Попътен вятър на порасналите ни деца -4

• 23 488
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
 Празникът мина скромно - аз и любовта на живота ми Joy (добре, че не влиза тук да чете). Отчете се с букетче и парички. В събота съм софиянка и ще ги похарча със скоростта на светлината, че скоро нищо ново не съм си купувала. От учениците ми - букет и сервиз. От дъщерите ми- предполагам в събота, като ги видя. От колежките- парфюм. Най- важното, че всичко беше от сърце. Моят рожден ден винаги е бил скромен, защото ни предстои голям купон след няколко дни. Гореспоменатият любим е Георги и купонът на 6 е неповторим и не се пропуска никога. От понеделник започвам приготовленията.Ще посещавам тези дни по- често кулинарни теми и ще запретвам ръкави Laughing

# 616
Абет, направо ни направи "строй се , преброй се"  Joy Joy
Що ти трябва оправдание да дойдеш край морето? Я, идват празници, дупето в рейса и готово.
Аз явно се измъкнах от дупката, в която за малко се изтърсих, днес прах килим, китеник и перде, сега почивка с бездимно кафе и после мятам вечерята.
Много ме хвана яд, че свекърва ми си прицапала без да пита поставките за цветята..така без да пита често ми е взимала нещо. Карай, ще си взема други.
Флаш, оставете ддс-то и давайте заплати на хората, че кой знае как броят последните стотинки..
Мери 1966, добре ми звучи празнуването  Grinning Че и още не е свършило  Laughing

# 617
  • София
 Joy
Нали  Wink Направо съм си фелдфебел  Laughing Ми така де, трябва някой да подбутва заспалите. Виж, че само пишем- няма какво ново да споделя. Ама, моля ви се  Hug споделяйте и стари работи. Аз колко имам да разказвам  ooooh!   Joy Joy Joy
Ще си спретнем някой ден и ние матине на тема- смешна случка от време оно  Laughing

Флаш, нека си седи детето в квартирата. То вярно повече пари, ама какво е това до лятото  newsm78 Ако е докато е студент ок, ама така иди ми дойди ми- ега ти. Бяхте полудели покрай тая квартира, сега пак. Ай ша им се не види и на правилниците  Twisted Evil

Ели, де да беше толкова лесно, сестро, веднага се вдигам ама на Варна. Сега няма да се засичаме с момчето. Малко разделени, после повече сближени  Joy
Ама де да знае човек от де ще му изскочи заека. Може пък един ден да прехвръкна, пардон да припълзя към то вашия край  Hug

# 618
abet
Някой да ми измисли работа на морето за малко
това е трудна задача - работата е кът , освен ако не искаш за "социален асистент" (придружител на бизнесмен).
Сега няма да се засичаме с момчето. Малко разделени, после повече сближени  35
това много ми хареса- и аз смятам да го приложа по празниците.
Флаш, нека си седи детето в квартирата. То вярно повече пари, ама какво е това до лятото гадно е, тъкмо се уредихте, и сега сменяи след това наново търси. Ако те успокоява и ние ще плащаме цяло лято, за догодина не се знае дали ще продължим, но тя нашата си каза повтарям, потретвам трябва да го изкарам,  така че квартирата ще се плаща.
А колкото до служебната дилема - тя е на всяскъде - по лошо е ако си собственик и си с тази дилема - да платиш или не ДДС (глобите са от 5 000 нагоре) да не платиш заплата пак недоволни работници, и в инспекцията глобите не са много ниски .... , това обаче работника едвали го интересува.
Най добре на зплата ама сигурна, редовна а такава вече трудно се намира, и в бюджетната сфера няма сигурност за съжаление.
Мери
"Как не ги е грях да дават на децата такива развалини, тънещи в мръсотия и разпад.За всичко пари се намират някак а за ремонт, да живеят в елементарни условия и поне в чистота децата ни, бъдещето ни -няма.Срамота е." - да ама го правят и не само тези в институциите, ами и по квартирите, не можете да си представите за какви дупки искат невероятни пари - и описват квартири като идеални и тн. нагледах се докато търсихме нашата.
Подкрепям за това "Давам пример на моите лигли, които живеят в охолство и лукс цял живот и не знаят какво и мизерия и липса на пари" , можеш да им покажеш и някоя ромска махала пак няма да го осъзнаят. Но има време и за това - дай боже да не им идва на главите, тогава ще се научат
да ценят малкото.

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 19:10 от estreq

# 619
  • Варна
О, няма да напуска квартирата, той си я харесва, съквартиранта му му е приятел от 4-5 години тук от Варна. Той работи в София, не учи...пробва една година в Холандия и се прибра, не знам причините. Аз писах за общежитието най-вече заради големия срок...2 месеца - не го очаквах. И лятото ще я плащаме ако ще да се бием с моя мъж защото си го знам....ще каже Гого да си седи в София и да си намери работа там в този случай. А той пък си иска тук да си дойде естествено...бе, няма пълно щастие:-))) ама ми е омръзнало да съм между двамата.
В службата е ок  Simple Smile утре ще има радост. Трудно е като навсякъде ама досега да чукам на дърво забавени заплати няма. И глоби няма, чат-пат някоя лихвичка. А в НАПа пътека си имаме за едната фирма, такава е дейността, че няколко месеца си се проверяваме и възстановяваме, после накуп внасяме и хайде отначало.
  bouquet Приятна вечер на всички!

# 620
  • София
Колко хубаво си пишете през деня.
Аз само чета, сега да се включа.
Мери, хубаво сте си изкарали рожденния ден. А преливането в имен ден на любимия също ще бъде хубаво. В рода на Пламен много обичат Гергьовден, баща им е бил Георги, има вече и внуци и правнуци с това име и си го обичат като Нова година.
По мое мнение квартирата трябва да се запази, докато се намери нещо по-добро и по-евтино.
Иначе не си заслужава - мотат те с капаро, местиш багажи. А и може на детето да му се прииска да дойде малко до СОфия през ваканцията.
Флаш, хубаво го кара бащата да си търси работа в С., но това вече не е толкова лесно.
Наистина общежитията са под всякаква критика, но сигурно и студентите са си виновни.
И да е чисто и ремонтирано, едва ли пазят. Като гледам моята в къщи как не чисти едва ли наборите и ще са по-оправни. Тази вечер намерих позагоряла тенджера, правила си макарони, изцапала 7 чинии и прибори и ги зарязала в мивката. Нямало да мие докато не купя миялна.
А аз къде да я набутам тази пущина в ъгълчето на кухньо-хола  newsm78
Аз съм малко болна, гърло ме боли и ме задушава. Вече втори път след отпуска се разболявам.
Смуча хапчета, пия чай и бульони и така изкарах и лунната без прегрешения.
За заплатите - нямам оплаквания от работата. Винаги ги превеждат на датата, щом са в дебитни карти значи са платили и осигуровката. А ДДСто ми е тъмна Индия. Само с това не съм се занимавала.

# 621
Момичета, толкова уютна атмосфера сте създали в тази тема! Все едно, че се познавате от детските си години!  Hug

Аз имам големи тревоги  от няколко дена. Министъра на кОлтурата е решил да  ни доунищожи. Аз работя в Пловдив в оперно-симфонично дружество. Ще ни намалят заплатите с 25% !!! Те са и без това малко по-високи от минималната работна заплата за страната! А какви слухове се носят за закриване на цели оперни, симфонични и театрални колективи- нямам думи!!!

Ajsha, препоръчвам ти да си купиш ЕЗберитокс- имуностимулант. Аз още при първите симптоми смуча едно и ми се разминава разболяването. За жалост го научих доста късно и не можах да избегна грипа през зимата, 20 дена след операцията ми. Да кихаш и кашляш с разпран корем хич не е шега работа!
По въпроса за миялната - повикай майстор за кухни и ще ти даде идея къде да сложиш една миялна. Мъжът ми с това се занимава и е откривал хиляди начина да се преустрои кухнята, за да се намери място на миялна машина. С нея живота е песен! Peace

За студентските трепети около квартирите- вече се вълнувам, нищо че сме още 11 клас Laughing Просто ми навява спомени от моите студентски години из София!

# 622
Добро утро -нека денят ви е прекрасен,
Да се по оплача днес моят се очертава не толкова лек, ще трябва да съпровождам една млада госпожица при екс работодател от единия край на Варна та до другия. Дъщерята на приятелката ми започна работа преди 15-20 дена в един магазин на пазара - за джундурии(колани обици и др.) вчера ми се обажда майката и ме моли да я карам по града да си оправи документите и да вземе пари защото са я съкратили. Не знам на какво прилича това - значи като започва работа(нов магазин)идваи утре и до 14ч. да са ти готови документите, счетоводителя ще ги вземе - а сега съкратена - ходи в офиса на счет. , това в центъра някъде си, след това в склад ли офис ли на Борсата при собственика за парите, а бе как може да разтакават така децата ни - това на нищо не прилича.
Незнам дали няма да се наложи да се включвам, защото си мисля че май нещо искат да прецакат детето.
Флаш и при нас е така"И лятото ще я плащаме ако ще да се бием с моя мъж защото си го знам....ще каже Гого да си седи в София и да си намери работа там в този случай. А той пък си иска тук да си дойде естествено...бе, няма пълно щастие:-))) ама ми е омръзнало да съм между двамата. " много трудни мъже, понеже на тях никой не им бил давал, то дай и децата ни сами да се оправят, то хубаво ама не е като едно време - завършваш и имаш работа
 по нагоре споделям перипетии на деца без образование,  специалност .
  Аиша
"Като гледам моята в къщи как не чисти едва ли наборите и ще са по-оправни" . Тази вечер намерих позагоряла тенджера,  чинии и прибори и ги зарязала в мивката". Нямало да мие докато не купя миялна" то след това е трудно и да ги постави в миялната - моите и това не правят в къщи, да не говорим че миялната загорели тенджери не мие, но товаа си е др. въпрос.
В интерес на истината е удобство и пести вода - за ток не съм се замисляла.

pazzza
"Аз имам големи тревоги  от няколко дена. Министъра на кОлтурата е решил да  ни доунищожи. Аз работя в Пловдив в оперно-симфонично дружество. Ще ни намалят заплатите с 25% !!! Те са и без това малко по-високи от минималната работна заплата за страната! А какви слухове се носят за закриване на цели оперни, симфонични и театрални колективи- нямам думи!!!"
това вече си кощунство - съвсем ще ни принизят - сега и на културата ли посягат, болничните сами да си плащаме(или работодателя той откъде ще ги дава няма значение) лекарски прегледи 
плащай при все че имам 25г. тр.стаж - с пълни осигуровки, е то пенсия ми се струва, че няма да имаме. Май наистина е по добре да не се осигуряваш, кътай на страна и каквото дойде.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 08:47 от estreq

# 623
  • София
Добро утро, сладурки  Hug
Денят е прекрасен. Дано завърши още по- хубаво  Peace

estreq, ама аз не търся работа наистина по морето. А по- скоро оправдание, че имам работа там някаква, за да дойда и прегърна морето  Joy
Не, че няма да ме пусне Максимчо, ама нали се закани, че вече без него никъде  Naughty  Joy

Айша, какви са тия вируси сега, където си ги пуснала? Дано е нещо лекичко и бързо да те пусне. Смучи там хапчета, пий и тези разтворимите, аз лично ги харесвам- Фервекс особено  Peace Но най- много тача народната медицина. За настинка греяно вино с ябълки, лимон и черен пипер. Пие се докато ти стане все едно болна ли си или не  Joy Последното е шегичка. За гърло / нещо което Ангел непрекъснато го боли  Twisted Evil/ варя ябълки и дюли но само нарязани, с кората и семките. Слагам и 3-4 ореха счупени с черупките  Peace Няма грешка.

pazzza , в кризи първото, което страда е културата във всичките и форми, за съжаление.  Жалко за хората, като вас които сте посветили живота си на това, които живеете с тази красота  Tired

