Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 17

• 46 150
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък разбирам донякъде Лейля и постъпките и след като Неджля избяга.. Аз също не бих мислила дали е жива и здрава и т.н. Това си е голям шок.. В такъв момент не можеш да осъзнаеш реално какво се случва - стоиш и си мислиш.. Това на мен ли се случи.. Не знаеш къде се намираш просто.. Ядосан си, бесен си на себе си и на хората, които са те наранили, не мислиш дали са добре.. Разбираеми са реакциите и според мен. Аз също не бих искала сестра ми, след такава постъпка да се връща у дома и да живеем под един покрив Crossing Arms Лично за мен ще е много трудно да го преглътна Naughty В такава ситуация.. Родителите са изправени пред сериозна дилема и определено не бих искала да съм на тяхно място. Както за тях е нормално да се притесняват и за двете си дъщери, така е нормално и за Лейля да не го прави Peace Wink
И аз разбирам Лейля ,защо не я грижа за сестра й. Нежля получи любовта на съпруга й,а тя остана с разбито сърце.
Нормално е да търси любовта на най – сигурното място ,където може да я намери при родителите си.
А съревнованието за родителската обич го има като проблем и в България.
Много родители завещават имоти само на едното си дете, а другото го оставят с по-малко или нищо и оттам се получават такива драми,че братя и сестри не си говорят и не искат да се виждат.
Стига се дотам,че дори пренебрегнатото дете се разболява и умира. А става въпрос за зрели  хора.
На нашата улица в почти всяка   къща има подобен проблем.
Аз и сестра ми имахме щастието баща ми да не допусне такова нещо,но той самия беше пренебрегнато дете и много трудно го преживя.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 18:26 от nikkita_74

# 166
а тук коя е пренебрегнатата-аз не виждам?Тревожат се и се тюхкат за всяко от децата.
Пускат ги да напуснат къщата само с мъж в друга къща, сиреч делене на имоти и обезнаследяване няма, даже гледам прекалено силно е застъпено един младеж, вместо да започне да работи за собственото си семейство-да издържа сестри и бащи...

# 167
  • някъде там и аз незнам
 #Crazy отивам да чета.Браво за темичката  bouquet

# 168
Във филма има съревнование за родителската любов между Лейля и Неджля,а другото е просто пример от живота...
Лейля разсъждава така:
-Неджля има любовта на Оуз, а аз искам вашата родителска обич!

ekaterina II ето  линка,който те интересуваше
http://www.youtube.com/watch?v=-UMSTlWJq58&feature=related

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 19:33 от nikkita_74

# 169
  • Луната ни пази
#Crazy отивам да чета.Браво за темичката  bouquet
  bouquet

# 170
От до тука направените коментари рекапитулирам:
1. Аз мисля, че Оуз не смееше да разкара Джейда, защото е жена на шефа му. Ако му се разсърди, да не го наклевети за нещо на Яман.
2. Джейда си правеше тънката сметка, че щом Яман не може да й направи дете, да си направи едно бебче с Оуз, Яман да си го дундурка и да му се радва, а тя да продължава да се дундурка тайничко с Оуз.
3. Да, обаче си направили сметката без Ферхунде. Въпреки това и Ферхунде щеше да си трае докато Оуз й снасяше по 3000 лири месечно. В същото време и Лейла, в неведение, вярва че Оуз я е приел вече и е доволна.
4. Обаче се намеси Фикрет и развали рахата на всички.  Crazy

А за Неджля Оуз беше едно увлечение, което тя искаше да вярваче е Голямата Любов.  Rolling Eyes Която се изпари яко дим още като я заведе Оуз в оня мизерен хотел.

Колкото за това, дали да работи жената или да си стои в къщи ... въпрос на избор и възможности. Аз бих избрала второто - да си се занимавам с домашния уют, вкусните манджички, с възпитанието на децата. Разбира се, ако мъжът ми печели достатъчно, за да си го позволим. Защото има доста жени, които биха искали да си седят в къщи, но нямат тази възможност. Това не би пречило на моето лично развитие, защото бих могла да чета, да се просвещавам, да размишлявам, да се занимавам с рисуване, шиене, да уча каквото ме интересува, да ходя на курс, Интернет също е огромна платформа за информация и общуване. Не смятам, че човек се развива задължително само в професионална среда. Човек се развива винаги. Peace

Все си мисля, че в семейството всъщност мъжът е този, който "служи" - по принцип той трябва да работи, да осигурява прехраната. Всичко останало в къщи се организира и движи от жената. Както се казва, ако е прието че мъжът е главата на семейството, жената е шията - накъдето се завърти шията, натам и главата.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 19:40 от soya-fen

# 171

Колкото за това, дали да работи жената или да си стои в къщи ... въпрос на избор и възможности. Аз бих избрала второто - да си се занимавам с домашния уют, вкусните манджички, с възпитанието на децата. Разбира се, ако мъжът ми печели достатъчно, за да си го позволим. Защото има доста жени, които биха искали да си седят в къщи, но нямат тази възможност. Това не би пречило на моето лично развитие, защото бих могла да чета, да се просвещавам, да размишлявам, да се занимавам с рисуване, шиене, да уча каквото ме интересува, да ходя на курс, Интернет също е огромна платформа за информация и общуване. Не смятам, че човек се развива задължително само в професионална среда. Човек се развива винаги. Peace

Стига да иска  Peace Wink

# 172
Това не би пречило на моето лично развитие, защото бих могла да чета, да се просвещавам, да размишлявам, да се занимавам с рисуване, шиене, да уча каквото ме интересува, да ходя на курс, Интернет също е огромна платформа за информация и общуване. Не смятам, че човек се развива задължително само в професионална среда. Човек се развива винаги. Peace
И аз така мисля.
Както и съвсем да затъпее на работното си място.
Т.е. зависи си от човека,както правилно отбелязва H0uSse_Baby

# 173
Това с развиването на работното място е доста разтегливо понятие newsm78
Имате ли възможност момичета ,стойте си в къщи и се занимавайте с неща,които на вас са приятни.Така и децата ви ще бъдат отглеждани по добре.

# 174
хехе, говорихме за Доходи.Правете разлика.Почти няма хора, които да си работят за няма нищо и голо развитие-не разбрах за какво развитие говорите и намесвате.Говорехме, че за средностатистическо семейство е нужно жената също да ходи на работа, чисто финансово.За да имат поне някаква малка сигурност-иначе се получава като при вашите герои-едно непрестанно пропадане.И когато жената е в семейство, има и деца е и въорос на отговорност да носиш някакъв доход, живота е въртележка, един ден може да се окаже спасително именно това.Това, при положение, че дохода на мъжа очевАдно не покрива разхода на семейството.И нито Ферхундела е виновна за ситуацията, нито Оузчо.Главен виновник за мен е Алито с жена му, както и синът, че се опитва да замазва, вместо да си каже, че не стига заплатата.
Кариера и Ламтеж за Кариера е нещо съвсем различно.То тук няма място.

# 175
Е, когато финансовото състояние го налага, тогава за жалост няма избор.

# 176
ами на тези в сериала-определено Го налага не, ами плаче всички да работят в тази насока.независимо колко е "съмнителен" работодателя. Grinning

# 177
значи лейлято сама си е виновна  вместо да му досажда и да му вика на Оуз " сега с коя беше" "обичаш ли я "  бла бла бла нямаш да стане така  а й колкото и да ми е гадно да го кажа ако Джем не беше  толко  задръстен все едно е от 19 век  ами се държеше с неджля като с жена а не като с по малката си сестра няяше стане така ама нали не съм писала аз сериала  Laughing аии незнам Фикреткак я издържа таз проклетаа бабичка фикрет и спаси живота тя едно мерси не каза а пак- фикрет я била погледнала лошо  #2gunfire

# 178
Много забавно беше как Хайрието и Алито се засякоха hahaha Ако бяха си поговорили можеше да отидат заедно.. Вместо да се засекат случайно ooooh! Единият в издателството отивал, другият пък на пазар Naughty Тахсим как разваля работата на Дениз вече за втори път Mr. Green Ама и той да вземе да поговори с нея.. Вместо да я дебне Crossing Arms Лелее, много смешно ми беше как цялата фамилия се  изсипа при господин Джам hahaha Joy То пък бива.. бива.. Ама такова чудо hahaha Много ме дразни и Али Ръза как постоянно хвърля някакви погледи на Ферхундето - виновна, невиновна.. Все е гледана на криво Tired

# 179
Тахсим как разваля работата на Дениз вече за втори път Mr. Green Ама и той да вземе да поговори с нея.. Вместо да я дебне ...
Аз ако бях на мястото на Тахсин, щях да се позатуля малко, да видя зетчето кое е, че да го почна ...  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт