СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 760
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • София/Русе
Стефина, колко те разбирам, ако знаеш за това ядене и неядене. Андреа много скучае докато яде и иска да беснее и играе и не млъква и не иска да си отваря устата и храненето е ужас. Много се затормозявам и много и се карам и въобще отнема ни часове и нерви всеки ден, ама всеки. Оставям я гладна, гризне 1/3 сухар и айде стига и толкова, нито дъвче, ако я оставя сама си играе с храната. Понякога наистина се отчайвам доста... Четох, четох май няма много идеи обаче. Обяснявам и, ама не и не и не. И така.
Нени, да си изкараш супер в Прага и детенце да си изкара супер без теб  Mr. Green
Иринка, моля те, кажи за очния лекар. На Андреа от няколко месеца така и става с едното оченце, сълзи от време на време и има секрети, после минава, но не съм я водила, мислех, че може би е безобидно. А и тия коки, според нашия хомеопат, ако ги махнеш от носа, отиват в гърлотои т.н. един вид май да не ги пипаме беше ни казал миналата година, като имаше едни хреми чести.
Мира, защо не си смениш педиатърката ? Доколкото знам, Превенар вече е задължителна и това важи за децата родени след януари 2010, останалите си я плащат. Предполагам ти е казала, че е задължителна, за да го имаш предвид като решаваш - един вид, след като е задължителна вече е добре да се сложи, но няма как да не я платиш за дете родено 2008. Аз след малко проучване, консултация с нашата педиатърка и един пост на Вечерница реших миналата година и сложихме на Андреа  Peace
Поздрави на всички и много слънчеви разходки  Simple Smile ако направим и някоя заедно ще е супер.    

# 451
  • София
Ели, разбирам логиката на вашия хомеопат и я споделям. Аз обаче мисля, че при Ради има нещо и в носа, и в очите. И аз не бих правила нищо, ако не му пречеше и, ако не ми правеха забележки от яслата. А в нашия случай и двете са валидни.  Sad

# 452
  • София/Русе
Иринка, не според педиатърката, а според хомеопата - знаеш те си имат различни мнения - за същата хрема педиатърката даде бактробан. А за окото не съм я питала, че не сме ходили скоро. Ще го направя, разбира се, при следващата консултация, ама нали съм малко паника има да го мисля, та за това те питах. Иначе пречи, защото го пипа, когато е така оченцето.

# 453
  • София
Ели, аз се усетих, че допуснах техническа грешка и даже бях редактирала последния си пост. Ама явно си го прочела преди това. Разбрах за кого говориш.  Peace Между другото, може и нищо да не излезе от тези изследвания. Казвам го, понеже пак така бях пускала миналата година носен секрет и нищо нямаше. Ще видим.

# 454
Добро утро, майчета! Хубава и слънчева неделя ви пожелавам. Аз съм стегнала куфарите, допивам кафето и в 10 потегляме за София. Полетът ни е в 3 следобед. Благодаря ви за хубавите пожелания. Снощи заведохме Калоян при баба му. Той много се радва да й ходи на гости. Леля му, калеко му и братовчедка му живеят в съседния блок, а с тях пада луда игра. Вчера като го питах "Днес на кого отиваш на гости, мамо?" и той все ми отговаряше "кеке да" - калеко Дани Simple Smile Спокойна съм.  Grinning

# 455
  • София
Здравейте!
Нени 78-приятен полет.
Мира-чорапогащника съм го махнала от 1м.Нося го с пролетни дрехи отдавна.

# 456
  • София
Привет и от нас! Heart Eyes Прекарахме сутринта в Зоологическата градина. Галето беше във възторг от всички животни, стресна се само от хипопотамите, защото ги гледахме отблизо във вътрешното помещение. Днес определено беше ден на мечките- всички до една бяха наизлезли в открития двор и с удоволствие общуваха и се показваха на посетителите. Simple Smile
Ето една снимчица на двете госпожици. Wink

Във вторник каката заминава на зелено училище в Пампорово. Това е първото й самостоятелно пътуване с класа. Тя е много ентусиазирана, няма търпение. Мъничко ми е свито на сърцето, защото ще ни липсва, но се радвам за емоциите, които ще преживее, и новите места, които ще разгледа.

Нени
, лек път и приятно прекарване в Прага! Hug

Иринче, стискам палци да изчистите тези секрети в нослето и очичките! Peace

Мира, Галето продължава да ходи с чорапогащник. Само у дома слагам къси чорапки под панталончето.

# 457
Добър ви вечер мили дами,
Суит браво на вас че сте се разходили ...
Аз прекарах почивния ден в чистене и пак не можах да си свърша всичко което бях намислила. Прозорците още не съм ги мила  Tired
Дребния вече все по-трудно го забавлявам. Все иска нещо да става, някъде да ходи, сутрин се позавърта вкъщи и увисва във външния коридор на вратата. Ако не е заключена отвътре като нищо ще тръгне сам да се разхожда  Rolling Eyes
Нени завиждам ти за пътуването до Прага. Най-обичам да пътувам и така си почивам най-добре. Лятото бяхме за 3 дни в Рим, по Коледа за 3 дена във Виена, но ми "държи" след това по 3 месеца. За повече не съм се разделяла с малкото човече досега.
Напоследък го забелязвам, че доста по-лесно се отделя от мен. Друг път като го вземаше баба му или някой друг от семейството плачеше за мен или за баща си, сега очевидно жаждата за приключения надделява  Simple Smile
Мире преди 1-2 седмици махнах чорапогащите. Ако панталончето е много тънко пак слагам.
Как задържате чорапите на краката на децата? Трябва май обувки за вкъщи  newsm78 Макар че не ги харесвам много.
Зимата ходеше вкъщи с чорапогащник, ангунг и от тези чорапчета с кожа или с гума отдолу. Сега обаче падат или той сам си ги събува и все ми е бос.

# 458
Ехо, бехо!
Вечи, не се регистрирам в сайта на Шейли не защото ми е далечна идеята за домашно раждане, а защото на мен няма да ми се случи в този живот. Моля те, предай й от мое име всичко най-прекрасно с новото начинание! Целувки и за теб, знам, че помагаш  Hug
Нени, пожелавам ти само хубави емоции около пътуването! И един спокоен и щастлив син, когато се прибереш!
Мире, вече е по нормален панталон навън Марти. Но, когато е хладно, му слагам подплатен.
Суийти, пожелавам весело изкарване на Зори! Вчера ги засякохме в паркчето четиримата ти герои. Много готини, много!
Ние този уикенд пообиколихме софийски родни градинки и паркове. Ето "доказателства":
http://picasaweb.google.com/marinova.evelina/slfqxI#

# 459
Шмaти голям е симпaтягa,пу пу
Много ви блaгодaря зa отговорите  относно 4орaпогaщите Hug bouquet
Искaм сегa дa ви попитaм нещо относно хремa=>зъби. От близо месец сме със сополки или зaпушен нос.Преди прaзниците бяхме при педи-изписa ни Quixx и Vibrocil.По препоръкa нa aптекaркaтa взехме и Disne mar.Той и Куиксa сa общо взето сходни.Е добре де,но ефектa от тези нещж е рaвен,4е и под нулaтa.Зa 2 дни се поуспокоихa нещaтa,но сегa вси4ко нa ново и по-лошо дори.Не може дa дишa.Не може дa се хрaни,дa пие водa,когaто спи кaшля постоянно и се буди и е един мaлък кошмaр.Тaзи нощ е спaлa прaвa в ръцете ми,кaто нa всеки 5 минути се зaпо4вa дрaне.Тя съответно се буди и плa4е #Crazy Опитaх и с клеевa тинктурa и витЦ.Нищо.Ние тaкa или инa4е сме при педи утре,но до тогaвa aко някой знaе нещо ефективно моля зa съвет Praynig Не рaзбирaм кaк с нищо не се отпушвa нослето.И хем е зaпушено,хем се сти4a секрет,който я кaрa дa кaшля Rolling Eyes
Извинете aко досaждa,,просто знaя,4е много от вaс се сблъскaхa с тежки хреми и зa товa питaм Hug

# 460
  • София
Коларгола, Мире е доста ефикасен, правят го в някои аптеки по рецепта. Сребърна вода, продава се без рецепта, по няколко капки. Слагай главичката нависоко. Парна баня с лайка да отпуши. И слънчице да я напече. И няколко дни да минат и хремата да замине. Аз ползвам и накрайник за прахосмукачка бейбивак мисля беше и смуча чат пат в тежки ситуации. Имаше и едно за мазане в нослето, Суити май беше писала и бях вземала, нитрозил ли беше newsm78
Лека ви вечер! Нещо ме понаболва едната гърда, имам напрежение, а малката как я дърпа ooooh!

