Декупаж - 34

• 57 316
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • пловдив
wiwian много ми харесва лопатката, със съвет не мога да съм полезна защото още не съм правила състаряване с восък, но това кото ти се е получило за мен е супер  Peace
dadusq за първото яйце вече казах, ама да се повторя, много ми хареса, а фона направо е перфектен  thumbsup Второто яйце също е станало великолепно   Hands Clap
Наоми пъстри и весели, точно като за Великден са ти яйчицата   Hands Clap
Пумукъл отлични първи стъпки, малки мотиви, прекрасно избрани и подредени, в комплект с яйчицата около тях /а може би и повлияна от присъствието на овчиците-любими животни на щерката/ изключително ми зарадваха очите  Peace
ellinna керемидата е страхотна   Hands Clap
havaiskoto_dupe готина плочка   Hands Thumbsup сигурна съм че подаръка се е харесъл
mirage72 поредните ти красоти, но на мен фаворита ми е определено подносчето, не знам защо, но все се заглеждам по "околната среда"  Mr. Green то нали салфетката си е салфетка, понякога ми се получава без гънки, понякога с гънки, но фона си ми е зор да го измисля и когато видя нещо което хем да ми се връзва, хем да е изпълнено перфектно, не мога да не изръкопляскам   Hands Clap
Момичета някоя да има желание да ме светне, как си надписвате снимките  newsm78 това някаква програмка ли е  и ако да, я дайте малко имфо да тормозя по умната си /но определено по скатаваща се/ половина на моето семейство да ми я свали  Praynig
И..
Постъпи предложение за си спретнем на 25 април- неделя срещичка в Пловдив. Моля желаещите да си дигнат ръчичките да се преброим  newsm53
Мястото на срещата ще се уточни допълнително /желателно е от сега да запалите огъня и да започните танците за слънчево време  http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpic … /f38_21687145.jpg /

При нас в Пловдив днес слънчо се показа, слънчев ден на всички  Hug

# 601
Постъпи предложение за си спретнем на 25 април- неделя срещичка в Пловдив[/color]. Моля желаещите да си дигнат ръчичките да се преброим  newsm53
Мястото на срещата ще се уточни допълнително /желателно е от сега да запалите огъня и да започните танците за слънчево време  http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpic … /f38_21687145.jpg /

При нас в Пловдив днес слънчо се показа, слънчев ден на всички  Hug

sun

# 602
Момичета някоя да има желание да ме светне, как си надписвате снимките  newsm78 това някаква програмка ли е  и ако да, я дайте малко имфо да тормозя по умната си /но определено по скатаваща се/ половина на моето семейство да ми я свали  Praynig
antom, аз си ги надписвам във Фотошоп, която е доста тежка програма. Сигурно има има и други програми, доста по-елементарни и заемащи по-малко място от нея. Ако не си намериш нещо по-леко, можеш да си свалиш някоя по-стара версия на Фотошоп, че да не си задръстваш компютъра, защото ще ти върши работа и без излишни екстри. Ако се спреш на този вариант ще ти помогна как да го правиш.

Постъпи предложение за си спретнем на 25 април- неделя срещичка в Пловдив. Моля желаещите да си дигнат ръчичките да се преброим  newsm53
Мястото на срещата ще се уточни допълнително /желателно е от сега да запалите огъня и да започните танците за слънчево време  http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/fireice_01_15/f38_21687145.jpg /

При нас в Пловдив днес слънчо се показа, слънчев ден на всички  Hug

smile3501 Много ще се радвам да се запозная с всички вас!

# 603
  • Пловдив
И за мен едно местенце за Пловдив newsm44

# 604
  • Плевен
Antom доколкото разбрах подаръка много се е харесал,което ме радва Simple Smile
Колкото до срещите ви ...искрено завиждам.

# 605
здравейте дружина   Hug

Пловдив +1 за мен   Peace

София -повечето искаха да е събота, ако Ви устройва 24.04.2010 е да се събираме вече  smile3508
поздрави и лек ден на всичкииии    bouquet

# 606
  • софия
Здравейте, аз имам едно малко питане и то е къде бъркам ?
По принцип не правя декупаж, но искам да "оправя" един шкаф и след като антом беше така добра да ми изпрати салфетки се заех с проби, но нещо не се получава ефекта който търся.
Искам да потъмня само пукнатините на завършващия лак.
Та значи:
 подготвям си основата (дърво) с необходимия цвят, лакирам с акрилатен лак за да не попива краклето, залепям мотива, мажа с еднофазно кракле на марабу и отгоре отново лакирам с акрилатен лак. До тук всичко си става перфектно, като погледна под ъгъл и има пукнатини. Отгоре намазвам с черна маслена боя, избърсвам и ... всичко се оплесква, част от пукнатините не се запълват, а цялото творение посивява.
После разредих маслената с малко коресилин, но ефекта е същия.
Опитах да измия сивото със спирт, но пък той изми и пукнатините.
Опитах с коресилин, но той пък свали повърхностния слой лак, а краклето стана на юфка. Опитах да боядисам с туш за рисуване, пукнатините се боядисаха, но и лака се боядиса. Отгоре минах пак със спирт, ама спирта изми всичко.
Други неуспешни опити :
Сатен лак на марабу върху краклето не се напука.
Опавел ( боя която е бяла, но като изсъхне става прозрачна ), та с нея по дебелия слой се напука, но пък остана с млечен отенък и скрива мотива, а тънкия слой въобще не се напука и така и не стигнах до варианта да почерням пукнатини.
Да си призная много си поиграх и беше супер забавно, но не достигнах до правилния ефект.
Та след цялата тирада въпроса как да почерня само пукнатините, а лака да остане свеж и лазурен си остава ...

# 607
  • Бургас
Искам да потъмня само пукнатините на завършващия лак.
За тази цел ти трябва двуфазно кракле
Еднофазното напуква боята която слагаш върху него и се вижда (в пукнатините) цвета под краклето
За това което искаш - трябва да си направиш шкафа както искаш да изглежда и като приключиш с лепенето на мотива и боядисването с акр. боички - накрая слагаш ст1 от двуфазно кракле (това е лак), след като изсъхне ст2  и като изсъхне и то мажеш с маслена боя там където искаш да оцветиш пукнатините, след това с мека кърпа или салфетка бършеш маслената боя докато остане само в пукнатините и накрая запечатваш с лак.
Дано да го обясних както трябва  newsm78

# 608
# 609
  • софия
tini7 правилно ли съм разбрала, че върху стъпка 2 на двуфазното кракле директно се нанася маслената боя !?
И стъпките са следните:
1. стъпка 1 от двуфазното кракле - съхне
2. стъпка 2 от двуфазното кракле - съхне
3. маслена боя
4. прибърсване
5. лак
защото при еднофазното слагам лак върху краклето за да получа пукнатини и може би той е проблема, че се боядисва от маслената боя, а не само пукнатините.

# 610
  • пловдив

подготвям си основата (дърво) с необходимия цвят, лакирам с акрилатен лак за да не попива краклето, залепям мотива, мажа с еднофазно кракле на марабу и отгоре отново лакирам с акрилатен лак. До тук всичко си става перфектно, като погледна под ъгъл и има пукнатини. Отгоре намазвам с черна маслена боя, избърсвам и ... всичко се оплесква, част от пукнатините не се запълват, а цялото творение посивява.
...

и аз имам питане -
1.  с какво избърсваш, защото аз бърша с хартия- тези кухненските салфетки на големи рула - здраво си бърша с тях докато махна всичко което не ми харесва /не ползвам нито спирт, нито корселин... нищо, само суха хартия/
2. с какво нанасяш маслената боя - аз не разреждам, изцеждам малко от тубичката на парцалче и силно втривам на малък участък, натискам за да влезе в пукнатината, после на съседно място ... и така докато намажа цялата повърхност.
По принцип ползвам двуфазно /както е обяснила и tini7/, не лакирам предварително- основа, стъпка 1, стъпка 2 , като суша след всеки пласт със сушоар и щом пукнатините се появят, директно маслената, на финала лак/
Това само при маслената боя, но колкото и да триеш малко от нея ще остане и на останалата повърхност, но на мен такъв ефект ми харесва, когато допълва салфетката, а когато искам да няма такъв ефект си работя с два цвата
първи цвят- този който ще се вижда в пукнатините, стъпка 1, втори цвят, стъпка 2 и сушене...
само предварително си залепи мотива върху бял фон, за да знаеш докъде да е тъмния цвят на пукнатините

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 21:16 от antom

# 611
  • софия
antom по 1- во - бърша с парцал, обикновено ползвам стари тениски
по 2-ро - маслената нанасям с четка
по това което и двете ми казвате, разбирам, че двуфазното си се пука самото то, а не като при еднофазното да се напуква горния слой, който се нанася върху него.
"но колкото и да триеш малко от нея ще остане" - точно това се опитвам да избегна явно не е това моята техника ... хъмммм, ама това двуфазното непременно ще го пробвам, сега остава да го купя ...
"само предварително си залепи мотива върху бял фон, за да знаеш докъде да е тъмния цвят на пукнатините" - това не го разбрах
Идеята ми е да се получи нещо като стар порцелан използван за чай или стара мебел с напукан лак ...

# 612
zombau и аз така обработвам- със стари тениски,(step 2 трябва много добре да изсъхне и след това боята!) ако смяташ че много боя остава между пукнатините с четка можеш да вземеш голямата част от нея и преди да лакираш дай малко време на боята да се съвземе и стегне  Peace

antom   ще правим ли декупаж на срещата? да се приготвяме ли?   smile3508

лека вечер на всички   bowuu

# 613
  • Бургас
tini7 правилно ли съм разбрала, че върху стъпка 2 на двуфазното кракле директно се нанася маслената боя !?
И стъпките са следните:
1. стъпка 1 от двуфазното кракле - съхне
2. стъпка 2 от двуфазното кракле - съхне
3. маслена боя
4. прибърсване
5. лак
защото при еднофазното слагам лак върху краклето за да получа пукнатини и може би той е проблема, че се боядисва от маслената боя, а не само пукнатините.
Точно така.
 Ако не можеш да избършеш маслената боя където искаш да няма, слагаш малко зехтин (или ленено масло) върху памучно парцалче и забърсваш с него. Само леко в пукнатините да не избършеш и там боята. Mr. Green

Идеята ми е да се получи нещо като стар порцелан използван за чай или стара мебел с напукан лак ...
Ако бяла основа (или цвят слонова кост) напукаш и боядисаш пукнатините с  кафява маслена боя (или графитена) може би ще получиш този ефект

# 614
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз съм с ваааас  Hands Clap
Есин, и декупаж и cheersще има Grinning

Общи условия

Активация на акаунт