Незабравима(unutulmaz)-тема- 17

• 28 945
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А относно разсъжденията за вината - моето мнение е, че Еда е подложена на най-голям натиск още от самото начало. не съм съгласна, че тя не обича семейството си и сестра си. Напротив - самият факт, че беше готова да жертва себе си и детето си е много показателен.

Неправилно написах вина, точната дума е причина. Някъде по темите бях писала, че виновни няма, Еда, Харун, Мелда и Толга са жертви на съдбата и любовта. Но не съм съгласна,че Еда е готова да пожертва детето си и нея, заради сестра си и семейството.

Ако беше така,тя щеше да махне детето. Дълбоко в душата си тя от началото се надява,че ще спечели Харун. В началото като видя разкаянието на Харун но не любов, тя реши да се самоубие. Но след като Харун започна да се влюбва в нея, тя за момент не се отказва от желанието да бъдат заедно. Провокираше Харун. че ще се жени за Толга. имитира брак, сега отиде в къщата. Следва твърдо целта си, но докато не преодолее страха си ще са нещастни и тримата. Всичко е в нейни ръце.

Приемам логиката на това, което казваш. Но, не пренасяш ли целия товар от отговорност на крехките плещи на едно все пак 19 годишно момиче? Тя понесе достатъчно от решението да не махне бебето, а и такава ли е цената на привързаността към семейството?  Виновна ли е, че е влюбена и си търси щастието под слънцето? Не искаш ли много от нея?

Не. Ни най малко. Всичко човек може да контролира, но не и сърцето си. Не виня Еда,че е влюбена, напротив радвам й се,че е имала късмет да срещне тази любов (не всеки има късмета на Еда да обича и да бъде обичана истински). Ядосвам й се,че не отстоява любовта си, като по този начин не вреди само на себе си и детето си, а и на всички около нея. Стои далече от Харун, уж да не нарани околните, а в действителност ежедневно ги наранява. Действия без полза са ненужни никому.

Права си, има такова нещо! И за мен това е големия плюс на този сериал - нещата не се развиват като в класическа сапунка и не всички са в черно или бяло. Самия факт, че го коментираме толкова разпалено е доказателство за това. Но аз ръзсъждавам от позицията, че Еда е най-ранима от случващото се и затова се "люшка" така в решенията и действията си - не е лесно да вземеш решение при дилемата - близките си или любовта и бебето си"

# 286
здравейте и от мен!казвам се Десиследя форума непрекъснато и вече реших и аз да се включа!аскам само да попитам каква е тази Инджи,защото не мога да разбера!Благодаря

Тя е приятелка на Ниса . Дойде от Англия.

# 287
коя  е Едже?

# 288
  • София

Както вече ти отговориха Едже или Инджи - това е едно момиче, което е приятелка на Ниса, с която са учили заедно в Лондон - дето се опитва да сваля всеки, който носи панталони / само с Мелда не се е пробвала още/ и не е в пенсионна възраст.

# 289
Тази за която ти казахме приятелката от Англия . Тя се казва Едже

# 290
  • София
Мда... той /Толга, де/ видимо се придържа към принципа " По-добре да страдаш от нечие присъствие, отколкото от нечие отсъствие". Но, за да бъда и аз откровенна и на мен са ми се случвали разни неща и съм съгласна с теб, че в края на краища е добре да се придържаш към максимата "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край"
[/quote]

Много точно казано. Само един пример е достатъчен. Може ли нормален човек (мъж) да вярва, че една жена, колкото и на недостъпна да се прави или е, може в продължение на месеци, ако не и години да го отблъсква или зорлем да се вижда с него от немай къде и той да вярва, че нещо може да се получи? Естествено, че не. Ама влюбеният вярва. Абсурдно звучи, но е така. Аз в подобна ситуация, ако ти кажа какви съвети съм получавал от приятели, направо ще паднеш от стола. Само дето, не са ме съветвали да я излъжа, че съм бременен от нея (само тука любовта е безсилна). Ама неща от рода на "няма жена, която да устои, ако я хванеш по голи ц..и" валяха най-добронамерено...Извинявам се за отклонението.

# 291
  • Sofia, Bulgaria
Някой беше написал,че Еда също преследва определена цел и е трябвало да махне детето или да посегне на живота си/както се и опита/иначе излиза ,че и нейните действия не са съвсем чисти.Аз не мога да се съглася с подобно твърдение.Само тя и Харун тогава зваеха кой кой е.Тя се опита да посегне на живота си и ще си плаща,бебето не е добре.Дали е само генетично или всичко накуп?Поставям се на мястото на едно 19г жизнено и засмяно момиче,което разбира какво се е случило и как живота и се преобръща на 360 градуса.Какво да направи?Няма на кого да се довери ,да поиска помощ и съвет,единствения изход е да сложи край на мъките на всички като посегне на себе си и детето.За това се иска кураж,може би за някой е слабост-зависи!Да не мислите,че за 7-8 песеца някой може да помъдрее чак толкова,че да започне да постъпва по друг от нейния начин.Леееле....

# 292
  • София
Някой беше написал,че Еда също преследва определена цел и е трябвало да махне детето или да посегне на живота си/както се и опита/иначе излиза ,че и нейните действия не са съвсем чисти.Аз не мога да се съглася с подобно твърдение.Само тя и Харун тогава зваеха кой кой е.Тя се опита да посегне на живота си и ще си плаща,бебето не е добре.Дали е само генетично или всичко накуп?Поставям се на мястото на едно 19г жизнено и засмяно момиче,което разбира какво се е случило и как живота и се преобръща на 360 градуса.Какво да направи?Няма на кого да се довери ,да поиска помощ и съвет,единствения изход е да сложи край на мъките на всички като посегне на себе си и детето.За това се иска кураж,може би за някой е слабост-зависи!Да не мислите,че за 7-8 песеца някой може да помъдрее чак толкова,че да започне да постъпва по друг от нейния начин.Леееле....

