Незабравима(unutulmaz)-тема- 17

• 28 926
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Някой беше написал,че Еда също преследва определена цел и е трябвало да махне детето или да посегне на живота си/както се и опита/иначе излиза ,че и нейните действия не са съвсем чисти.Аз не мога да се съглася с подобно твърдение.Само тя и Харун тогава зваеха кой кой е.Тя се опита да посегне на живота си и ще си плаща,бебето не е добре.Дали е само генетично или всичко накуп?Поставям се на мястото на едно 19г жизнено и засмяно момиче,което разбира какво се е случило и как живота и се преобръща на 360 градуса.Какво да направи?Няма на кого да се довери ,да поиска помощ и съвет,единствения изход е да сложи край на мъките на всички като посегне на себе си и детето.За това се иска кураж,може би за някой е слабост-зависи!Да не мислите,че за 7-8 песеца някой може да помъдрее чак толкова,че да започне да постъпва по друг от нейния начин.Леееле....

Кураж или слабост - зависи от гледната точка! Това обаче със сигурност е отчаяние! Ако беше егоист нямаше въобще да се терзае толкова. Щеше да лъже безобразно като Мелда и да се наложи. Нали си представяте какви щеше да ги сътвори Мелда, ако наистина беше бременна, а Еда не?!?

# 301
  • Sofia, Bulgaria
Погледнах показалците за гласуване и виждам,че са почти еднакви,като преобладава мнението,че новите герои ще задълбочат интригата.Това задълбочаване ще доведе до развръзката.Нещата са взаимно свързани,за да се оправи нещо то трябва напълно да се обърка.

# 302
  • София
С това удивително чувство за хумор, тоя е била бая кучка, дето не те е оценила. Но, животът е шарен. Като сме на стола на истината и аз да ти кажа съм изпадала в двете ситуации - надявала съм се, там където нямаше място за надежди, после и съм се държала с мъж, както Еда с Толга - е, не чак с такива батални сцени като мним брак и бременност, но горе-долу. Та, бих разбрала всеки в такав ситуация.
[/quote]

О, тази тема е безкрайна. Даже и по пътя за Истанбул не можем да я изчерпим. А момичето си беше много свестно. Ама само чувство за хумор не стига - то е като черешката на тортата. Сигурно тортата не й е харесала...Обаче сега, след години, съм й благодарен, че тогава все пак намери сили да ми каже истината в очите, а и аз да се отдръпна, за да си търси всеки щастието, където му е било писано да го намери.

# 303
С това удивително чувство за хумор, тоя е била бая кучка, дето не те е оценила. Но, животът е шарен. Като сме на стола на истината и аз да ти кажа съм изпадала в двете ситуации - надявала съм се, там където нямаше място за надежди, после и съм се държала с мъж, както Еда с Толга - е, не чак с такива батални сцени като мним брак и бременност, но горе-долу. Та, бих разбрала всеки в такав ситуация.

О, тази тема е безкрайна. Даже и по пътя за Истанбул не можем да я изчерпим. А момичето си беше много свестно. Ама само чувство за хумор не стига - то е като черешката на тортата. Сигурно тортата не й е харесала...Обаче сега, след години, съм й благодарен, че тогава все пак намери сили да ми каже истината в очите, а и аз да се отдръпна, за да си търси всеки щастието, където му е било писано да го намери.
[/quote]

Това според мен е най-правилното - да се казва истината , колкото и да ни боли от нея , по-добре да я чуем и да се опитаме да превъзмогнем, отколкото да се оплитаме в лъжи и интриги.

И още нещо - истината винаги излиза наяве, рано или късно.
Колкото по-рано я разбереш , толкова по-добре.
А колкото до Еда и Харун според мен те нямат вина , че са се влюбили , но имат вина, че не казаха истината веднага , а така се оплетоха в тези лъжи че  ........ (но пък нямаше да има филм)

# 304
  • Sofia, Bulgaria
Предлагам на онези,които имат малко време и желание да отворя този линк.Нямам поетическите способности на Петко,затова ви предлагам тази притча,която много харесвам.

http://blog.doncho.net/?p=484

# 305
Здравейте,
От картинките, които успях да гледам тоест 35 епизод разбирам, че ще ни пилят нервите поне още 15 серий. Според мен тази Еда, която много харесвам хем я боли хем я сърби  Simple Smile Харун и той е един "мъж" само се гледат с Еда като котараци. До кога ще е това нещо. Ако той наистина я обича трябва да си признае пред всички за връзката му с нея и за бебето. Харун как се навива да се жени за тая Мелда, при положение, че няма чувства към нея. Какво от това като е "бременна"?  Нямам думи просто! За разлика от други турски сериали този се развива изключително бавно. Ако Еда роди все си мисля, че тоя Харун пак ще си мълчи и ще реве като заклан, той обикновено така изказва чувствата си. Според мен Еда като роди Толга ще признае детето и от там насетне ще настане кулминацията във филма. И си мисля, че Харун и Мелда ще се оженят.

# 306
...................

Фрагмент още няма. Не били напреднали със снимките. Но Еда щяла да вземе решение, за което ще получи много критики. Какво е то, остава да гадаем. Сигурно да бъде самотна майка или?
.................