Хубав ден, милички   bouquet

# 624
Здравейте,мили дами!Трудно е да се пише след изпълнения с позитивизъм пост на абет. Simple Smile Тя просто казва всичко,което трябва,за да ни оправи настроението.Това за дюлите и ябълките ще го запомня,звучи даже вкусно.Аиша,да оздравяваш,че гледай какво време се е отворило навън.
Днес моят Ицо има някакъв изпит по някаква икономика.Дано се справи.Не знам вашите деца как са,но той чете деня преди контролно и толкова.Преди му се карах,ама като виждам,че все изкарва хубави бележки,спрях.А и само ми казва колко съм досадна Embarassed Ами сигурно съм досадна,представям си се отстрани понякога и ме хваща срам.Хайде,мили момичета,да ви е прекрасен денят и уикендът! Hug

# 625
  • София
Здравейте момичета,
прекрасен ден и още по-прекрасен уикенд ви пожелавам и аз. Hug
Времето е страхотно и направо завиждам на морските мацки, как бих желала и аз да съм до морето..............................ех, мечти, мечти. Възползвайте се от предимството, което имате и направете една освежаваща разходка по плажната ивица и за нас, родените в прашната и сива столица. Cry

# 626
javascript:void(0);
ooooh! Да се оплача - срам и позор за българина и тежко на децата ни.Сега се връщам от среща и съм направо бясна. Значи отиваме с дъщерята на приятелка в счетоводна къща за приключване на тр. договор и тн. по реда. По пътя г.цата ми казва, че не са я съкратили ами направо  да си напише молбата за напускане, и тя пише и подписва, след това и казват за вчера да ходи при счетоводителката да си оправи документите и след това при собственика (арабин) за заплата.
Отиваме днес в счетоводна къща и там една мацка казва ама кого търсите ама нея  я няма елате след половин час, отиваме след половин час -  същата служителка ни казва ами пак я  няма още чакайте, и естествено на мен ми кипва чакам 1 час и да чакам още няма да стане -озъбвам се и казвам дайте ми тел и не ме разкарвайте, ами ние не можем да направим нищо. В тоз момент -лисващата пристига и се зъби - какво искате и пак обясняваме , тя дори не знаела че трябва да приготви документи, да оставим само тр. книжка и д9а си ходим ще я получи от собственика. Обаждаме се на собственика да ама и него го няма в офиса -чакаме 20 минути да дойде ( това е естествено на др. край на Варна) и той звъни подплашен че едва ли не ще му предизвикам проверска върни се пак при счетоводителя да вземеш готовите документи, и връщаме се взимаме заповед за напускане с два дни по рано от малбата , в тр. книжка също - върнах я при счет. така и казал собственика - в последствие отиваме при собственика  - с страха че може и заплата да не и даде - а той наглия се мазни ти виозжадш ли аз съм толкова добър ето плащам ти всичко ама тя счет. сбъркала ,  ама ти не е трябвало да подаваш молба за напускане и ако може тази да я пренапишеш на бланка ама и датата да оправиш. Плаща и заработеното за дни като изчислява работна заплата разделена на 30 дни не на 22  - и детето си е съгласно те така си смятали. 
Това ли заслужават децата ни да ги правят на маймуни и едва ли не да са им благодарни .
Между др. г-цата няма пълен месец от назначаването, но не не и върнаха  оригиналното медицинско и св. съдимост трябвало им за досието, Мерло може да каже дали е необходимо да стоят в досието на напуснал работник , копие не е ли достатъчно, че това са си 25лв .

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:23 от estreq

# 627
Тъкмо това направих Мери попинз, разходих се в морската градина, едно е зелено, засадили са и цветята, морето е тихо, едно ти става широко на душата. Само заради това го харесвам морето и изтърпявам всичките му студени бризове.

# 628
  • Варна
estreq, всичко се пази в досието. За останалото не знам, с тази част не се занимавам, ужасно ми е като материя. Но все пак ми е чудно ако е работила този месец как са и дали каквото и да е днес...все пак месеца трябва да приключи.
Хубав уикенд и от мен!

Адашче, знам къде е разсадника  bouquet

п.п. срам не срам - морето не съм го виждала от месеци. Tired

# 629
Flash* - всичко може - момичето едновременно си подписа трудов договор и запповед за напускане и за получена заплата. Така че собственика можеше и заплата да не и даде.
А иначе днес времето е направо за плаж - аз лично не ходя но пък морето се надявам тия дни да видя, а и малката трябва да се извежда че ще разруши къщата.
приятни празнични дни и да си починете през уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт