СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 748
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Моарейнче, съжалявам. Но дано има накъде да се подобри   bouquet

А тук (дали не съм го писала вече...  Embarassed ) иzобщо няма такова нещо, като профилактични иzследвания на децата. Не се правят. Малко ми е.. ами странно, ама какво да правиш..

Деси, кое те притеснява? Ти нали си виждаш детето и знаеш, че е здраво. За какво ти е да го водиш да го бодат и те да ти кажат, че всичко си му е наред?
Системата им е много добра, особено поредицата задължителни прегледи в определена възраст.
Аз бих се побъркала в България, където за щяло и нещяло те викат да ти преглеждат бебето и само да те стресират, че било извън нормата с някакви си грамчета.

# 136
Оо, Веч, в същност сама от себе си се иzненнадвам, колко логични вzеха да ми се струват някои неща тук, на които преди се чудех. Напълно си права. Може би не съм се иzраzила правилно, щото не ме притеснява това, по-скоро... де да zнам, като си гледал едното дете там, а другото тук, zнаеш ли колко е странно понякога  Crazy ? Вече свиквам, с някои неща свикнах, в същност май е по-правилно да кажа преди ми беше странно. Вече не е  Peace

# 137
Влизам и аз да се разпиша набързо, че много ми се доспа, днес големи разходки с малкия и все пеша.
Много върви милото, и надалеч, но на връщане иска да го нося  ooooh!
Мире, много сте хубави!
Не се е пързалял на пързалка досега, не ме е хапал.
Лягам, утре с кафето ще допрочета темичката.

# 138
Добро утро, хубавици  Grinning

Момичета, наистина, много, много ви благодаря за положителната енергия! Сигурна съм, че това е изиграло роля, вчерашната рентгенова снимка на баба да е малко по-добра. Аз не ви казах досега, не е доказано на 100%, но 99% диагнозата е рак на белите дробове с разсейки и прочее. Дано успеем да я закрепим за малко по-дълго време, и да не я боли...  Praynig  Спирам дотук, че не му е мястото, а и не искам да разстройвам никого... БЛАГОДАРЯ ви отново!  Hug

Като се изключат тези неприятности, с малката сме добре. Тя дивее, беснее, тръшка се ужасно. Вчера събрахме погледите пак, голям рев, голямо чудо - защото не й дадох да изяде падналата на земята бисквита, а нямах подръка друга. Преди това рева, че искаше да ходи в калта... Ох  Whistling 

Хапе също доста, идва, грабва ми пръстта, хапе го и вика "Апи" Simple Smile  Иначе пък се научи да целува, и го използва по предназначение това умение. Целува мен, баща си, баба си, дядо си, играчките, абе всичко. Носи ми разни играчки аз да ги целувам Simple Smile  Вчера пък след това адско тръшкане й се заканих, че ще я накажа  Whistling  И в колата хленца, докато я прибера, тръгнахме по стълбите към вкъщи и хоп - взе да ме прегръща, целува и се смее... Познайте дали я наказах  Crazy
Дарушка, много сладка Монката, колко е пораснала  Flutter
Яни, ти нямаш ли скоро път към Търново, да се видим и да поиграят бебоците  Simple Smile

Хубавото на нашата лична лекарка (поне едно хубаво нещо напоследък), че грам не ни вика на консултации вече  Crazy  От годинката насам, съм я водила само за ваксините, които аз следих кога да се сложат  Crazy и като беше болничка последно есента. Иначе хич и нямам намерение да я водя, да не съм луда.  Grinning 

# 139
Момичета, аз съм ЗА профилактиката и при децата
и при майките - мамолог, гинеколог...,
и при татковците Simple Smile
не че съм особенно редовна.
не мисля, че здравната система куца мноОООГо,
наистина има недопустими неща,
но проблема си е в самите специалисти, било педиатри и т.н.
моята лична я пропускам, за съжаление за добър педиатър в Бургас си плащам,
но те само на такава практика работят.
До годинката наистина има на всеки месец консултация,
както и веднъж посещение на ортопед, което за мен е важно.
има неща, които трябва да се установят в раннен етап, после е късно.
При Борис след пневмонията на 6 месеца, отидох, чак като стана на година.
Не съм ходила всеки месец,
за да слушам сестрата, как обяснява да се захранва със СУХАРЧЕ,
което търпи подобна обработка като чипса.
и която се учуди като й казах, че Т до 38.5 лекува и не се сваля.
Тази Т помогна да се подобри Борис последния път,
но той я подържа почти 4 дни,
със сваляния от моя страна, когато превиши 38.5.
Та искам да кажа, че при нас всичко е достъпно, близко.
винаги може да намериш добър специалист,
но това май важи само за големите градове- София, Варна, Пловдив, Бургас  Confused
в Германия съм казвала вече,
ми извадиха нерв на здрав зъб.
как се случи този ужас не ми се обяснява,
в БГ не съм чувала на някой мой познат да се е случвало.

важно е инфото, което намираме в нета,
но колко майки търсят инфо в нета?
малко. БГ е на едно от последните места в европа,
по ползване на интернет на глава от население.
Затова единствения източник на информация за нашето бебе,
се явява педиатъра.
за съжаление много от тях не са си обновявали знанията с години.

Пенелопи, за съжаление ваксината не е гаранция, да.
А по повод апетита след боледуване,
хич и не насилвам,
Борис беше 2 седмици почти изцяло на кърма,
около тежкия вирус, който изкара.
Сега отново е с апетит та дрънка.
Не е свалил нито грам.
Нека суче детето, то си знае.
От малка по себе си знам,
никога не гоня с храна и не давам, когато не иска детето.
От тзи практика, не харесвам храни от детството си,
като макарони на фурна, че и млякото бях намразила за години.

Дарушка, много сладки опашчици
или куйручета(от турски) както им викат тука Simple Smile

Ники, Вики, Ина, Мая, Жуже айде на кафе утре/вдругиден зад съда Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 09:36 от Анe

# 140
Здравейте, мамита и бебочета!
При нас таткото е по-добре и днес сам се грижи за малката, за да може майка да ходи на работа. Утре мислим да я пуснем до обяд на градинка, в петък също, за да може ЖЗ в понеделник да я оставим да спи там. Много ме е страх, дано всичко е наред!
Моарейн, помолих се за бабчето ти. Диагнозата е страшна, но е добре, че сте я констатирали и вече знаете срещу какво се борите! Чувала съм за едно лекарсвто - тибетска гъба, което помагало срещу много ракови заболявания, но не знам нищо повече освен името.
Дарушка, страхотна е малката! Има си и шнолки и опашчици  Heart Eyes Ели е като рошава гарга - не мога да й вържа косицата, иначе шнолки и  диадеми обича, даже сама ми ги носи да й ги слагам Simple Smile
Нени, много се радвам, че малкият се подобрява и че знаеш какво му е било!

# 141
Моарейн моят дядо си е отишъл от рак.Толкова бързо....дори не знаех,понеже бях бременна и не искали да се притеснявам!Всеки път когато про4ета за някой,засегнат от тази страшна болест.......страдам наравно!Силно те прегръщам.Искам само да ти кажа-бъди до нея колкото е възможно пове4е!Това са мигове,които ако не се слу4ат ще съжаляваш!

# 142
  • София
Милички, черпя ви с домашна торта за мини-рождения ден на Галето, която днес става на година и половина! Heart Eyes

Много съм доволна от себе си, защото за първи път се престраших да опека домашен блат. bowuu Следобяд, като се съберем всички, ще направим "премиерата" на тортичката. Wink Догодина сигурно няма вече да се вълнувам така на мини-рождените дни, и затова реших с нещичко да отбележим празника. Wink

моарейн, много съжалявам за лошата диагноза.... Sad Дано да закрепите баба ти докогато и колкото е възможно! Praynig

neni, поне сте разбрали вече какво му е. Peace Бързо да минава! Hug

penelopi, добре че каката е изкарала леко заушката!

Галето е на ясла днес. Беше станала като малка хала вкъщи- счупи няколко чинии, разхвърля постоянно всичко, започна вече да отваря сама вратите на стаите..... Laughing  Храненето вече е невъзможно  по друг начин, освен самостоятелно. Толкова скоро беше, когато все още даваше да я храня с лъжичка, ама свърши. Mr. Green Сега се храни с пръсти, но най-често с виличка или лъжица. Справя се с всякакви храни, вкл. кайма и месо. Забравихме напълно какво е пасирана храна.  Grinning Изненадвам се малко, защото другите ми деца бяха малко по- капризни в храненето с парчета и специално месото, например, им го давах пасирано докъм 2-годишна възраст.  Rolling Eyes

Навън е много послушна. Не тича много насам-натам, разхожда си се кротко в близката територия. Голямо удоволствие й доставя да се качва и пуска на пързалката. У дома се научи да изкачва стълбичката на двуетажното легло на баткото и каката. Навън все още не смее сама и търси помощ.

За профилактичните изследвания на децата- аз съм по-скоро ЗА.  В БГ след първата година, обаче, не се полагат повече профилактични изследвания на кръв и урина, например. Thinking  Добре би било да има и ежегоден профилактичен преглед при очен лекар. Консултациите до една година също не мисля, че са излишни. Да не забравяме, че не всички родители са достатъчно информирани, за да забележат сами, когато има проблем.

# 143
ехо, забравихте ли ни???

толкова мн време не съм писала  Embarassed а така да ме мързи  ooooh!
суит, мн хубава темичка Simple Smile))   bouquet

Ане, аз пък как точно за поканата за кафенце се изтърсих  Mr. Green Laughing дано само да е хубаво времето, може и да дойдем. И тук е моментът да споделя и някой да ми се скара и да ме вкара в пътя. Тресе ме параноя, тъй като миналата година по това време ивка се разболя и сега съм прекомерно предпазлива бих казала - и хем си го натяквам, и хем си се оправдавам. не знам дали ме разбирате....  ooooh! 

набързо само да споделя как сме преди ивка д асе е събудила. имам ве4е 10 зъба, които мн често използва в/у мен. Обикновено когато съм с гръб тя тръгва с вдигнати ръце и отворена уста и докъдето й стигне висо4ината, там хапе. Започна доста да си поспива по обяд - м/у 2-3 часа, което пък си каза думата за нощното приспиване - сега заспива около 22. Все още не говори, но се мъчи с някои думи като "додо"/дядо/, "канка"/луканка/ ,"миля, миля"/вода/.
Отказва да я храня и ве4е пове4е от месец се храни сама. с всеки ден задобрява, не пропуска възможност да си "изплакне" ръцете в някоя 4аша с вино или бира, а на кафето как налита думи нямам.

мн мога да пиша, 4е отдавна не съм писала, но ще отложа за след 4етенето... Wink

# 144
Моарейн  Hug Дано баба ти се закрепи и не се мъчи много.  Hug Моята баба живя с тази диагноза цели 9години, напълно пълноценно и самостоятелно.Бях малка тогава на 7г, но тя редовно си ме гледаше, даже когато почина бях при нея, тя си отиде в съня си.Не губи вяра!  Hug
Май май скоро си мислих за теб, радвам се, че се разписа.
Ане много бих искала да си направим срещичка, но транспорта ми е х-идея.
За профилактичните изследвания и аз съм ЗА.Понякога има проблеми, които само по-този начин може да се открият, без да има други симтоми.Още повече съм ЗА тези, които ги изискват преди тръгване на ясла/градина, все пак там се събират доста дечица, с недотам добре развита имунна система.И за ваксините съм ЗА, вярно е че са нож с 2 остриета, но пък не ми стиска да не ги сложим.И да не забравяме, че благодарение на тях някои болести почти са изчезнали вече.
Пенелопи радвам се, че сте минали заушката без странични ефекти.Аз също я карах на нейната възраст, но след това 3години имах проблеми със стомаха.
Нени дано леко изкарате розеолата, добре е че имате диагноза.
Суит тортичката ти изглежда чудесно!Да ти е жива и здрава малката синеочка!
Мире, много е пораснала Монката, а ти изглеждаш много добре!
Дарушка страхотна е малката!Мен ме е жал да отрежа косичката на Криси, още повече с тези къдрици, повече няма да ги има, иначе и тя е като раплетена дамаджана в главата.

# 145
Моарейн, мога само да стискам палци.
Мой много близък приятел си отиде от рак на белите дробове малко преди да навърши 30 години, след 5-годишна борба с променлив успех.

Ето и нашите снимки от партито в Барбарони - по-добре късно, отколкото никога  Sunglasses

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 00:02 от Параход

# 146
Момичета, голямо затишие днес... Сутринта малката не плака много. Чак като я взе лелката да я води вътре, иначе беше спокойна. Точно един месец не е ходила на градинка Sad Дано се адаптира бързо. Мъжът ми я е взел на обяд и е плачела, но му казали, че е била сравнително спокойна и е хапнала малко. Дано е така наистина. Имам много работа в офиса и не мога да пиша повече сега. Ще опитам да вляза довечера. Целувки на всички бебковци! Heart Eyes

# 147
  • София
Днес е първият слънчев ден без ужасния вятър. Дано този път се порадваме по-дълго на хубаво време! Simple Smile

Вчера стана много забавно у нас, като прибрах Галинка от яслата. Баткото и каката й бяха подготвили поздравителна картичка. Wink Тортата беше най-тържествено разрязана и по изключение Галето също яде от нея. Ефектът беше впечатляващ- последва луда веселба.  Party Какаото и захарта определено й оказаха въздействие и докато заведа кака й на балет, малката беше изнесла зашеметяващо шоу у дома с песни, танци, скачане, викове и пр.  Joy Та днес бързо-бързо довършихме останалото без нея. Wink

Флучи, хайде дано Елинка тръгне вече редовно на ясла, да свикне и ти да си по-спокойна! Hug

# 148
Здравейте, майчета! Виждам, че заради хубавото време навън е опустяла нашата темичка. Аз се включвам само да ви кажа, че нашата розеола, в крайна сметка е морбилоподобен обрив. Преди час пак бяхме при педи  според нея, ако беше розеола обривът трябваше да мине за 24 часа, а при Калоян е вече 4 дни. Отделно от това самият обрив е много и навсякъде. Вчера горните клепачи на детенце бяха ужасно подути, имаше пъпки и по долните клепачи, по цялото лице, глава, шия, уши, торс, крачета, ръчички, по дупето и гениталиите, а бе навсякъде. Чак днес следобед обривът по корема и гърба започна да избледнява. Жената беше малко резервирана в началото, въпреки че предположи и морбили. Но появата на пъпките следваше съвсем обратен ред, а и липсваха специфичните за морбили петна в устата. Попитах я тогава защо слагаме тази ваксина за морбили. Тя съвсем ясно ме разбра, ама каза, ами защото са задължителни. И защото ако не е ваксиниран морбили се кара много тежко и може да има усложнения. На фона на всичко това Калоян се чувства добре, за което благодаря на Бога. Аз отказах да ходим при инфекционист, тук наистина има истерия заради морбили. Ще си стоим повече вкъщи да не правим много контакти навън и дай Боже до края на седмицата и пъпките да изчезнат.

Гушки за всички  Hug

# 149
Здравейте мпомичета
Пътуването беше дълго, с  тантрумс...ще пиша като заспи Ками.
Нени, при Ками розеолата , обривът  по-точно продължи 3 дни

Общи условия

Активация на акаунт