Слабост е ако го гледаш от философска гледна точка, а иначе си е баш смелост и то голяма.

# 293
Къде мога да гледам серията от снощи?

# 294
  • Sofia, Bulgaria
Слабост е ако го гледаш от философска гледна точка, а иначе си е баш смелост и то голяма

И от религиозна!

# 295
  • София
http://www.bolumizle.com/  Peace

# 296
Ето тук!
http://www.bolumizle.com/

# 297
За мен е много чудно, че почти всички (без Саадет И Харун) от семейството на Феяз приеха любезно Толга в семейството им и дори в къщата. Никое от децата на Феяз не се възмути от баща си, като че ли е в реда на нещата да приемат извънбрачното му дете. А и на Феяз не му пука, че се излага и че наранява жена си. И има нахалството да иска да командва всички. За мен той също е на нивото на Мелда и Толга.

# 298
От албума:
"Wall Photos" на ¨°o.O....Unutulmaz..... O.o°¨
Ece-Harun bardaki konuşmaları:
Ece: Nedir seni bj kadar kızdıran söylemiyecek misin?
Harun: Boşver..
Ece: Ailevi bir sorun mu?
Harun: Ben kendimden bahsetmeyi seven biri değilim..
Ece: Demedi deme...Ben sendeki bu gizemi çözeceğim..
Harun: Nereden çıkarıyorsun gizem falan...Öylesine bir adamım ben...
Ece: Seninle bir oyun oynayalım mı, ne dersin?..Hıı??
Harun: Nasıl bir oyun olduğuna bağlı...
Ece: Cesaret isteyen bir oyun.
Harun: Başla bakalım..
Ece:Ama önce bir hazılık yapmamız lazım..(Tekila bardakları sıra dizilir)
Ece: Oyun şu: Birbirimize sorular soracağız...Cevap "evet" se içkiye dokunulmuyor..Ama "hayır"sa fondip, anlaştık mı?
Harun: Başla bakalım..
Ece: Aşkatan korkar mısın?
Harun:(Hiçbir şey söylemeden fondip yapar)
Ece: Sıra sende...
Harun: Mesleğini seviyor musun? (Ece güler...) Sanırım cevabın evet..
Ece: Hıı hıı....
Harun: (eline bardağı alır) Sıra sende...
Ece:Aşkından vazgeçer misin?
Harun: (Harun fondip yapar) En yakın arkadaşın Nisa mı?
Ece: Aaa..Ama sen bana içirtmemek için uğraşıyorsun..
Harun: Sen de tam tersi...Ben itiraz ediyor muyum?
Ece:
(Gülümser..) Oooo...Sana da bahane lazımmış zaten...Ama bak bu kez
hayır diyemeceksin..Mesela şimdi şu kapıdan Angelina Jole girse, bütün
gece sana gülümsese, onunla ufak bir kaçak yapmayı aklından geçirmez
miydin?
Harun: (Alaycı ve gülümser bakar, fondip yapar)
Ece: Hadi canım şaka yapıyorsun...Peki hadi öyle olsun..Sor hadi sıra sende...
Harun: Nisa'nın şu restaurant işinde başarılı olacağını düşünüyor musun?..
Ece: Yaa..Haksızlık bu..Ama bir tane bile içemedim daha..Hem bu hiç ilginç bir soru değil ki...
Harun: (Güler) Böyle bir kuralımız olduğunu bilmiyordum...
Ece: Böyle bir kural olmazsa oyunun ne tadı olur?..Hazır mısın??..Bak soruyorum..
Harun:(Elinde bardak) Nasılsa içicem değil mi??
Ece: Bilmem, göreceğiz...Aşık olduğun kadınla mı evleniyorsun??
Harun:(Morali bozulur) Hadi kalkalım artık..Çok yorgunum..Hem daha araba kullanacağım...(Fırlar)
Ece arkasından bardağı fondip yapar...

# 299
  • София
Много точно казано. Само един пример е достатъчен. Може ли нормален човек (мъж) да вярва, че една жена, колкото и на недостъпна да се прави или е, може в продължение на месеци, ако не и години да го отблъсква или зорлем да се вижда с него от немай къде и той да вярва, че нещо може да се получи? Естествено, че не. Ама влюбеният вярва. Абсурдно звучи, но е така. Аз в подобна ситуация, ако ти кажа какви съвети съм получавал от приятели, направо ще паднеш от стола. Само дето, не са ме съветвали да я излъжа, че съм бременен от нея (само тука любовта е безсилна). Ама неща от рода на "няма жена, която да устои, ако я хванеш по голи ц..и" валяха най-добронамерено...Извинявам се за отклонението.

С това удивително чувство за хумор, тоя е била бая кучка, дето не те е оценила. Но, животът е шарен. Като сме на стола на истината и аз да ти кажа съм изпадала в двете ситуации - надявала съм се, там където нямаше място за надежди, после и съм се държала с мъж, както Еда с Толга - е, не чак с такива батални сцени като мним брак и бременност, но горе-долу. Та, бих разбрала всеки в такав ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт