СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 726
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте!
Мерси за комплиментите на Васко на Суит,Рафаела,Моарейн.Рафаела-да,това е близалка.
ЧРД на Лени и Павел-да са живи и здрави.
Ирина-виждам преборила си още 5кг. браво.
Гардения-Надето много е пораснала-много сладки къдри,като Ели на Флу.Виждам ,че и твоето кило е перборено.
За това какво говори Васко ще пиша тия дни,че сега мъдрувам тортата на дъщеря ми за ЧРД ,които ще е тези дни.Пък и сега ми е притеснено,че баща ми получи лек инсулт и е в болница. Praynig

# 601
  • София
Честит Рожден ден на Лени.
Да порасне голям, здрав и силен.

Mr. Green
На мама Вечи -   bouquet

Радо мога да го похваля с това, че се научи перфектно да си духа носа като големите.  Mr. Green Взима си салфетка, обхваща нослето, духа се и се избърсва.  Heart Eyes Като се има предвид колко късно братята му усвоиха това умение, как да не го похваля.  Mr. Green
Аааа, и още - подстригах го с машинката собственоръчно - трети номер.  Mr. Green

# 602
Стеф, бързо възстановяване на баща ти. Дано е добре и без поражения

ЧРД, на днешния рожденник Лени.
На патеричка, на Павел, Павел, Павел! Ирински  Hug, не сбърках нали? Пет пъти се връщах да проверя той ли е.

И Магарчева вчера падна ужасно. По-скоро за мен ужасно и се чу страхотен трясък. С глава в една стена, на милиметри от ръба. Явно е време да правим прощъпулник, че още не сме. Embarassed Порева си, но пък имаше само лека червенина на челото.
Нашите думички са досущ като на сладуркова Надя. ... Домързя ме. Blush

# 603
Стефина, благодаря и аз се радвах на Васко  Hug Изглежда много порастнал  Heart Eyes  А за килата - те паднаха две. Стремях се към 55, а станах 54. Ще влизам във фаза за задържането им вече. За баща  ти  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed и цялата ми положителна енергия!
Леле, момичета, страх ме хваща като ви чета паданията. Ние ползваме сгъваемо легло, но дюшека му идва малко голям, затова стои отворено. Т.е. страната от към краката не се затваря. Така, че от там излиза спокойно. Но пък постоянно тича на някъде, а гледа в обратна посока  Laughing Засега не е имала сериозни случки.
Имаме още една дума, съвсем прясна - тоти, означава моторче. Напоследък се опитва да повтори всичко, което чуе, не винаги много успешно, но...  Grinning
Ние не съкращаваме думите по бебешки, казваме ги правилно, а Надя да повтаря колкото може. Една баба вчера се опита да говори на нейния език и Надя й се скара. Питаше я "икаш мако", макар че в нашия речник няма "искам", а само "дай", та отговора беше "НЕЕЕЕЕ! Мака!". Бабата повтаря "мака" и Надя пак "НЕЕЕ! Мака!", сякаш говорят за нещо различно. Накрая се намесих и казах "мляко", а Надя "ДА! Мака!"  Joy  Милото ми, знае кое е правилно, нищо че още не го е усвила.
На сиренето пък казва "ети". Преди няколко дни й взех сиренка (по центъра бяхме) и я питам иска ли сиренка, а тя отговаря да, етика"  Joy
ЕПЕ пък значи риби, но напоследък я питаме дали иска рибка и тя отговаря "да, епека"  Joy
Ей, че ми стана забавно, като пишех. Отдавна не съм попълвала дневника, който й водя. Премествам се на там  Wink

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 15:36 от Gardenia

# 604
  • София
Вечернице, честит празник! Hug  Желая на Лени много вълнуващи открития, добри приятели и успех в училище!  bouquet

Иринче, то си е за хвалене. Laughing Наистина Ради много рано е усвоил това умение. И Галя се опитва да духа в салфетката, но....навътре. Joy

Рафаела, Страйп, Совичке- гуш за ранените дечковци!  Hug

Gardenia, много хубаво правиш, че водиш дневник на Надя. Аз навремето записвах думичките на Косьо и сега ни е много сладко и мило, като ги четем. Simple Smile

# 605
Опитвам да си представя, Ради как си духа нослето и ми е много мило  Hug Надя е далеч от тези умения, но и тя не е имала хреми (ДНЧД, де  Praynig ), затова пък сама си бърше муцунката. Аз нещо не го правя достатъчно нежно ли, какво ли...? Но пък да ви кажа как се цапа - като види баща си да яде намазана филия, иска и тя, но не я яде, а я ближе. Вчера дори и него караше да ближе  hahaha Така че детските филийки се пекат, за да им се разтопи масълцето  Wink

Суит, аз през няколко дни записвам по някоя интересна случка около Надя, но думите не съм ги писала там. Те се променят постоянно. Напр. до скоро 'малко' беше 'мека', сега е 'мако'. Но ще взема и тях да запиша, че ще ги забравя.
Ама много съм досадна днес, а?  Laughing

# 606
  • Пловдив
Здравейте,честито на Лени и Павчо-много здраве и щастливо детство!
Щях да пиша онзи ден,но заминахме за Варна-изкарахме празника там.Оставих Мони на майка ми,а аз разпусках...но по правилата на гадостта им се случили премеждия-един одраскан нос,и леки хрипчета в гърдичките и температура.Пием АБ  ooooh! Мони по цяла нощ плакала и викала-Мама нямаа....Мислех си че лесно приема раздялата,но явно не е съвсем така.Като си дойдохме-грейна и не се отдели от мен.Дори много и се подобри общото състояние,днес вече е много по-стабилно,даже излизахме на разходка.Хрипчета почти няма,кашлица също  newsm78 утре ще я водя на лекар да я чуят.
Думички -мако/мляко/,бако/батко/,дай гъ  Mr. Green/дай/,сада/сядай/,ох/боли/,пъче/пъпче/,намаа/няма/.....абе доста са.
Обича да си хапва-кашкавал,домат,краставичка и...налита на сладкото/което хич не ме радва/

# 607
Честит рожден ден на Павел на патерици и на Лени!Да са живи, здрави,умни и красиви!Майките им също!  bouquet
Гардения Надето изглежда супер.
Адито говори малко думи, но пък чисто ги казва.И тя е подстригана като момченце, но трябваше да махнем бебешката коса.А и идва лято.Във вторник с каката влизаме в болница за да й махнат третата сливица, което ще е в сряда.Стискайте ни палци.Като се приберем ,ще пиша.
Приятна вечер.

# 608
Привет от нaс Hug
Големи дa порaстнaт Лени и Пaвел нaВе4 и Иринкa Мили мaмитa,много рaдост дa ви носят прекрaсните ви децa.Гордейте се с тях и дa сa здрaви  bouquet
Говорите зa думи-Мони знaе цялaтa родa-от мaмa,тaте до 4и4о,леля...вси4ки ни изреждa.Не прaви изре4ения но около 60инa думи имaме.Нaй-любимa нa мaмa Embarassed е "Обитaaaм"-докaто ме гушкa и гaли Heart Eyes Сaмо нa мен я кaзвa и нямa тaкъв кеф-кaто мaсло нa горещ котлон съм Blush
Никaкви вкусове не сме променили-яде вси4ко и по мнооооого.Единственото което ми откaзвa/не може дa бъде просто/е кис.мляко с бисквити.И то aко е 4исто сaмо.Плодово ли е-нямa откaз.Също и aдaпте с бисквити не и се нрaви.Не знaм зaщо-по отделно яде нa мaкс....Ето днес съм пеклa домaшни бисквитки.Не искaм дa и се купувaт от мaгaзинa-бaбите все носят и кaто и ги нaврaт в носa с думите "Виж бaбa кaкво ти купи" ииии #Crazy #2gunfire С домaшни продукти и без мн зaхaр екстрa стaнaхa.Тя ги хaресa.
Някой ме попитa дaли ядем ние солети пред нея-не.Ние с мъж ми не ядем никaкви от тези...сещaте се.Лaпнеш нещо,глътнеш нищо.Но тя кaто види и о4ите и нa лупи стaвaт
По въпросa зa второ-мислилa съм.Много ми е несигурно дaли се спрaвям добре с Мони и не знaм зa още едно.При мен имa и един момент,4е aко трябвa дa се деля нa две....не се спрaвям.Сигурно ще ви прозву4и глупaво,но мaми с две и пове4е де4ицa-кaк рaзпределяте любовтa си,кaк се рaзделяте нa 2,3....Зa товa не ми се ще още едно.Мисля,4е оби4aм Мони прекaлено много и с друго бебе нямa дa е тaкa.....
Много ви целувaм-пaднaлите де4ицa дa се опрaвят.Кaто нa ку4енцa дa им минaвa  :bouquet

# 609
Здравейте, майчета! Изкарахме прекрасните слънчеви почивни дни в Пловдив. Събрахме се с много приятели и близки роднини и празнувахме заедно Гергьов ден. Подарих на милото отдавна желан от него подарък и съм много щастлива Simple Smile За годишнината ни бяхме в един прекрасен ресторант в Стария град само двамата. Чудесно си изкарахме...
Сега идвам с една молба към всички ви. Пратила съм ви преди време и покани във фейсбук и ви моля дори да не сте от София или да живеете извън Бг да се присъедините - става дума за безумието с недостига на места в детските градини и ясли в София. Много от сградите вместо да се ползват от дечицата се дават под наем на частни училища, общини и прочие. Това е линкът към групата: http://www.facebook.com/group.php?gid=117876078229506 А това е петицията. Моля ви да я подпишете: http://www.bgpetition.com/badeshte-za-decata-na-bulgaria/index.html
Относно партито - платих капарото и нямам търпение да се видим! Мама Стрйпър също ще дойде с Ема. Ред Соня и Анамар още не са сигурни. Отказваме се от подаръчетата, нали?

Честити рождени дни на малките Павчо и Лени! Бъдете щастливи, мили деца!

Качих нови снимки на малката тук: http://www.facebook.com/photo.php?pid=333692&id=1799575422

# 610
  • София
Флучи, радвам се за чудесното празнуване на годишнината ви! Hug Много хубаво, че сте щастливи и доволни от почивните дни в Пловдив! Heart Eyes

Относно петицията-  дано не те засегна, но аз я четох и смятам, че това не е сериозен документ. Тя е основно за детските помощи, детските градини се споменават само в искането да се осигурят безплатни ясли и детски градини за студентите. #Crazy
Написана е така, все едно някой си разсъждава на глас във форума. Не искам да навлизам в подробен анализ на всяка една точка, но не мога да се въздържа да цитирам т. 15:

15. Да се появи ли третото дете в семейството следсвие от благоденствието на конкретното семейство, или да се ражда само с цел, получаване
на детски и помощи(с цел бизнес)? Ограничаване на помощите и детските до второ дете, за трето помощите да се спират и за трите, както е в Словакия.

Оставям я без коментар.....

Мире, и аз си мислех за същото, докато бях бременна със Зорница.  Grinning Прекрасното е, че всъщност любовта не се дели, а сърцето ти става по-голямо. Сега ти се струва така, защото си била заедно с Мони година и осем месеца, и всеки един миг, прекаран с нея, те е карал да я обичаш все повече и повече, а второто бебе ти изглежда далечно и непознато, сякаш е чуждо. Обаче ако го носиш девет месеца под сърцето си, в момента, в който се роди, ще усетиш, че си вече безнадеждно влюбена в него, по същия начин, както обичаш Мони сега. Heart Eyes

# 611
  • София
Флу, не се сърди, но споделям мнението на Суити. Петицията е написана от човек, който гледа от собствената си камбанария и търси облагодетелстване за сметка на другите. Дори не я прочетох цялата. Подразниха ме и правописните грешки. Много са.
Мире, всяка майка с едно дете мисли като теб или почти всяка. Каквото и да ти кажем, трябва да се убедиш от собствен опит. Всяко дете си идва на този свят в комплект с полагаемата му се обич!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 612
Благодаря ви много, момичета! Да ви се връща стократно радостта, която изпитвам днес!
За мен това е петорен празник. Обяснявам защо. Всяка година втората неделя на май е Денят на майката - празнува се в целия католически свят (протестатните го празнуват също). Щастлива майка на три деца - троен празник!
Но тази година по съвпадение се пада и рожден ден Лени, който аз за себе си празнувам като втори рожден ден - нали ме върнаха от оня свят тогава.
Та сега съм младо гадже на цели 7 години  Joy
Иринче, да ти е жив и здрав Павел! По-малко проблеми и повече радости!   bouquet

# 613
Да са много здрави Павел и Лени! Много бели да бравят, да са диви и палави, да откриват света, и да са щастливи. Вие, момичета - Веч и Иринка, майки- тройни- гериони, сте за медали от цветя!   bouquet

# 614
Суити, браво, че ме коригира! Честно казано зачетох само началото на петицията и я копнах тук. Сега виждам, че нейн автор е не майката направила групата във фейсбук, а съвсем друг човек. Извинявайте, че ви подведох!  Embarassed Embarassed Embarassed Но поканата за включване в групата във фейсбук си остава  Grinning
Днес заведох Елинка на градинка и първо си влезе сама и не се разплака, но аз трябваше да попълня една молба за посещение на ОДЗ-то през летните месеци и се забавих при госпожите. Тя ме видя и се разплака Sad Толкова мъчно ми стана. Сега само си следя телефона дали няма да ми звъннат от градинката да ходя да си я прибирам по-рано. Дано е спокойничка и да е щастлива с децата.
За новите думички - последната е сок. Много обича и само ходи с чашката си след мен и ме кара да й наливам.

Общи условия

Активация на акаунт