СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 755
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добра вечер.
От следобед Милинката е с температура, освен зверскат хрема. На два пъти скокна над 39 и сърцето ми подскокна. Редувам Нурофен с Панадол, последно пи Панадол преди около два часа и пак е топличка...Уф. Суче през пет минути, почти прец цялото време..Ето и сега аз седя на компютъра, тя вдига блузата ми и суче права, потропвайки с краче Grinning
Лека, бъдете здрави Praynig

# 151
ей, ам атук наистина бомба паднала  Laughing

гледам мн болни дечица има или пък са били наскоро. Ивка и тя изкара /и аз не знам какво/ в началото на месеца. При нас напоследък хомеожен и осцилококсинум са мн вървежни, комбинирани с ефералган или нурофен. При нас винаги е гърлото.

жуже, аз когато е хубаво времето пътувам с автобус или маршрутка. Сега може дори и без количка, ако няма мн да се разхождаме, защото ивка не е мн по обиколките и се е  случвало излизаме вървейки, а се прибираме като се вла4им по колене.

нени, дано бързичко и леко се размине от каквото и да е обривчето.
бора, и на вас бързо възстановяване  Hug
направо е престъпление да се боледува сега, когато запо4на времето да се затопля  ooooh!  Hug

# 152
Нени още първият път като писа, щях да ти кажа за Криси, но докато дойде време да пиша вече имахте диагноза и не исках да оспорвам лекар, още по-малко без да видя.Та за Криси и тя беше така няколко дена Т, след това обрив от коремчето, по гръбчето и след това по крачета и ръчички и главичката.И при нас липсваха тези в устата, които уж първи се появявали.И на мен ми казаха, че благодарение на ваксината се карало по-леко, личната ми е с над 30години стаж и каза, че като от едно времешното морбили не е виждала от 20години.Аз си го обяснявам с мотирането на вирусите и бактериите с времето, явно ваксината е стара.
Флу бързо адаптиране на Ели и никакви такива болести повече!
Бора дано не е нещо сериозно и спокойна нощ.Утре чакаме новини, предполагам че ще ходите на лекар.
Сега и аз да се похваля, Криси ще тръгва май на ясла!С адаптацията там, мисля че няма да има проблем, мнооооого обича дечица!Дано здравословно също нямаме много проблеми!Та искам да питам за изследванията, колко време преди тръгването трябва да се направят?
И още един въпрос за ваксината Превенар, колко от вас я сложихте или ще слагате ли?Колко време след Пентаксима трябва да мине, за да сложи?
Май май мерси за отговора.На Криси количката от 6месеца събира прах на село, а за автобус/маршарутка трудна работа, едно че няма да застане на едно място, абсурд е до центара да изкара.В колата едвам изкарване, и то след това няма да ви казвам в какво състояние е колата.Някой път изкарваме късмет да заспи, но мнооого сме инати, няма такъв инат, а аз няма такива нерви като моите...

# 153
БАЕ, добре дошла на БГ земя Simple Smile Благодаря ви за съветите. Жуже, тя педи още първия път като го заведох имаше съмнения за морбили. Обаче на Кали обрива започна от крачетата и ръцете. А при морбили започва от главата надолу. Липсваха и други симптоми. После се обрина по корема, гърдите, гърба, дупето и лицето, пъпките по краката и ръцете междувременно изчезнаха за 2 дни, след което отново се появиха. Изобщо много странно протече появата на самия обрив. В началото беше плосък обрив, а след това стана надигнат, пъпките започнаха да се сливат една в друга и започнаха да го сърбят особено зад ушите. Подпухналостта, която се появи вчера също е по-скоро признак за морбили. И в двата случая това си е вирус и картината е горе-долу еднаква. И според мен е нещо мутирало. Калоян е ваксиниран октомври и може би не е успял да изгради имунитет /ако изобщо се изгражда имунитет от ваксина/. А бе да минава.

Бора, спокойна нощ на двете ви с Милинка.

Жуже, най-добре попитай в яслата кога да направиш изследванията. При нас мисля, че се правят една седмица преди постъпването. И лека адаптация пожелавам на малката.  Hug

Е, Суити, Галинка си е заслужила хубавите емоции Simple Smile Ама тортата ти наистина е чудна!

Флу, и на вас леко адаптиране Simple Smile

# 154
Нени,дано бързичко се оправи Кали!! Praynig Тя ваксината за морбили не е ли комбинирана с тази за паротита(заушката)  newsm78 Вече ми стана много съмнителна тази ваксина.....откакто се разболя дъщеря ми и научих за толкова дечица уж ваксинирани,а се разболяват след това  Rolling Eyes Явно ваксината е прекалено остаряла вече...А щом Кали е ваксиниран октомври би трябвало вече да има изграден имунитет  Peace На мен личната ми каза,че 5седмици след ваксинацията ,имунитета срещу заболяването е изграден. Rolling Eyes

Бора,и при нас така започна вирусчето.....после се появи и кашлицата и безсънните нощи,висенето на гърдите още е в сила...а уж се оправи... Crazy Crazy Crazy

# 155
Пенелопи, поне да ги карат по-леко тези болести.Заушката е много гадна, още имам ужасните спомени, как една седмица се опитвах да изям 1пакетче солети и едвам пиех по 1чаша вода на ден-два, гадните компреси, болките, стомашните проблеми, повдигания и повръщания години след това.Тогава се бяхме разболели целият клас, повечето бяха в болница.
Когато преди няколко месеца лекарите се чудиха дали Криси има морбили или алергия или и двете, всички(лекари) се оплакваха, че напоследък болестите страшно много са се изменили и симтомите не съвпадат с класиката на дадена болест или се преплитат с други болести и те самите незнаят гадаят, може би затова са толкова много и на често грешките.Като се замисля, последните години каквото и да съм боледувала, ясно поставена диагноза не съм имала.Скорошен пример с един познат, не беше добре, 2 месеца какви ли не изследвания и накрая се оказа щитовидната жлеза, а нямаше нито един симтом точно за това.В днешно време живота е толкова динамичен и всичко се променя много бързо, днес е едно, утре съвсем друго, защо пък и болестите да не се изменят?

# 156
Добро утро,не съм писала доста време,но чета!!!
Много гадно с тея болести.Доно децата бързо се оправят!
Вики и тя има един супол,ту го има ту го няма!Хомеопата казва зъби,ама докога с тея зъби питам аз?Иначе имаме 16 и тея кътници я побъркват!
Мен няколко дена ме боляха бъбреци нещо,но вече съм добре...
Е спирам с тея болести!
Тука времето е по добре,не че ние сме спрели да излизаме,но вече откриваме целодневните разходки,пясъчници,пързалки и люлки!Вики се пързаля сама и се качва сама на пързалки от есента като проходи и почна голямото катерене!!!
Ане вчера бяхме на кафето,супер беше,когато решиш само свиркай!Майче ти също!
Жуже не е май толкова страшно с автобуса ,освен Мая има и други където слизат редовно с автобуса,на децата им е интересно,хора непознати...може да пробваш!
Моарейн  Hug Дано бабати се закрипи още дълго време!
Миленка не поздравих Галето,за което съжалявам!Сега го правя с малко закъснение!Да ти е жива и здрава и все така красива!Тортата ти изглежда много вкусно!!!Да децата са прекрасни!!!
Ние също имахме торта за повода година и половина,направена от една комшийка,която прави уникално красиви торти!!!
Спирам вече,че никой няма да ми прочете поста....
Лек и слънчев ден на всивки Hug

# 157
И в отделен пост ,че предния много дълъг!
По едно кафенце!!!

# 158
Ехо Simple Smile

Почерп от мен и Дари - днес ми е именничка, а и прави годинка и половина  Mr. Green

Болните да оздравяват!
Нямам време да попиша повече, следобед, като сложа дзверо, ще драсна..  Hug

# 159
Здравейте!
Много кофти наистина с тези болести!...

Малко ми е странно това с празнуването на половин годишнини, но... здраве и усмивки на всички празнуващи дечица и майки!

Каква вода давате на дечицата да пият?
При нас водата е ужасно мръсна, поради дългогодишен проблем с инсталациите в града, непрекъснато спира, а после тече кал  #Cussing out , до преди месеци все преварявах поне да убия микробите, вече ми писна и давам минерална вода само.

Да се похваля, снощи михме зъби за пръв път, т.е. позволи ми да му вкарам четката за зъби в усатата, много смешен беше. Голям прогрес е за мен, защото изобщо не дава да му се бръкне в устата, да погледне не може човек дори. Все се налага да го разсмея и да го обърна с главата надолу, че да видя колко зъбчета има поне  Mr. Green

Навън е слънчево, ще има разходки! Приятен ден!

# 160
Пиаф, гледах филм за Африка.
та как се решава проблема там, по разработка на някаква швейцарска програма,
или научни опити,
водата се поставя в шишета на слънце и ултравиолетовите лъчи я пречистват Simple Smile
Да, наистина!

Ооо и Борко е така, добре че вкарах четката, та му видях новия зъб  Laughing
Сега дава с охота да го чесам,
щото май само затова стигат движенията.
С две ръце съм за хомеопатичната паста на Билка.
Става и за възрастни и за деца.

# 161
Здравейте мили мамита!
Пак болни дечица  Hug Гушвам ги всичките бързо да се оправят че навън се стопля и ще пада игра.
Аз влизам набързо да се разпиша и да кажа че сме добре. Тино става все по-див. По цял ден се катери по столовете, масите, търчи, пищи. Сега се е научил да предлага на плюшените си играчки от това, което яде и да ги облича с негови дрехи. По-скоро кара жената, която го гледа през деня да им облича и се сърди ако играчката е голяма и не се получава. Танците продължават да са ни страст и вече знае сам да си увеличава звука на уредбата. Така на моменти в 6 сутринта слага радиото на MAX и представям си как ни псуват съседите  ooooh! Blush
Друго любимо занимание е правенето на кафе. Е, няколко чаши дадоха фира, но това са рисковете на занятието  Mr. Green Научил се е и като направи трохи да вади прахосмукачката и да я сглобява и иска да му я пусна да чисти. Доката не я включа не мирясва.  hahaha Целувам ви всички и по-късно ще влезна да сложа и малко снимчици да не ни забравите  Grinning

# 162
  • София
Здравейте!
Бързо оздравяване на всички  болни дечица. Hug
Вики-прочетохме те,моля,моля. Heart Eyes
Честити 1г.6м. на Галето и на Дари-да са живи и здрави.
Ние още зъби не миеме Embarassed.При нас неволите с уредите продължават-взехме компа и пак се развали и сега пак е на ремонт.Накрая и пътни ще ми плащат май.

# 163
Всъщност, Пиаф, аз главно почерпих заради факта, че днес е св. Дария - т.е. има имен ден детето, но както и да е...  Rolling Eyes

Стеф, съжалявам за неволите с тези електроуреди. По лични наблюдения напоследък много се трошат всякакви електроуреди, хем нови купувани, но това е... made in China.  Confused

Нени, да се оправя мъничето бързо...

Опа, събуди се госпожицата...

# 164
Моарейн, zа Дари   bouquet
А zа другото.. мнооого съжалявам  Confused

Нени.. ами какво да кажа, оправяйте се... потвърждават ми се само (zа съжаление де) мислите в последно време, относно напълното беzсмислие на точно таzи ваксина. Само дето не я откаzах. Както и да е..

И ние бяхме (е и още сме) болни, такова чудо не ни беше хващало, да се натръшкаме всички. Само беz мъж ми, може би zащото го няма преz повечето време, не zнам. Кристиян е с някаква нечовешка гнойна ангина, zаради която два дена (понеделник от вечерта и вторник) плака от болки, не можеше да яде и дори на моменти да пие нищо. Накрая във вторник вечерта баща му го zаведе на спешен лекар, zащото каzа, че не можел да иzдържи до сутринта и аz направо се уплаших. Никога zа десет години не е правил така, което zначи, че го е боляло ужасяващо. Та сега пие антибиотик.
Малката също от понеделник до вчера ту вдига, ту сваля Т° и беше отвратително кисела.. Аz също не бях много добре..
И гости от БГ имаме  Crazy Просто...

Но май (дано) вече сме по-добре.

Консултации трябва да има и трябва да се ходи. Профилактиките са най-хубавото нещо, според мен, иzобщо. Тук системата относно децата ми допада, наистина, не бих откаzала някои профилактични кръв, урина... но няма.
За другото е относително. Има и доzа късмет винаги (Ане  Wink ). Естествено, условия и отношение не бих могла да сравня дори.. Но след като едва не осакатиха мъжът ми от... не zнам как да го нарека... раzсеяност, некомпетентност..., когато си счупи ръката (дясна), съм доста скептичнна и съм на принципа "Да не ти се налага". Или поне колкото се може по-малко да се налга, като не може съвсем беz хич, че не zнаеш на кой попадаш Wink

Общи условия

Активация на акаунт