Декупаж - 34

• 57 316
  • 731
  •   2
Отговори
# 615
антомче-туко що докато ви четох дъщеря ми каза, че знае такава програмка.Всичко стана за 3 сек.
PHOTOSCAPE-напиши го в google и си я изтегли  Hug
после ще кача за да видиш как се получи моето

# 616
  • софия
Ако бяла основа (или цвят слонова кост) напукаш и боядисаш пукнатините с  кафява маслена боя (или графитена) може би ще получиш този ефект
и аз на това се надявам, мислех си дали да не опитам с патина за икони, но като знам колко струва ще плескам с маслена ...

можеш да вземеш голямата част от нея и преди да лакираш дай малко време на боята да се съвземе и стегне  :peace
ми тя маслената по принцип си съхне бавно, аз за това не я харесвам, предпочитам акрил и основно с него работя, пък и не вони толкова, като намеря двуфазно кракле ще опитам да пълня пукнатини с акрил, пък дано стане Simple Smile

много ви благодаря, такова удоволствие е .... само малко ме хваща съклета докато изклъцкам салфетката, ама ....

# 617
oleeey dimpe   Wink

колко каси  cheers  ще ни трябват незнам ама  Popcorn (друго картинка не можах да намеря) са от мен    Peace

последно Пловдив беше 25 градуса като бях там този път сигурно 30 ще стане заради нас   Sunglasses

СОФИЯ - Вашият глас не се чува?   newsm78       #2gunfire 

# 618
  • пловдив
zombau първия път и аз нанесох маслената с четка и голяма мъка беше, с четката трудно влизаше в пукнатините, да не говорим, че после си хвърлих четката. От моя скромен опит те съветвам да пробваш с парцалче- слагаш го  на пръсчето и с натискане мажеш пукнатините
относно салфетката, аз първо си намазвам мястото на което ще бъде с бяла боя, когато изсъхне си залепям салфетката и след това около нея започвам да поставяб боите за фон, защото салфетката прозира като се намокри и дори и да изсъхне няма да се вижда добре ако под нея не е бяло  Peace

zdravkova, wiwian, klamerita благодаря ви момичета, ще се пробвам първо сама и ако оплета конците ще мъча ....  Mr. Green

dimpe, Esin, fanito, Florina отметнах ви ръчичките  Wink , ако времето е слънчево съм заплюла градината , близо до контакта /за сушоара/ та можем да си лепим и сушим на воля, но ако вали, ще го мисилим пак  Thinking тъй че за всеки случай си приготвяйте   redecoration

Получих си наградите за бронза! Страхотни салфетчици  smile3508
Благодаря ви момичета!   bouquet

# 619
Антм4е- ето тожа се полу4и  http://media.snimka.bg/5945/018145894.jpg   
Зомби-и аз от моя скромен опит-нанесох маслената боя с пар4ал4е и стана много добре!
сори за писането,но клавиатурата блокира, на родния език  ooooh!

# 620
  • софия
мдамм ще опитам с парцал ...
впрочем къде в софия продават двуфазно кракле !?

# 621
zombau като си намериш двуфазно кракле в никакъв случайне втривай акрил в пукнатините,само маслена-освен това маслената боя не се чака да изсъхне/маца се и ВЕДНАГА се истрива със суха кърпа или салфетка/,разреждането както е казала и Тини става само с някакво масло/ленено,зехтин,олио и т.н./.В нашата работа в никакъв случай не ползваме кореселин или спирт върху материялите,а само за почистване.Успех! Peace

# 622
 wavey Аз си вдигам ръчичката за София wavey

# 623
И съм ЗА срещата в София...момичета хайде де! Като знам колко сме мудни, то ще си дойде датата докато се натуткаме, а и място трябва да определим!
Зомбау такъв тип двуфазно кракле което според мен ти трябва продават в Еримтаж, на ул. Трапезица - краклето е на ф-ма Маймери. Дадуся беша направила мастерклас как се ползва - при него важното е след като си приключиш работата върху повърхността - мотив, фон и т.н, лакираш няколко пъти с акрилен лак - чакаш да изсъхне много добре, след което мажеш ст.1 да позасъхне но не напълно и тогава ст.2 - моят съвет е да го правиш с широка мека четка. Като ти се появят пукнатините - остави една нощ да престои предмета и на другия ден го намацай с маслена боя - аз също като Мираж не я чакам особено да попие /то няма попиване де/, ами я забърсвам с парцалчето. След което не лакирам - отдолу има достатъчно пластове лак, а и самите краклета са лак /но с различня структура, та от там идва напукването - ама ти го знаеш това според мен/. А си мисля, че да стане ефекта на напукан порецалан, трябва фона да е слонова кост, пукнатините сиви или кафяви. Ох, представих си го и сегга ще взема да подпукам някой шкаф Simple Smile newsm78
ето нещо от мен - който го е видял във фейсбук да се прави на ударен  Laughing
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30879386&l=7a5e410c53&id=1238612709

# 624
  • Плевен
Ударена  bash bash ...С голяма красота Simple Smile

# 625
  • пловдив
Профи, шегуваш ли се  smile3538 как бе душко да се правим на ударени, като това на мен например ми е постоянното състояние  Stuck Out Tongue Winking Eye Шкафа си е страхотен, не знам какво не и харесваш на снимката, аз всичко си виждам и това което виждам си ми харесва  Peace

Пловдивската група, по последни данни сме се уредили и при дъжд, когато наближи датата ще ви пусна по една карта на ЛС за ориентир  Hug

# 626
и мене и мене бройте на срещата в Пловдив

Профи и аз съм  smile3538 от тази страхотна зебра
Дадуска и вторито яйце и първото - все изпипзни и перфектни
Вивиан шпатулата е станала много ефектна
Няма да разказвам за пукнатините ,защото Дадуся е описала страхотно в мастеркласа ,аз работя със същото двуфазно кракле и като следвам нейното описание става супер
Маслената боя я разреждам малко с ленено масло и изчаквам 30 мин след като съм я намазала върху цялата повърхност и тогава бърша с хартиени кърпи

Хубаво е този мастер клас на Дадуся да го сложат в началото на първа страница

# 627
Profi на мен също ми харесва,всичките ти творения са чудесни Peace

в коя от темите е мастъркласа на Дадуся,да се пообразовам и аз Mr. Green

# 628
  • Бургас
в коя от темите е мастъркласа на Дадуся,да се пообразовам и аз Mr. Green
http://hobby-world.net/?f=classes&class_id=7

# 629
                        И аз вдигам ръчичка  Peace за софийската среща!Нищо,че ме боли! Wink

Общи условия

Активация на акаунт