СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 724
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
 smile3502

# 616
newsm12    ..........................................                                                            newsm51

# 617
  • София
newsm12    ..........................................                                                            newsm51

Popcorn  Heart Eyes Hug

# 618
Много станахте кибиците. Mr. Green Така ще е и още по-пусто ще става. Аз например се връщам като парцал. С малка, сладка орехова ядка се прибираме в 21. Тати я храни ама аз пуша и пия. Ако имах пари сигурно щях и да се друсам след разходките с нея. Сървайвър! Това е думата. В 22 и 30 тя "няни-ня" (както сама си пее докато се приспива) и...аз пробвам да заиграя тати, ако нямам шанс чета (и се изказвам компетентно hahaha) в Клюкарника. Те за това ме няма мен. Другите и те да си кажат, че да я свършим вече тая тема. Сигурно са уморени след работния ден и разходките с дребосъците, после искат да се видят с половинките и така. Взех да редя бисер след бисер. Май е време да изчзвам. newsm52

# 619
Ми пък и аз да си кажа:
Към 20-20:30ч се прибираме, до към 21:30ч програмата е "папа, ауууу-ц,ц,ц, гай-гай" (ядем; къпем се, че сме мръсни; играем) и към 22ч - нани  Laughing
Ама голямо диване ми е станала напоследък. Не си дава играчките, че и чуждите прибира и не дава, дърпа, пищи, реве, ако не стане на нейната, посяга да се бие, скубе, щипе...  ooooh!
Всеки ден играе с едно 3-годишно момиченце и всеки ден го тормози горкото.
Опитвах и с добрата и с лошата, и не ще да ме слуша  Crossing Arms Снощи оставих баща й в парка с нея, връщам се - ми Надя била ангелче   angel008  Какво съм се превземала?! Докато си тръгна той и се започна скубане, караници...  smile3514
Добре, че майката на другото дете е разбрана, че ми е много неудобно от нея  Embarassed

# 620
Мдаааа, никакви ни няма нещо, факт  Rolling Eyes

Сега да ви кажа нещо аz.. Не zнам дали помните, но точно zа Приорикса доста се чудих и мислих. Нещо не ми допадаше тая ваксинка, особено след повечко четене тоzи път. Не че не съм слагала МПР на Крис де, но сега..  Blush
Е, днеска, точно десет дни след реимуниzацията на Ана Мари с въпросната, тя е от слабините до главата (вкл. и в косата) с обрив. Лично zа мен е абсолютно наподобяващ обрива на Морбилито (аz, а и сестра ми боледувахме от раzни шарки, вкл. Морбили големи, та си спомням как точно иzгллеждаше обривът). Та така, на лекар още не сме били, zащото в пълната си прелест го видях привечер, иzпуснали бяхме вече доктора. Утре пък е почивен ден тука.. Ще видим, имам спомен, че ако е това (а аz някакси съм си сигурна) на към третия ден трябва да zапочне да иzчеzва, та до доктор може и да не стигнем. То и няма много какво да направят, освен да го констатират.. Може и да отидем, ще преценя. Така или иначе тя не се чувства zле поне.

Само ми е интересно дали това е подобен на Морбили обрив, или направо си е Морбили  Crazy Както и да е, ама ако е второто.. ми ще вzеме да иzлеzе, че zорлем си раzболях детето.
Здраве да е. Раzкаквам си просто. Но малко ще ме е яд, че не си обърнах внимание, когато имах... де да zнам съмнения..

Имаше ли някой с подобни преживявания след таzи ваксина? Май Жужа беше писала нещо? Или се бъркам  newsm78

Иначе сме добре  Hug

# 621
Здравейте майчета. Как е опустяла темичката ни. Ама нормално - навън е само за разходки, работещите мами стават все повече, ангажиментите също.

При нас новото е, че Калата тръгна на ясли от вторник. Засега е до обяд и засега уж владеем положението. Поплаква си малко. Днес сутринта например още като спряхме колата пред яслата и започна да помрънква. Но само помрънка малко, като видя децата и се усмихна. Вчера пък като отидох да го взимам и го видях как добре си играе с децата. Хубавото е, че се храни там, ама той по принцип не отказва храна. Моля се да се адаптира бързо и да боледува по-малко. Нощем вкъщи е спокоен и спи добре, което е добър знак.

Сова, по твоето питане за обрива - Калата изкара преди няколко месеца нещо подобно. Тогава педи каза, че е морбилоподобен обрив, защото не ходихме при инфекционист. Ама да ти кажа си беше чисто морбили. При нас започна с повишена температура до 39 градуса, леко снижаване на апетита и никакви други симптоми около три дни. След това започнаха да избиват пъпките, които мисля продължиха 4-5 дни. Цялото чудо се размина за 1 седмица. Паралелно с появата на пъпките се появи и леко подуване на лимфните възли, сълзене на очите и лек оток на клепачите. Имаше и лек сърбеж предимно в областта зад ушите и на гърдите. Общо взето през цялото време Калоян беше жизнен и актевин, не е бил сънлив или пък много раздразнителен, както се предполага. За сведение той беше имунизиран със задължителната ваксина против морбили през ноември 2009, а това се случи средата на март тази година.

# 622
  • София
Здравейте!
Да напълня малко темата-днес дъщеря ми става на 14г.
Моля, пачерпете се за нейно здраве/ виртуално/. Wink
Тортата съм я правила аз-Медовик-с медени блатове и заквадена сметана.

# 623
  • София
Да е жива и здрава кака Стефи.   Hug
Да стане добър, умен и успял човек!  Heart Eyes
Деска,   Sad Според мен си заведи детенце на лекар, най-малкото да потвърдят диагнозата. Дано да мине леко!
Нени, успех са адаптацията!
Гардения, и Ради се поглезва повечко при мама.  Heart Eyes
Ники, гуш.  Hug

# 624
Стеф, да ти е жива и здрава каката! Много да ви радва! Да намери своя път и да се радва на много успехи и любов!

Сович, само да допълня още за обрива - излезна по абсолютно цялото тяло, както си писала включително в косата и по слабините, дори по стъпълцата имаше. Излизаше на периоди. Единия ден на едно място, позатихне, после по друга част на тялото. Но определено ако е морбили, няма с какво да лекуваш. Та както казваш може и доктор да не ви трябва.

# 625
Здравейте, мамета! Много пусто тук наистина. При нас вечерите са изтощителни - взимам малката от градинка в 17.30ч, разхождаме се в парка, пазаруваме и в 19.30ч се прибираме. Следва чистене и миене у дома, подреждане и готвене, в 22ч си лягаме и аз заспивам дори преди нея. Толкова съм изморена, че даже "Листопад" не успявам да си изгледам  hahaha
Деска, как е обривът сега? Аз бих завела малката на доки при първа възможност, но то моето си е малко крайно състояние, заради престоя ни в болницата.
Стеф, честита рожденичка! Да ти здрава и много да те радва!
Аз честно да ви кажа съм на края на физическите си сили. В офиса е яко бач, търчане, нерви, викове.... У дома гледам да е чисто и да има топла храна. Старая се да обръщам внимание и на милото и честно ви казвам направо нямам сили да дишам. Толкова умора съм натрупала. Все тичам, все бързам за някъде... Дори вчера, когато родителите ми ни дойдоха на гости аз вместо да седна с тях на масата и да си почина използвах момента, че са там, за да изгладя и прочие домакински задължения... Мрън.  Tired

# 626
Да се разпиша и аз Embarassed
Честит рожден ден на кака Стефи!!!Да е много здрава и да е голяма късметлийка в живота!  bouquet
Честито и на Павче и Лени със закъснение! Hug
Флу,дай го малко по-леко  HugИ ти си човек!
Сове,бързо да минава обрива  Praynig
Нени,бърза адаптация на Кали в яслата!
Кой питаше за второ?И аз искам,ама след година LaughingМире,моя колежка така се терзаеше дали ще си обича 2-то дете колкото първото.Обича го и то как...Суити и Ирина оравилно са ти отговорили Hug
Иначе ние сме добре-разходки,спане,по малко тръшкане,много гушкане и целувки ..така протичат дните ни LaughingЯна бърбори много,нарежда си изречения-най-често повтаря нашите думи"Тука Ани не пипа "и подобни.Има много култови реплики,но "патка гай ,мамо"ми е най-забавно(с лопатката си играя ,мамо) Joy
Ставам малко да поразчистя къщата,че после пак ще сме по улиците.
Целувки на всички мами и бебоци,обещавам да кача снимки на Яна скоро Peace

# 627
4естит нaй-голям ден зa Стефи  bouquet Дa е много здрaвa  bouquet
Флу милa не е добре тaкa.Гледaй дa по4ивaш Hug
Сови4 дaно бързо мине обривa и не е нещо сериозно
Ние също сутрин сме по рaзходки,взимaме кухнятa,ядем нaвън и след товa се прибирaме зa сън.Сегa я 4aкaм дa се събуди и дa излезем нa хубaвото време
Блaгодaря зa отговорите.Иринкa,Суити прaви сте.В  моментa просто не могa дa си го предстaвя.Но когaто се появи ЖиЗ второ бебе ще е съвсем рaзли4но Heart Eyes
Рaфaелa де този късмет и aз дa остaвя мaлкaтa нa бaщa и и дa се отдaм нa слaдки прегрешения Joy Кaкво пийвaш ве4ер??

# 628
Стеф, честит ви праzник   bouquet Какта да е умен и раzъдлив човек ти пожалавам. И раzбира се много zдраве.

Мерси на всички. Ами добре е, но си го има и си е така, както писах. Не е имала Т°, но не всички вдигат Т° при шарка (пак от личен опит). И само теzи на главата я сърбят мисля, zащото само там се пипа. Принципно наистина няма zа какво да я водя, да ви кажа, на лекар. Все пак ще видя.
Нени, при Калоян си zвучи тежко.. При нея не е чак така. Значи било "подобно на Морбили" и при него, а?  Whistling Май.. все повече раzбирам хората, които не ваксинират. И причините, поради които го правят. Както и да е...

# 629
Мире, правя си Кайпириня или Мартини. Пия и водка понякога. Сега, от финансови съображения, заради една инвестиция от известно време и за известно  време пия каквото ми падне.  Mr. Green т.е. най-често вино, че моя татко го прави страхотно.
Стефи, да ти е жива и здрава щерката. Много радост и поводи за гордост да ви носи.
Деси, гуш Hug. Дано е само реакция, без последствия. Защо реимунизация? Кога е била ваксинирана с/у МПЗ? Тук мисля на 12 я правят.
Нени, бърза адаптация ви желая.
Дани, браво на Яна. Яна-бърборана. Големи изречения прави. Маги също, но пък нищо не й се разбира. Някои думи  обаче ги казва изключително правилно.

С болния си мозък преди дни си мислех, че сигурно има аутизъм.  Crazy
Сега си имаме проблем. Стиска се и не ще да ака и пишка в гащите, гърне. Носи ми памперс. Взех  едни на Чико да ги пробвам и о, ужас категорично отказа да ги ползва. Припишква и плаче. Никога не е била насилвана, нямали сме амбиция да я учим, просто винаги у дома е седяла по гащи. Никога не сме й се карали. Забелязах обаче, че тя реве и когато кучето ака и се укротява едва когато му съберем акото. За какво ли иде реч? В чуде се видях.

Флу, дано скоро намериш време за почивка. Hug

Общи условия

Активация на акаунт