СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 722
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Ами, Ники, що.. щото глупости пиша, zатова  Embarassed
Тук слагат на около 13 месеца първи прием (ние zакъсняхме) и после втори прием на около 15 месеца (zа нея zакъсняхме още повече). Даа, аz това второто го нарекох "реимуниzация", zа него ставаше дума, ама си напълно права, иzобщо не е така  ooooh! Ми иzложих се.. В същност реимуниzацията май е на около 5г. Или пък пак се бъркам и тук също да е така, както ти каzваш..? Ще погледна.

Мерси zа zабележката обаче  Hug

# 631
  • София
Здравейте!
Мерси за пожеланията към дъщеря ми на Ирина,Нени,Сова,Мира,Рафаела,Данип,Флу-много сте мили.
Сега във фейса попаднах на снимки на Ирини от предаването,коментирани от дами тука-ама тя много е отслабнала-направо е стопена и още по- хубава е сатнала. Peace

# 632
stefina, чак сега допирам дотук - Да ви е много здрава и щастлива кака Стефи, и скоро да я обзаведете със сестричка!!!!   bouquet

# 633
Здравейте мами, при нас напоследък е голяма лудница и все нямам време да пиша. Макс тръгна на ясла. Много ни е трудна адаптацията, плаче и като го водя и като го взимам, а още по-притеснителното беше че не искаше да играе с децата. Влиза сам в спалното отделение и стои там. От 3 дена имаше подобрение та си отдъхнах. Вече малко излиза  и ходи при децата, хапва и плод в 10 часа, вчера даже не плака като го взимах и някак беше спокоен. Водя го в 9 и е до 11. 2 дена го оставих до 13.00, понеже се наложи да започна работа по-рано от предвиденото. Много хубаво било бе да не работи човек  Grinning сега си давам сметка какъв кеф е  да си разполагам с времето както ми се иска. Бих домакинствала от тук нататък през живота си , но парички трябват, тъй че ще се работи.
Това е от нас за сега

# 634
Беба, това с Макси все едно аз го казвам за Ели. Нали отсъства 2 седмици, заради боледуване и този понеделник като я пуснахме на градинка и се започна със сълзите отначало. Все едно я пуснахме за първи път. И дори по-лошо Sad Плаши се от децата и само някое да я доближи и започва да плаче. Лелките се видяха в чудо, а и двете са с дългогодишен опит и казаха, че досега не са попадали на детенце с поведението на Ели. От четвъртък започнаха да я отделят от децата - слагат я на легълцето й и й дават играчки и тя си играе самичка. Вчера оскуба баща си и осъзнахме, че една от причините да страни от децата са шнолките й - явно децата искат да й ги свалят и я скубят и нея затова я е страх и се дърпа. Преди я бях подстригала отпред точно, защото знаех, че в градинката не бива да има нищо по косата, но ето последния месец сглупих и като й порасна косата пак започнах да й слагам шнолки. Голяма глупост от моя страна! Не мога да си намеря място от яд. Толкова да съм недосетлива! Вторият ОГРОМЕН проблем е бибата. Бяхме я махнали, както знаете през деня и я давахме само при заспиване, но заради плача в градинката и по съвет на лелките я дадохме и през днея, за да се успокои малката. Е тя е по-спокойна с нея, но се пристрасти. Няма махане тази гадост Sad Постоянно я търси, дори у дома Sad Направо съм отчаяна Sad И това е вторият проблем - децата й дърпат бибата, искат да й я вземат и тя изпада в истерия. Ужас някакъв! Ще видя днес как ще е като я взема. Дано е била спокойна, че са в сборна група и са с по-големи дечица накуп Sad

# 635
Ох, майчета, като чета ясленските тревоги и направо настръхвам...
Флу, добре, че сте се усетили за шнолките. Аз на Дария също не й слагам, но защото тя грам не ги търпи на главата си. Днес й подстригах бритона. Иначе за бибата незнам какво да те посъветвам  Sad  Но май наистина не е сега момента, в който да я махате, ще й стане прекален стреса... от друга страна, другите деца й я дърпат, може би затова страни от тях  Confused  Миличкото  Sad  Дано скоро се отпусне! Прегръдки за вас!  Hug
Беба, гушки и за вас с Макс... и аз мога цял живот да гледам деца... или поне докато поотраснат ясленския период, но... трябва да се работи, защото парите не стигат до никъде просто  Sad

С моята буба нещата са добре, мисля. Кашлицата (повечето сигурно сте видели във фейсбука) е съвсем лека и не е вдигала Т. Давам й инфлуцид и Проспан, днес я чувам, като се закашля, че е къртеща се вече... Дано се успокои и в понеделник да сме на линия и двете...
С яслата нещата са горе-долу... т.е. миналата седмица за първи път не плака като тръгва от вкъщи и после и там не е плакала. Казахме си "чао", дадохме си целувки и "мама лабота" (мама на работа). Толкова ми е мъчно, обаче!...
Сега пък след 2 седмици ще я местим тук, нали ви бях разказвала... отсега съм се запритеснила как ще е... Тук групите са много големи - 30 деца. На Шемшево са само 10-ина, но въпреки това мъжът ми е станал свидетел на една случка - Дари подавала играчка на едно друго, по-голямо момченце, но то така рязко дръпнало играчката, че нашето чак се олюляло... Ужасно болно ми става, тя е толкова мъничка и толкова добронамерена към другите деца, сама им дава играчките си, а ако някое я удари - не ми се мисли... Развивам фобия, да... сигурно е от чувството за вина, което изпитвам.  Cry
Вярно казват хората, малки деца - малки грижи... Колко лесно беше, като беше бебе и се гушкахме по цял ден вкъщи.

# 636
Ей,сладурки  Heart Eyes не съм ви посещавала отдавна  Blush
Нещо не ме свърта пред компютъра -в това хубаво време само ми се излиза  Party Докато приспивам Гого го пускам и понеже ми отваря веднага Фейсбук,попреглеждам набързо там какво ново и ставам....седи си после цял ден включен,ама не опирам до него много.Гого започна да спи по-малко следобед-час и половина някъде,а преди правеше по 3часа... Thinking Нищо де-поне времето е хубаво и веднага излизаме навън  Grinning Така до 20-21ч,прибираме се,вечеряме,оправям малко и хайде в банята-любамата му част  Wink и към 23 вече е в леглото.
Така ни минава деня  Grinning
 Чакайте сега да споделя нещо и тук-тези които ползват Фейсбук са го видели вече,аз съм буквално шокирана обаче  Shocked
НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ДЕЦА!
ОНЗИ ДЕН В МОЛ СОФИЯ ИЗЧЕЗВА ДЕТЕ ЗА СЕКУНДИ!
МАЙКАТА ИЗПАДА В ИСТЕРИЯ,ЗАТВАРЯТ КОМПЛЕКСА ВИКАТ ПОЛИЦИЯ,
И КАТО ПО ЧУДО НАМИРАТ ДЕТЕТООСТРИГАНО НУЛА НОМЕР,
С ДРУГИ ДРЕХИ И ЗАВЪРЗАНО В ЕДНА ОТ ТОАЛЕТНИТЕ!
ТРАФИКЪТ НА ДЕЦА ОТНОВО Е ТУК!!
ПАЗЕТЕ ГИ КАТО ОЧИТЕ СИ!
Това дали е вярно!?!? Никъде в медиите не се появи информация за подобен инцидент.... newsm78

# 637
Пен, в Клюкарника преди седмица, две имаше тема точно за това. Така и не се разбра истина ли е. Официална информация за подобни случки не са излизали. Да си пазим децата все пак обаче. Аз също май полудявам. Бесотана не се спира и много ме е страх да не я изтърва от поглед. Просто при мисълта, че може нещо да й се случи и ми се завива свят. Страх ме е да не ми се слчи нещо и на мен и да остане горкото без майчина грижи. Никога до сега не съм се страхувала от смъртта, сега изпитвам панически ужас от нея. Sad

Флу, Моарейн, Беба, гуш Hug, съпричастна съм с болките ви. Дано всичко скоро се нареди по местата. Гуш и на малките сладурчета.

# 638
Здравейте, майчета.

Включвам се с един бърз въпрос - на коя дата горе-долу ви превеждат великото майчинство? От февруари месец насам непрекъснато ми го забавят, като този месец бият рекорда. Днес вече е 17-ти май, а майчинство няма. Сигурна съм, че счетоводителката ни е пуснала нещата навреме. При вас как стоят нещата?

# 639
На такъв хал съм и аз.
Март месец ми ги преведоха на 4-ти, април на 8-ми, а за този месец и аз като кукувица стоя и чакам. И аз знам, че от работа всичко е перфектно, защото в края на всеки месец превеждат каквото инфо е нужно, но не, няма и няма.

# 640
  • София
Същата работа и при мен с майчинството. Thinking Досега обикновено го превеждаха между 1 и 5 число. Февруари имаше голямо закъснение- чак на 11-и, обаче месец май бие всички рекорди, защото парите още ги няма. Влизам по сто пъти на ден в сайта на НОИ, обаче до този момент няма планирано плащане през май. Cry

# 641
Да да, Суити, сега погледнах и аз, също имам забавяне през февруари. Къмсредата на месеца дойде. Но като този месец май, аналог няма.
Да не сменят пак нещо софтуера на НОИ ?

# 642
Нени, Ина, Суити, втората  седмица след като е подадена информацията от работодателями и ако всичко с нея е наред (защото имаме ужасно смотана счетоводителка и винаги нещо бъркаше. Crazy)
Този месец и на мен ми е забавено, но от НОИ ми казаха,че правят годишно изравняване (май това беше) и ще ми го преведат на 20-ти.

Това, последното от Суити ме озадачи. На мен това ми казаха.

# 643
Значи не е повредата само в моя телевизор.  Mr. Green Аз още февруари месец ходих в НОИ да питам какво се случва. Тогава ми обясниха, че сменят софтуера (Лимонова  Heart Eyes) и че доста време само са приемали документи без да ги обработват. Това беше обяснението защо съм си получила парите на 18-ти февруари. Е да, ама оттогава насам е все така - март имам превод на 18-ти, април на 13-ти, май - още го нямаааа.

# 644
Добра вечер, момичета.
Разписвам се колкото да не ни забравите. Чета си ви сравнително редовно, но ... няма какво интересно  да кажа за нас. Джинджи вече пети ден е тежко болна... Доста време стана и вместо да минава... температурата си стои, останалите симптоми - също  Confused Няма да задълбавам, но много се натоварвам от боледуването на децата...
Останалите неща в живота ни са ... нормално и някак предлятно. Сякаш чакам нещо да мине и друго да се случи. В едно такова очакване съм - без конкретна причина, обаче... /достатъчно психарско ли ви звучи  Laughing Embarassed/

Общи условия

Активация на акаунт