СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 731
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Флу, по-скоро е обратното. Панадола сваля по-бързо, но за по-кратко време, а Нурофена сваля по-бавно, но за по-дълго. Освен това Панадола е Парацетамо, ама Нурофена е Ибупрофен. Все опасна гадост.

# 91
Еййй,сладуркииии   bouquet Heart Eyes  bouquet Grinning Как сте?Добрах се и аз до форума най-после  Blush
Не съм писала отдавна......Ще се опитам да наваксам с инфото поне от началото на тази темичка  Grinning
Суити,страхотна празнична темичка  Peace Благодаря! Hug
Гледам болнички има пак-и ние сме така...от няколко дни  Confused Да оздравявате ей! Hug Разходки ни чакат Peace
И като казах разходка-моето момче тази сутрин се тръшка на вратата с шапка и яке в ръка да излиза.... Crazy Изведох го,въпреки вятъра,малко да подиша въздух и дано не го разболея още повече  Praynig Praynig Praynig
От четвъртък е с Т....следобеда вдигна 38.5,но нищо не дадох(само осцилококцинум).Вечерта обаче,точно като го слагах да ляга вече беше 39.3 и му дадох Нурофен.Събуди се и изгаряше в 7.30,дадох пак Нурофен.Към 9.30ч. звъня на педи да питам дали е в кабината да го заведа и познайте какво ми отговаря:
"Няма ме!Болна съ-и на нас ни е разрешено да не се чувстваме добре понякога!И освен това-всичко живо стачкува!Не мога да ви приема!" #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire ПОЛУДЯХ!!!!!!Попитах  я какво да правя,да оставя детето да умира ли???А тя:"Спокойно,няма да умре-най-вероятно прави ангина,започвай да даваш Суметролин,ако не се оправи до 2-3дни пак се обади!" ooooh! Бях бясна!Изчаках до вечерта да видя как ще е ,но детето започна да кашля и дадох от Суметролина ,дано се оправи......да не се налага антибиотик... Confused  Днес пък и разтройство има,а почти нищо не иска да яде!   Sad Какво да го правя вече не знам-тъкмо беше отказал кърменето през деня и днес му дадох пак-притесни ме това разтройство и като нищо не иска да хапне  ooooh! Охх,наоплаках се.. Blush

За Нурофена и Панадола-на мен педи ми е казвала,че антипиретиците действат различно на всеки организъм-някои свалят по-бързо Т от Парацетамола,други от ибупрома.....Аз лично съм по-доволна от Нурофена  Peace Но не давам нищо,докато Т не мине 39.

Хубав и усмихнат ден!!! Hug Grinning Hug

# 92
Флу и аз за първи път чувам/чета, за подобна зависимост между Панадола и Нурофена.Чела съм по този въпрос, не е да не съм чела...и съм питала много, лекари.Както знаете аз съм си изпатила много от Парацетамола и много ви агитирах против него, личен опит споделих и сатий по този въпрос.По принцип знам за по висока Т, ако не помага Нурофена/Панадола, че се дава течен аналгин или ефералган.Не съм давала такива(дано не ми се наложи), но на мен като дете са ми давали течен аналгин и наистина сваляше.

# 93
Пен, дано оздравее детето ти. То е ясно, че и лекарите са хора, както и че те също се  разболяват, но... този назидателен тон и подбор на думи би ме влудил и мен. Особено предвид това, че детето ми е болно. Гуш.
Нени, дано и при вас се размине бързичко  Praynig
За Панадола и Нурофена - препоръчва се, когато няма разстройсво и други стомашни неразположения да се дава Нурофен с основна съставка ибупрофен. На Панадола /Ефералгана/ основната активна съставк е парацетамол, който в някаква степен се натрупвал в организма и нанасял повече щети. Това е, което аз знам.

# 94
Жуже,течен аналгин и аз съм давала на дъщеря ми-беше на година и нещо,когато се разболя от някакъв ентеревирус и вдигна много висока Т-нищо не  я сваляше,тресеше се и започна да бълнува и да обръща очи.....адски се изплаших!Тогава с течен аналгин и мокри кърпи по цялото тяло успях да я сваля!
Но на Гого още не съм давала-дано не се налага Praynig Praynig PraynigНяколко пъти нурофен давах-помага му. Peace
Сега се сетих,че педи ми е казвала,когато давам примерно нурофен и Т спадне за момент и след час примерно пак я повиши рязко да дам панадол-в смисъл да ги редувам,ако не е минало достатъчно време м/у двата приема на едно и също лекарство.
Ирини,права си-точно тона,с който ми каза всичко това ме вбеси!Все едно аз съм виновна,че детето ми е болно и я притеснявам,когато е болна...  Rolling Eyes

# 95

Гардения, Надя е много сладка:)
аз съм била подобие на нея,
с тъмни, маслинени очи и тъмна коса  Heart Eyes

Дано като порастне, тя да е копие на теб  Hug

Къш температури гадни и всичко, произтичащо от тях  Naughty Всички мили дечица да са здрави и игриви  Hug

По темата за зъбомиенето -  smile3505
Не сме готови ние май... Иска четката, но сама да я държи, не ми я дава. Опитва да търка уж, но ако постоянно й повтарям "търкай". Само да спра и започва да я смуче. Затова сме само на вода. Страх ме е от пастите за зъби. Ами ако се научи да ги яде, както сега смуче водата от четката?
Определено обаче, обратите в поведението й настъпват от раз. Може изведнъж да реши да изплюва водата или поне да ми позволи аз да търкам... знам ли...
От вчера е невероятно общителна и не пищи при срещи с хора. Това ме изпълва с радост.
Тази нощ заспа без сукане  newsm44   Невероятен напредък.
Знаете, че от месец сме на две кърмения, след безконечното денонощно висене по мен.

# 96
Боже Пени, и аз бих полудяла от подобно изказване на лекар, още повече лекаря на детето ми. Да се оправя бързичко Гого, че опреш ли до лекар страшно става.

При нас нищо оново, освен че Кали още е с температура. На обяд беше с 38.5, а тази вечер преди да си легне с 39. Педи беше извън града и се разбрахме утре сутринта да го заведа. Сега душичката ми спинка, но предполагам, че защото Панадола подейства. И стоя и си мисля възможно ли е да кара някакъв вирус без абсолютно никакви други симптоми - няма кашлица, няма хрема, апетита му е леко намалял, но се храни. Ще видим тази работа.

Суити, браво за напредъка при миенето на зъбките. А за разходките навън и ние преди обяд излезнахме. Ама то навсякъде кал и локви. Повъртяхме се из квартала и накрая оцапани до ушите се прибрахме.

Гардения, браво и на вас двете с Надето за напредъка при намалянето на кърменията. И много се радвам, че Надя става все по-общителна, чудесно  Hug

# 97
Пенелопи HugДуми нямам за вашата педи #Cussing out По добре заведи детето утре някъде в частен кабинет,ако трябва.А този Суметролим,който ти е казала да му даваш,имай в предвид,че е полу антибиотик ConfusedНа Далия го бяха изписали,но тя беше с гнойна ангина CryИ то в комбинация и с други лекарства.Между другото,при нея бяха същите симптоми като при Гого TiredНо според мен по-добре да го прегледат по-скоро.Много гушки за двамата и бързо оздравяване Hug
Нени Hug и за вас !Искрено се моля всички болни душички да се оправят по-бързичко Praynig
Дали,като вдигаше над 39 градуса я изкъпвах с по-хладка вода в комбинация с ефералган и след 15 минутки температурата спадаше.
Лека нощ   и сутринта здрави дечица  love001

# 98
  • София
Здравейте!
Васко вече 10 дни не цока нощно време,но аз не смея да се върна в стаята,защото ме търси-не знам как ще се оправиме с този проблем newsm78.Изобщо не мога да се възстановя след 1г. безсъние-все едно не спа пак...все ми се спи и съм като утрепана.
Иначе днес ни се развали пак фотоапарата,печката след ремонта изобщо не е оправене,компютъра,който също е нов отново се развали-нямам думи за стоките в БГ.И седят тия майстори и ми разправят,че нищо има няма.
Моля Ви дайте ми съвет към кого да се обърна за печкта/фурната/.Едно ядене го пече за 2ч.30м. на горно и долно печене.На другите програми пече бързо но изсушава продуктите-с вентилатор имам в предвид.Казвам на техниците-те ми викат -ами ние не готвиме и не знаеме за колко трябва да стане едно ядене.
Компютъра същата работа няма и месец от закупуването и бум-дънна платка-обаче след 20 дни чакане ни слагат такава дето не е по р-р и хоп пак проблем-тази дето е по р-р още не е дошла-все едно няма дъна в Бг.Итака си минамесеца дето ако не ти го оправят трябва да ти го заменят.

# 99
Стефи, съжалявам за неволите ви.  Hug Свържи се със Съюза на потребителите. Виж как точно стоят нещата и подай жалба.
Болните пиленца да оздраяват.
Тази Бесотевица ме побърка. Вчера не е спала и 20-те минути, които спеше до сега. Вечерта си легна в 8 и стана в 3. #Crazy От тогава си играе. Е това не ми се беше случвал. Сега ще я извеждам да беснее на вън и се надявам да поспи по обяд, че и мама е човек.. Mr. Green

# 100
Neni, абсолютно възможно е да е с висока температура без никакви други признаци за разболяване. Виктор през лятото беше 2-3 дена с над 39' температура, а нито се закашля, нити сополи имаше. През ноември пак така го пипна някакъв вирус без никакви други симптоми. Беше си и много жизнен, ако не го пипнеш да видиш, че целия гори, по нищо не можеш да кажеш, че на това дете му има нещо.
Аз ползвам и Тайлол, който си е на база на парацетамола и Нурофен. При висока температура могат да се комбинират. От лятото обаче, кога то и двамата изкараха по един вирус с много висока температура, си държа в шкафа винаги и течен аналгин. Сваля много бързо и вече го предпочитам при температури стигащи до 40'. С мокри кърпи лятото на Огнян му докарахме страхотна хрема да прави компания на вируса.  Laughing Вече никакви кърпи, по-добре течния аналгин. Сваля по-бавно температурата, но е за предпочитане.

# 101
  • София
penelopi, neni, да се оправят мишлетата! Hug

Gardenia, Stefina, радвам се на напредъка с премахването на нощното кърмене! Peace

Stefina
, каква марка беше печката ти? Относно печенето- да не би да избираш по-ниска температура, или да слагаш яденето на много ниско ниво? newsm78  За  компютъра е трябвало да сте по-настоятелни. Нали разбираш, че е много възможно нарочно да са ви разтакавали, докато мина месецът.... Thinking

Днес Галето беше на фризьор. Wink Беше много кротичка. След това пазарувахме във Фантастико и я оставих да поиграе на детската площадка на магазина. Какво облекчение, че там беше чисто и сухо! Порадвахме се на сутрешното слънчице. Simple Smile

# 102
Суит, ама ние нощните (и дневните) кърмения ги махнахме от раз! Оставих по едно на обед и вечер, за приспиване. Но снощи Надя беше толкова уморена, че реших да я пробвам. Бях сигурна, че няма да се тръшка с часове и дори да заплаче, ще заспи бързо. Ревна веднъж-дваж, после ме гушна и заспа  Wink
Стефи, много кофти така, като се струпа всичко  Confused  Виж тук http://consumers.bg/ има раздел "Съдействие от нас". Или на сайта на "активни потребители".......
Днес бил световен ден на потребителя  Mr. Green  Не се заяждам, прочетох го някъде  Grinning

# 103
  • София
Gardenia, много съм разсеяна- ти пишеш, че е заспала без сукане, а аз забравих, че махна отпреди нощните кърмения и реших, че става дума за нощта... Embarassed

# 104
Е, чак пък толкова да се червиш заради мен   Hug Нищо не е станало. Аз затова си пояснявам. Кой е длъжен да помни точно моето ежедневие... или въобще да ми чете постовете  Laughing  Исах да си я похваля, че до преди месец спеше на гърдата, а сега дори и без сукане заспа. Нещо, което ми беше много чудно как ще постигна.

Общи условия

Активация на акаунт