Медитация и пранаяма

• 38 532
  • 219
  •   1
Отговори
# 135
това успях да открия засега-дано ви харесат!на мен ми допаднаха!

# 136

Започвам темата с желанието да има място във форума, където практикуващите медитация и различни видове дишане да  могат да обменят материали, опит както и да дават съвети помежду си. Вярвам че има много хора, на които това им е интересно както и такива които се занимават с медитация от дълго време.

не е ли по добре да споделите личните си резултати,
едва ли практикувате всичко написано...

# 137
Herzen, ако прочетеш малко из темата ще видиш, че споделям лични практики. А и никъде не твърдя че практикувам всичко.  Peace Приятно четене.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 15:07 от sv_harmony

# 138
krem-karamel и blue diamant,   bouquet Направо сте супер!

Ще взема да направя линкове към всички медитации на първа страница, но в момента не мога да я редактирам. Може би ако има втора тема тогава ще може да се добавят линковете към първа страница. Peace

Дани, добра идея!

# 139

извинявай, sv_harmony

цитирах те само как си задала темата,
"подсъзнанието...." го четем всички
и не видях смисъла от copy-paste от там

Peace  Peace  Peace

# 140
според мен sv_harmony много добре се сети да подредим медитациите на едно място.така всеки когато му потрябва дадена медитация ще я открива много лесно!
за втората тема е супер да се сложат линковете към медитациите.
другото което мисля е че никога не е излишно хората да могат да прочетат и използват медитациите.
хубаво е да има и лични споделяния!

# 141

извинявай, sv_harmony

цитирах те само как си задала темата,
"подсъзнанието...." го четем всички
и не видях смисъла от copy-paste от там

Peace  Peace  Peace

Така... аз преди да копирам питах нарочно във всички теми, от къедто искам да копирам и идеята беше подкрепена от доста потребители. За мен това означава че за някой хора има смисъл да се прави.  Peace Това на една страна. На друга идеята на копирането е да се организират нещата, така че да бъде по-лесно намирането на медитациите. Подсъзнанието е доста дълга тема и е много трудно понякога да се намери някоя медитация. На мен ми отне доста време да ги издиря из темата. А и тук има медитации от други теми също, както и нови медитации.

Както и да е. Herzen, изглежда да се интересуваш от медитиране. Би било чудесно да споделиш практики, постижения, преживявания и каквото ти се иска да кажеш по темата на база на твоя опит.

# 142
Намерих една медитация за заземяване, много по-различна, скоро ще я набера и ще я пусна тук. заземяването е основата на всяка енергийна техника- за да сме Тук и Сега винаги, центрирани и закотвени в себе си.  Heart Eyes

# 143
Заземяване
1,Седнете в удобен стол, с относително прав гръб,стъпала върху пода, ръцете не са кръстосани, а очите са затворени.
2.Използвайте дишането, за да вкарате колкото се може повече съзнателно присъствие в центъра на главата си. Освободете се от всякакви блуждаещи мисли, възпрепятстващи този процес,докато не се почувствате центрирани.
3.Изпълнете няколко дълбоки вдишвания и издишвания.Обърнете внимание в каква степен се разширява тялото по време на дишането. Кои части не се разширяват?
4.Съзнателно разширете повече своето тяло по време на дишането, докато не започнете да вдишвате колкото се може по-надолу по гръбначния стълб, без да се претоварите или изпитате дискомфорт. Направете го от 2 до 4 пъти, докато не се почувствате по-жизнени и присътващи в тялото си.
5. Почувствайте стъпалата върху пода.Използвайте дишането , за да внесете повече жизненост в стъпалата.
6. Само за мъже- Насочете вниманието си към 1 чакра, в основата на опашната кост.Визуализирайте тръба или спираловиден сноп от светлина, с диаметър от 10-15 см.,прикрепен към 1 чакра
Само за жени-Насочете вниманието си към 2 чакра, разположена приблизително по средата между пъпа и основата на гръбнака. Представете си тръба или спираловиден поток от светлина с диаметър 10-15 см., прикрепени към 2 чакра.
За мъже и жени- Проследете мислено този заземяващ сноп и вижте как влиза в Земята,докато съзнанието ви остава в центъра на главата.Вижте как снопът минава през всички пластове на Земята,докато не достигне до центъра на планетата,където е разположено магнитното ядро или гравитационния център.
7.Отделете от половин до една минута, за да дишате спокойно и да почувствате промените, настъпващи в тялото и съзнанието. Продължете да дишате в мястото, в което усещате дискомфорт. Обикновено това довежда много бързо до облекчение.Ако не изпитате дискомфорт,може да забележите,че започвате да се чувствате по-истински или по-присъстващи. Когато задържате заземяващия сноп ,може да усетите релаксация и лека тежест в тялото.
8.След като свикнете със заземяващия сноп,визуализирайте как неговия цвят се променя. Вижте пълния спектър от цветове и техните нюанси.Превърнете го в забавление, Останете с всеки цвят достатъчно дълго време, за да  почувствате неговото въздействие. Започнете със синьото, променете цвета до светлосиньо, след това кралско синьо и накрая до кобалтово синьо.
Добавете малко зелено към синьото и направете снопа тюркоазен,след това до светъл аквамарин. Експериментирайте с зеленото-бебешко зелено,смарагдово зелено,горско зелено, маслинено зелено,тревисто зелено и оливин или жълто-зелено.
След това визуализирайте жълтото: бледожълто, яркожълто,слънчево жълто,златисто жълто и жълто като горчица.
След това вижте нюансите на оранжевото: светло-жълто оранжево,прасковено,яркооранжево,портокалово,червеникаво-оранжево,ръждиво-оранжево, и накрая червено-оранжево.
Визуализирайте нюансите на червения цвят:светлорозово,карамфилово розово,наситено розово,яркочервено, кестеняво, и червено-виолетово.
Сега вижте пурпурния цвят: светло-лилаво,кралско пурпурно,цветът на тъмночервеното грозде и синьо-виолетовото.
След това опитайте бялото:чисто бяло,бяло със слънчеви отблясъци, перлено бяло и кремаво.
Сега вижте нюансите на кафявото:светлокафяво,камилска вълна,шоколадово,карамеле нокафяво,сивкаво-кафявото на дървения дънер.
Накрая се заземете с металическите цветове:металическо сребристо,металическо златисто, медно,платинено и накрая смес от сребро и злато.
Ще установите,че някои цветове ви носят облекчение или успокоение,докато други ви помагат да се чувствате по-силни и уверени в себе си.Някои цветове ви помагат да се чувствате по-установени в тялото си,докато други за изключително неприятни и не ви позволяват да се заземите. Открийте тези,които са ви приятни и си ги запишете,заедно с начина, по който ви въздействат,или, пък ако имате добра памет ги отбележете мислено.
9.Когато завършите прегледа на цветовете,изберете този, с който ще работите в момента. Отстранете първоначалния заземяващ сноп ,като го изтеглите надолу и го оставите да потъне в Земята. Сега си представете новия заземяващ сноп с избрания от вас цвят и го изпратете до центъра на Земята.
10. Отворете очи.

Амора Куан Ин

# 144
Dani Avramova,   bouquet Интересно че при тази медитация се работи с различни цветове. Досега за заземяване съм намирала предимно медитации където се работа с червен цвят. Все пак това е цвета на първа чакра. Много интересен метод. Ще пробвам да видя как ще ми подейства.

# 145
Да, затова я пуснах, нещо ново е  Simple Smile, малко по-различно.

# 146
# 147
  • Шотландия
Дани, благодаря за медитацията  Hug Peace

# 148
Искам да питам тези от вас които медитират редовно, всеки ден...
По кое време се чувствате най-добре по време на медитация?
Аз искам да медитирам нощем, когато както се изрази една приятелка, тогава хората спят, тогава има най-малко мисъл-форми и тогава са часовете на Земята.
Имам обаче проблем.
Когато се събудя нощем, винаги съм настръхнала  и усещам ...има някой, винаги нощем знам че при мен има някой...от астрала предполагам, починали същества....и не мога да медитирам нощем, вцепенявам се от страх.
Дали е така или си въобразявам, дали страхът ми ми играе лоша шега?
Като малка всяка нощ чувах как някой дишаше при мен в стаята, точно зад гърбът ми, всяка нощ и от тогава не мога да се отпусна нощем.

# 149
Маргало, по-принцип най-подходящото време за медитиране е сутрин. Тогава енергиите на Земята са най-подходящи. Вечер не се препоръчва както и през ноща.

Аз гледам да избягвам вечерните медитации. Просто не ми е конфортно по това време. Да не говоря че и умората през деня си казва думата. Ранно сутрин е най-приятното време. Най-вече покрай изгрев слънце - започва да се развиделява, някак природата се събужда. Между другото и аз имам понякога такива страхове като теб и усещания, че някой/нещо има покрай мен. Затова преди медитация се ограждам в балон - защитен, както и понякога моля водачите си за защита. И усещането изчезва обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт