Попътен вятър на порасналите ни деца -4

• 23 362
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте момичета и днес.

Като сте хванали темата за готвенето. У нас е трагедия - големият дори не си слага сам да яде като се върне от училище, толкова много го мързи. Като съм в къщи се опитвам да го науча поне едни яйца да си опържи сам - не и не. Знае само как се варят спагети и как се овкусяват пържолки за барбекю. Все ми отговаря, че като му се наложи тогава щял да се опитва. Иначе като има наготово за какво му е. Такива ми ти работи.

Аз след малко ще ходя за първи ден на курс по английски. Да видим какво ще ми влезе в главата , че учебници не съм похващала от незнам от кога, не ми се смята чак.
Хайде, доскоро и стискайте палци да не изглеждам съвсем неориентирана.

# 61
Ще ти стискаме палци, а ти не се шашкай. Ако си учила някога се сещаш почти веднага-като карането на колелото е.
И ако имаш дори малка основа е добре, защото базата я имаш. Успех!  Grinning

# 62
  • Варна
Мерси много за окуражаването   bouquet

# 63
  • София
Паричка, я отпусни душата, за да влезне нещо и в главата  Wink

Момичета, влизам само да ви споделя моето разочарование. Ние сигурно сме ненормални, като народ, вече се убедих напълно. Не може само да недоволстваме, само да плюеме а нищо да не правим. Нелепо, не , абсурдно ми се вижда хиляди хора да се записват в някакви сайтове, в някакви петиции, в някакви не знам какви си, а на протест да идват по 20- 30 човека. И за ГМО беше така. Тогава дъждът им беше леден. Миналата седмица за дупките, не знам какво им беше. А днес какво им е?
Да си чешат само езиците и клавиатурите знаят. Много ги бива за това  ooooh!
Както и да е............... оплаках се.

Дано другата седмица дойдат повече хора, все пак бъдещето ни става въпрос.
Айде стига съм ви занимавала с мен  newsm78

Хубава вечер на всички, мили приятелки  Peace

# 64
  • София
Чакайте, че от афект забравих най- важното  ooooh!
Чух се със Стефаниш. След Великден имали децата ваканция и тя ще квартирува малката принцеса при мама и татко  Peace Тогава ще и по- удобно да си направим срещичка. Мерло също ще е финиширала с нейното приключване  Peace Дано и при Нези нещата се наредят благоприятно. Другата част от отбора май нямаме проблеми за сбор. На госпожата и е много мъчно и също иска среща. Ще празнувами баба Малта, 3- март, 8-ми март, деня на лъжата и Великден. Значи пет официални повода и един най- важен- да се видим.
Който е съгласен за свикване на сбор след празника, моля да гласува  Hug
Предложения за мястото също се приемат.

bouquet

Аз да попитам, някоя от другите мами, извън голямото село, няма ли да са случайно тук  по това време newsm78

# 65
Пу , първа ! Party Party Party Наистина ми е много мъчно за всички и ми липсвате ! Hug
С нетърпение ще очаквам да се съберем по- скоро цялата дружина ! И , както е казала Абет , който е по това време в София - града голяма , да заповяда ! Heart Eyes
Абет ,  Heart Eyes не се ядосвай , мила ! Нали знаеш - много сме , силни сме ..... ама на маса  и на приказки ! за това и сме на този хал ! ooooh!

# 66
  • София
За среща - винаги готова.
Място не мога да предложа, че не ходя никъде
Много трудно влизам в интернет тази вечер, 3 пъти говорих с доставчика, причината не е при тях. Познайте кой нощес пипа комп?
Иначе, аз се опитвам да се разболявам, лекувам се и май няма да се дам на болестта.
Ани и тя се сополи, но неще да чуе за лекарства. Отделно има арсен в зъба, но време за зъболекар - йок. Вместо да си дойде да пие чай след работа отишла да подстригва приятел.
Как може толкова да не си пази здравето това диване?
Много съм досадна, само мрънкам и се оплаквам.
Извинете ме, моля.

# 67
  • Варна
Здравейте! Simple Smile
При мен нищо ново т.е. всичко май е наред и чак не смея да го кажа на глас.Simple Smile)
Миналата седмица нещо не ми беше добре, отидох при личната и пуснахме разни изследвания. Профилактични не съм правила последните 100 години ...та сутринта ходих на пулмолог. Един дребен дядо ми прави ренген на дробовете и ми вика :
-Нямаш пневмония.
-Нямаш туберколоза.
-Нямаш и рак!-това ли чакаше да чуеш?
аз-...да.
той:
-Засега!!! ако не откажеш цигарите!
И ме направи на 2 стотинки Laughing Ама някак по-добре ми стана, и с кеф запалих цигарка отвън. Mr. Green
Иначе си чакам сина в края на месеца, нали имат великденска някаква ваканция цяла седмица. Че от нова година не сме се виждали. Rolling Eyes

# 68
Толкова дни се забавих със снимките от Лондонското ни пътешествие, но надявам се съм извинена. Лондон е толкова космополитен град, че за 4 дни е трудно да се обходи и опознае. Успяхме може би с 1/100 от всичко което Лондон ни предлага. Добре че се качихме на традиционните червени туристически автобусчета/то не че в Лондон всички автобуси не са двуетажни и червенички/, та успяхме да придобием представа за различните квартали и научихме интересни подробноисти за града от екскурзовода.
Това са кулите на Лондон, вътре по каменните улички можеш да се загубиш

Ето го моста Тауър, според мен най-красивия от всички мостове над Темза, и най -големия и най-красивия сред магазините - прочутия Хародс - вечер е осветен от десетки хиляди лампички, а за да го обходиш ти трябва цял ден

Ето и моя милост минава по моста Тауър

Разбира се  направихме си снимка с трите символа на Лондон - червените телефонни кабини , червените огромни пощенски кутии и червените двойни автобусчета

Не пропуснахме да се фотнем в най старото метро в Европа и естествено с прочутите конни гвардейци на кралицата

По пътя от Окото на Лондон през моста Ватерло, айде пак на снимка пред парламента и прочутия Биг бен, а зад тях е Уестмистърското абатство, много е красиво, ама то май там всичко им беше красиво Simple Smile

И ето ни най-накрая стигнали до Бъкингамския дворец, не случихме смяна на гвардейците, ама следващия път

Героите понякога са изморени, ей ни на пием кафе и събираме сили на Трафалгар скуеър - в единия край има колона с паметник на генерал Нелсън, който е ръководил прословутата морска битка при Трафалгар при която английската флота потопява 22 кораба на противника, без да изгуби нито един, а отзад нас е Националната им портретна галерия.

Що се касае за музеите им най много ми хареса Бритиш музеум - има стъклен покрив и вътре слънцето струи навсякъде. Да, правилно четете - слънце, слънце, нито капка дъжд, невероятно време случихме. Ходихме на разходка по Темза с корабче чак до Гринуич и на връщане леко се заоблачи и тъкмо да си помислим че ще завали, изведнъж се появи ветрец, и облаците изчезнаха яко дим.
Невероятни паркове има в Лондон, и представете си със специални кошчета само за кучешки отпадъци, по тревичката се разхождат патоци, много, много бягащи хора. Първата снимка е на входа на Хайд парк - казва се Хайд парк корнер, а втората снимка е в градините на Кенсингтън, които ми харесаха повече от Бъкингамските, там е пълно с места свързани с даяна, а аз много я харесвах

Докато разглеждахме катедралата Сейнт Пол, екскурзовода разказа, че там е била сватбата на мизерника Чарлз с Даяна, освен това отпред на входа и има паметник на Кралица Ана, която останала в английската история не с реформи в държавата , а с пиянството си, същата родила цели 18 деца и загубила 12 от болести. Нещастна кралица ще да е била...Но иначе катедралата е много внушителна, не се побира в една снимка

И накрая да ви покажа какви сме бойни на Европейската среща на Форевър, голямо българско знаме нанизано на греблото на лодката и на връщане леко изморени, но щастливи

Невероятно пътешествие, невероятен град, невероятно рали, ще ходим пак, това реши семейния съвет

# 69
Ехааа! Невероятни снимки от прекрасно място, представени от чаровната ни екскурзоводка  Hug Вижда се, че си прекарала чудесно, случили сте и на време  Grinning
Попътешествах малко с теб, благодаря ти  Hug

# 70
Добро утро! Flutter Hug

Мама Тин ,Страхотни снимки Party,липсва само една на цялата ни БГ група! Wink
Гледах малко от събитието на живо ,беше невероятно ,а представям си вие как сте се чуствали!  bouquet

Приятен и спорен ден! Flutter

# 71
Добро и от мен! Hug
mama Tin , благородно завидях. Много сте хубави.

# 72
Мама Тин внесе един страхотно настроение- в иначе  гадното ни ежеддневие. Снимките и коментарите са  много точно приятно поднесени.
Абет  права си мила да се ядосваш - наистина застоялото ни ежедневиее е причина за тази летаргия при нас БГ- леле ако вярвайте ми ако циганското братство разбираше за какво става въпрос и ако го засягаше море площадите щяха да са пълни. Тези прояви би трябвало да са спонтанни но никъде няма сформирани инициативни комитети с обявени дати и място за протести, поне във Варна е така верно че и моите контакти са ограничени но наистина сме "овччедушни" чакаме някои да ни оправи. Това си е до манталитета - българите сме страхливци. А който е социално активен и ангажиран с проблемите, разбира и знае какво следва от това тои намира начин да присъства на такива места.

# 73
  • Варна
mama Tin, страхотни снимки, страхотен коментар към тях и най-вече страхотно време сте уцелили , явно сте големи късметлии  Peace

Аз снощи се запритеснявах за курса ми по английски, но нещата не се оказаха чак толкова сложни.  Почнахме с нещо като преговор и засега разбирам учителката какво ни бърбори, направо на английски ни подкара още в началото. Утре ще ходя пак.

Болните да се пазят и да оздравяват по-бързо   bouquet. И в нашето семейство мина някакво леко грипче - от дъщерята, през баткото, мъжът ми и накрая аз , но при мен мина най-леко само със смучещи хапченца за гърло.

И... представяте ли си една форумна среща в Лондон например  Wink

# 74
Пу, аз съм записана вече за Лондон, там поне пъбове дал господ, супер идейка Peace

Общи условия

Активация на акаунт