На море в Турция - all inclusive, тема 9

• 83 458
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Това са различните периоди. Ти май не гледаш където описах аз как става  Laughing

# 376
Tatjana, кой може да каже колко време ще продължи захранването на този облак? Сигурна съм, че дори и специалистите не знаят със сигурност. Това са таз вечерните новини.

"Настоящата паразлиза на въздушния трафик, хаосът по летищата в света нямат аналог в съвременната история. Ситуацията може да се сравни само с дните след атентатите от 11 септември. Според исландски експерти, в авиационната индустрия досега лекомислено са пренебрегвали този вид риск. В земята на леда и огъня обаче има по-мощни вулкани, а преди повече от два века един от тях предизвиква истински апокалипсис и там, и в Европа. Изригването на Лаки през 1783 година е и една от причините за Френската революция.

Досега вулканът под глетчера с трудно произносимо име причинява в самата Исландия ограничени щети. Разтопила се е една трета от ледената покривка на кратера, от наводненията е повредена част от шосето, което опасва острова, отнесена е една речна дига. Кога активността ще спре местните учени не се наемат да прогнозират. Казват, че всеки вулкан е различен, а с този нямат опит, защото не се е обаждал от 200 години.

Омар Рагнарсон авиационен експерт: "Според мен, и ние, и еропейците трябва да се тревожим най-вече да не изригне и Катла, той е много по-мощен и опасен. Ако това се случи, господ да ни е на помощ. Наводненията ще са сто пъти по-големи от сегашните и това ще е най-малкото зло."

Преди два века друг вулкан Лаки предизвиква най-страшния апокалипсис в исландската история. Той избухва в девет сутринта на осми юни със 130 кратера и месеци наред бълва лава на километър височина. Загива една пета от населението на Исландия, а облаците серни газове стигат до Европа и само във Великобритания покосяват над 20 хиляди души. Следват години с тежки зими и студени лета, лоши реколти и масов глад, който става един от факторите за Френската революция през 1789-та. По мощност сегашното изригване е сто пъти по-слабо. С Катла няма да е така. Небесната блокада от него може да продължи не дни, а седмици, дори два месеца.

Омар Рагнарсон - авиационен експерт: "Изглежда авиоспециалистите досега са подценявали заплаха. Оттук нататък инженерите определено ще помислят за подобрения."

Катла показва признаци на раздвижване още от 1999 година, а активността в съседство увеличава опасенията, че може да се пробуди истински."

# 377
Бо, знам, следя ги новините много от късо - мъжът ми лети всяка седмица, а приятелката ми и мъжът й летят също, те са стюарди към Луфтханза  Wink  Дори да продължава толкова дълго, ти вярваш ли че толкова дълго време ще бъде спрян въздушния трафик? Аз не. Просто няма такова сценарио, невъзможно е. Луфтханза вчера са летяли със 10 самолета от Мюнхен до Франкфурт, без пътници, на различни височини. Не е имало проблеми, след това под лупа са гледали самолетите, не е имало никакви техн. проблеми. Моята прогноза е, че през идната седмица, с облак или не, ще пуснат пак самолети. Просто няма накъде.

# 378
Аз за момента се отказвам от почивката ни в Делфина де лукс Cry
Мъжлето ме изненада с една почивка през септември  в Малайзия  Laughing
Но от моя приятелка ,която работи в ТА разбрах,че тази година върви слабо със записванията.
Така,че ще се оглеждам за нещо на ласт минец за август.Ако излезе нещо добро веднага стягам куфарите  Laughing
Приятна и безаварийна почивка на всички ,който им предстой!!!

# 379
Laughing  голяма изненада ти е спретнал, браво! Къде точно ще ходите? Аз бях в КЛ и на източния бряг, в Куантан. (сорри за спама  Blush )

# 380
Laughing  голяма изненада ти е спретнал, браво! Къде точно ще ходите? Аз бях в КЛ и на източния бряг, в Куантан. (сорри за спама  Blush )

На остров Лангави.Писах в темата за Малайзия,ако можеш да ми помогнеш с инфо  Hug

# 381
Аз за момента се отказвам от почивката ни в Делфина де лукс Cry

Доста добра компенсация имаш срещу това, че вероятно няма да отидете в Турция. Grinning Срещу такава почивка и аз доброволно бих се отказала от Делфин Делукс. Wink Все пак ти пожелавам, а и на себе си също, изгодни last minute оферти.

Аз продължавам да преглеждам офертите и хотелите и въпреки, че вече трета година си запълвам свободните минутки с това занимание, все още намирам интересни хотели, които до сега не са ми попадали в полезрението. Сега харесах ROYAL DRAGON в Сиде и тъй като доста ми напомня ROYAL WINGS в Лара, се чудех дали са от една и съща верига? Аквапарка и лунапарка са еднакви, басейните страхотно си приличат, та дори и стаите ми изглеждат с еднакъв интериор. Вие как мислите?

P.S. Естествено, че са от една верига. Simple Smile Не си направих труда да отворя сайта им, само видях, че адресите са коренно различни и реших да си правя изводи, явно грешни.

# 382
  • София
Здравейте, някой може ли да ме осветли каква е температурата в края на май и самото начало на юни? По-конкретно ме интересува дали ще можем да ползваме морето, да не би да е студено? Район - 100-тина км по на юг от Кушадасъ. Ние винаги ходим в началото на юни, но към 8-10, тогава времето е супер.

# 383
записвам се да ви следя   bouquet

# 384
  • София
Здравейте, някой може ли да ме осветли каква е температурата в края на май и самото начало на юни? По-конкретно ме интересува дали ще можем да ползваме морето, да не би да е студено? Район - 100-тина км по на юг от Кушадасъ. Ние винаги ходим в началото на юни, но към 8-10, тогава времето е супер.
Привет!
Миналата година бяхме в Кушадасъ от 22 май до 2 юни и времето беше супер! Около 28-30 градуса. Морето също беше приятно за къпане!

# 385
  • София
Благодаря!

# 386
  • София
моля за отзиви за два хотела, колебая се между  SEA LIDHT RESORT и GRAND BLUE SKY в Кушадъса

# 387

На остров Лангави.Писах в темата за Малайзия,ако можеш да ми помогнеш с инфо 

е еими това епо-хубаво ,браво!Била съм в Малайзия,страхотно е ,страхотно. Не знам коя е темата за Малайзия,но ще надникна.Ако имаш някакви въпроси ,на които мога да отговоря,ще ми е приятно .   bouquet
Страхотниспомени  Crazy

# 388
http://www.themaximhotels.com/eng/index.html

Някой ходил ли е в този хотел? Не видях на първа страница да е включен в списъка?

# 389
  • София
моля за отзиви за два хотела, колебая се между  SEA LIDHT RESORT и GRAND BLUE SKY в Кушадъса

ехо повтарям си питането Laughing

Общи условия

Активация на акаунт