На море в Турция - all inclusive, тема 9

• 83 566
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • Beyond the Frontiers
Емералд травел ми обявиха краен срок за плащане 24 април.
28.02 ми се вижда прекалено рано  ooooh!
Аз много се притеснявам като платя другата седмица, дали някой от нас няма нещо да се разболее или пък друго ако изникне, например покрай детето... Защото плащам 3 месеца по-рано. Но като знам, че има хора, които от февруари са платили за края на септември  Crazy

Бих дала съвет да прочетете целия договор за организирано пътуване и да видите сроковете за анулации и неустойките. Не разчитайте на обясненията, а задължително изискайте договора.
  Peace

# 241
Няма ли застраховки за това? Тук има, ако трябва да се откажеш от пътуването поради болест, безработица или смъртен случай в семейството, застраховката ти поема неустойките.

# 242
  • София
Бих дала съвет да прочетете целия договор за организирано пътуване и да видите сроковете за анулации и неустойките. Не разчитайте на обясненията, а задължително изискайте договора.
 Peace
Galactic Voyager, не се ли чете и подписва този договор по принцип в агенцията? Питам, защото не разбирам изобщо  Peace

Няма ли застраховки за това? Тук има, ако трябва да се откажеш от пътуването поради болест, безработица или смъртен случай в семейството, застраховката ти поема неустойките.
Какви са тези застраховки и от кого се правят  Blush Колегите ми от офиса, които често пътуват на почивки в чужбина, ми обясняват, че платиш ли веднъж - изгаряш с парите, ако нещо стане  ooooh!

# 243
Copy paste от договора на Тез Тур:

11. Анулации и неустойки
11.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е 21 дена преди датата на пътуването.
11.2. При анулация от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ след срока по т.11.1., той дължи на туроператора неустойка в размер на:
11.2.1. Ако направената анулация е от 20 до 14 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на не по-малко от 30% от цената на пътуването, съобразно условията на конкретната програма.
11.2.2. Ако направената анулация е от 13 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% /или съответния процент в завсимост от т. 11.2.1., съобразно условията на конкретната програма/ от цената на пътуването.
11.2.3. Ако направената анулация е 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

# 244
  • Beyond the Frontiers
 Peace
Galactic Voyager, не се ли чете и подписва този договор по принцип в агенцията? Питам, защото не разбирам изобщо  Peace

Какви са тези застраховки и от кого се правят  Blush Колегите ми от офиса, които често пътуват на почивки в чужбина, ми обясняват, че платиш ли веднъж - изгаряш с парите, ако нещо стане  ooooh!

Ако си го поискате, за да се запознаете, не виждам причина да ви откажат да го прочетете. Възможно е и на сайта им да го има.

Тези застраховки са много добри, но в България ги няма още. Мисля, че от Алианц се опитваха да ги пуснат, но излизаха доста скъпо пък и доводите за отказ от пътуване бяха силно ограничени. Така или иначе мога само да завиждам на немците за това.

# 245
Какви са тези застраховки и от кого се правят  Blush Колегите ми от офиса, които често пътуват на почивки в чужбина, ми обясняват, че платиш ли веднъж - изгаряш с парите, ако нещо стане  ooooh!

От застрахователни компании  Laughing  http://www.elvia.de/en/aboutus/homepage.htm  това е най-известната тук.

Колегите ти не са съвсем прави. Хотелски резервации в зависимост от тарифата могат да се анулират до 18 часа в денят на пристигането. Самолетни билети - пак зависи от тарифата. За пакети, виж примера на Тез Тур, тук при ТУИ или Некерман и т.н. са сходни.

Когато работих при един туроператор в Берлин, имахме случай на една самотна майка с 2 деца, които се бяха записали за почивка в БГ. Беше през лятната ваканция и съответно не много евтино, а майката дълго време беше събрала парите но беше спестила от застраховката. Щяха да летят един понеделник и в неделя преди това едното дете прието по спешност в болница с апандисит (и оперирано).....и изгаряха със цялата сума  Sad  Много ми беше мъчно за тях, но и при добра воля нямаше какво да правим, понеже нямаше време да реагираме и да намерим други пътници....  Sad

Извинявам се за ОФФа  Blush

# 246
Тези застраховки са много добри, но в България ги няма още. Мисля, че от Алианц се опитваха да ги пуснат, но излизаха доста скъпо пък и доводите за отказ от пътуване бяха силно ограничени. Така или иначе мога само да завиждам на немците за това.

Не съм сигурна че е само за немци. Трябва да се праща запитване по имейл на Елвиа Мондиал.  Thinking

# 247
  • Beyond the Frontiers

Не съм сигурна че е само за немци. Трябва да се праща запитване по имейл на Елвиа Мондиал.  Thinking
Нямах това в предвид. По-скоро, че в Германия /нормално/ този тип застраховка е много по-разпространена, а и достъпна. Условията също са доста по-добри.

# 248
За застраховката отложено пътуване в БГ мога да ви дам тази част от Общи условия на застраховка 'Помощ при  пътуване"
4.2.10.   Разходи във връзка с отложено пътуване – Застрахователят покрива неотложни разходи в размер до 1 000 валутни единици, свързани с непредвидено отлагане на отпътуване от България, пребиваване или почивка на Застрахования в държава, различна от държавата, в която e роден, чийто граждани e или в която е неговото постоянно местожителство, по медицински или уважителни причини до размера на платената цена за индивидуално или групово пътуване.

Мисля, че вече няколко компании го предлагат. Не пиша име на горната, за да не е реклама.

# 249
  • Beyond the Frontiers
За застраховката отложено пътуване в БГ мога да ви дам тази част от Общи условия на застраховка 'Помощ при  пътуване"
4.2.10.   Разходи във връзка с отложено пътуване – Застрахователят покрива неотложни разходи в размер до 1 000 валутни единици, свързани с непредвидено отлагане на отпътуване от България, пребиваване или почивка на Застрахования в държава, различна от държавата, в която e роден, чийто граждани e или в която е неговото постоянно местожителство, по медицински или уважителни причини до размера на платената цена за индивидуално или групово пътуване.

Мисля, че вече няколко компании го предлагат. Не пиша име на горната, за да не е реклама.
Въпреки, че може да се изтълкува като реклама, мисля, че е добре да се напишат фирмите.

# 250
O.K. - Това е част от общите условия на HDI Застраховане, покриват още кражба на багаж, документи, юридическа помощ и предаване на съобщения до семейството, освен стандарните неща на злополука с асистаанс.
Мъжът ми е застрахован в Алианц и там имат подобни клаузи, но не съм се задълбочавала в подробности.

# 251
Марги, честита рожба! Да е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване! Желая ти да си реализираш плануваната почивка в Турция  Hug

# 252
Утре понеже е крайният срок за плащане в Delphin Botanic, мисля да преустановя проучването и да платя през Рад феста, чиято оферта е доста добра - 963 евро от 22 май за двама възрастни и дете.
Въпросът ми е - имате ли отзиви за този турорепатор? Един колега, който си проверява нещата, си е букнал почивката през тях, но много исках да чуя преди всичко вашето мнение. Нямам много време, трябва до утре сутринта да съм решила и ще съм ви безкрайно задължена, ако ми дадете съвет - става ли тази фирма, имате ли някакви оплаквания?

В същото време Алфатур прослушах - имат същата оферта, абсолютно същата цена, само че полетът е от 15 ч. на отиване и се чудя дали да не заложа пък на сигурна компания, но да съкратим малко престоя на почивката   Thinking Много сложно се оказа да си доставиш почивка  Laughing

До последно се колебахме между този хотел и Mirada del Mar. Какво бихте избрали, които от вас ги познават хотелите?

Благодаря ви много!

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 18:03 от mili

# 253
  • Стара Загора
Марги, честита рожба! Да е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване! Желая ти да си реализираш плануваната почивка в Турция  Hug
Точно днес си мислих къде се загуби тая жена Crazy
Ако е вече мама на втора рожба...да е жива и здрава. На нея бързо възстановяване Heart Eyes Hug

# 254
  • Beyond the Frontiers
Утре понеже е крайният срок за плащане в Delphin Botanic, мисля да преустановя проучването и да платя през Рад феста, чиято оферта е доста добра - 963 евро от 22 май за двама възрастни и дете.
Въпросът ми е - имате ли отзиви за този турорепатор? Един колега, който си проверява нещата, си е букнал почивката през тях, но много исках да чуя преди всичко вашето мнение. Нямам много време, трябва до утре сутринта да съм решила и ще съм ви безкрайно задължена, ако ми дадете съвет - става ли тази фирма, имате ли някакви оплаквания?

В същото време Алфатур прослушах - имат същата оферта, абсолютно същата цена, само че полетът е от 15 ч. на отиване и се чудя дали да не заложа пък на сигурна компания, но да съкратим малко престоя на почивката   Thinking Много сложно се оказа да си доставиш почивка  Laughing

До последно се колебахме между този хотел и Mirada del Mar. Какво бихте избрали, които от вас ги познават хотелите?

Благодаря ви много!

Според мен Рад феста е само агенция в случая, пакетите не са техни програми. Питайте ги, кой е туроператора най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт