Машина за хляб-29 част

• 47 535
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Да се похваля с вчерашният си хляб. Най-накрая, след 3 месеца ползване на машината, направих хляб по мой вкус. Стана чудесен! Правих го с жива мая, на бързата програма ( 2 ч. 10 мин.), като 2 пъти пуснах основното месене, докато ми се получи хубава топка тесто.

# 376
Моля мама която има Ларедутска машинка да ми припомни коя беше програмата за месене на тесто, че ползвам друго РС и ми ги няма записките.  Hug
Ако панела ти е на френски трябва да пише    Pate – pasta – само меси,  pate levee – месене + втасване

# 377
Ето вчерашната ми генерална репетиция.

Като плетка не го докарах, но точно това не беше от значение, исках да видя какво тесто ще стане, как ще се работи с него, дали ще се вдигне добре и дали ще е вкусно.
Мога да кажа че със сигурност това ще е рецептата която ще правя за Велик ден, почти нищо не съм променила от нея, плънката е със сушени кайсии нарязани на дребно+ захаросани корички,  добавих една чайна лъжица куркума за цвят, увеличих  с едно яйце и малко повечко сложих мая, да и сложих една супена лъжица подсладител.
http://vicktory.wordpress.com/category/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82% … 0%b0%d1%86%d0%b8/
Благодаря на авторката на рецептата страхотен козунак стана.
Много вкусен, на страхотни конци.
P.S Баба Станислава за теб особени благодарности за коричките, много много допринесоха за уникалния вкус на козунака.

# 378
  • София
Ето вчерашната ми генерална репетиция.
Благодаря на авторката на рецептата страхотен козунак стана.
Много вкусен, на страхотни конци.
P.S Баба Станислава за теб особени благодарности за коричките, много много допринесоха за уникалния вкус на козунака.
Мило бедствие, благодаря. Ти винаги си била толкова внимателна   bouquet
А козунакът ти е страхотен!  newsm74

# 379
  • Пловдив
Моля мама която има Ларедутска машинка да ми припомни коя беше програмата за месене на тесто, че ползвам друго РС и ми ги няма записките.  Hug
Ако панела ти е на френски трябва да пише    Pate – pasta – само меси,  pate levee – месене + втасване
Не е от тоя вид, ами от тия 10 евровите. Справих се обаче.
KayRenn, и аз ползвам явно това брашно, по рецептата го познах  Laughing И аз си мислех че нещо не е наред, но последните няколко пъте ми се получава прилично хлебче. Да кажа че олио не лагам, вместо това добавям още 20 мл вода. Пълнозърнестото бразно си е по-тежко, така че няма как да се получи много бухнал хляб. На вкус се получава супер, поне според мен.

# 380
  • София
дядо хаджия , много ме заинтригува този ръжен хляб с накиснати овесени ядки и т.н. Може ли рецептата?  Praynig

# 381
  • Бургас
Във връзка с изцяло типовите хлябове, да си кажа, че моя пък стана чудесен Crazy Показвах го в темата, ама ето го пак:

Правен е по рецептата на Полинка за бял хляб с айран, но замених пшеничното брашно с типово на Софиямел. Не се наду толкова много като белия хляб, но си беше бухнал, пухкав и мек с лека следи на сбитост, но много леки. И адски вкусен Flutter

# 382
Г-жа Стихийно,я какъв хубав козунак си спретнала! Peace
Само не разбрахме коя е все пак рецептата,избрана за празника?
bradata ,чудесен хляб,сплитала ли си го или така е станал сам?Прилича на козунак! Crazy

# 383
  • Бургас
 Mr. Green Тц, просто той реши да се напука така артистично hahaha

# 384
  • София/Варна
Във връзка с изцяло типовите хлябове, да си кажа, че моя пък стана чудесен Crazy Показвах го в темата, ама ето го пак:
Правен е по рецептата на Полинка за бял хляб с айран, но замених пшеничното брашно с типово на Софиямел. Не се наду толкова много като белия хляб, но си беше бухнал, пухкав и мек с лека следи на сбитост, но много леки. И адски вкусен Flutter
Точно от теб откраднах идеята, ползвах същото брашно. Днес ще го повторя като му сложа добавка маслинки, според мен ще допълнят и обогатят вкуса Simple Smile

# 385
Това брашно на София Мел за хлебопекарните пуснато ли е вече в търговската мрежа? Минах перз Метро , Била , Кауфланд и кварталните магазини , но никой нищо не е чувал за него. И още нещо да питам , когато купувате брашно в големи разфасофки как го съхранявате? Имам предвид - 5 , 25 кг? Днес една девойка ми каза, че го присипва в голяма туба от мин. вода - 11 литра и го държи в нея.Странно ми се вижда  newsm78

# 386
Типовото брашно е по-различно от ръженето. По-леко идва от двете брашна.

При мен нямам проблем със съхранението. За една седмица отидоха 10кг. брашно някъде......Не му давам време за съхранение.......

# 387
  • Враца
поизпуснах някоя и друга тема, ама покрай Великден не мога да не се запиша за да шпионирам козунаците Laughing
така че, прощавайте, ама запис Mr. Green
пък натам може и аз да публикувам някоя друга снимка, да изтрия срама от челото, така да се каже Grinning

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 16:31 от Трън в Очите

# 388
поизпуснах някоя и друга тема, ама покрай Великден не мога да не се запиша за да шпионшром козунаците Laughing
така че, прощавайте, ама запис Mr. Green

Чета тук-там из форума и ми прави впечатление , това че се "запис"-вате в темите. Я ми обяснете какъв точно е смисъла на това , че нещо не разбирам?  newsm78

# 389
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Kapri_z, "запис" е начин да се запишеш в темата, без да казваш нещо съществено, но за да можеш да четеш и следиш новите публикации. Не се препоръчва от модераторите, защото спамва темата.

Момичета, отдавна се каня да си купя машинка и ви следя с едно око (но не съм се "запис"вала  Naughty). Ориентирам се в машшините и има една промоция на хлебопекарна Taurus - 450 w, 1000 гр. тесто, 11 програми и 3 варианта за печене (това пише на брошурата). Струва 89 лв. - цената хем ми харесва много, хем ме притеснява че е ниска. Нищо не разбирам от машини за хляб, четох, четох и пак не се ориентирах. Тези 450 w не е ли слаба мощност?

Моля ви за съвет - препоръчвате ли я тази техника или да събирам пари за нещо по-по.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт