Април не е далече, за рожден ден се стяга АПРИЛското човече

• 43 318
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • Някъде там...
Привет! Да се мярна пак и насам. Първо искам да честитя на всички рожденици от 10 април насам, които съм пропуснала:

Честит първи рожден ден на патеричка на Калин на Nanny, Боряна на Abrikotin, Мария на рони, Теодор на darling1981, Бетина на Didi Bojinova, Михаил на djreni, Виктория на very_nice, Йоан на vladiniki, Боряна на anel23, Александър на Drunda!

Честит рожден ден на днешното априлче Тома на Енигма!

Нека всички са живи и здрави! Нека имат безгрижно детство и весели игри!

Едва смогнах да изгледам снимките.  Laughing Нагледах се на сладури. Всички девойки са много елегантни и със страхотни тоалети. На мен ми се размрънкаха бабите, че съм ги облякла в тъмни сукманчета та имаше малко спорове.

Деси, точно такава е позата и на наша Яна. Като гледам и Ани с двете ръце сочи.  hahaha И вие сте с торта калинка, но вашата по-добре се е получила май. Нашата се разходи из цякло Хасково в един микробус преди да си я вземем, защото от сладкарския цех объркали поръчката. В резултат едното й око се беше разтекло...

Вигантол
спрях да давам на годинка по съвет на педиатърката. Не че преди това бях много редовна де...  Embarassed
Флуор не съм давала, четох разни страхотии из нета и се отказах.

Мамочка, и аз докато взема урина се изприщих. Опикахме всичко вкъщи.

Да ви питам някои неща:

Безпроблемно ли мина местенето на къпането от стаята в банята? За срамотиите още се къпем в стаята. От няколко месеца правим опити да ги къпем в банята, но изпадат в истерия от страх и все се отказвам.  Rolling Eyes
Мажете ли все още с мляко за тяло след всяко къпане или разредихте? Напоследък мажа само след като съм мила със сапун, а не го правя всяка вечер.
Моля, който е записвал детето на кухня в Сф, да ми каже какви документи се изискват - бележка от педиатъра, че детето няма хранителни алергии... друго? За бурканчетата разбрах. Педката ми препоръча да ги запиша на кухня щом имам намерение да ги пускам на ясла, да свикват с храната.

И друго имаше, но съм съвсем изкукала вече...  newsm78

Хайде и малко снимки:
С новата триколка
Много жаби на едно място
Сънена и боса - Йоана разбира се.
Щях да соча нещо... (Яна)
Йоана позира
На Яна й се спи
В зоологическата градина
Е тук вече соча
Обичаме да спим в колата

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 09:42 от Жабче

# 571
  • Бургас
Ох, да ви кажа и аз не давам отдавна вигантол, но зълв ами каза, че не трябвали да спирам, на анс ни е доста голяма фонтанелата, но е с твърди ръбове и точно това се чудих днес, длаи д ане купя да дам още едно шише. А флуор никога не съм давла, до колкото знам е било грешна практика да се дава.

Аз продължавам да търся връзки за яслата, общо взето в 1/3 от яслите във Бургас намерих връзки и ми казват при нас веднага я взимаа, но точно за нашата трудно, много елитна тази до нас. Но слушам сега майките, че като разбрали че им спират майчинството, като ги дадат на ясла, смятат да не ги пускат, та може и да остане място за нас. Всъщност спирането на майчистовото при пускан ена детето на ясла е било винаго така,само че държавата не го контролираше, но сега няма места  в яслите, а държавата няма пари и го контролира. Аз имам едн апозната която са я накарали да връща със лихвите. Дано и мен не ме накарат, че имам 9 мес за каката. Сега вече си знам и веднага ще започна да с еосигурявам и те автоматично превеждат 1/2 от майчинството.

Честит рожден ден на днешното априлче Тома на Енигма!

А за къпането в банята, аз пробвах 2-3 пъти директо права в душ кабината, но много реве от душа, даже ги вкарвам двете с кака и, след 10мин се отпуска, но си реве. И слагам коритото в банята, за да не го нося в спалнята.

