Медитация и пранаяма

• 38 535
  • 219
  •   1
Отговори
# 120
аз бях намерила някакви медитации.ще ги погледна и ако не се дублират ще ги пусна!  bouquet

# 121
АКТИВИРАНЕ НА СЪВЪРШЕНИЯ ПЛАН В ЛЮБОВ
(Синхронизирана световна медитация)

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от lenny_pld

1. Изпълваме своята аура с Божествената любов без условия и призоваваме възнесените и духовните си учители. 5 мин.
2. Съсредоточаваме се в тимуса – духовното сърце и се свързваме с всички медитиращи по света и с тринадесетте кристални черепа. Позволяваме на любовта и светлината да текат през нас и заземяваме всички заедно енергията в центъра на планетата. 5 мин.
3. Отваряме се към нивата на Аз Съм Присъствието и Галактическото ядро, заземяваме и тези нива за Земята. 5 мин.
4. Свързваме се с решетката на Христовото съзнание съответна на нашата група (решетките са много и на различни нива) в съгласие с Божествената Воля и канализираме Христовото съзнание и светлина за планетата с пмощта на учителите, Майтрея, Кутхуми и други. 5 мин.
5. Призоваваме архангелите и Божествената Майка да се интегрират в нас и планетата за всички същества Активираме с намерение тройния пламък в сърцето Той е: Любов, Мъдрост, Сила. 10 мин.
6. В период от десет минути осъзнаваме как всички тези енергии изпълват цялата земя: всички видове живот на нея, моретата и океаните, реките, кристалите и металните залежи в земните недра, аурата на планетата. Всички се активират в любовта и светлината в съгласие с Божествената Воля. 10 мин.
7. Призоваваме Аз Съм Присъствието да спусне „перфектното синьо тяло” и го интегрираме в телата и аурата си като прекрасна синя енергия. След това спускаме кодовете на „еволюционния план на Творението” и „еволюционния план за този живот” на всеки един от нас. 10 мин.
8. В създалата се колективна енергия можем да зададем намерение за мир на земята, както и други лични намерения. Около 10 мин.
9. Отпразнувайте своя Нов Живот!

ОСНОВНИ ПОЯСНЕНИЯ ЗА ТЕРМИНИТЕ В МЕДИТАЦИЯТА ЗА 10.10.10 (за тези, които тепърва се запознават с материята)

♥ Божествената любов без условия е енергията на Източника, Бог.
♥ Тимусът се намира на около четири пръста под ямката на гърлото, в средата на гърдите.
♥ Аз Съм Присъствието е най-високото ниво на Висшия Аз на всяко същество.
♥ Галактическото ядро е центъра на духовността в нашата галактика, което излъчва високовибрационна енергия на Божествена любов.
♥ Заземяваме се като спуснем лъч светлина към ядрото на Земята.
♥ Решетките на Христовото съзнание се намират около планетата и са много на брой. Те поддържат и излъчват енергията на Христовото съзнание, а нашата цел е да се свържем с тях и да канализираме тяхната светлина.
♥ Христовото съзнание е съзнание за единство, просветленост и любов.
♥ Божествената Майка е женският аспект на Източника, въплащъващ всички женски и съответно приемащи, по-меки енергии на Творението като любов, разширяване и други.
♥ „Перфектното синьо тяло” съдържа всички кодове за съвършено здраве и еволюционните шифри, които ни извеждат на пътя на просветлението и възнесението. Включително активира свръхестествените ни способности наречени сидхи.

# 122
аз бях намерила някакви медитации.ще ги погледна и ако не се дублират ще ги пусна!  bouquet

Чудесно blue diamant! Дано намериш и други.  Hug

# 123
добро утро момичета!
да снощи се разрових в нета и открих няколко сайта.днес ще се постарая да прегледам тези сайтове и после ще копирам.
  bouquet
само искам да попитам-да ги копирам една по една за да е по ясно или да пускам самите сайтове направо.питам защото в единия са изредени и кликваш върху тях и се отварят!
както кажете така ще го направя!

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 09:13 от blue diamant

# 124
Мисля, че тази медитация е желателно да си я правим всеки понеделник-така и така го обявихме като Ден на Земята- АКТИВИРАНЕ НА СЪВЪРШЕНИЯ ПЛАН В ЛЮБОВ. Много силна и зареждаща.....  bouquet

# 125
МЕДИТАЦИЯ "ПРАЗНА СТАЯ"

Това енергийно мисловно упражнение ще ви помогне да получите по-голям контрол над мислите си и ще внесе ред в мисловната ви енергия.
1. Представете си, че главата ви е стая, пълна с мебели и предмети. Всяко нещо е свързано с определено събитие или човек в живота ви. Диванът например може да е работата ви, столът - партньора ви, масата - родителите ви, табуретките са децата и т.н.
2. Сега, стъпка по стъпка, махнете всички предмети от стаята, така че да остане напълно празна.
3. След това си представете как вдигате и себе си, изхвърляте се от стаята и затваряте вратата й от външната страна.
4. Ако смятате, че сте започнали да връщате нещата обратно в стаята, може от време на време да поглеждате вътре през малко прозорче. Изхвърляйте спонтанно появяващите се предмети (мисли).

МЕДИТАЦИЯ С ОГЛЕДАЛО "ЦВЕТЯ НА ЛЮБОВТА" ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ЛЮБОВ

Когато имаме любов в живота си, тя неутрализира всички негативни емоции и енергии вътре и извън нас. Любовта дълбоко пречиства всички пластове на аурата. Тя е най-могъщата храна и защита за телата ни. Има една прекрасна стара руска медитация, която ще ви помогне да привлечете любов в живота си. Ако сте тъжни, самотни или просто усещате, че повече не можете да живеете без любов, трябва да практикувате тази медитация. За нея са ви необходими 2 неща: едно средно голямо огледало и 9 свежи цветя. Те могат да бъдат всякакви (без лилии), въпреки че най-подходящи са червените рози. Ако ще използвате рози, махнете всички бодли от стеблата им. Можете да ги наберете от градината си или да ги купите. Природата във формата на цветя е огромен източник на любовна енергия. Розите, както вероятно знаете, символизират любов. Трябва да правите тази медитация в усамотение. Изключете телефона си и не отговаряйте на звънеца. Облечете свободна роба, за да имате лесен достъп до голата си кожа.
1. Поставете цветята в голяма ваза и сложете огледалото до тях на такова ниво, че да виждате лицето си.
2. Седнете удобно или застанете на колене пред вазата
3. Вземете едно цвете от вазата и започнете да галите косата си, челото и ушите с цветчетата му. После преминете през бузите към брадичката си.
4. Отворете се за енергията на любовта, която цветето излъчва.
5. Затворете очи, погалете клепачите си с цветчетата и кажете на глас: "Виждам любовта".
6. Придвижете цветето надолу до нивото на носа си и вдишайте аромата му, позволявайки му да подхрани душата ви. Кажете шепнешком: "Вдишвам любов".
7. Отворете очи, вдигнете цветето над главата си и кажете: "Любовта е в ръцете ми".
8. Притиснете цветето към сърцето си, така че цветчетата му да се отворят към кожата ви. Почувствайте как любовта, заключена в цветето, влиза във вас. После ясно кажете: "Усещам любов".
9. Леко докоснете слънчевия си възел (отново през голата си кожа) и кажете: "Поемам любов".
10. Сега, държейки цветето пред себе си, погледнете отражението си в огледалото, право в очите, с неотклонно внимание. Изречете високо следните думи: "Пред мен любов, Зад мен любов. До мен любов. Над мен любов. Под мен любов. Вътре в мен любов. Аз излъчвам любов и любовта идва при мен. Сияя от любов".
11. След като приключите тази медитация, сложете вазата с цветята на място, където ще я виждате постоянно, и често минавайте покрай тях.
12. Ако искате, можете да носите използваното за медитацията цвете със себе си, докато изсъхне. После го заровете в земята, като му благодарите за енергията му.
Много е важно, когато изричате тези утвърждения, тонът ви да бъде твърд, а думите ви - ясни.

АЛЛА СВИРИНСКАЯ - "ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА"

# 126
МЕДИТАЦИЯ "ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ"

Много харесвам тази медитация, защото е подходяща не само за дясната страна на мозъка с красивите си образи, но също и за лявата половина - със силните си утвърждения. Тази медитация ще балансира перфектно астралното ви тяло, както и мисловното. Колкото повече я практикувате, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Не се колебаейте да взимате душ всеки ден, за да изчистите физическото си тяло, затова приемете тази медитация като душ за енергийните ви тела!
Най-добре е да запишете инструкциите предварително, за да можете да ги пуснете и да насочите цялото си внимание към слушането. Преди да започнете, намерете си удобно място за сядане или лягане - но без да заспивате!
Няколко минути се фокусирайте върху дишането си и успокойте мислите си, след това започнете.
Издишам цялото напрежение от тялото си и започвам да се отпускам. Знам, че мога да използвам енергията си по други, по-интересни начини. Представям си, че гръбнакът ми е като стебло, сякаш съществува невидима връзка между основата на гръбнака ми и Земята, и това ме заземява. Другият край на стеблото достига до точка ярка светлина над главата ми.
Насочвам съзнанието си към първата чакра, чакрата на корена, която е в точката между краката ми, известна като перинеум. Коренната чакра е като въртяща се вихрушка, която се отваря към Земята. Вдишвам коренната чакра и си представям как там сега се отваря яркочервено цвете. Усещам как енергията в този център се увеличава, Променям фокуса си към издишването и издишам всички чувства, че не е безопасно да бъда тук, всички чувства на несигурност. Издишам ги всичките. Казвам си:
Аз съм част от живата Вселена. Осъзнавам връзката си с всички живи същества. Напълно съм жив и тук, в тялото, имам всичко необходимо.
Сега насочвам вниманието си към втората чакра, сакралния (или воден) сексуален център. Той е точно под пъпа ми и вдишвам оранжево, наситено оранжево. Докато вдишвам цвят в тази чакра, тя се отваря като цвете. Сега пренасочвам вниманието си към издишането. Издишам всички мисли за сексуалността си, които вече не са ми необходими. Издишам всички усещания, че не съм съзидателен. Издишам стари картини и спомени за връзки, пазени в тази чакра, които вече не са ми нужни. Тези мисли и чувства ме ограничават. Издишам ги. Сега си казвам:
Притежавам силата да творя. Способен съм да създам нещо ново. Чувствам се уверен по отношение на сексуалността си и връзките си с другите кора.
Насочвам фокуса си към третата чакра, чакрата на слънчевия сплит, центъра на моята сила. Вдишвам жълто в тази чакра, красиво слънчево жълто. Докато вдишвам жълто в центъра на личната си сила, получавам усещане за енергията на тази чакра, докато тя се отваря. Сега пренасочвам фокуса си към издишането и издишам всяко чувство, че трябва да бъда съвършен. Издишам всички усещания, че съм жертва или безсилен в определени ситуации, всички безпокойства относно това какво мислят другите, всяко негодувание към властта. Издишам всичко това от слънчевия си възел и сега казвам:
Притежавам контрол над силата си. Способен съм да взимам собствени решения. Уважавам себе си и другите. Силен съм.
Сега насочвам вниманието си към четвъртата чакра, сърдечната. Вдишам красиво зелено в центъра на гърдите си. Давам си сметка как този център на безусловна любов се разширява и отваря. Отварям това цвете чрез дъха си; в този център живее силата на любовта. Вдишвам зелено и усещам тази сила. Сега се съсредоточавам върху издишането и издишам всички чувства, че ще бъда наранен, чувствата за уязвимост, за ограниченост, за условна любов. Издишам всички тези представи за любовта, които ограничават и стягат сърцето. Издишам вярата, че не заслужавам любов - че не е правилно да обичам себе си, - и после казвам:
Изпитвам състрадание към себе си и към всички живи същества. Давам и получавам безусловна любов. Изпълнен съм с любов.
Насочвам вниманието си към петата чакра, гърлената чакра, и вдишам красиво синьо - като аквамарин или тюркоаз. Вдишвам този цвят и усещам как цветето на моята гърлена чакра нараства. Това е центърът на честното общуване, на изразяването на лично мнение и на свободното и открито говорене. Вдишам синьо в този център. Съсредоточавам се върху издишането и издишам всички чувства или спомени за ситуации, в които съм се страхувал да изразя чувствата си, да кажа какво мисля. Изричам:
Ясно изразявам съкровените си мисли и чувства. Мога да говоря открито и свободно. Говоря от душа.
Сега насочвам съзнанието си към шестата чакра, чакрата на тотото око, и вдишам индигово синьо, красиво тъмносиньо, цвета на нощното небе, в този център на вътрешното зрение, прозренията и интуицията. Отварям тази чакра с дъха си и, докато се отваря, тя става праг към духовното ми съзнание. Превръща се в окото, което вижда във всички посоки, показва ми как да разширя цялото си същество. Казвам:
В хармония съм с безкрайния източник на насока. Вярвам на интуицията си.
Сега насочвам съзнанието си към точката непосредствено над главата ми - седмата или коронна чакра. Тук са енергийните цветове бяло, златно и аметистово. Представям си тези цветове и ги вдишам в пространството точно над главата ми. Това е мястото на моя ореол, на съзнанието ми, че съществува нещо повече от физическата реалност. Докато се фокусирам върху тази чакра, аз се щтд-вижвам в място на нищото, което е и всичко. Това е прагът към душата ми, тук няма какво да се казва, защото това е място отвъд думите, място, където свързвам цялото си същество с Вселената. Аз съм Вселената, неограничена и безвременна. Чувам се да казвам:
Аз съм онзи, който съм.
Сега си представям как излъчвам всички цветове от спектъра, всички цветове на дъгата. Виждам ги да се въртят в мен, всички цветове, които се съдържат в бялото. Аз съм блестяща бяла светлина. Превръщам се в цялата светлина. Позволявам на всички клетки и атоми в тялото ми да запомнят светлината на живота. После, когато се чувствам готов, внимателно връщам съзнанието си обратно в стаята, знаейки, че съм свързан с Майката Земя и насочван от божествена сила. Съсредоточен и фокусиран съм. Няколко пъти дълбоко поемам въздух и раздвижвам пръстите на ръцете и краката си, докато отварям очи и се връщам във всекидневната реалност.

АЛЛА СВИРИНСКАЯ - "ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА"

# 127
Медитация за

очистване на сърцето

Представете си как вземате чисто парче плат

и го намокряте в искряща, абсолютно чиста вода,

която се плиска направо в краката ви.

… Наведете се и гребнете с ръце от тази вода

… Намокрете с нея плата и си представете,

че държите своето сърце в ръцете си.

... Сърцето ви е като кристален съд.

Но този съд се е замърсил през времето на вашите въплъщения на Земята

и е спрял да пропуска Божествената Светлина.

...Вземете вашия съд, вашето сърце, и си представете

как смъквате от него слой след слой всички насъбрали се

отрицателни качества и чувства.

... Ненавист, неприязън, страх, злоба, невежество, мързел, завист...

... У всеки от вас ще има няколко качества, с които е необходимо

да се разделите най-напред.

... Почиствайте сърцето си от налепите на тези негативни качества и

проявления.

... Повтаряйте тази процедура всеки ден.

… Стремете се постоянно да поддържате в съзнанието си образ на това

как се разделяте с вашите отрицателни качества.

... Представяйте си как след всяко почистване сърцето ви започва да пропуска през себе си все

повече и повече Божествена енергия.

...Ще измине известно време,

сърцето ви напълно ще се очисти от всички наслоения от миналото

и вие ще можете да усвоявате в пълна сила вибрациите на Божествената Любов,

с които е пронизан целият свят, цялото Творение, но вие просто не можете

да възприемете тези вибрации поради своето собствено несъвършенство

и нежелание да се разделите с това несъвършенство.

Навярно всеки от вас ще се замисли...

... и ще вземе решение да измени своя подход към живота,

ще престане да се мръщи

и ще обърне радостно своето усмихващо се лице към Новия Ден.

Представете си, че седите на брега на река или  езеро,

и яркото слънце свети право в лицето ви.

... Приятно ви е докосването на ласкавите слънчеви лъчи.

... С всеки изминат ден слънцето все по-дълбоко и по-дълбоко прониква във вас

и вие самите в един прекрасен ден ставате слънце

и дарявате своята Светлина, своята Любов на всички,

които имат нужда от Светлина и Любов.

Ще дойде ден, когато слънцето на вашето Божествено съзнание

ще може да свети през вас и да дарява със своята топлина много хора,

които още не са успели да се освободят от това, което им пречи да прокарат път към слънцето

на Божественото присъствие в тях.

… Вие сте като Слънцето.

... На вас ви е нужно просто да почистите многовековния пласт мръсотия от вашия съд,

за да придобие той отново своята чистота и прозрачност.

... И вие ще напълните своя съд с Божествена енергия

и ще дадете възможност на всеки, който е жаден, да пие от него.

... Божествената енергия никога не свършва.

Само човешкото съзнание ограничава потока

Божествена енергия във вашия свят.

... Новият Ден настъпва

и за този Ден са характерни липсата на ограничения,

Божествена Свобода и

Божествена Любов...

# 128

Медитация „ЧЕТИРИТЕ ЕЗЕРА

Това е много древна медитация, нейната история е започнала много преди Лемурия, възникнала е по времената на Хиперборея и е преминала дълъг път до наши дни. Може да се каже, че е преминала изпитанията на времето. Сега тя открива за нас нови страни в работата с Нея.

Четирите езера – това са различните равнища на вашите тела – ментално, астрално (витално), ефирно и физическо. Целта на медитацията е да се научите да контролирате своите тела, да се научите да съхранявате в тях чистотата и вътрешния покой, а също и да ги хармонизирате едно с друго и с висшия божествен аспект на вашата личност.

За начало заемете свободна, удобна поза, гръбначният стълб е желателно да се държи изправен в седяща или лежаща поза. Визуализирайте четирите езера.

Първото езеро е вашият Ум, вашата ментална сфера. Представете си езеро, погледнете неговата повърхност, има ли по нея набраздявания? Отпуснете се напълно, постарайте се тези браздички да затихнат, спокойно наблюдавайте повърхността на езерото и наблюдавайте как браздичките постепенно изчезват, повърхността на езерото става гладка, като повърхност на огледало. Вие можете да поставите в центъра на езерото цвят на лотос, това ще ви помогне да задържите образа на езерната повърхност и да задържите спокойното й състояние. Вашето езеро е чисто и спокойно. Вашият разум е спокоен и чист.

Спускаме се надолу към второто Езеро. Това е вашата емоционална сфера (астралното/виталното тяло). Наблюдаваме повърхността на нашето Езеро, по него браздят неголеми вълнички, отпускаме се, оставяме своите емоции и чувства, съсредоточаваме се на прекрасния Лотос насред Езерото. Хармонията и покоят от горното Езеро се спускат надолу, въздействайки на нашето Езеро на емоциите. Ние чувстваме Хармонията и Покоя, ние се усмихваме със спокойна, релаксирана усмивка. Повърхността на Езерото напълно се успокоява, тя е чиста и спокойна. Хармония и блаженство се разливат по тялото.

Ние се спускаме още по-надолу. Това е Езерото на нашето енергийно, ефирно тяло. Тук вече е проникнал покоят от двете горни Езера. И вълните само нарядко браздят по повърхността и само нарядко водата е посещавана от леко вълнение. Концентрираме се върху цвета на Лотоса в центъра на езерото и спускаме тук хармонията и покоя от горните Езера. Вълните плавно се успокояват, напуска ни остатъчното напрежение, вашият покой става още по-дълбок. Нашето Езеро е чисто и спокойно. Ние се чувстваме в хармония с целия Свят, който ни обкръжава.

Ние се спускаме към последното Езеро – езерото на нашето физическо тяло. Наблюдаваме неговата повърхност. Тук вълните са малко по-силни. Концентрираме се върху цвета на Лотоса в центъра на Езерото. И изпращаме спокойствие и Хармония към горните тела от равнището на физическото ни тяло. Дишането става дълбоко и спокойно. С всяко вдишване в нашето езеро се спуска покой, с всяко издишване се освобождаваме от напрежението и дискомфорта във всяка клетка, всяка частица от нашето тяло. Всеки орган на тялото е напълно релаксиран, нервната система е напълно релаксирана, мускулите буквално са отпуснати. Дълбок покой и отпуснатост изпълват тялото с всяко вдишване. Топлина се разлива по цялото тяло. Ние преставаме да усещаме своето тяло като нещо имащо граници, ние сме безгранични и съединени с цялата Вселена. Нашето Езеро е напълно спокойно и чисто. Хармония и покой в цялото тяло.

НИЕ наблюдаваме всички наши Езера, те са пълни с хармонично спокойствие. Ние вдигаме своя взор високо към великия Божествен Източник и спускаме изходящ Лъч Светлина и Божествена Любов към нашите Езера. ЗлатистоБелоснежен лъч пронизва нашите Езера/тела едно след друго. Той пронизва цялата водна маса на нашите езера, изпълвайки ги със Светлина и Божествена Любов. Водата на нашите езера се очиства и става кристално прозрачна. Езерата се изпълват със Светлина, започвайки от най-горното ментално Езеро/тяло, след това изпълва със Светлина нашето емоционално Езеро/тяло, ефирното Езеро/тяло и накрая изпълва със Светлина физическото Езеро/тяло. Нашите езера стават езера на Светлината и Божествената Любов, те вибрират все по-високо и по-чисто. Те се съединяват в едно посредством Единният Лъч, преминаващ през тях. Вие се сливате посредством Съзнанието с Божествения Източник, вие ставате негово идеално отражение, чисто и пълно предаващо енергията на Божествената Светлина и Любов на Земята. Всяка ваша клетка, всяка спирала на вашето ДНК се пробужда и активира, и започва да пее в унисон с Божествения източник все по-чисто и по-звънко. Вашето съзнание и Тяло вибрират все по-високо и по-хармонично, вашето съзнание обхваща целият Свят.

ВИЕ Сте Света, ВИЕ напълно сте изпълнени със Светлина и Любов, ВИЕ Сте Светлина и Любов.

# 129
МЕДИТАЦИЯ „СРЕЩА С АНГЕЛИТЕ

Седнете удобно на спокойно място. Помолете вашето Висше Аз да ви помогне да се срещнете с братята и сестрите си от вашето духовно семейство. Затворете очи, дишайте бавно и плавно, като е желателно да правите паузи между вдишванията и издишванията. Почувствайте как с всяко вдишване вие започвате бавно да се движите нагоре, плавно издигайки се все по-високо и по-високо по дългия вертикален тунел над главата ви. Правейки издишване, вие като плувец, изплуващ от дълбокото, малко забавяте, за да отдъхнете от подема и да се приготвите за следващия тласък нагоре. Вие вече можете да видите светлината в края на този дълъг тунел. Стремете се към него с цялото си същество и подема ще тръгне по-бързо.

Ето, че вие вече докосвате тази светлина с върха на главата си, още едно вдишване и вие буквално ще изплувате в огромно ослепително пространство. В него вие летите. Струва ви се, че се намирате на небето във вътрешността на пухкав облак. Огледайте се наоколо. Навсякъде около вас виждате лицата на ангели, те ви обкръжават отвсякъде, от тях тече такава любов към вас и такова възхищение, че в началото ще ви трябва известно време, за да привикнете към това. Поздравете ги, позволете им да ви докоснат, да ви обгърнат. Вие задължително ще усетите тези съприкосновения, те ще бъдат подобни на леки докосвания. Но ще ги има много. Може би дори ще чуете пърхането на крилата им. Вие за кратко сте се върнали у дома, към своето духовно семейство, и те са щастливи да ви приветстват. Позволете им да направят за вас това, което им се прииска да направят за вас. Може би те ще поискат да ви включат в своя ангелски хоровод, може би ще поискат да ви съблекат и окъпят в лъчите на светлината и своята любов. Може би те ще поискат да ви направят ангелски масаж. Може би ще ви поднесат свои подаръци. Каквото и да направят те, всичко това ще бъде уместно и всяко тяхно съприкосновение вие ще усетите като най-голям подарък за себе си, ще бъдете щастливи от всяко тяхно докосване, защото ще чувствате, че за вас няма нищо по-близко и по-родно от тях.

Когато разберете, че ви е време да се връщате, ангелите отново ще се съберат около вас и всеки от тях със своето прикосновение ще ви предаде частица от своята енергия, която вие ще понесете със себе си на Земята. Почувствайте как вашето същество като съд се напълва с тези енергии. Осъзнайте колко е важно за тях това, че вие ще понесете тяхната енергия надолу. Всяка частица от тази енергия ще бъде завинаги свързана чрез вас с Родния Дом, вие ще бъдете посланик на Светлината на Земята, посланик на велики ангелски същности, посланик на Любовта. Почувствайте тези пеещи вътре във вас енергии, почувствайте с цялото си тяло този хор и осъзнайте, че, спуснали се на Земята, вие винаги ще ги носите в себе си, ще светите с тях и ще осветявате пътя за себе си и за другите.

Благодарете на ангелите за техните дарове и с леко и свободно сърце се гмурнете в неголямото отверстие под краката ви. Вие ще се спускате по него надолу така плавно, както сте се издигали, правейки вдишване и издишване, само че сега с всяко издишване вие ще се приближавате към Земята, към самия себе си, седящ в медитация в тихата стая. Направете още едно вдишване и отворете очи. Чувствате ли още в себе си пеещите енергии на Ангелите?

# 130
Медитация „СВЕТЛИНА И ИЗОБИЛИЕ ВЪВ ВАШИЯ ЖИВОТ“

Седнете в удобна за вас поза. Дишайте дълбоко, ритмично и спокойно. Помолете своето Висше Аз да се съедини с вас. Представете си, че отгоре ви се спуска лъч светлина и навлиза във вас през темето. Този лъч пронизва цялото ви тяло и отива в земята през краката ви. Това е чист, сияещ, светъл лъч. Той носи в себе си Божествена енергия. Той ви дарява усещането за безгранична и всеобхватна любов.

Почувствайте тази любов, почувствайте как тя ви изпълва, подобно на съд, как тя прониква във всяка клетка на вашето тяло. Почувствайте как ви обзема блаженство, продължително усещане за удоволствие. Бог, вашето Висше Аз, ви обича със светла, силна и страстна любов. Позволете на себе си да останете в това състояние толкова, колкото ви се иска. Нека всички части на вашето същество се наситят с тази любов. Осъзнайте, че вие носите в себе си тази любов постоянно, всяко мигновение от вашия живот.

Вие попивате тази любов с всяко вдишване и я излъчвате от себе си с всяко издишване, вие светите с тази любов. Тя идва от самата сърцевина на вашето същество, от централния стълб светлина, който ви пронизва. Този стълб именно е канала, съединяващ ви с Висшата ви част.

След това се концентрирайте на сърдечния център, почувствайте как с всеки удар на сърцето се поражда вълна от любов – тази любов, която идва към вас при съединението ви с Висшето Аз. Тези вълни се разпространяват кръгово и образуват хоризонт – пространството на вашата Вселена. Почувствайте как вие творите своята собствена Вселена. Помолете Висшето Аз да сътвори за вас и чрез вас светла, радостна, изпълнена с любов Вселена. Нека всичко в нея да бъде разположено така, че вие да успеете да научите всички нужни сега за вас уроци по най-бързия, ефективен и радостен начин.

След това помолете своето Висше Аз да ви издигне по светлинния стълб нагоре, за да можете да видите себе си отстрани. Вие виждате как седите в медитация, как вашето тяло е обкръжено от светлинна сфера. Издигнете се още по-високо. Вие виждате как вашата светлинна сфера посредством нишки се преплита с други сфери от светлина, как всички те излъчват светлина с всяко вдишване. Издигнете се още по-високо. Сега вие виждате как множество светлинни сфери, преплитайки се, образуват рисунък на Цветето на Живота, голямо светещо кълбо. Това кълбо диша. Неговите вдишвания и издишвания са пълни с Божествена енергия на светлината, идваща отвътре това кълбо, от самата му сърцевина. С всяко вдишване в светлинните сфери постъпва енергия на любов и грижа от самата сърцевина на това кълбо. Така диша въплътеното на нашата планета семейство на светлината. Полюбувайте се на тази хармония.

Сега помолете вашето Висше Аз божествената енергия на любов, здраве и изобилие да постъпва във вашата светлинна сфера в такова количество, което би ви направило напълно щастливи, здрави и удовлетворени. Разрешете на вашето Висше Аз да отстрани всички, съществуващи за това, препятствия. Почувствайте себе си готови да приемете всички дарове на Божествената любов.

Сега бавно започнете да се спускате надолу, в своята светлинна сфера, почувствайте себе си вътре в нея, усетете как се е променило пространството около вас, как то се е изпълнило с любов и благополучие. Благодарете на Висшето Аз и енергията на Божествената любов за получените дарове и почувствайте себе си напълно щастливи.

# 131
Медитация „СЪЕДИНЕНИЕ С ВИСШЕТО АЗ“

Седнете в удобна за вас поза. Дишайте дълбоко, ритмично и спокойно. Помолете своето Висше Аз да се съедини с вас. Представете си, че отгоре ви се спуска лъч светлина и навлиза във вас през темето. Този лъч пронизва цялото ви тяло и отива в земята през краката ви. Това е чист, сияещ, светъл лъч. Той носи в себе си Божествена енергия. Той ви дарява усещането за безгранична и всеобхватна любов.

Усетете тази любов, почувствайте как тя ви изпълва, подобно на съд, как тя прониква във всяка клетка на вашето тяло. Почувствайте как ви обзема блаженство, продължително усещане за удоволствие. Бог, вашето Висше Аз, ви обича със светла, силна и  страстна любов. Позволете на себе си да останете в това състояние толкова, колкото ви се иска. Нека всички части на вашето същество се наситят с тази любов. Осъзнайте, че вие носите в себе си тази любов постоянно, всяко мигновение от вашия живот. Помолете Висшето си Аз да приведе вашите тела, енергии и вибрации в хармонично състояние с Божествената Любов.

Тази любов се излъчва от вас, вие светите с тази любов. Тя идва от самата сърцевина на вашето същество, от централния стълб светлина, който ви пронизва. Този стълб именно е канала на съединяването ви с Висшата ви част. Осъзнайте, че тази вертикала ви съединява и с другите въплъщения на вашето Висше Аз.

Обърнете се към своя Дух и му задайте въпрос: „Скъпи мой Дух, какво следва да науча сега? Моля те, дай ми това знание, нека то да слезе върху мен и да навлезе във всяка клетка на моето същество“. Усетете как това знание слиза върху вас. Останете в това състояние толкова, колкото е необходимо.

# 132
Медитация „РАЗВИТИЕ НА КАЧЕСТВАТА И СПОСОБНОСТИТЕ“

Преди тази медитация е необходимо да съставите списък с тези качества и способности, които вие бихте искали да развиете в себе си. Може да запишете всяко на отделна карта и да я илюстрирате така, както ви се стори за уместно. Може също така да използвате вече готови карти, например такива като „Карти за практикуване на майсторство“, използвани в Техниката за балансиране на електромагнитните полета на Пеги Дубро. За начало най-добре да изберете не повече от три качества или способности.

След това сложете картите пред себе си, за да ги ползвате в нужния момент.

Усетете тази любов, почувствайте как тя ви изпълва, подобно на съд, как тя прониква във всяка клетка на вашето тяло. Почувствайте как ви обзема блаженство, продължително усещане за удоволствие. Бог, вашето Висше Аз, ви обича със светла, силна и страстна любов. Позволете на себе си да останете в това състояние толкова, колкото ви се иска. Нека всички части на вашето същество се наситят с тази любов. Осъзнайте, че вие носите в себе си тази любов постоянно, всяко мигновение от вашия живот.

Тази любов се излъчва от вас, вие светите с тази любов. Тя идва от самата сърцевина на вашето същество, от централния стълб светлина, който ви пронизва. Този стълб именно е канала на съединяването ви с Висшата ви част. Осъзнайте, че тази вертикала ви съединява и с другите въплъщения на вашето Висше Аз.

Обърнете се към своя Дух и му задайте въпрос: „Скъпи мой Дух, какво следва да науча сега? Моля те, дай ми това знание, нека то да слезе върху мен и да навлезе във всяка клетка на моето същество“. Останете в това състояние толкова, колкото е необходимо.

След това се концентрирайте на сърдечния център, почувствайте как с всеки удар на вашето сърце се поражда вълна от любов – тази любов, която идва към вас при съединението ви с Висшето Аз. Тези вълни се разпростират и образуват хоризонт – пространството на вашата Вселена. Почувствайте как вие творите своята собствена Вселена. Помолете Висшето Аз да сътвори за вас и чрез вас светла, радостна, изпълнена с любов Вселена. Нека всичко в нея да бъде разположено така, че вие да успеете да научите всички нужни сега за вас уроци по най-бързия, ефективен и радостен начин.

Сега вземете в ръка карта с изображение на това качество, което вие искате да развиете в себе си. Представете си, че тази карта е жива и вие можете да се потопите в нея с главата си. Облечете тази енергия върху себе си, буквално както се облича дреха. Усетете себе си в тази енергия, обърнете внимание на това как тя прониква вашето тяло, попива напълно във вас, във всяка клетка от вашето тяло. Когато вие изцяло бъдете изпълнени с нея, започнете с всеки удар на сърцето да излъчвате тази енергия от сърдечния център, мястото на съединение на вашето Висше Аз с вас. Нека тази енергия като вълна да се разпростре по вашата Вселена и да въздейства на всичко, което ви обкръжава.

След това точно по същия начин направете това „обличане“ на енергия и с другите качества.

В заключение отново се обърнете към Висшето Аз и помолете да ви помогне да съхраните тези усещания от „облечените“ качества така, че вие напълно да ги усетите като свои собствени. Помолете те хармонично да се впишат във вашия характер, давайки ви усещане за цялостност, хармония, любов и светлина във всяко мигновение от вашия живот. Изпратете благодарност на вашето Висше Аз за неговата любов и помощ.

# 133
Медитация „ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ТЯЛОТО ОТ СТАРАТА ЕНЕРГИЯ“

Старата енергия (страхове; безпокойство; комплекси – неразрешени ситуации, болезнено заседнали в нашата личност; разочарования и т.н.) предизвикват реакцията на нашето тяло във вид на неразположения, умора и болести. Колкото повече нова енергия приижда на Земята, толкова по-рязко и отчетливо се разграничава старата енергия в нашето тяло. Ние усещаме обостряне на предишни проблеми и отдавна забравени болежки. За да се избавим от това на енергийно равнище, а след това и на физическо равнище, сега на нашето тяло му трябва помощ, при това колкото по-възрастно е вашето тяло, толкова повече то се нуждае от помощ. Тази медитация ще ни помогне да очистим своята енергетика и да приведем в баланс физическото тяло.

Седнете в удобна за вас поза. Помолете Висшето си Аз да се съедини с вас. Представете си как сияещ бял лъч се спуска върху темето ви и преминава през тялото ви. Радост и любов ви преизпълват, вие изпитвате усещане за удоволствие. Вашето Висше Аз ви приветства и ви изпраща безкрайния поток на своята любов. Почувствайте го с цялото си тяло, нека тя проникне във всички клетки на вашия организъм, вдишвайте я и я издишвайте. Пребивавайте в това състояние толкова, колкото е необходимо, за да се насити вашето тяло с това усещане.

Сега обърнете внимание на своя гръбначен стълб. Старата енергия се съхранява във вашето тяло във вид на капсули или черупки, намиращи се в областта на гръбначния ви стълб. Можете да си представите своеобразни „нанизи“ от тези капсули или „орехчета“. Светлата енергия на Вашето Божествено Аз тече около тях, обхващайки ги със своята светлина и любов. Изразете намерение сияещата енергия на Висшето Аз да застави тези „орехчета“ или „капсули“ да се разтворят, така че старата, тъмна енергия, излизайки навън, мигновено да се трансформира и да се слее с единната енергия на любовта и светлината. Вие можете да наблюдавате как вашите „орехчета“ се разпукват един след друг, освобождавайки енергия, от която вие можете да се възползвате. Представете си, че лъчът на Божественото Аз, който преминава през вас и изцелява вашите стари проблеми, отива надолу, в Земята, съединява се с нея и внася своята, вече трансформирана, светла енергия направо в ядрото на земята. Изпращайте своята любов на Земята заедно с тази светлина. Почувствайте ответния поток, идващ от Земята през вашето тяло към Висшето Аз. Това е отговорът на вашата майка-Земя. Пребивавайте в усещането за двата потока толкова, колкото ви е необходимо.

Като заключение изпратете благодарност на Висшето Аз, Земята и самите себе си. Почувствайте лекотата в тялото. Почувствайте себе си изцелен.

# 134
Медитация „Разтваряне на лотосовото сърце

Направете дълбоко вдишване, разпуснете съзнанието, разпуснете всички мисли, нека те идват и си отиват напълно свободно. Почувствайте как с всяко вдишване вие вдишвате енергия от все по-високи и по-високи пространства на космоса, а с всяко издишване все по-дълбоко и по-дълбоко усещате своята връзка със Земята. Енергиите, идващи от космоса, стигат все по-дълбоко и по-дълбоко в Земята, а вие сте живият, естествен проводник на тези енергии. Почувствайте как Земята ви отвръща с благодарност за това, че вие я насищате с космическа енергия. Почувствайте себе си сияещо бял стълб светлина, по който се движи енергията в съгласие с вашите вдишвания и издишвания. Тази енергия преминава по всички ваши чакри, зареждайки и хармонизирайки ги. Всяка чакра е подобна на цвят, който се храни от енергията на вашия сияещ стълб. Съсредоточете своето внимание на сърдечната чакра. Визуализирайте я като голям лотос в центъра на вашата гръд. Този лотос спокойно и величествено се поклаща във водата. Този лотос има дванадесет листенца и вие можете да ги разтваряте един по един, за да опознаете своето сърце. Първото листенце – това е радостта, позволете му да се разтвори вътре във вас и си спомнете чувството на радост, което сте изпитвали в живота си. Това може да бъде радост от срещата с любим човек, дете или малко кученце, спомнете си това чувство и го изпитайте сега осъзнато. Второто листенце на лотоса – това е любовта. Почувствайте любовта в своето сърце, попийте това чувство, което ви е обхващало в живота и го изпитайте осъзнато. Вашият лотос разтваря своите листенца едно след друго – това са хармония, блаженство, яснота, разбиране, нежност, търпение, спокойствие, състрадание, откритост, приемане. Вашият цвят е напълно разтворен, той се поклаща по вълните, сияе и благоухае. Почувствайте как вие изцяло и напълно сте се превърнали в този цвят, който се намира в гърдите ви. Вгледайте се навътре в този цвят. В самата му сърцевина се намира една-единствена точка, която сияе подобно на звезда. Почувствайте тази точка в центъра на своята сърдечна чакра. Тази точка е вашето усещане за себе си, това сте вие, такива, каквито сте. Тази точка е добре видима в центъра на вашия разтворил се лотос, именно от нея струи това сияние, с което свети вашето сърце. Почувствайте как тази точка резонира вътре във вас, как тя звучи с особен звук, който принадлежи само на вашето сърце. Запомнете този звук, тази вибрация. Вие ще можете да извикате това усещане в себе си във всеки един момент, когато ви се прииска. Вие усещате себе си такива, каквито сте. Вашето сърце се е отворило за света и се проявява такова каквото вие сте. Отвътре вашия сърдечен лотос струи светлина и вие спокойно осветявате с нея всичко, което ви обкръжава. Съхранявайте това чувство в себе си толкова, колкото чувствате, че ви е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт