СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 719
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Адашони, гуш на двете хубавици и бързо оздравяване.  Hug
Нени, и аз нищо не съм получила още.

# 646
Здравейте, мамета и добрютро!
Ирини, скорошно оздравяване на прекрасната Джинджи!  Hug Hug Hug
За майчинските - и при мен нЕма никой  Laughing Но честно казано на мен все на 25-то число ми ги превеждат.
Днес Елинка за първи път влезе в градинката без да плаче. ПУ-ПУ! Подстригах я отпред и стана много сполучливо според мен. Според мъжа ми е доста арт  Joy Положението с  baby_neutral е същото. Но вчера една жена от входа й се скара, че е с бибка и тя миличката  веднага я изплю и ми я даде. Та може би трябва външен човек да се намеси - леля й или вуйчо й примерно. Иначе всеки ми казва различни прийоми: след като нямахме успех с отрязването да сме опитали да я мажем със сол или горчица.
Хайде по едно ирландско кафенце за всички мами в този дъждовен ден!

# 647
  • жителство на место
И  аз чета редовно, но не ми се пише, засега само мисли стоят в главата ми, много мисли. Още не мога да ги облека с думи, а за реализация........

Нещото, за което обаче съм 100% сигурна, че ще направя е да дойдем с Ивка на международната ни среща тази година. Много интересно име й бяхме сложили миналата година, нещо от типа на междунар. събор на септ. мами или не зная точно Laughing Но както и да го кръстим- идваме

Нелка, ЧРД и в тези води!!!

На всички здраве и усмивки!

# 648
Честит рожден ден, Нелка! Бъди все така прекрасна майка и съпруга!

# 649
  • София
НЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Желая ти много успехи и удовлетворение в личен и професионален план!
Heart Eyes

Студеното време е причината Галка да се обзаведе със сополи.... Sad  Повече от месец и половина беше здрава и беше страхотно, направо благодат! Пустите хреми все още мъчат бебоците....кога ли ще се научи да се духа като Ради? newsm78

Raffaella, твоята информация хвърля все пак някаква светлина върху необичайното забавяне. Иначе и днес в сайта нямаше подготвено плащане.... Thinking  Понякога го публикуват в последния момент преди да преведат парите....дано  да не закъсняват повече от 20-ти!

# 650
Здравейте, милички!
Доста време бях без интернет и не съм писала.
При нас новото е, че сме болнички, засега само лека задна хрема и кашлица.Кашлицата й ме притеснява малко, досега не е имала такава дълбока кащлица на пристъпи.Взех й едно сиропче и почнах инфлуцид, надявам се да се разминем.Не съм свикнала така, Криси не ми е боледувала, 2-3 леки хреми да е изкарала, последното боледуване беше преди 5 месеца, реакцията от ваксината.Яд ме е, че се разболя точно сега, преди яслата(чакаме резултатите и дано ни приемат).Чудя се след колко време би трябвало сиропчето да подейства?
Другото за което исках да ви попитам, че влязох в спор с майка ми (работодателя ми) е за майчинството.Как стои въпроса с него ако Криси тръгне на ясла, а аз на работа?
Нели честит рожден ден много здраве и щастие!

# 651
Благодаря ви за поздравите! Peace

Жуже, дано се оправяте бързо! Колкото до майчинството - да кажат другите. Аз знам, че беше - щом се връщаш на работа, а Криси е на ясла, трябва да ти изплаща държавата по 120лв, Ама тук има по-запознати - те ще кажат  Hug

# 652
  • София
Жуже, и в двата случая ти се прекъсва майчинството и започват да ти изплащат половината от досегашната сума, а именно 120 лв. до навършване на две годишна възраст на Криси. Дори само да тръгне Криси на ясла, без да се връщаш на работа, пак се прекъсва майчинството.

Стискам палци да я приемат в яслата и бързо да мине настинката! Колко дни взима сиропчето?

# 653
Жуже, ако се върнеш на работа и Криси тръгне на ясла, имаш право на 50% от майчинството, т.е. 120 лв. Но се подава една декларация в НОИ за това че се връщаш на работа, най-добре питай в счетоводството ви. В момента има проблем с майките, които са дали децата си на ясла преди 2-годишна възраст, не са работили /или поне не са уведомили съответния орган за това/, а са получавали майчинство в пълен размер /по закон държавата не трябвало да им изплаща пълно майчинство, а те са получавали/. Може би заради това майка ти е спорила, но това няма общо с майките, които се връщат на работа.

И ние сме в отбора на сополивите. Миналата седмица се борихме с клеева тинктура и овладях положението. Ама от онзи ден сополите са пак на нова сметка. Днес започнаха да се сгъстяват, дано вече отминават. Бързо оздравяване и на другите сополиви дечковци.

Иначе с яслата напредваме. Калоян днес спа там на обяд. Взех го в 15.30. Изобщо засега адаптацията върви много леко /ДНЧД  Praynig/.

Нели, честитки и тук   bouquet

# 654
Нели,честит рожден ден!!!  bouquet HugБъди здрава и много щастлива с прекрасното си семейство!
Още един в отбора на сополанковците-Яна LaughingСополи и кашлица си има ThinkingМоля се да овладеем положението с хомеопатия,защото след седмица ще пътуваме(да сме живи и здрави Praynig) Ама то е така с тези ветрове и това променливо време...
Нени,браво за адаптацията на Кали!
Жуже,не съм наясно с майчинството какво става след връщане на работа,ама другите са ти отговорили.Вие оздравявайте бързо! HugКакто и всички от сополивата група Laughing
Моето майчинство го превеждат винаги към края на месеца и се надявам да не го бавят. Rolling Eyes

# 655
  • София
Нелка, да си ни жива и здрава. Много обичана и обичаща!

На всички хремави мъничета - бързо оздравяване!  Heart Eyes

# 656
  • София
Нели, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - много здраве и хубаво настроение, все светлина да струи от теб!

Флу все се каня да внеса паричките и все не стигам, утре ще се постаря.

Болните да оздравяват на секундата!
Днес бихме четвъртия Пентаксим - и то по каса, заредили са джипитата, включва и набор 2008г.  Дано да няма реакция, все дебна Praynig
Нас и на четвърто класиране никъде не ни приемат и дори до теглене на жребий не стигаме, а последно откриха нова рупа в Стрелбище и се наредихме на опашката и тама, а тя набъбва и ни отнасят назаааад....чакам и държавни ясли да видя и после почвам да търся частни.
Лека!

# 657
  • Пловдив
Нели,честито и от мен-да си жива и здрава!
Май нейм-какво си намислила,давай насам дилемите да ги решим общо!? Wink
Всички сополиви и кашлящи да се оправят бързо!
Ние сме добре-Мони е панта и половина-много говори,опитва се да повтаря всичко.Много обича череши и като ги види на пазара вика със все гърло-агудииии/ягоди/ Laughingвсеки ден купувам и все с интерес се приемат.

# 658
  • София
Ззравейте!
Нели-ЧРД на патерица-да си жива,здрава и много обичана.
Ирини-дано вече да приключите с болестите. PraynigЦунки на Джи от Васко за оздравяване.
Бързо оздравяване на всички сополанковци.

# 659
Здравейте, мамита! Радвам се, че има толкова много постове! Желая на всички болни мъничета скорошно оздравяване!
Данип, къде заминавате? Какво си избрахте - със самолет ли ще пътувате или се спряхте на по-близка дестинация. Аз си мечтая за едно гръцко лято, но зависи от работодателя ми - дали ще ми изплати едни парички или не. Ако ми ги преведе, веднага ги влагам в Южната ни съседка  Laughing
Бора, не се тревожи за превода. Не съм проверявала сметката, но последно май само Суити ми беше пуснала  newsm78 До петък трябва да поръчам кетъринга. Мисля да вземем едно плато за децата, както ви писах преди. Вариантите са два: КОКТЕЙЛНИ БАНИЧКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ или КОКТЕЙЛНИ БАНИЧКИ С ШУНКА И КАШКАВАЛ. Цената е 30лв за 40 бройки, т. е ако сме 10 мами ще платим по 12лв за всичко (9лв за клубчето и 3 лв за папуто). Отказваме се от подаръците, нали?
Жуже, за майчинството се подават 3 декларации: първо подаваш една за промяна на обстоятелствата, в която вписваш, че детенце тръгва на градинка, във втората вписваш, че се връщаш на работа, а третата е по чл. 53.
Забравих да ви споделя, че най-накрая си купихме столче за кола - избрахме си модела на Чиполино "Феличе" - до 36кг е и става само на седалка за пораснало детенце. На малката й е много комфортно в него - знаете, че често пътуваме. Взехме го от "Хиполенд" в Пловдив - цената беше 140лв. И точно след като го купихме видяхме рекламната им брошура, че от следващата сутрин ще е намалено на 109лв  ooooh! Та дадохме 31лв в повече. Мъжът ми много е огорчи и ме накара да пиша на сайта на магазина за случилото се. Честно казано изобщо не исках да пиша на хората и не очаквах и отговор от тяхна страна. За наша изненада те веднага се свързаха с нас и ни предложиха да ни компенсират за случилото се като ни възстановят сумата под формата на продукти от веригата им. Та утре ще отидем с малката до магазина им в "Младост" тук в София и ще й изберем играчки за 30лв  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт