Попътен вятър на порасналите ни деца -4

• 23 528
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Извинявам се на, Vikuna поздравления на патерици, жива и здрава да е и много щастливи години за напред и желая.
Благодаря за поздравите, двете ми рожденнички са в първия ден на телците.
Явно упорита - задия са -  искрено се надявам и моята дъщеря да е като Викуна, упорита и целеустремена.

Аиша - радвам се за вас - мисля че като започне да ходи пак  интензивно на работа, ще го зареже някъде,  няма  да има време и сили за него.

Приятен ден ви желая и дано врремето да е с нас днес - че да излезем малко на въздух.

# 526
  • Ямбол
Момичета, отдавна не съм влизала и съм пропуснала много празници. Затова със закъснение честитя празниците на pazzza, mama Tin, vikuna, estreq!   bouquet   
Нека вие и всички ваши близки да сте здрави и щастливи!
госпожата, а бе страхотна си на тези танци, браво!
Стеф, пропускам ли клипа на Ицо или не си имала време да го качиш?
Абет, толкова много съжалявам за всичко, което си изживяла с майка си. Дано никога повече не се случва това !
Мерипопинс, стискам палци и аз! Дано справедливостта да възтържествува най-после!  Naughty
Мерло, благодаря ти още веднъж от сърце за крема, мила! Вълшебен е!   bouquet
По повод работата на децата - твърдо съм ЗА! Ива още отсега търси вариант за морето, не искала да остава в София през лятото да работи. Тъй като ще си запазват квартирата през летните месеци реших, че хич не е лош вариант да поработи в София. Смятам, че може да потърси нещо, но тя не искала да остава сама в квартирата. От една страна не иска да е сервитьорка (не можела да носи табла), а в същото време няма никакъв опит и незнам какво друго би могла да работи. По морето има много руснаци и трябва да поназнайва поне малко руски. Щяла да си вземе разговорник  ooooh! Незнам какво да кажа вече.
мама Тин, и аз се сблъскавам с такива особи, които първо, че пишат ужасно на български език и второ, като кажеш една дума и се нахвърлят върху теб, все едно си престъпник. Аз се отказах да правя забележки вече  Crossing Arms няма смисъл ...
Хубав ден на всички! Тръгвам по задачки  Peace

# 527
Мария - не се притеснявай младежите се оправят - важното е да имат желание за работа.
В комплексите и хотелите има работа за тях - като почнеш от сервитьори, пом. сервитьори, аниматори, и администратори на рецепция, чекери(това са тези които броят колко хора влизат за шведската маса ) и ред др. длъжности. А относно езика - достътъчно е да знаят разговорно английски, немски или дори френски който за жалост много рядко има хора да знаят и прилагат, руския също - но моята г-ца без да го е учила се е разбирала с руснаците на шведската. Проблем е за тези които не знаят немски или англииски.
Предимството на работата  по морето, е че ще се забавлява и ще работи, има възможност и за малко плаж, осигуряват им храна и в някои случай квартира, което  не е лошо.
Недостатък е че  в "коммплексите" - юли и август е ад работи се на пълен капацитет и нямаш време за отдих, а и заплащането е ниско.

# 528
  • Ямбол
Estreq, много си права. Ива знае английски и малко френски. Руски - въобще. Никога не е работила досега, но все някога има първи път. Ще се справят, разбира се. Да, заплащането не е кой знае колко, но все пак ... да имат за джобни, пък и ако успее да задели, ще е идеално. А това, че има къде да спи, също не е без знчение  Peace
Днес е на Съева дупка, а довечера по-късно заминават за Габрово с приятеля си на гости.  ooooh!
Това е при нас  Hug

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 14:42 от maria.4

# 529
  • София
Големи са вече - нека работят. Поне вече с инспекция по труда няма да се занимаваме. С руснаците ще се разберат, езиците са близки. А и така най-бързо се учи език.
Веднъж като бяхме с Ани на море и нещо се пристрасти да гледа руска телевизия в стаята.
За няколко дни беше започнала да разбира диалози от филмите. Ако бяхме седели по-дълго време можеше и да проговори.
Преди малко се обади много щастлива. За първи път е сама на ново реалити,  нещо като Мюзик Айдъл, но само за музиканти. 5 сутрини ще ходи рано там за ги гласи и после чакаме излъчване в края на май по ТВ2 или ТВ + - забравих по кое. Като стане, ще пиша.

# 530
  • Ямбол
Айша, браво на Ани, да си сам и да носиш цялата отговорност сам, хич не е леко!
Така е, близки са езиците, нали са все славянски  Hug
Ще се справи девойката, няма къде да отиде, я!
Дано Петя е взела изпита по компютри, сега чета по-детайлно пропуснатото  Praynig

# 531
Здравейте,момичета.
Без интернет последните дни, без настроение, без пари, без вдъхновение,без апетит..нещо хич ме няма последно време  Thinking
Чета ви, радвам се, ама мълча да не развалям настроението. Само да се похваля , че съм и БЕЗ тютюнев дим последните седмици  Grinning

# 532
Здравейте,момичета.
Без интернет последните дни, без настроение, без пари, без вдъхновение,без апетит..нещо хич ме няма последно време  Thinking
Чета ви, радвам се, ама мълча да не развалям настроението. Само да се похваля , че съм и БЕЗ тютюнев дим последните седмици  Grinning
Елинор, поздравявам те, че не пушиш! Аз съм върла непушачка, особено сега след операцията , която преживях. На 1 февруари ми отваряха корема и повярвай ми - оттогава здравето е безценно! Миналото лято пушех чат -пат, но сега се ужасявам само при мисълта за цигарен дим!

# 533
  • София
Ели, не мълчи, споделяй и ще ти мине.
Иначе и аз бях без интернет/заради кучо  Mr. Green/, от там без настроение, но за съжаление с постоянен апетит.
Браво за цигарите, това си е постижение.
А паралипсусът май в момента е споходил почти всички.
Нищо и това ще мине, друго ще дойде.

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 22:49 от Aisha

# 534
Сребърна паричка, на сайта, който си дала пише, че обучението е 6 семестъра - не може да дават диплома за бакалавър само с 3 г. учене Rolling Eyes Най-вероятно има някаква врътка с израза "професионален бакалавър"  Laughing
За мен това са (има и много други  подобни колежи) училища със съмнителна репутация, високи такси и най-вероятно с неакридитирани специалности. Показателен е много лесния им "вход" - който не е кандидатствал, той не е приет Wink

В Оксфорд студентите, които взимат бакалавърска специалност (например Computer Science) учат три години, още една - за магистратура. Информация от първа ръка, която казвам само с оглед това, че не можело да се дава бакалавърска степен за тригодишно обучение.  Simple Smile А давам за пример Оксфорд, за да не излезе, че съм посочила "училище със съмнителна репутация".  Simple Smile

# 535
  • Варна
Благодаря за информацията, относно опита ви с работата на вашите деца.  Ще се поразровя да видя какво пише за тези разрешителни за работа, ще трябва и по обявите да попогледна какво се предлага, може да ми хрумне нещо .

Здравейте,момичета.

Да се надяваме, че това е временно и само от липсата на цигарите  Hug

Aisha, оставам с впечатление, че дъщеря ти е способна да се справи с всичко, с което се захване   bouquet

Morose
, права си, така е .

Честито с малко закъснение на рожденничките  на  estreq bouquet Да са живи и здрави и двете. Малката рожденичка да радва мама и тати , а голямата дълги години да ви помага с каквото може  Wink

# 536
Естрея много добре е посочила вариянтите за работа по черноморието!
Преди години още беше в средното .голямата ми дъщеря работи на стрелбище за плюшени играчки и покрай туристите успя да понаучи и малко руски и еврейски ,освен английския и немския!
А за изпита надявам се другата седмица да кажат резултата!

Ели поздрави за волята ти и споко идва лято може нещо да изкочи! Hug
А сега лека ,че се чуствам скапана днес,но поне беше за хубаво умората! Flutter

# 537
Благодаря за информацията, относно опита ви с работата на вашите деца.  Ще се поразровя да видя какво пише за тези разрешителни за работа, ще трябва и по обявите да попогледна какво се предлага, може да ми хрумне нещо .

Да добавя - наистина първо трябва да намериш работа на детето -
по комплексите - сега по празниците ще работят и ще набират перосонал.
още  за раздаване на флаери, сладолед, сувенири и др.

# 538
Ето най-после клипчето с моя Ицо: http://search.data.bg/ready/bd802c1c8d5ec98a9bf97cef3070ca64/Ico … Magnito%20Bar.mpg
mnogo e losh zvuka i na momenti se poluchava mikrofonia,v deistvitelnost beshe mnogo po-razlichno,no kakto kaza i Ico,nadiavam se da budete snizhoditelni Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 12:15 от stefani6

# 539
  • София
Стефани, много хубаво момче имаш.
Браво на него, все така да се развива и изявява.

Общи условия

Активация на акаунт