СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 737
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мами и бебоци!
Благодаря ви за отзивите за Нурофена и Панадола  Hug
Пенелопи, как е Гого днес? Има ли доктор, при когото да го заведеш или всичките стачкуват? Много бих се ядосала на телефонна диагноза и на изписване на лекартво от разстояние, особено щом става дума за малко детенце!
Нени, а Кали как е? Какво каза педи? Елинка за жалост беше само с висока темп. преди да влезем в болницата (и диария, де). Нищо друго - нито сополки, нито кашлица Sad Но нали вирусната плевмония не се чува на слушалки, трябва рентгенова снимка Sad Не пиша това, за да те стряскам, но ако детенце още е с висока темп. можеш евентуално да помолиш докторката за снимка.
При нас нищо ново - малката е киселяк от класа. Пъха си ръцете в устата и явно пак я тормозят зъбки. Майка я гледа, за да мога аз да дойда на работа, че не смея да я пускам на градинка толкова скоро след боледуването.

# 106
Добра седмица, дами!
Гардения, браво на Надето за снощи. Много е хубаво, че така плавно и без тежки драми постепенно си олекчаваш живота, а и тя става по-самостотелна.
Стон, аз също съм против компресите и мокрите кърпи. Не помня дали съм ви споделяла, че открих в аптеката прекрасни детски компреси Cold Patch - създадени са специално за понижаване на температурата при деца и когато се налага и външна намеса лепя по една такава на челцето на детето.
Суити, дамай снимка на синеочка. Каква прическа и направихте?
Стефина, в тежък период сте. готварската ви печка винаги ли е била така или отскоро? Може би трябва да повикаш техници от сервиза на марката-производител? От компютри нищо не разбирам  Confused Поздравления за нощното отбиване. Имай предвид, че е възможно и месеци след отказването от нощно кърмене Васко пак да поиска да суче ако те намери през нощта. Просто трябва да си непоклатима. Иначе "язък" за усилията.

От вчера Джи е с конюнктвит на едното око и сега се боря с това неприятно сълзене и слепващия клепача секрет. Преди седмица аз бях много зле с очите, сега тя... Мисля, че при мен е реакция към гримовете, но при нея така изведнъж... Rolling Eyes Друго интересно няма. Вече не само бърбори, но и си припява разни песни  Crazy Heart Eyes

# 107
Стефи,много е лошо така като влезеш в серия....и ти се струва,че всичко е срещу теб! Rolling Eyes Ще се оправят нещата,но проблема е ,че в БГ става все по трудния начин... Rolling Eyes
Гарденийка ,браво за плавното отказване от цицата  Wink И ние бяхме стигнали до едно ниво,но за лош късмет Гого се разболя и всичко се върна в изходна позиция  Sad През деня не ме търси изобщо-заспива си сам,с биберона(него как ще отказваме не знам) ,само вечер малко преди да заспи си посуква и псоле пак заспива сам.През нощта последните три дни изобщо не се беше будил-суче чак сутринта като се поразбуди и пак заспива.
Нооо....взе,че се разболя.....и всичко отиде по дяволите ooooh! Сега виси на цицата по няколко пъти на нощ,а вчера и няколко пъти през деня.Не му отказах,защото се появи и лека диария,а и той нищо не яде....Та му дадох поне да суче  Confused
Флу,Мимолетканяма къде да го заведа тук..Нашата педи е най-добрия детски лекар,другите са под всякаква критика-дават антибиотици при най-малката проява на хрема  #Cussing out Но той вече е по-добре,няма Т от вчера-днес е весел и си играе,само кашлицата остана,но мисля,че е нормално да я има,докато се изчисти... Rolling Eyes
Нени,как е Кали днес? Hug

# 108
Привет, майчета!

Благодаря на всички ви, които ни изпращате положителната си енергия.  Hug Да ви дам отчет как е положението при нас. Кали вдигна 38.5 и тази сутрин. Бяхме при педи и тя мисли, че кара някакъв вирус. В момента сме само на хомеопатия. Иначе от прегледа - гърдите са чисти, леко зачервено гърло, няма сополи, очите са зачервени, което я кара да мисли, че може да има конюктивит и много ситни пъпчици по цялото тяло, но както и тя каза, по-скоро са от температурата. Следим положението и ако се появи нещо друго пак при нея. Това, което каза е "На фона на тези морбили, само да не развие аденовирус". Та ще видим. Това което обаче според мен е добре, е че тази сутрин при тази температура не му дадох никакъв антипирептик и той се справи сам с нея. Сега е 37.7. Иначе Стон, както и ти казваш детенце си е абсолютно жизнено, нищо че е с тепмература. Флу, хич не помислих за вирусна плевмония, само това ни остава.

Стеф, много кофти за тези домашни неволи. Аз много се разкисвам в такива случаи. Все гледаш всичко да ти е наред и като купуваш в крайна сметка даваш изработени пари, а накрая някой буквално ти се качва на главата. Опитай при съюза на потребителите.  Hug А за спането в отделна стая - дано скоро преодолеете проблема. Ама да ти кажа, аз спя в съседната стая до Кали и пак спя на педал. Няма начин, майка ли си, така е.

Ники, твоята Бесотана бие всякакви рекорди май  Mr. Green

Ау, Суити, а ще видим ли новата прическа на Галето  Heart Eyes

# 109
Здравейте!
Бързо,ама бързо да оздравяват всички болни мъничета PraynigТо и Яна не е на 100 %здрава все още,но за едни сополи и кашляне от време на време няма да се кахъря Simple SmileГледам 3-тия кучешки зъб си е проправил път ,а се чудя що е толкова "хапещо" у дома ooooh!Вашите дечица хапят ли? Яна ме хапе с такъв ентусиазъм ,само казва "апи" и се засилва с отворена уста hahaha
Нени,хайде Кали да се подобрява вече HugДнес говорих с едно мама,чиято свекърва работи като мед.сестра в болницата в Хасково.Доста били болните от морбили при вас...предимно от малцинството.Пазете се! Hug
Все се каня да питам майчетата ,които пътуваха с мъниците със самолет как мина полета?Сега плануваме лятната семейната почивка и умуваме разни варианти Simple Smile

# 110
ДаниП, аз летях с Джи когато беше на 3 месеца и личният ми опит няма да ти е от полза, заото лятото мъничетата ни всъщност ще са на почти 2 години. Но за всяка възраст си има тънкости за адаптация  и по-бързо минаван на времето. Много зависи и дестинацията, разбира се, т.е. продължителността на полета. Иначе работа върши 1-2 хранения с любими храни, играчки, книжки, филм на лап-топа.
За хапането - Джи хапва брат си от време на време. мен ме е хапала един път, но качествено - видях звезди посред бял ден  Rolling Eyes
Нени, радвам се, че Кали е в тонус! Hug

# 111
ДаниП, сигурна съм, че и други ще се включат с опит - особено чужбинските майки - но нашата мома е летяла четири пъти досега, все полети по 2ч.
Ами, честно казано, предпочитам ги пред това да трябва да я удържа 3-4-5-6 ч в стол за кола Grinning Но нашата е ясна, суче нонстоп на кацане и излитане, когато трябва да е закопчана в родител, че иначе не се трае. Това според мен са най-трудните моменти. Аз не помня вие кърмехте ли се още, но ако не, непременно й вземи на Яна за кацане и излитане някакви биберони и води, защото от разликите в налягането ги болят ушите и много се оплакват. Самата аз задължително смуча някакви бонбони тогава, защото и мен ме тормозят, а хем съм голяма и не без опит в летенето.

Иначе през останалото време - предимно яде, катери се по седалките, разхождаме я на ръце... (не е летяла откак ходи, предполагам иначе би обикаляла и на собствен ход). Играчки не нося много-много, че само това ми липсва в ръчния багаж - най-много някоя книжка. Един съвет от мен - внимавайте с разстоянията, които имате да преодолеете по земя преди и след полета. Марта доста се изнервя от висене по летището плюс полет и ако след това има по-дълго пътуване с кола, е нетърпима.

# 112
Дани, имайте предвид, че е добре полетът да е кратък, защото на тази възраст са абослютно неконтролируеми в самолета - искат да стават, да ходят, сърдят се, дърпат се, реват, крещят и цялата палитра чувства, които ги гонят.
Непременно вземете достатъчно количество играчки, за да можете да сменяте. Приготви се за истерични сцени, за отказ от храна и други всевъзможни нещица. Приготви си и няколко ката за обличане и жилетка (яке), защото горе е студено и ако заспи, което е малко вероятно (но е добре като вариант), може и одеалце да и трябва.

# 113
  • София
снимки на подстриганата Гали Wink

Прическата си е същата- тип "венче", просто подкъсихме косичката.  Simple Smile

neni,penelopi, радвам се, че положението при момченцата е овладяно засега! Дано следващите дни да донесат подобрение и оздравяване! Hug

Флучи, хайде бързо да се появява зъбчето на Ели! Peace

# 114
Суити, тая Прелест има хипнотизиращи сини очички. Heart Eyes

# 115
Суит,Галето е прекрасна Heart Eyes
Ирини,Параходски,Веч,благодаря за отговорите HugТо е ясно,че ще е трудно,ама то вече навсякъде с Яна е така-в стола за кола,в количката ,пък и на свободен ход по улиците... Laughing

# 116
  • София
Здравейте!
Момичета мерси за  подкрепата Hug
Ирини-печката откакто е купена/октомври/ е все така.Просто не използвахме тази програма,защото много време готви.Дано бързо да Ви отшуми конюктивита. Praynig Hug
Вчера пак говорихме с техниците за печкат/те са от сервза,който е в гаранционната карта/ и ни канят да готвиме в сервиза-да сме донесяли картофи и така...
Фотоапарата ни днес тръгна Praynig дано да задържи.А снощи МВ спря да работи и аз направо останах без дъх,но и тятръгнаслед 1ч.Май  ни предстои смяна на много уреди...
За хапането-ами Васко ни хапа няколко месеца-карахме му се,потупвахме го по ръчичките  и нищо-той се настървяваше още.Мен ме хапеше до кръв направо.Но да не чуе Д-----А спря от 1м.

# 117
Ей Стефина,много неприятно с тия уреди...В какъв период сте влезнали  ooooh!Ама то нали приказката е ,че лошото никога не идва само,сигурно за това са се повредили нещата едно след друго. ooooh!Може да не ти звучи добре,ама това да е лошото в живота ви-вие да сте здрави! HugА за готвенето в сервиза-чувала съм,че при проблеми с хлебопекарните също се е налагало клиентите да правят хляб в сервиза ,за да се види точно какъв е проблема Peace
Яна хапе от незнам колко месеца вече,с каране и обясняване не става нищо-тя даже си мисли ,че си играем...А аз си нося следите от зъбки по няколко седмици Laughing
Чудя се дали да купуваме на Яна триколка(колело) newsm78Много ми се иска,но предвид улиците около нас си мисля  дали е удачно newsm78

# 118
Добро утро момичета,
багажа е наполовина стегнат и утре в 6 сабахлем потегляме за Дъблин ( 4 часа), после имаме 1 полет около 1.5 часа , 5 часа на летището на Фракфурт и още 2часа до София и живот и здраве в 23:00 ще сме в София. Като цяло 16 часа.  До сега Ками е пътувала 12 пъти със самолет. Разписах разписанието ни за пътуването заради ДаниП. Ками е много активно дете и стоенето на едно място не й е присъщо, но при пътуване самата смяна на обстановката, новите  неща, емоцията, приключението и знам ли какво още , но определено й харесва. Това не значи , че не реве и не се тръшка и не хвърля тантрумс, и в самолета се е драла, но минава. Ти най-добре си познаваш детето, трябва да се въоръжиш с много търпение, една торба с играчки и неща за разсейване - торбата с лъжите, резервни дрехи, снаксове - аз нося плодове, бисквитки, солети, вода, та дори и сок като тежка артилерия, абе всичко за което се сетиш че може да разсее дори и за 5 мин.
Аз го минах това пътуване преди 2 месеца сама с Ками, утре ще пътуваме и с каката, та мен повече ме притеснява тантрумите на пубера, Ками обикаля из летището, а каката ще иска да седи и чете или играе на нинтендо или кой знае какво още. Определено ми е притеснено за пътуването, но утрешният ден ще покаже .
Суити, Галето е омайваща с тези сини очички - като бистри планински езерца са.
Приятен ден момичета.

# 119
Здравейте Hug
Нени,Пенелопи,как са мъниците ?
Стефина,много ви се събра с тия неволи ooooh!Но нали знаеш,че винаги след такъв период,идва винаги хубав,така че предстои Hug
Суити,Галето е невероятна чаровница Heart EyesКолко хора ще омагьоса с тия очи... Hug
И за мистериозната Иванка Ламбова да ви кажа Wink Писах и съобщение и я питах дали е от форума,че вече толкова народ се чудим коя е Grinning  Отговори ми,че не се познаваме и не е от форума.Иначе пък е на всички ни в приятелите hahaha

Общи условия

Активация на акаунт