# 461
Ау, Марти е страшен модел  Heart Eyes
Видях и Зори в скок - страшна снимка  Heart Eyes
И малко, сладко Гале, видях  Heart Eyes
Въобще, силни аплодисменти за фотосесията  smile3501
И ние така - по разходки, по пързалки... ама кой да носи и фотоапарат  newsm78
Иначе Надя започна да допуска хора около себе си. Преди пищеше "не-не", само ако я погледнат, а сега посвикна.
Харесва си предимно руси деца и тича да ги гушка, а на по-мургавите крещи и ги гони  hahaha
Вече имаме ритуал в кварталния магазин - от вратата тича към ябълките и вика "абака", взема две, носи ги на касата и подава на продавачката. После двете ги слагат в чантичка, а аз й подавам пари, да плати. Винаги чака ресто и ми дава да го прибера  Laughing
Всеки ден едно и също, и всеки ден ме разтапя от кеф  Heart Eyes

# 462
Мире, Коларгола се прилага доста как да кажа под контрол,
дори е хубаво да се избягва, мисля даже че трябва да се спазва
интервал м/у поставянето.
Аз си правя солен разтвор, имам бутилка ФР,
дърпам 10 мл и слагам малко сол,
близвам на вкус да не е много солено
и менкам със СВ,
4-5 капки едното,
след 2 часа - другото.

У дома сме без чоропогащници,
всъщност махнах ги преди 2 седмици.
Каляването е и другата ми идея.
Стефан пък въобще не несо от миналата година.
Шокирам се като гледам в градината му как ги навличат като зелки,
за самите деца не е комфортно,
има риск от изпотяване при 25 С Т,
там не се регулира.

Нени, приятно пребиваване във Златна Прага.
Калоянчо ще се справи и още как.
Аз как съм зажадняла за пътуване,
ама международно да е,
нещо като Сибиу( Румъния)-
Прага-Мюнхен-Брюксел.
Тази отсечка ще направя с удоволствие, живот и здраве,
другата година. Все приятели имам там.

Гардения, има нещо вярно,
в момента в който спрат да сучат,
започват да ядата, да спят, поне със стефан беше така,
когато го отбих на година и 4 месеца.
с борис искам да махна поне нощното кърмене,
но нямам съдейсвтие от мъжа ми
и нощите понякога са много тежки от неспане, от моя страна главно.
но за сега удържам.
Не мога да го отбия, не дава никакви такива индикаций,
за разлика от стефан.
Мисля като го дам на ясла септември, тогава да стане.
Ей на от ябълки се почва и след това се пристрастяват и младите дами към пазаруването  Laughing
Много е сладка тази Надя.

А сега се надявам да ни предстои едно прекрасно, зелено лято.
В петък заминаваме към родния край.
Разходки, полянки, на село...
после се връщаме за плажа Simple Smile

Веч, чудесно начинание на Шейли,
чудя се само защо не е споделила,
има привърженици на нейните идеи,
аз съм една от тях,
макар и не изцяло.
Ех, тази странна Шейли.
Пък може и да е споделила,
пардон тогава Странната съм аз  Hug
Ще се регистрирам със същия ник,
но ще е по-нататък, сега излизаме във ваканиция за 2 месеца,
ще зарежа и интернета, да е пълна ваканцията  Mr. Green

Боре, остави Мила да дърпа гърдата, ще разсее болката.
Може би като не я кърмиш през деня и се запушваш.
така беше с мен и Стефан.
Вечер се прибирах напръщяла, та напръщяла.
Даже имах запушване много високо, досами ключицата,
предтсавете си само до къде стига млякото  Rolling Eyes

Суит, зелено училище, много добре.
А Галка малка като-че ли все по-сини очи има Simple Smile

Момичета, пак да питам,
за 4 Пентаксим се чака една година да мине от 3 Пентаксим нали?

Иринка, Елена, да се реши проблема при мъниците  Praynig
Борис е с леко зачервен клепач от самото раждане, без сълцене и секрети.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 08:39 от Анe

# 463
Ане, за Пентаксима е точно така да, една година от последния.
Как така два месеца без интернет!  #Crazy Ще ни домъчнее без теб! Wink

Чорапогащници слагах отдавнаааа, когато навън беше студ и мраз, а у дома такова нещо изобщо не съм ползвала. Всъщност винаги го обличам както обличам себе си. А аз съм от първите, които захвърлят зимните дрехи!
В тази връзка завиването вечер пък е даже по леко, отколкото себе си завивам, спим в една стая. Малко да е повишена температурата и веднага почва да си поти главичката. В началото все ставах да пипам ръчичките, вратлето, да не би да му е студено, но сега изобщо не му се притеснявам. През деня като заспива у дома го оставям с дрехите, с които е бил, в много, много редки случаи хрърлям отгоре леко памучно одеалце.

Нени, приятна екскурзия! Естествено чакаме снимков материал! Simple Smile

Предстой прекрасен ден! Включете усмивките и превземайте улиците!

# 464
  • София
Ане-точно така -чака се 1г. след 3-ят прием на Пентаксина-не по-рано.
Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт