СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 729
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
И аз, и аз. До скоро си мислех, че няма да ме огрее, защото тати се опъва. Повече от две не можел да гледа, но пък днес попита щерката "Искаш ли да ти направим сестричка?" Та или има надежда или това е нов начин да си поискаш секс. Но пък аз не съм се дърпала... newsm78

Нени, завидях ви. Ние бяхме миналата седмица на "селски туризъм". Маги се прибра като парцал. За пръв път я виждам така. Няма по-голяма радост да я видя толкова изтощена от игра и щастлива от преживяното.

Вечи, искрено се радвам, че нещата при вас си идват по местата.

Стефи, Васко голям сладур бил. Близалка ли има в устенцата?

# 586
  • София
Благодаря ви за положителните мисли и комплименти към Галето! Heart Eyes  Слава богу, вчерашното падане остана без последствия. Praynig

Стефина, много е сладък Васко!  bouquet

Вечи, хайде сега да не ти вадя с ченгел думите от устата, кажи по кое време ще сте в БГ. Mr. Green
Радвам се, че сте по-добре! Heart Eyes

Цитат
....или има надежда или това е нов начин да си поискаш секс

Рафаела, разсмя ме! Laughing  Положително има надежда....а ако почакате да порасне още малко дъщеричката, ще можеш да утешаваш таткото, че и тя ще помага при гледането на бебето. Wink

Интересно ми е какви промени настъпиха във вкусовете на дечицата. Галя вече не иска яде любимата си домашна овесена каша с ябълки, нито млякото с грис, което харесваше... Thinking За сметка на това много й харесват бебешките плодови пюрета и едни плодови десерти с йогурт или извара на "Овко". Rolling Eyes

# 587
Хехе, да не се засечем и в някоя друга отчетна тема  Mr. Green
При нас всъщност таткото много иска второ, той още отпреди година е завикал за второ, ама аз изчаквам... Все не ми се струва удобен момента, но всъщност много искам пак да имам малко бебе  Heart Eyes  Може би ще го оставим за догодина наистина, малко да си стъпим финансово на краката  Crazy  Ма да не си правя сметките без кръчмаря де ...  Crazy

Рафаела, и мен ме разсмя...  Grinning 
Стефина, Васко е страхотен!
Веч, аз искам да кажа, че пак искам, ако минавате през Търново, да се обадиш Simple Smile Беше ми много приятно да се запознаем миналото лято! Иначе съм навита за национална среща, но просто незнам как ще сме с времето и финансите, не че се оправдавам, но наистина ни е нанагорно сега (заради обзавеждането на апартамента и малко несигурната работа на мъжа ми). Та ще пасувам засега  Confused
Суити, наистина им се променят вкусовете. Дари преди изяждаше по цяла купичка елда, сега я яде, но по-малко. Отделно я забелязвам, че много взеха да й харесват сладките неща, което ме притеснява. Обича и Данонино... Преди повече ядеше банани, сега като че ли й поомръзнаха, за сметка на това пък налита на кивита повече. А, и отначало нали я бях захранила с картоф, тогава не й харесваше особено, пък сега като види пържен, варен, от мусака и прочие - виква "тоффчееее" и със замах го лапва  Crazy 
Проявява мурафети и относно процеса на хранене, вече почти сама яде. Омазването е на ниво  Crazy

# 588
  • София
моарейн, споко, има време за бебче. Wink  

Днес имахме забавна случка на площадката. Когато извеждам Галина, често се засичаме с едно петгодишно момиченце. То е голяма фурия- не може да стои и минута на едно място, освен това много обича да се хвали. Simple Smile  Пристига по едно време батко й и тя веднага се похвали: "Това е моят батко, не е нейният. Тя /Галина/ си няма батко". Аз й отговорих, че не е така и Галина си има батко.  "Не е вярно, тя си има кака, няма батко!"- възрази ми малката госпожица, обаче млъкна смутено, като й казах, че напротив, Галя има и кака, и батко. Grinning

Сега се сещам да пиша за последните думички, които се появиха в репертоара й.  Днес каза "Идвам, мамо", освен това казва "тама" /тъмно/, "мъсно" /мръсно/, "чисти" /когато трябва да я изчистя/, "паче" /плаче/, "падна".....има и други, но не ми идват на ума.  Simple Smile
Ще ми е интересно да сравним сходни по изговаряне думички при дечицата.

Конкретно за националната среща как я мислите? В София ли ще я направим, или някъде "по средата", така че да е удобно и за майчетата от други градове? newsm78

# 589
Да ви кажа и аз се ослушвам за национална среща, но точно сега пак се събраха разходи и задачи. Няма да конкретизирам, но ще следя информацията, може пък да навия мъжа  Rolling Eyes Много, ама много искам да видя всички мъници, които растат пред очите ми  Hug
Думички:
- нещо средно м/у кака и коко се използва за кака, чашка, краставица, картоф, кокал, кукла... Може и още значения да има  Laughing
- уто - люто
- паи - пари
- катн - качи ме
- пан - падна
- матн - махай се! Много използвана напоследък  Laughing
- аууу - мръсно        Тук не е толкова интересна думата, колкото реакцията. Обича да се цапа, но когато реши, че е мръсно, трябва на момента да се изчисти, иначе полудява.
Животните вече са "коте", "пате", а не както преди мяу и па-па.
Интересно, че много хубаво бръмчи с едно истинско Рррррр, а в думи не го използва. Но всички бръмчащи МПС-та, са "рррр".
Имахме един лаф бака-мека, което доста по-късно разбрах, че значело голямо-малко (все нещо сравняваше), но сега "мека" стана "мако" и често бъркам нещо малко ли иска или мляко  Rolling Eyes Надя пък много се дразни, като не разбирам...  ooooh!
Вчера бяхме в едно заведение с детски кът, но аз се съмнявах, че ще стои там и предпочитах, ако обикалям след нея, поне да е около масата. Иначе щях да съм много откъсната от  компанията. То пък се оказа, че била готова да се раздели с мен. Само, че беше с едно познато дете (7-8годишно), с което сме всеки ден и може би се чувстваше комфортно в позната компания.
Влиза, излиза... по едно време тича към мен с вдигнати ръчички и аз си мисля, че иска да я взема, а тя ме "отмества" с ръка, заобикаля и продължава. Обръщам се и виждам леличката от детския кът й маха и Надя тича през глава. Явно е готова за ясли. Но пък мъжът ми не иска да я пускаме. То и аз нищо не правя, де, но той настоява да пропуснем яслите.
Айде да ви я покажа, каква е писателка:

# 590
На 15 юли пристигам и на 5 август летим обратно.
Това е. Междувременно планираме 1 седмица забежка на море, но дали ще е бяло или черно, времето и цирка у комшиите ще покаже.
Хамлет не приказва - нали е двуезичен, хич и не го мисля. Опитва да сричкува за ядене, пиене и сън, но дотам.
Първата му смислена дума беше "тудено" *за студено и то на български!
При нас черната серия не спира - спука ни се тръба и не както мислехме на 1, после се оказа на 2, а сега като ги оправи тези места мъжа ми, се оказа, че има още една трета дупка  Twisted Evil
Утре Лени има рожден ден, а къщата ми е на вили и могили и тортата ми не е готова

# 591
  • София
Утре Лени има рожден ден, а къщата ми е на вили и могили и тортата ми не е готова
А Павел - днес.  Mr. Green
Почерпете се за негово здраве.  Hug

# 592
  • София
Ирина, да ти е жив и здрав рожденика Павел. Да му е лек живота за радост на мама, а и на нея покрай него Hug

# 593
Ирина,честит ти рожденик  bouquet Само радост да ти носи, а той да е безкрайно щастлив!

# 594
  • София
Благодаря, момичета.  Hug

# 595
Ирина, да ти е жив и здрав, Павчо! Много късмет му пожелавам и много здраве!

Ъъъ, Веч, тази ваша серия много се задържа. Хайде с тръбата да се приключва  Hug Да ти е жив и здрав рожденика!

# 596
  • София
Иринка, да ти е живо и здраво момчето! Да ви носи много радост, да му върви леко и с успех всичко! Hug

Веч, през този период най-вероятно ще сме вече във Влас/ Бургас. Освен тайничко да стискам палци да изберете Черно море.... Laughing

Gardenia, браво на Надето, че се е забавлявала отделно от мама. Wink  

# 597
Тук съм  Hug
Иринко, да ти е жив и zдрав средният момък   bouquet
Веч, егати му и работата.. Все пак, весело иzкраване на праzника утре  Hug

Ана Мари говори по малко, но само отделни думи. Освен иzречения, като например "Тати.. нямааа.."  ("тати го няма", както и zа всичко друго, което го "няма"  Heart Eyes ), придружени със съответния жест с ръце. Но не са много нещата, има и някои късички на немски, като "hallo", "nein", "ja".. И останалото е много бърборене на неин си, бебешорски еzик.
Май наистина ходенето в детско zаведение помага zа по-ранното и по-свърzано проговаряне на дребосъците, поне като ви чета така ми се струва  bowuu

Иначе няма кой zнае какво zа раzкаzване от мен. Днес ми е някакъв скапан иzнервен ден, като zа капак следобед малката се спъна и падна, политайки и удряйки се в стъклената маса в хола. Реzултат - малко сцепена брадичка  Tired Но това направо си беше "малкият Дявол" , можеше и да е доста по-zле.. Та такива ми ти работи.

# 598
Здравейте,
Мислих само да попрочета и да не се обаждам, че вече мисля да лягам, но не мога да не поздравя рождениците.
ЧРД на Павел и Лени! Да са здрави, щастливи и да имат страхотно детство!

Като чета за пакости се сетих за вида на Ема - цялата е в синини и ожулвания.
Преди 2 дена са паднали с майка. Ема се е затичала да я посрещне, но някакви са се спънали и сега и двете са в синьо.

Лека нощ от мен. Утре ще чета повече.

# 599
Със закъснение, но от сърце ЧРД на Павел и Лени!   bouquet
Да ви кажа снощи какво къпане направихме. В едната ръка държи сапунче, в другата чашка - с едната се сапунисва, с другата полива  Laughing И така, докато водата изстина. Накрая я извадих пряко волята й, но умалях да я чакам.
Суит, питаше за храната. Ами Надя всяка седмица си променя вкусовете. Веднъж яде само краставичките, друг път само доматите. Имаше периоди само на кисело мляко. Сиренето и кашкавала също ги редуваше. До сега не ядеше картофи на супа, пържени да, но варени не. Давала съм й докато не гледа в лъжицата, но като го усети в устата си, директно изплюва. А преди месец-два като започна само картофите да избира, чак започнах да досипвам, че не й стигат.
Иначе пък грис, кус-кус, овесени ядки и подобни десерти не близваше, а наскоро яде мляко с ориз. Трябва да пробвам пак да й направя нещо такова, може да е прояла  Laughing
Сетих се за още една универсална дума: дака - означава зайко, дънки, влак  Joy

Общи условия

Активация на акаунт