# 572
Enigma,да ти е жив и здрав рожденника!Весел празник!

И докато не съм забравила за какво ще пиша,че покрай честитките все така става  Embarassed Crazy...

Мамасита,Яна Кънчевачестити ви  проходили дечица Grinning!
Вери,страхотно парти  ura,страхотни домакини,и гостенчета!А ти изглеждаш много свежа с тази прическа!
Емануела,Влади е  coolcool.Много хубаво семейство сте,а ти си направо престъпно красива Flutter!
Да не пропусна да спомена рожденника на belbey,който явно пилот ще става,колко му е интересен хеликоптера Grinning
Мимето*,както винаги-страхотно парти за рожденния ден на половинката ти Party!Супер сте  bouquet!
snesh,лек път(полет) към БГ  Hug!

За Вигантола-не давам вече.
Зимафлуор-не съм давала,няма и да давам(на Ани).Сашко приема тези капки,не помня колко време...мисля,че докато гръмна случая с деца с флуороза във Варна(на които беше давано мляко с флуор в ДГ)...после четох,четох,четох,направо се уплаших....не след дълго видях,че Саши има малки бели петънца по зъбките Rolling Eyes,едва забележими,но...ги има.
Жабче,при Анито безпроблемно мина преминаването на къпането от стаята в банята.Даже и е по-хубаво,защото и пълня повече ваничката,и голямо цамбуркане става Crazy.Сашко обаче много го беше страх като бебе Thinking,и големи ревове бяха в началото.
За мазането с мляко за тяло-мажа след всяко къпане,като къпането е 2-3 пъти седмично.Иначе само дупцето мия,но тогава не я мажа(само ако е зачервено,а то не се е случвало скоро,пу-пу).

Жабче,аз точно във вашата торта-калинка се Флюбих Grinning,и обиколих всички сладкарници в града,докато я намеря Laughing.
Качих в албумчето ''oфициални'' снимки от РД  Grinning.      

Мамочка,Анито не заспа накрая,само си е полегнала Joy

рони,с нетърпение чакам снимки от циганската история в 3 действия Laughing Hug Heart Eyes

П.П. Докато пиша,Яна и Йоана се появили по-нагоре Mr. Green.Жабче,страхотни са,направо ми идва да ги изям Heart Eyes!Много са милички спящи Hug,а сочещата снимка е супер,хахаха,представям си ги заедно с мойта Анелия hahaha,като шеф-диригенти,как развяват пръстчета наляво-надясно Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 10:06 от Desirée

# 573
  • София, Манастирски ливади
Честита първа годинка на сладкия пухкав Томи! Честит празник Енигма  bouquet

Благодаря на всички за хубавите пожелания за моя малък рожденик.  Hug Ето го и него. Вчера празувахме с бабите и дядовците в къщи, а в събота ще е големия купон с дечицата. Правихме и прощъпулник вчера, че то детето ходи от 1 месец, но го бяхме пропуснали този ритул. Хвана се за книжка (за ужас на баща си и за радост на баба си  Mr. Green ).
Вигантол не давам от няколко дни, че разлях последните оставащи капки и не съм купувала нов, но и май ще спирам вече с него. Флуор не съм давала никога, а и не мисля да давам.
Жабче, Саши го къпем в банята от 3-7 месеца може би, защото иначе трябваше да правим основен ремонт в спалнята. Нямаше никакви проблеми обаче със смяната, а го мажа с мляко след всяко къпане, защото има суха кожа.
Принцеске, как е Ния? Свикна ли вече с кухнята?  Hug

# 574
Честит рожден ден на сладък пухкав Томчо-бонбончо!!! Много здраве, детски радости и усмивки!!!

Честито и на майката Енигма!!!

Вигантол не давам от лятото, фонтанелата почти затворена.
Къпане в баня, го правим някой път ,но във ваната. Подозрително се оглеждаме и не харесваме това. В нов апартамент ще имаме вана, и ще ги къпа двете заедно в нея.
Жабче, Деси, Друнда, хубави и красиви дечица ви!  Hug

# 575
Честит първи рожден ден, Тома!!!Да си здраво, умно и щастливо детенце!!!
Друнда, трогната съм, че питаш за Ния, понякога яде, понякога не, а понякога основното даже не й стига...десертите обаче търпят пълен неуспех! Rolling EyesИ ние ще имаме същите парти шапки! Laughing
Вигантол и аз спрях да давам отскоро.Флуор никога не съм давала, а нямам и намерение.
Жабче, аз я къпя Ния в стаята все още, много ни е тясна банята, като може да стои стабилно права - тогава мисля да я къпя там.Иначе като я водя в банята не я е страх, даже напротив!Къпя я през ден със сапун и мажа след това с мляко или олио, но мисля да разредя малко къпанията със сапун.Когато съм я къпала само с вода, не я мажа.И без друго се съдира от рев, докато я облека! ooooh!

# 576
Честит рожден ден на Тома!Да е жив и здрав и много щастливо детство!

Благодаря ви момичета за пожеланията,трогната съм  bouquet
Ронка,едничко е,едничко е Laughing Сега само се надяваме татито да е бил художнически наклонности и да е сътворил една малка мадама Heart Eyes

Изчетох ви най накрая и не мога да не изразя възхищението си от нашите априлчета Heart Eyes То бива красота,бива ама... Нагледах се на страхотни рожденици,партита,а пък за тортите да не говорим!Аз съм си харесала една и ще се опитам да я направя сама  chef

Някой ме беше питал,какъв салам давам на Фия?Най вече от пилешки гърди,като гледам да е био,макар че то в днешно вече човек хич не знае,какво купува,въпреки опаковката Sad

# 577
ЧРД на сладък Томчо-бонбончо! Да е здрав, весел, щастлив малък палавник за радост на мама, тати и кака Дени!
Честит празник мама Енигма! Да си здрава, и много щастлива със тези две прекрасни деца!

Деси професионалните снимки са направо бижу Peace а с такава сладка калинка-малинка Анито Heart Eyes и този сериозен батко Саши просто няма как да не са хубави снимките Hug
Друнда Саши много пораснал и хубав Hug, аа тортичката ви е страхотна Peace
Жабче двете бандитки са много, ама много променени  Hug направо ми се виждат като две големи деца Hug Подобаващо да ги намляскаш Heart Eyes
Мамочка и ние се къпем във ваната от някъде 2 месеца насам, обаче то не е къпане, а по-скоро плискане на водата от ваната навън и гонене на патетата Joy а когато я къпя със шампоан(два пъти в седмицата) я къпя във вече тясното корито Mr. Green за да не ми бяга Wink Диди няма страх от банята, защото винаги е била къпана там Blush
За вигантол и флуор и аз не съм давала, миналата година като се роди давах може би 2 месеца А, С+Д витамини и от тогава нищо не съм давала, то в изкуственното мляко е цяла менделеева таблица Mr. Green
Да ви споделя май нашия проблем със млечните продуктии е преминал Praynig вчера и дадохме да опита от детския уогурт и да се надявам, че днес няма да е обрината Praynig и да може да и включвам и масълце, а купих и органик яйца и сега почнахме да се захранваме със жълтък- да попитам колко време беше 1/4 от жълтъка една или две седмици през ден? и после 1/2 пак за същия период ли?че забравих като го обсъждахте Blush
Хайде ако се сетя нещо друго пак Joy

# 578
  • София
Честит рожден ден на сладурко Томи!
Да расте здравичък, усмихнат и много щастлив малкият бонбон! Весел празник на цялото семейство, най - специално на щастливата мама Енигма Heart Eyes!

Честит рожден ден и на Михаил на djreni, Виктория на very_nice, Йоан на vladiniki, Боряна на anel23, Александър на Drunda!

Аз няма да пиша, че съм на ново място в работата Sick и не ми се мрънка. На снимките ще се радвам от вкъщи.... Tired[/size]

# 579
Олче каква ти е новата длъжност?(да не се окажем колежки)  Wink Стискам палци да ти хареса Praynig Hug
Мерси Принцеске! Hug ти какво мляко ползваш за мазане? И ние сме със суха кожа, затова питам Blush

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 16:32 от Мимето*

# 580
Миме, моята педи каза две седмици да се дава1/4 през ден, после 1/2 през ден и т.н., ама аз и нямам много вяра, така че виж и другите мами какво ще кажат. PeaceСтискам палци, да е израстнала алергията малката сладуранка! Hug
А Ния пък като я къпем през цялото време яде пяната, и толкова съсредоточено я събира.... ooooh!

# 581
Честит рожден ден на Томчо!!! Да е жив и здрав и все така сладичък!!! Simple Smile newsm59 newsm38

На мен последния път педиатърката ми каза да спирам Вигантола, но аз имам още малко в шишенцето и ще му го дам. Флуор даже не съм чувала да се дава  Embarassed.
Жабче, аз записах Влади на частна кухня http://www.herrbebe.com/ Много съм доволна. Готвят винаги разнообразна храна и доста вкусна, особено десертите, на мен ми идва да ги изям. Не ми искаха абсолютно нищо. Обадих се в събота и в понеделник вече си взех храната. Препоръчвам я с две ръце  Peace

Мимето*, Desirée благодаря ви от сърце за милитедуми!!! Мимето*, в нашето семейство само, аз съм младата  Mr. Green мъжлето даже даже е с 1 година по-голям от твоя...  Laughing Трябва да те поздравя и за твоя рожденник. Личи си, че сте многоо щастливо семейство.
Desirée, а на теб ти се възхищавам. Твоето семейство е повече от прекрасно!!! Така ми се иска да се запознаем и на живо Simple Smile Да знаеш, че когато идваш в София, задължителноооо искам да ми се обадиш!!!! Много ще се радвам. А, аз ще се опитам лятото когато ходим до Варна да минем и през Русе Simple Smile Hug

