно 150г
Ръжено брашно 170г
Пълнозърнесто брашно 170г
Суха мая 2ч.л.
В петък сутринта заложих съставките в машината и като се прибрах към 18.30 и чувам пиукането на машината. Супер ухаеше. Тъй като сутринта видях, че нямам ленено семе, сложих малко пшеничени трици, слънчогледови и тиквине семки, мак и сусам с две думи - каквото имах и се получи това:

Нещо не се получава със снимките, но хлябът е много хубав.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 14:59 от Eliona

# 215
Момичета сега прочетох в Метро на 21.03 хлебопекарните Аляска ВМ2600 ще се продават на цена 59,99лв.
Ако някои желаят може да използват намалението.
Приятен ден.
newsm51

# 216
  Много полезно инфо Каприз и дядо Хаджия   bouquet

Аз се боря с втори хляб в новата машина..дано стане по-добре от първия.Тие рецепти от книжката са  ooooh! нямам думи. Тъкмо си бях свикнала на старата машина, но така е като исках по-голяма сега ще се уча пак.

Ето вчерашния тутманик, много пухкав и вкусен стана:

Сега и един въпрос относно втасването имам.Като правите тутманик например , тавата е по-плитка обикновенно и като втаса ми опря в торбата с която го бях завила и като вадех тавата на места се развалиха бурмите.Как и с какво покривате тавата за да не се развали фасона? Laughing

# 217
  • София

Сега и един въпрос относно втасването имам.Като правите тутманик например , тавата е по-плитка обикновенно и като втаса ми опря в торбата с която го бях завила и като вадех тавата на места се развалиха бурмите.Как и с какво покривате тавата за да не се развали фасона? Laughing

Ми аз втасвам във фурната и не покривам с нищо, пък и тавите ми нямат бурми и не ги мисля.  Laughing

# 218
  • София
Здравейте...не мога да изчета всичките теми и имам един малко глупав въпрос в рецептите с 'обезмаслено мляко на прах' какво мляко точно използвате?

# 219
Кашарел преди малко се върнах от Метро и там ми дадоха допълнителна брошура за 4 дни промоция  от 18-21.03 като всеки ден има различни неща.
Много хубав тутманик си направила.
Аз ги слагам в по дълбоки съдове и като втасат са малко под ръба.

# 220
Меганс,аз правих хляб с тестото на макс мама и стана страхотен.
Каприз,правих баницата в същата тепсия в която прави свекърва ми-35см,тя ми каза че се пълни с 5-6 кори,а мойте бяха 9.И аз останах доволна защото исках да са 2,та едната с праз за мене и зета ,че само ние ядеме с зеленийки.Да ама такова чудо не очаквах,събраха се само 3 кори и то с зор.Масата ми е кръгла 1м,а корите висяха от страни/то и на снимките мисля че се вижда/,.Колкото повече теглех все едно още искаше а нямаше на къде,мисля си че брашното явно е било супер или заради месенето на машинката незнам но надали ще имам тоя късмет и друг път.
Кашарел,аз втасвам в фурната и слагам отгоре или фолио,или парче плат за тая цел/памучно като бебешките пелени едно време/и не съм имала проблем

# 221

Ми аз втасвам във фурната и не покривам с нищо, пък и тавите ми нямат бурми и не ги мисля.  Laughing

Е, добре де туй дето се навива какво е? LaughingНали така му казват или аз греша? И още нещо, като не слагаш нищо отгоре не хваща ли коричка?

Меганс, я дай на ЛС за другите дни какви прИмоции има да не спамим темата  bouquet

# 222
Здравейте.Видях,че в погорен пост е покзана хлебопекарната от метро на Аляска.Тъкмо и аз щях да питам дали си заслужава да я купя и да чуя отзиви за нея.Че все искам хлебопекарна но нямам средства за по скъпа.Та ако тая все пак заслужава 60 лв да си я купя.

# 223
Ето моето хлебче от днес по рецептата за хляб с майонеза-станал е страхотен на вкус http://media.snimka.bg/5771/017796920.jpg
и разрез http://media.snimka.bg/5771/017796951.jpg , но искам да ви питам по тази рецепта дали ще мога да използвам кратката програма?
Понеже аз съм публикувала рецептата ще ти кажа че съм правила същата рецепта и на бърза програма и става увеличи маята с 1/3 ч.л (мерителна)

# 224
Момичета сега прочетох в Метро на 21.03 хлебопекарните Аляска ВМ2600 ще се продават на цена 59,99лв.
Ако някои желаят може да използват намалението.
Приятен ден.
newsm51

МНОГО БЛАГОДАРЯ!
Чакам промоция за една приятелка

Общи условия

Активация на акаунт