Ако тази информация (предположение) излезе вярна, струва ми се, че сюжета ще бъде същия като в 1001 нощи последните серии. Който е гледал сериала ще се досети как постъпи главната героиня.  newsm12

ПП В сравнение с последните 2-3 серии тази серия беше по-интересна.
Мога да я опиша  “за едни сватба за Мелда брадва”    smile3501 smile3501

# 307
Снощната серия ми подейства зле. Вси4ки са на пар4ета в къщата на Феяз.
Трудно ми е да обвинявам един или друг. Всеки герой следва определена логика на поведение. Разбирам и Мелда, и Толга, и Тюркан.Ако ние сме поставени в подобна реална житейска ситуация - и ние така ще действаме.
В турското семейство има строга йерархия - малките се под4иняват на големите, вси4ки на бащата.
Затова каката не може да преживее, 4е Еда се отклони от правилата. При това си мисля, 4е Харун е последния влак за нея,
При това какъв влак! Естествено е в един момент да се озлоби!
За Толга положението е същото.
Напрежението не пада, напротив!
Независимо от това,ще има хепи енд!Стъпка по стъпка вървим към него!
Пожарът и болестта на Ямур ще отложат сватбата. Ниса след като знае истината, няма как да не даде рамо на брат си.Харун ве4е
не е сам срещу вси4ки!
Раз4упват се стереотипите! Ашъл прави аборт, развежда се. Още малко  ще приемат и другата истина!
Толга не е приет от семейството, а е наложен. Волята на бащата е такава.Ще избият балансите на Харун! Струва ми се, 4е все по-безапелационно ще се намества между Толга и Еда!

# 308
  • София
Предлагам на онези,които имат малко време и желание да отворя този линк.Нямам поетическите способности на Петко,затова ви предлагам тази притча,която много харесвам.

Много благодаря. Страхотна притча! И за да върна жеста, пращам това за теб и всички момичата!
http://galinabg.blog.bg/politika/2010/03/08/.507269

# 309
Аз до последно ще си остана оптимистка за финала. Hug HugВярвам,че любовта ще победи! Grinning

След снощи и аз съм обнадеждена за щастлив финал.
толга сценаристите определено не го правят по-симпатичен за Еда, а съжалението й от евентуалното му нараняване,
няма начин да не прерастне в презрение, тези две чувства си вървят ръка за ръка.
Той будеше такова чувство у нея още след смъртта на майка си, която много болезнено и драматично преживя.
Така че, аз вече също съм оптимист.
Каквито и грешки още да направят Еда и Харун , любовта е всеопрощаваща и накрая ще са заедно с Ямур.
 Praynig

# 310
--------------------

Ако беше така,тя щеше да махне детето. Дълбоко в душата си тя от началото се надява,че ще спечели Харун. В началото като видя разкаянието на Харун но не любов, тя реши да се самоубие. Но след като Харун започна да се влюбва в нея, тя за момент не се отказва от желанието да бъдат заедно. Провокираше Харун. че ще се жени за Толга. имитира брак, сега отиде в къщата. Следва твърдо целта си, но докато не преодолее страха си ще са нещастни и тримата. Всичко е в нейни ръце.
Поради тази причина аз не смятам, че само Мелда е егоист. Егоизмът е заложен във всеки. Но тя е в позицията на губеща (или по точно тя се докара до това положение).Интелекта й не и помогна да се спре, а напротив стана една маниполативна к......

# 311
Ако Харун продължава да се държи така и Еда не знае какво иска струва ми се, че ни предстоят доста напрегнати епизоди. Не мога да разбера защо не се разкрие всичко на всички и тогава да се започне със същината на филма. Така само изнервят зрителя. Принципно всички сериали от този тип завършват с щастлив край. Дано и на този да е такъв.
Имам едно въпросче към по - редовните във форума: Бату наистина ли обича Ниса или това е част от плана му за отмъщение?

# 312
Ако Харун продължава да се държи така и Еда не знае какво иска струва ми се, че ни предстоят доста напрегнати епизоди. Не мога да разбера защо не се разкрие всичко на всички и тогава да се започне със същината на филма. Така само изнервят зрителя. Принципно всички сериали от този тип завършват с щастлив край. Дано и на този да е такъв.
Имам едно въпросче към по - редовните във форума: Бату наистина ли обича Ниса или това е част от плана му за отмъщение?
Мисля ,че вече е влюбен.Защото в снощната серия каза нещо от рода на , че Ниса била невинна за разлика от баща си newsm78 newsm78 newsm78

# 313
Смятам, че наистина я обича.

# 314
  • София

Благодаря. Хубава притча наистина и има много истини за откриване в нея. Ако остане време, може някой ден някои от тях и в рими да се кажат. Ама сега съм малко зает, че покривам критерий №..... от списъка на Йозлем. Макар че то и на всички да отговаряш, пак няма гаранции. А друг, дето нито един няма да покрие, може да се вреди. Това е то любовта....Необяснима работа.

Общи условия

Активация на акаунт