В очакване на пролетта или 110та италианска тема

• 33 667
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Italia
Не знам,момичета...чувствам се в една безизходица,знам,че сте прави... Rolling Eyes Според вас как би трябвало да се процедира?Освен варианта да си седим в БГ

Как би трябвало да се процедира... Най-грубо казано:тръгва единия от вас,идва тук,опитва се да се установи,да си стъпи на краката и тогава изтегля другия и детето.Така го виждам аз,макар,4е няма никаква 100 % гаранция за успех,заЩото както казах и в момента икономи4еското положение в страната е много деликатно дори и за самите италианци. Peace
Желая ти успех от сърце   bouquet

# 721
  • UK
ndo, разбирам желанието ви да дадете по-добър шанс в живота на детето си в една по-развита и спокойна страна като Италия. Убедена съм, че ако човек е достатъчно напорист и с достатъчни качества рано или късно успява да постигне целите си.

Не искам в никакъв случай да давам себе си като пример, и все пак с две думи личната ми история: когато заминах в Италия, бях на 24 години, завърших там магистратура на английски с пълно отличие, говоря италиански, не съм обвързана освен емоционално с един човек, нямам дете и имам абсолютна свобода на движение, защото съм зависима само от себе си. Не можах да си намеря работа в Италия, опитвах повече от година. В момента съм безработна и в България и родителите ми ме издържат. Мисля си много пъти, че грешката за неуспеха ми е изцяло моя, че не съм била достатъчно информирана, кадърна, напориста, но обективно смятам и че в сегашната ситуация пазарът предлага много малко като възможности. Не знам дали е сега моментът да се рискува. Италия не е само вкусна храна, добро кафе и красиви градове. Италия не е лесна страна за живеене и реализация. Не подхождайте романтично към идеята да се местите там. Нека един от вас рискува, както е казала и mcdirock, не се хвърляйте и тримата в тази авантюра.

# 722
Не,че няма какво да правим тук,има и кой да ни помага вьв всичко....просто това е нашата мечта,а знаете,че е трудно да се откажеш от мечтите си...но..страхьт обикновено ни побеждава.Може би и сега несигурноста ще ме победи и ще остана тук,но само тялом и заради доброто на детето,вьпреки,че никой не знае кое е по-добро!Ljoli,не мисля,че в теб е бил проблема,по-скоро,може би,така е трябвало да се случи..,но не мисля,че има място за отчаяние. HugБлагодаря ви за отговорите от сьрце!  bouquet

# 723
Финдо,я кажи какво толкова ти харесва  Италия? Била ли си тук изобщо или само слушаш колко е хубаво тук....Sad Simple Smile
Мога само да те уверя ,че не е това,което си мислят бьлгарите,дошли и видяли Ит. Като  туристи...
Много са прави по-горе момичетата,и според мен това ще бьде голям риск  и голяма глупост за етапа в който се намирате  ,за единия инат ,че си решила да живееш в Италия....

П.с. Абе и аз едно време си мечтах да карам белия си мерцедес,ама .....си карам 14год си форт фиеста....Simple Smile Simple Smile Simple Smile.....

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 23:45 от ffr

# 724
От тези грата е винчи вече съм се разорила аз.
В началото грат-вах по една от 3 евро веднъж на няколко месеца.
Доста често печелих 20, 50.. нещо такова.
После реших по веднъж седмично да играя, сега купувам 2-3 пъти седмично  Shocked  Давам по един чифт обувки на месец за тия хартийки, а сега са пуснали една нова - Монополи, ставам разногледа да търся адреса, който да изтрия. Не помня кога за последен път спечелих повече от 3 евро.

# 725
Аз нали сьм си стара хазартаджийка,ги наблюдавам тези игри ..Simple Smile Simple Smile
Има един вид зарибяване..,т.е.,като излезе една игра,пускат повече билети винченти.,после вьрви сьщата игра,ама печарившите билети са мноого по-малко -ама ти вече си чул че някай е спечелил или ти самия си спечелил нещо и...прдьлжаваш да играеш....т.е.да губиш !

И още нещо,ако спечелиш,никога не трябва да искаш др.билет от сьщата игра,щото около печалившия,всички са губещи!
И точно така,аз изгубих 40 от моите 200евро..Sad

и нещо последно,имах пречувствие за вида на билета и дори пункта от който трябваше да го купя ...Simple Smile Simple Smile Simple Smile
абе,ще заместя май Стефанова....Simple SmileSimple SmileSimple Smile...

# 726
ффр, аз ще се отказвам ( ако мога), но подозирам, че няма да мога, преди да си повдигна стандарта. Преди проклетата криза не знаех изобщо какво е грата-е-винчи.

Ние сме пред една дилема тук, дайте акъл.
Трябва да купим пералня.
До тук много лесно. Установих, че тези технологии са се развили с бесни темпове, моята стара Канди си е напълно механична, на практика има една врътка, която въртя според програмата и тя милата пере ли пере. Сега изглежда всичко е наблъскано с електроника, екранчета, програми, и картинки за по-глупавичките. И идват 2 концептуални тъй да се каже въпроса
- какво е пране на пара и има ли нужда от такава функция, респективно има ли някоя от вас, която има преки впечатления
- вършат ли работа машините комбиниращи сушилня и пералня ( в един барабан!). Това, което аз знам е, за стари модели, където се суши в едно чекмедже под барабана, а тези, които са сега (лавашуга) май сушат в самия барабан и има съответно по 100 програми за пране и сушене. Аз дърпам към 2 отделни машини докато мъжът ми смята, че е голям дюшеш пералня и сушилня в едно   Rolling Eyes
Аз ще пусна и тема в ДиС, но и тук да сондирам мнения:)

# 727
Leni , вземи си две отделни машини .Сушилнята ти препоръчвам Елекролукс / итал. вариант забравих как се водеше/.Да е сушене на пара или нещо такова .Става дума за програма с която прането ти няма да има нужда от гладене .Другите момичета може би ще са ти по полезни , че аз не се сещам на итал. език коя програма как и се казва. Embarassed

# 728
  • UK
По въпроса с пералните- и мен ме интересува, защото и аз трябва да си купя (както и хладилник)- местя се в София, днес ме офертираха с работа след вчерашното интервю. Не мога да повярвам и съм адски доволна. Който след началото на юни е в София, да се обади, ще черпя! Crazy Crazy Crazy

# 729
Ооо, Льоли, честито!!! Аз съм след средата на юни някъде в София Wink За каква работа става дума, ако ти се казва?

По въпроса с пералните мога единствено да кажа, че моята наскоро (през февруари) купена микровълнова печка пък е, напротив, без никакви екранчета и само с една врътка за приблизително отчитане на времето. Т.е. за пералните собствено нищо не мога да кажа Simple Smile.

# 730
Браво Льоли!

Маркрит, аз съм се спряла на марка, но не искам да я казвам, че сто мнения след това и само се обърквам.
Аз клоня към отделна машина ( за сушилня говоря) с програми за типове тъкан примерно синтетика, памук и т.н.
Мъжът ми иска комбинирана, където сушилнята има програми, наречени " готови за гардероба", '"без гладене" и т.н, според мен така се рискува да се сбърка програмата, а това било най-важно, да не сбъркаш програмата и да излизат дрехи, като за малкото ти братче след това....
Освен това това пране на пара ми звучи много интересно, искам да знам повече. Било и еко-.
Има и някакво ново нещо при изплакването, изплакване с впръскване, на което какви са му предимствата...
Абе, трябва чета в Наш дом, там сигурно са изписани томове, но ако все пак има някой тук, който наскоро е купувал пералня и се е интересувал, да сподели.

Дессита май са в България да докарват колата!

# 731
  • Italia, Palermo
Лъоли, 4естито  bouquetНямах съмнения в скоро6ните добри новини около теб Grinning
Лени, ние имаме пералня Хувър ( така и не разбирам от нийде от коя страна е тая марка) и су6илня на Уърпул ( сакреледжио да пи6а с бг характери ингли6  Embarassed). Мнооого съм доволна и от двете ма6инарийки, пералнята има прекрасни програми де перат за 30 минути иделано, пести се много ток. Су6илнята е не6то ве4е жизнено необходимо и доста народ покрай нас се сдоби, при тоя влажен климат тук зиме би трябвало да су6и6 с дни на стендино у дома, ако вали вън. А с тая програма "да рипорре" не гладя дори ризите и класи4еските панталони на Вито. Не знам две в едно как действат и какви са отзивите за тях.
А микровълновата ни е Елледжи и има табла с кампана за горвене на пара, обожавам тия аксесоари и са нон стоп в действие както 4опъра де и готви на пара, останал от времето на бебе6ките пурета и сега за позбързо вадя него от долапа, 4е е доста по малък от големите роботи

# 732
какво е 'да риппорре"?

# 733
  • UK
Ооо, Льоли, честито!!! Аз съм след средата на юни някъде в София Wink За каква работа става дума, ако ти се казва?

Благодаря, става въпрос за една американска фирма, която се занимава с аутсорсинг и технологични решения за фармацевтичните индустрии. Започвам като първо ниво връзка с клиентите, част от оперативния отдел. Финансовите условия в тази криза, както и социалните придобивки ми се виждат в момента като някаква мечта. С две думи- доволна съм, да видим как ще бъде.
Ще ми е приятно да направим една софийска сбирка на по кафенце, тъкмо ще ме запознаеш с двамата сладура.

Ау, не съм чувала за такива хай-тек перални, след които не гладиш ризи, аз ненавиждам да гладя. Хубаво инфо сте дали  Grinning.

# 734
  • Italia, Palermo
Лени, за слагане в гардероба готови излизат, само сгъва6 или ока4а6 по зака4алките, еееех голям кеф е да знае6. Лятото, за да пестим енергия се налага да су6а алл антика, после гладя из топлиците, но приложих миналата есен една идея, су6а до един момент, после доизсу6авам в су6илнята и така избягвам гладенето Laughing еееех, добре, 4е са тия техники, 4е иан4е. Откак имам МАргото какви хитринки ми идват с времето в главата за време и трудопестене не знаете. Готвя и замразявам дози сосове за паста, цели порции манджи разни други, де става да се замразяват де. Влизаме си тримцата и веднага пантофите, така не се мие през ден два пода и разни други не6та действат, то от умора не смогвам сам сами4ка с вси4ко.

Общи условия

Активация на акаунт