СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 744
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
За болните  fingerscrossed

И аz съм между тях. Първо беше Крис, после малката, после аz. Обаче те се пооправиха, а мойто се zадълбочи, отпаднах и сега пия антибиотик.. От не помня кога не е било такова нещо. Ама няма начин. Обаче Крис сутринта каzа, че ужасно много го боли гърло, та май си го въртим едно у  нас и отърване няма  Rolling Eyes

Мале, Бае, вие наистина доста сте попътували и много длъг тоzи вашия път бе.. Приятно иzкарване.

Данип, ние с малката сме летели само 2 пъти до сега и то тя още не ходеше, което си е много раzлично от сега. Така че не мога да ти помогна повече, другите са иzчерпали всичко.
Аz още не zнам кога (и дали иzобщо  Sad ) ще си ходим това лято, и билети нямаме още, щото мжът ми нали е на нова работа и още не е питал zа отпуски, та... малко е каша. Ама каквото стане - това.
Иначе аz много искам някакво воzило zа пролетта/лятото. Ние zа сега не сме купували никакви. Обаче не съм сигурна какво да е още. От теzи, дето майката го бута с дръжката?? Зная, че някои ги имахте.. Или вече са големи zа тях? Или нещо, с което сама да се бута с крака, камионче някакво, количка..? Дайте мнения, моля  Hug

# 121
Мойта мацка е вече 12кг и 81см  yes
Докато чакахме пред кабинета, чух една майка да моли педи да им изпише антибиотик, че детето не преставало да  кашля  Shocked  ooooh!
За награда, след прегледа бяхме на люлки и пързалки. Да си похваля порастналото детенце - качва се почти самостоятелно на пързалката. Докато се намести да седне, аз отивам отпред и я чакам да се спусне, за да я хвана  Party
Преди 2-3 седмици благородно завиждах на една мама, че детето й (на година 10м) се справя с това упражнение, а ето че и ние вече го можем  newsm44
Това е най-хубавата площадка в града, люлките са с осигурител отпред, пързалките са интересни, но едната е тип тунел и ми трябва помощник, да хваща Надя долу. Сега вече можем и сами. Много съм горда с новите й умения.
Снощи ни беше втората вечер, в която заспахме без сукане. Чакам да й се доспи и сама да поиска да ляга, но снощи кипеше от енергия. Къпахме се в 22ч  ooooh! После не ми позволи да й облека пижамата, пищя, тръшка се, дърпа дрехите, мята се като риба... ужасна картинка  Tired А тя я свързвала с лягането, пък не й се спяло  #Silly  Отскубна се от мен и избяга в хола да си играе. Към полунощ вече едва гледаше и си легна. Естествено, заспа бързо и без да суче, че и не се събуди въобще до 8ч. Може би още 2-3 дни ще е критичния период и ще свикне да не си го търси.
Суит, Галето е много красива  Heart Eyes

За триколката - миналото лято беше голям хит при нас, но тя тогава ходеше нестабилно и не за дълго. А и всички деца в квартала караха колелета, та и ние бяхме в крак. Сега мисля, че ще иска вече да върти педалите и сигурно ще махаме части от нея (те нали се разглабят дръжките, сенниците, осигурителите, легенчето за краката и остава колело). Но то ще си покаже... зависи какво ще има около нас. Ако има повече мъници с подобни, сигурно ще им подражава, ако са все по-големи - на тях  Laughing

# 122
Здравейте момичета,

следя ви, но не пиша, минаваме през тежък период - благодаря, че се молихте за баба, но нещата не са добре...  Cry

Гардения, това с пързалката ние го упражняваме от миналия месец, Дари сама се качва, с една ръчичка се държи за перилото, после тупур-тупур отива до там, където ще се спусне, не може да седна още добре, та й помагам и после фъъър. Много се кефи. Браво за напредъка с отбиването.
При нас от време на време гърдите на мама се гушкат, по-точно Дари се гушка в тях и на мен ми става много мило. Вчера пък ми носи една кукла, съблечена и ми сочи гърдите й - "Ъ! Ъ!". Обясних й, че оттам бебетата сучат мляко и така се хранят  Grinning
Стискам палци на болните да оздравяват!
БАЕ, а при вас полетът да е без перипетии.

А, да.. щях да забравя - моля, кажете ми, за изследванията за ясла личните лекари дадоха ли ви направления? Защото нашата ни отказва с предлога, че на деца под 2 г. не се полагало   Rolling Eyes  Не съм ровила в сайта на НЗОК... но пък тя знае, че работя в лаборатория и явно гледа да "спести" от нас... което в комбинация с другите й прояви през последната година, ще доведе дотам, юни месец да й спестя двама пациенти - аз и малката - просто ще я сменя.  Twisted Evil  Напоследък (а и покрай баба) така съм набрала на лекарите, че само като чуя тая дума и ми се повръща.  Confused

# 123
Здравейте, мамита!
Бае, лек полет утре! Пиши като имаш време да се видим. Ние този уикенд сме в Сф и сме на линия за разходки в Борисовата. Тук времето е  слънчево и топло.
Моарейн, дано нещата с баба ти се подобрят! Не се отчайвай! Имаш нашата подкрепа! Довечера ще се помоля за скорошното й оздравяване! А за доки - не й се ядосвай. Наистина за деца под 2 годинки не се полагат изследвания.  И аз и Суити си ги платихме - по 35лв излиза всичко в София, дано при вас е по-евтино. На мен педи ми направи реверанс като ми даде за кръвта и урината с фалшива диагноза, та поне това спестихме, но паразитите и Васермана си ги платихме. А за смяната - за дететнце не е нужно да чакаш юни месец. Можеш веднага да я смениш!
Ирини, бързо да се оправя Джунга! Ели не й дава да болдеува  Heart Eyes
При нас новото е, че и мъжът ми е болен. От днес до другия понеделник е в болнични. Изписаха му лекарства за 60лв Sad и антибиотик, но няма как. Само се моля да не зарази и малката. Докторката го е наплашила, че в Сф освен епидемия от морбили има и от чревен вирус, а при децата от вирусна плевмония Sad Точно вчера приели в болница внучето на колежка на мъжа ми. Детето имало висока температура и нямало апетит. Липсвали други симптоми и педи мислела, че е вирус. Вчера по спешност го закарали в болницата и се оказало вирусна плевмония и се наложило пункция Sad

# 124
Флу, мерси за светкавичния отговор, значи не ме е излъгала личната... но въпреки това напоследък хич не съм доволна от нея  Rolling Eyes  Както и да е, аз изследванията ще ги оправя...
А, казваш, плъпнаха вирусите, затопли се времето... Дария наистина ще тръгва на ясла в най-кофти сезон за това, ама... няма начин.
Благодаря ти, че ще се помолиш за баба!  Heart Eyes   Дано мъжът ти бързо се оправи!  Praynig

Момичета, видяхте ли това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482927.msg14528171;boardseen#new . Безумие  Sick

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:54 от моарейн

# 125
Здравейте, майчета!

При нас температурата изчезна, обаче пъпчиците на Кали станаха повече. Предимно има по коремчето, гърдите и гърба. Да не би да е розеола. Моля, мамитата, които минаха през това за инфо. Иначе сега детенце спи и като се събуди отиваме при педи да го види. Той е много жизнен, снощи спа абсолютно спокойно, апетитът му е намалял горе-долу наполовина, но се храни. Това е около нас.

Данип, да при нас доста морбили има. За триколката -имаме от миналата година, но почти не сме я ползвали. ще видим сега пролетта дали ще му хареса. На фона ан това, че не иска количка, може пък триколката да му хареса.

Стеф, нямат край домашните неволи при вас. Ама това да е, само да сте здрави.

За хапането - Кали много ме хапе. Само да види гола плът и се втурва да хапе. Например стоя си на дивана и както съм преметнала крак върху крак и ми се вижда част от крака между чорапа и края на панталона. Такива зъби ми впи моя мъник, че звезди видях посред бял ден.

БАЕ, лек полет от нас  Hug

Ха, мистерията Иванка Ламбова беше разкрита - никой не я познава  Mr. Green

Сович, ама и вас ви е подкарала една серия. Хайде бързичко оздравяване.  Hug

Гардения, браво на Надето Simple Smile

Моарейн, гушки за теб и дано скоро да има добри новини при вас.  Hug

Флу, сега пък половинката е болен. А бе само болести напоследък, където да се завъртиш, който и да попиташ. Много болно време.

Ха, дописвам за линка, който е пуснала Моарейн. Онзи ден след изказването, че ще се въвежда данък върху пенсиите на работещите пенсионери казах на мъжа ми "Ами освен да обложат и майчинството" Ами не закъсняха "умниците", пак сме им в тежест ние майките. Освен изцяло да отпадне майчинството, така както сме тръгнали. Къде живеем се питам. Няма да изказвам други лични мнения по отношение на сегашната финансова политика, че едва ли му е тук мястото.  

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:55 от neni78

# 126
Стискам палци всички малки болни мишленца да се оправят.
Моарейн, аз пък знам, че от тази година не могат да бъдат отказвани направления на деца до 18 години. От все сърце желая нещата при баба ти да се оправят.
Деси, и ти да се оправяш бързо.
Маги го мина периода с хапането. Но тя само батко си хапеше мен общо взето ме слушаше като й обяснявах, че така не бива, но той й дава да му се качва на главата и тя става неконтролируема тогава. Много се забавлява с него.
Триколка си мисля да си вземем сега на пролет. Имаме иначе от колите за каране с карака. Направо ми взема ума това дете с тази кола. Това лято може и да отслабна.  Mr. Green Общо взето като сме с тази кола и аз непрекъснато тичам, че тя като набере скорост и Морската я минава за 5 минути сигурно. Crazy А на пързалки се катери от миналото лято, обаче не мога да я науча да сяда. Тя стигне ли пързалката и полита (опитва се да тича по нея) и пулса ми е 30 в минута, понеже другите 30 удъра ги пропуска покрай всички лудории, които Дребната мисли. Сега спи, сигурно пак 20 минути, а аз ви оставям. Отивам да пушаааа. Mr. Green
БАЕ, лек полет. newsm52 И всичко да е наред.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:08 от Raffaella Sanzio

# 127
Ми аз думи нямам. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак. Нали сме европейци та затова. Градини няма, недостиг на места пък ще го съкращават. Безобразие. И това ще доведе до нови съкращения. Не ми се говори.

# 128
Здрaвейте и от нaс.
Ееееее много го мрaзя този Мaрт месец ooooh!Толковa болни де4ицa CryКaто си спомня,4е минaлия мaрт не спряхме и ние с болестите...много бързо дa им минaвa нa мaлките болни герой4етa Hug
Зa пътивaнето в сaмолет-ние мислим есентa дa посетим Лондон с мaлкaтa.Когaто сa още бебетa не смятaм,4е е проблем,но сегa ве4е....специaлно моятa е неконтролируемa ooooh!Не знaя кaк бих я удържaлa 3 4aсa нa едно място.Другити нешо-мен ме боли глaвa,слепоо4ие и о4и по4ти през целия полет ooooh!От нaлягaнето ли от кaкво ли.Предния път плaкaх от болкa.Не искaм и дa си предстaвям кaк би се 4увствaло едно мъни4е нa моето място Sad и то без дa може думa дa кaже #Crazy
Ние бяхме нa рожден ден в Неделя.Беше 4удесно.Мaлкaтa лудя 3 4aсa.Не се спря.Толковa сaмостоятелнa и пaлaвa.Все едно е мом4енце Rolling EyesЕто еднa снимкa Не можехме дa я удържим зa нито еднa,която дa не е рaзмaзaнa Joy
Не хaпем и не се пързaляме.Искa сaмa-тя вси4ко искa сaмa дa прaви,но не смея дa я пускaм още

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:35 от *Мира*

# 129
  • Пловдив
Здравейте,да използвам намалението докато Моника спи и да напиш туй онуй.
Много болни на хоризонта  Confused -Пожелавам бързо излекуване.
Нени,Мони изкара розеола/диагнозата е моя  Mr. Green/ пъпчиците избиха след два дни с лека темп.,и бяха ситни плоски по гръбчето и коремчето,не съч забелязала да я притесняват със сърбеж.
Стефина,стискам палци неволята ви,относно скапана техника да е към края си!Ние пък досега една рекламация не сме направили/ДНЧД/-но нали казват,че като купуваш техника всичко е на късмет,не е толкова определяща марката.
Суит,хубаво сте подстригали Галето,браво!Аз си мечтая да връзвам опашлета и опорито отказвам да я подстрижа,но много ми е рошава милата,фибите ги дърпа постоянно....ще го мислим.
Дава ли някой прясно мляко-като напитка,а не в десерт или сладкиш напр.?
Моника не хапе и благодаря за което,защото веднъж без да иска ми захапа пръста и ми се видяха звезди посред бял ден.На пързалката се пуска,но все още я придържам като се качва,страх ме е...Иначе любимата игра в момента е в пясъчника с кофата и лопатата.
Лек ден на всички! http://media.snimka.bg/5789/017833362.jpg скорошна снимка
Мира,много сте красиви и двете!

# 130
Моарейнче, съжалявам. Но дано има накъде да се подобри   bouquet

А тук (дали не съм го писала вече...  Embarassed ) иzобщо няма такова нещо, като профилактични иzследвания на децата. Не се правят. Малко ми е.. ами странно, ама какво да правиш..

И какво, да ства майчинството и в БГ една година ли?? Ами те се биха, биха в гърдите (особено Серго Станишев май Crazy ), че БГ е с най-дългото платено майчинство  Crazy в Европата, та zатова сега... айде край. Ами така сме ние, приравнявам се постоянно, как не...

# 131
Здравейте!  Grinning
Набързичко влизам да ви видя и ще ставам да сготвя,докато Гого не е решил,че вече се е наспал  Wink
Да се отчета-подобрява се бавно детенцето,но кашля ужасно  Rolling Eyes Може би е нормално,докато изчисти всичко.... Thinking Проблема е,че се върна сукането през ноща и тази нощ 3 пъти ме търси  Confused А другото,което ме притеснява е,че нищо не иска да яде!!!Изпари му се апетита и това е!А никога не е бил злоядо дете-от сутринта е сукал веднъж и изяде 4-5л. овесени ядки с банан....  Rolling Eyes Направо съчуствам на мамите със злояде дечица-как се справяте....шапка ви свалям за търпението!Гого от 3дни е така и ме хващат лудите като започна да му се моля....а ако е постоянно ще полудея!
Моарейнка,и аз съм като теб-напоследък много често се сблъсквам с лекари по всякакви поводи и вече като чуя за тях и полудявам!!Никой никъде не знае за какво ходи на работа и всичко си изкарват на пациентите!!Дано баба ти се оправи! Praynig Hug Hug

Не съм ви разказвала май,че каката изкара заушка  Rolling Eyes Въпреки,че е ваксинирана и реимунизирана........... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Добре,че ми е здраво детето,та и мина като на куче както се казва  Whistling Без усложнениая и проблеми.Обаче какъв страх брах за Гого няма да ви казвам....защото педи ми каза:"Нищо не гарантирам-ваксиниран е със същата ваксина като кака му,как да ти гарантирам,че при него ще е ефективна!"Докато мине инкубационния париод бях страшно притеснена! ooooh! Мина вече...... Whistling

Мире,много сте хубавки с Мони! Heart Eyes

# 132
Моарейнче,стискам палци всичко с баба ти да се развие по най-добрия начин! Praynig
Сович,бързо да оздравявате ви пожелавам,че и у дома сме в същото положение.Все още и 3та сме кой кашлящ,кой с гърлобол,кой със сополи Crossing ArmsКакто казва кръщелницата ми-"Аман от тия сополи" Laughing
БАЕ,лек полет и от мен!!Ама и вие ще имате едно приключение утре,а аз за 2-3 часа полет се притеснявам Hug
Яна се събуди,ще се обличаме и бегаме навън докато е още слънчево и топло!

# 133
Здравейте и от мен   bouquet Напоследък не успявам да съм много редовна тук, но се надявам да ми простите   Praynig Иначе гледам да чета какво се случва в септемврийската дружина Simple Smile
За съжаления разбирам, че имаме доста болни дечица. Желая бързо оздравяване на всички! Дано времето скоро се оправи и пак да напълним парковете и градинките.
Моарейн, прегръщам те за баба ти! Не губи надежда! Желая ти нещата да се наредят и всичко да се оправи!  Hug

# 134
Ехо, оказва се, че сме с розеола. Педи потвърди, бяхме при нея преди час. Сутринта пъпки избиха по цялото коремче и гърба, а следобед по врата, зад ушичките и малко по лицето. Педи каза, че до 1-2 и това ще отшуми.

Пени, стискам палци Гого вече да оздравява. Направо не знам и аз как бих се оправяла със злоядо дете. Моето нали си хапва от всичко. Тези дни леко му е понижен апетита, но не мога да кажа, че не яде. Ох, тая заушка и на мен ми се струва опасна, нали казват, че за момченцата е опасна.

Дарушка, прясно мляко не съм давала още като напитка, само в кремче и в кекс. В тази връзка вие какво прясно мляко купувате за десерти за децата, марка имам предвид?

Леле, Мире, колко е пораснала Монката. Ти съвсем ни забрави, влизай по-често.

Общи условия

Активация на акаунт