Попътен вятър на порасналите ни деца -4

• 23 486
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Флаш,
за убиване си  #Cussing out
Щом не ти липсва, айде да се сменяме- аз идвам у вас- ти у нас Wink
Всеки ден ще ходя да поздравявам любимото ми море.

Естрея,
не знам дали си прочела оплакването ми по подобен повод за работата на Ина? С две думи напусна добре платена работа , защото мечтаеше да работи в офис.Предложиха и в офиса на брокер към Армеец, първият месец 400лв. докато усвои материята а после повишение до 700лв. и процент. Първия месец та и половина нито лев, било за нейна сметка обучението, след като има подписан договор, според който половината заплата получава от централата на Армеец а другата от прекия си шеф-брокера им.Пича и каза в прав текст, че няма стотинка да и плати, не може да го докаже, че не изпълнява заплащанеуто по договора и ако не и отърва да хващала гората.Когато детето го попитала за обещаното повишение след първия месец и казал, че е нахална и прави лошо впечатление с това. Кара я да мие и тоалетните, да чисти офиса за да спестял от чистачка.Седнал да дава на всичките от офиса парите, които са пратили от ;централата на Армеец, които той не дава и им удържал на всички по 4лв. и 20 стотинки /закръглил сумата/ като им казал "АЗ нямам голяма печалба този месец и трябва да сте солидарни с мен" Ина си изплака очите и макар да съм категорична да си взима чантата, да му тегли една нецензурна реч и да си идва, тя не можела така и съвество го предизвестила че напуска и си спазва по закон срока, чака да стане 20-ти и да си взима дърмите. Ето така се гаврят с децата ни.Бясна съм.Искат от нея да работи за 200лв.-под минималната заплата.

# 631
marypopins
Четох това за Ина наистина се възмущавам и съжалявам че, някакви си лешпери и мошенници ще се възползват от труда на децата ни. По тази и причина  отидох с детето на приятелката ми - тя милата се чуди как да върже месеца - сега е почнала сезонна работа  в Бяла, и е абсолютно невъзможно да я придружи. А неината лигла - е неспособна да се оправи с улиците и автобусите, от единия до др. край на Варна, та трябваше да съм таксито съпроводено с консултант по тр.отношения. Ако е моята ще я оставя  сама да се оправя, той мъжа ми и дава съвети само и казва ти се оправяй, а иначе може и до луната да иде - само да има спонсор.

# 632
Милички , а здравейте и от мен   bouquet
Много съм пропуснала , но ще наваксвам . Пропуснах и семинара на Джон Кехои , но госпожата ще разказва, като се видим.
Обсъждате отношенията между работодатели и млади хора -  има ужасяващи случай.
За наемите , при нас е същото положение - ще си платим наема през лятото , че с тия местения е голям кошмар.
Трябва и самолетен билет , за лятото , билети вече почти няма и цените се вдигат  Thinking
abet , сладичка  Crazy, и аз като тебе си търсих причина да видя морето и си намерих - яхтено изложение във Варна Heart Eyes
Навивам моя мъж да се разходим между 21 и 26 май до Варна Wink  кога ли друг път ще видим такива чудеса  , дет се вика , поне
да се снимам с яхта  Simple Smile

# 633
  • София
Искам и аз  на морето. Искам, ама няма нито с кого нито кога да отида.
Ще си го гледам на снимка и ще си спомням за минали посещения.
За условията за работа - така е навсякъде и със повечето хора, не само с младите.
Но има и друго - сегашните деца са някак си по-безпомощни и незнаещи и някак се съгласяват със всичко. Може би родителите са виновни, че не са ги научили на шефските номерца. Сигурно някои от  родителите  са по-сговорчиви и се съгласяват на неизгодни условия. Много труден стана живота, а и по-труден ще става.
Никога не съм се оплаквала от службите на Ани. Там не всичко е било цветя и рози. Но аз винаги съм я осветлявала за плюсове и минуси и ползите да се работи понякога без осигуровки, с по-малко пари в името на практиката. Първоначално е важно да се впише в системата, да си намери работа и да се обучи в практиката. А после ще има и време да си поставя условията. Все пак трябва да си открадне занаята, ще има време и за тр. стаж и за високи доходи. Радвам се, че поне постигнах каквото и да подписва да ме информира предварително, не че преди време не и оправях здравната книжка.  Mr. Green
Работила съм в доста фирми с двойно счетоводство. Вече не се занимавам с ТРЗ, но доколкото си спомням съдимостта и медицинското оставаха към досието, независимо от ранното напускане.
Може би е било грешка, но така е правила колежката преди мене, така и аз продължих. Не съм специалист, но като ми го натресоха - трябва да се свърши. Иначе в пицариите имаше голямо текучество и експлоатация, включително и над моя милост.
Сега всичко е законно и бяло в сегашната работа, нямам оплаквания.
Продължавам да си боледувам, гърлото не се оправя. Имам чувство, че някой ме души и въздух не стига. Утре ще взема да си купя антибиотик.

# 634
Добро утро! Flutter

Честит месец Май! newsm08

Да е слънчев и много успешен! Hug

# 635
  • София
Честит Първи май и от мене!
Дано вече се затопли и по-бързо да дойде лятото.

# 636
  • София
Честит ви първи май момичета,
да сте слънчеви, щастливи и позитивни като времето навън  Hug

Това прекрасно слънце като се е облещило в бленуваната от мен стъклена стена, наречена още френски прозорец, направо ми разказва играта и си проклинам мечтите, тъгувам по мрачността на старото жилище

# 637
  • София
Мери, нека да има ярко слънце. Винаги може да сложим щори или плътно перде на прозореца.
Не искам студ и облаци вече. А и южния прозорец през зимата си е направо соларно парно.

# 638
Четох ви неволите и се ядосвах...Ама тези неща сами си ги докарваме на главата, като не се борим с тях..несправедливости много.
Айде да ви разведря с две снимки от слънчева Варна, едната е с моренце, а другата с дървото на играта, което е поне 40 години любимо място за игра на варненските деца и на гостенчетата  Grinning

# 639
Елинор, това дърво е уникално  Shocked  Но другото отзад не е ли такова и то?

За неволите с работодатели - да си кажа мнението. Не само с децата си играят някои работодатели, ами и с възрастните, ако не си знаят правата, или малко да се огънат, показвайки несигурност.  Аз познавам един работодател  Laughing който даде повече  пари по адвокати да съгласува как и колко пъти да сменя длъжностните характеристики на работниците си (4 човека) само и само да им намали заплатите.  И поне топче хартия за писане на нови и нови такива  #Cussing out

Приятна неделя на вас   bouquet

# 640
А ако аз започна да разказвам за нередностите при моите настоящи работодатели ще ви се замае главата!
Но добре ,че ще се разделяме! Thinking

# 641
  • София
Елинор, това дърво май е на доста повече от 40 год. аз го помня от детството си. Беше си все така внушително.
За работодателите - те да дават редовно заплати е най-важно. Нали виждате, че с тия нови закони и с максимални осигуровки пак ще драпаме и за пенсия, и за болнични. Я ги дочакаме я не. Ще даваме на държавата докато можем за да хрантутим мангалите.
Та затова уча Ани да  е малко по-сива и никога да не разчита на държавата.
Може и да не ми харесате разсъжденията, може да ви се видя крайна.
Но още в началото на 1989 г. като обявиха прословутия Указ 56 - за частните фирми разбрах, че идва първично натрупване на капитали. От тогава разчитам само на себе си.

# 642
  • София
Честит имен ден на празнуващите днес и семействата им!
Бъдете здрави, весели и щастливи.   bouquet

# 643
  • София
Момичета,
не съм на себе си, изревах си очите.......адска трагедия
Това момченце, което паднало от моста и го прегазил микробус, който избягал е синът на моя съученичка. Живеехме до преди да се преместя през кооперация.Децата родихме през месец, Рони е на 20-ти август а моята Мише на 5-ти септември, няма месец.Израстнаха заедно пред очите ми, заедно проходиха в градинката, направо не мога да асимилирам случилото се.
Страшна трагедия, не е честно да погребваме деца..............ужас. Михаела е в шок, не мога да я успокоя цял ден.
Да не дава господ подобни трагедии.

# 644
  • Варна
Oh, Мери, моите съболезнования. Cry
Не знам какво да кажа, лошите неща се случват за секунди...

Общи условия

Активация на акаунт