# 582
 Здравейте момичета  Hug
 Нагледах се на прекрасни рожденици...колко са ни пораснали мъничетата..и колко са красиви  Heart Eyes Честитя със задна дата на всички , които са на годинка вече...толкова е вълнуващо  Heart Eyes Ние сме в усилена подготовка за нашият РД и нямам много време да пиша...но задължително чета всичко и много ви се радвам  Hug
 Сами беснее с все сили, всеки ден измисля някоя нова щуротия...вчера примерно станахме в 6ч...нищо ново  Crazy петнадесет минути по късно кухнята плуваше във вода, а Само пляскаше весело в нея  Mr. Green Заспалата му майка като е преливала вода от тубата е забравила да сложи капачката, а детето не търпи изправени бутилки. Винаго когато съзре такива ги подрежда натъркаляни във всички посоки  Mr. Green Малко по късно си сипах чаша вода от същата туба и пльос- изненадааа. В чашата ми падна една солета раздула се почти до размерите на хлебче за хот дог  Crazy Поглеждам...малката шматка е напъхал вътре всички солети, които от ранни зори е отнесъл от мен  Crazy
 Няма да коментирам вечният бардак в който живеем...всичко е навсякъде и не дай си боже да го подредя докато е буден много ядосано върви след мен, вади играчките които съм прибрала в коша му и ги разхвърля ...много екзотично  Crazy Фън шуй наредби някакви прави  Mr. Green
 Опитва да говори, ама не му се получава най- добре и е много смешен, когато баща му се върне от работа и го посрещне на вратата, много енергично започва да му разказва нещо...предполагам деня си...ама са едни соченки, мятанки на бъце, будубуду ама абала .....  hahaha Много е забавен. Всеки ден проткрива нещо ново. Днес например усилено тренира от сутринта как да си увеси на врата домашният любимец...който представлява една плюшена крава вързана на повод и която по принцип разхожда интензивно из къщи. Когато излезем навън си е голямо приключение за него и един малък ад за мен. Все на забранените и опасни места му се иска да отиде, а преди седмица две излязохме извън двора/тогава за последно  Mr. Green/ и нещо му стана нервно от моите постоянни "това не пипай, онова не се прави, самииии не" и гневно и демонтративно се навря под една паркирала кола....ееее няма вадене. Нито можах да го примамя със солетка, нито с "мамииии, ила да се гушииим"  ooooh! Накрая се наложи да го вадя като топка...изобщо не се изложихме посемейно му  hahaha
 Изписах пак цял ферман. А за съвсем друго влязох да пиша...обаче си загубих листчето на което си бях отбелязала..или някой ми го е отнесъл...и затова след малко ще си допиша. Едното помня че беше за къпането- ние от тримесечни се къпем в банята, само студените зимни месеци в стаята бяхме. Вече няма сила, която да го задържи в коритото и се къпе прав под душа ...обикновенно с баща си  Whistling Много е сладък и му е голям кеффф да минава под струята с вода и имат известни спорове с баща си за нея  Crazy С лосион отдавна не го мажа, само в редките случаи когато се е подсичал, но това са три четири пъти до сега. Само първите два месеца се мажехме усилено. Не му е суха кожата и не мисля че има нужда. Къпем се през ден всеки пък с душ гел, а през път косата.
 Опитвам да го слагам на гърне, всеки ден по 4-5 пти, но определено не му е любимото място. В началото бяха големи драми и аз разбира се на третата секунда го вдигах, сега имаме напредък и стои по две минутки преди да се разнесе пронизителен рев, но попадение не сме имали... Постепенно се надявам да стане, че да не му се спарва гъзето с пампата лятото, а ако не стане- здраве да е, догодина  Mr. Green
 Полудял е с тези дистанционни, преотки че копчетата правят интересно и не можем да се задържим на еднапрограма повече от 2 минути  Crazy
 Ставам, че вече не му е приятно застояването ми прад компа...по късничко ще довършвам
 Целувам всички мъници и много ви гушкам  Hug

За вигантола давам когато се сетя, педи каза да продължавам. Флуор изобщо не съм давала, не съм и чела какви са последиците...тези дни мисля да се оразовам по тази тема  Embarassed  Ще се сетя всичко, ама поетапно явно...листчето го няма...сигурно е изядено отдавна  Crazy

# 583
Честит Рожден Ден на Томката!
Слънчево детство му желаем!

Честито и на вчерашните рожденичета!

Цитат на: Рая
А Ния пък като я къпем през цялото време яде пяната, и толкова съсредоточено я събира....
Grinning Laughing Grinning Сладурка! Hug
Нашия шампоан не прави пяна, та не е захранен с такава все още. От скоро обаче не иска да ляга във ваничката и му мия косата седнал, ама на мама рибата не протестира. Батко му до скоро опищяваше квартала, докато му миех главата, сега посвикна, но слага ръце на очите, не диша, все едно ще се гмурка. Кико не се впечатлява от такива работи, суша косата със сешоар без проблем, освен, че дърпа кабела да го яде, нали е фен на кабели, духалки, прахосмукачки.... #Crazy
Деси, много сладуреста рожденичката и роклята в тон с тортата. Flutter И аз много се чудех дали да не вземем калинка-торта за Калин.
Жабче, спящите жабета са просто уникални! Laughing Hug
Мара Подробна, честито и от мен! Пожелавам ти една прекрасна племенничка на финала! Hug

Отивам да правя салатка! Мушмороците са на бабиндом 2ет. по - надолу, та ще похапнем без мрън-мрън съпровод. #Crazy Grinning

Спокойна вечер! Hug

# 584
Влизам набързо,да поздравя, единствения рожденик днес, Тома на Енигма!
Желая му,много здраве,щастие,весело и безгрижно детство и много да радва мама,тати и кака!
Енигма Hug, честит празник и на теб и много обич и щастие на цялото ви семейство!

После,ще ви чета и ще пиша шовече!

Общи условия

Активация на акаунт