Медитация и пранаяма

• 38 562
  • 219
  •   1
Отговори
# 105
Така аз започвам с копирането на медитациите от другите теми в този подфорум.

# 106
Медитация на виолетовия пламък

Източник: Рейки-тема публикувано от eldivine

Съсредоточете се върху сърцето си и изкажете намерение и желание да бъдете напълнени с чудесната енергия на вашето божествено присъствие. Можете да направите това така: „В името на Аз съм, това, което съм и в името на Бога на моята същност моля сега всяка клетка, всеки атом и всеки електрон от моите четири телесни системи, всички мои тънки тела, всяка частица живот, която съм във всички измерения и състояния на съзнанието да бъдат запълнени изцяло с чудеса и чудесната енергия на Виолетовия пламък на свободната любов. Моля да бъда изпълнен отново и отново, 24 часа в денонощието, всеки ден от моя живот”. (Продължавайте да вдишвате намерението.)

Когато се изпълните с енергията на Виолетовия пламък, изкажете намерение да се отправите заедно с нас и вашето Висше Аз на пътешествие в чудесния храм на Виолетовия пламък в петото измерение, в Телос. Този храм представлява ефирна петизмерна физическа структура и нашият народ има достъп до него по всяко време. Същото можете да правите и вие в своите леки тела. В храма постоянно гори виолетов пламък, който се подхранва от любовта, предаността и благословията на нашия народ, човечеството и планетата. Тук е това място, където учителят Сен Жермен прекарва голяма част от своето време заедно със своя близнак по пламък Порция и легионите ангели на виолетовия лъч от различни групи, който зареждат и отправят към планетата този чудесен божествен пламък.

Продължавайте да вдишвате колкото можете повече енергия, която да отнесете със себе си във физическото тяло, когато се върнете в пълно съзнание.

Сега се вижте стоящ в голяма кръгла стая с висок таван, където навсякъде присъства Виолетовият пламък. Стените на стаята са направени от чист виолетов аметист, подът е постлан с кристали от аметист с гладка повърхност и по-светъл оттенък. Доближавайки аметистовата стена, вие виждате множество огньове от виолетова светлина, които създават усещане за вълшебно звездно видение. Стаята е силно осветена и в нея виждате десетки фонтани с различна големина и форма, изпускащи всички възможни оттенъци на виолетовия цвят. Виждате и магическата игра на цветове и звуци. Водните феи се наслаждават на играта с енергията. Вижте тяхната възторженост в игривата радост. Феите на цветята също играят своя игра, създавайки от светлинната енергия красиви цветя с всички оттенъци на бяло, златно и виолетово. Вижте как благославяйки, се приближават към вас. Споделете тяхната радост и блаженство. Вижте как множество ангели на виолетовия пламък се приближават към него с любов и благоговение.

Великият пламък на любовта не е горещ, а прохладен. В стаята има няколко стола и ние каним всеки от вас да избере един от тях и да го постави там, където се чувства най-удобно. Столовете са направени от чист виолетов кристал и под всеки от тях гори виолетов пламък, който се издига към вас и ви обгръща. Чрез долните чакри той влиза във вас и запълва всяка част от вашето тяло. Още един пламък се спуска отгоре. Той прониква през коронната чакра и чрез горните чакри запълва всяка клетка от вашето тяло.

Съзнателно вдъхвайки в сърцето си тази енергия, вие се изпълвате с виолетовия пламък на свободата както никога досега. Около всеки от вас кръжат няколко ангела на виолетовия пламък, вливащи любов и виолетов пламък във вашето енергийно поле и различните аспекти от вашия живот, които имат нужда от изцеление. Всеки ще изпита различно чувство. Продължавайте да вдишвате енергията. А сега ще видите учителя Сен Жермен с неговата дама Порция и госпожа Гуан Ин, богинята на милосърдието и състраданието. Те ви изпълват със своята любов и запечатват във вашата аура пламъка на състраданието, който се явява енергията на седмия лъч.

Сега молим всеки от вас да се открие за състрадание за своето изцеление и изцеление на хората, които обичате. Помолете енергията на състраданието и опрощението да влязат във всички, които искате да изцелите във вашия живот, и позволете желаната промяна да се осъществи. Останете в състояние на блаженство толкова, колкото желаете. Говорете с нас, говорете със Сен Жермен и Гуан Ин, изкажете своето намерение да се изцелите напълно, да излекувате всички травми от настоящето и миналото. Стаята е изпълнена с чудесна изцеляваща енергия и докато седите, се къпете в нея. Почувствайте вълните на енергията около своето поле и вътре у вас. Почувствайте как енергията разтваря всичките ви проблеми, травми и болки.

Усетете как ставате много по-леки. Усетете лекотата и радостта, които пронизват вашата същност. Колкото по-голяма радост чувствате, толкова по-леко става вашето бреме. Позволете на лекотата, красотата, любовта и силата да ви хранят по всички начини. Продължавайте да вдишвате. Съзнателно помолете Виолетовия пламък да направи това, което искате. Понякога между вашата молба и изпълнението й трябва да премине процес на изчистване, но стъпка по стъпка вие работите за своята победа. Не бързайте – работете толкова време, колкото е нужно.

Когато почувствате, че сте готови, можете да погледнете наоколо. Ако имате някаква молба, няколко учители и ангели се намират тук и желаят да ви помогнат. Между другото, ангелите, особено тези, които работят с човечеството, често идват тук всеки ден, за да се заредят с вибрацията на Виолетовия пламък. Небалансираната енергия на планетата замърсява тяхното силово поле и те идват тук за изчистване и възстановяване. Приканваме ви и вие да направите същото. Останете с нас толкова, колкото искате и когато бъдете готови, се върнете пълно съзнание. Бъдете внимателни. Със своите мисли и чувства не създавайте отново такава енергия, която току-що сте преобразували.

Каним ви да се връщате в този храм в петото измерение по всяко време. Вратите са винаги отворени за вас. Великият учител Сен Жермен винаги ще бъде там, а неговите ангели винаги са готови да ви приемат и обичат, да ви помагат с всички възможни способи. Да ви помагат е голяма радост за тях.

С вас говори Адама, върховният жрец на Телос

# 107
Медитация с мантра

Източник: Рейки-тема публикувано от Dani Avramova

СВЕТЛИНА СЪМ,
АЗ СЪМ СВЕТЛИНА !
ЕДИНСТВЕНА ВЪЗМОЖНА СВЕТЛИНА !
СВЕТЛИНАТА НА ДУХА !
СЪБУЖДАМ СЕ,
СЪБУЖДАМ ТЕ,
СЪБУЖДАНЕ!
ЕДНО СЪРЦЕ, ЕДНО ПРОСТРАНСТВО ОЗАРЕНО
СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА, РЪЦЕ ОТ СВЕТЛИНА СЪС СВЕТЛИНА!
ТУК СЪМ, АЗ СЪМ ТУК - СВЕТЪЛ ЗВУК В СЪЗВУЧИЕ СЪС СЕБЕ СИ
С  ВСИЧКО, С ЕДНОТО.
ЕДИННО ЦЯЛО, СВЕТЛО ТЯЛО, СВЕТЛИНА!
ОТКРИВАМ ПЪТЯ СИ СЕГА
ПРИЗВАН СЪМ, СЛУЖА ,СВЕТЯ!
БЛАГОСЛОВЕН Е ТОЗИ МИГ И ВСЕКИ МИГ,
И ВСЯКО Е СЕГА, ЗАЩОТО  ТУК Е СВЕТЛИНА!
ОТКРИВАМ СЕБЕ СИ ИЗЦЯЛО ЦЯЛ!
АЗ СЪМ СВЕТЪЛ, БЯЛ, ПРОЗРАЧЕН СЪМ КАТО КРИСТАЛ!
БЛАГОСЛОВЕН СЪМ С ТОЗИ МИГ, С ВСЕКИ МИГ
ЕДИНЕН СЪМ И ЦЯЛ!
ОТКРИВАМ СЕ И СВЕТЯ, ОЗАРЯВАМ!
ОЗАРЕН СЪМ, ОЗАРЕНИЕ!
АЗ СЪМ БОГ В ДЕЙСТВИЕ!

# 108
много се радвам че всички медитации ще се съберат на едно място.така ще са по-лесни за откриване.благодаря на sv_harmony за това!!!

# 109
# 110
Медитация "Енергиен Щит"

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от *щурчо*

Настани се удобно на тихо и спокойно място. Поеми няколко пътидълбоко въздух и затвори очи. Отпусни мускулите на тялото си. Започни от пръстите на краката… отпусни краката… бедрата и таза…отпусни стомаха си…ръцете…врата и раменете,…отпусни главата си…отпусни цялото си тяло.
Вече се чувстваш много удобно…лек и въздушен като перце…

Сега,…представи си, че отиваш на някакво магическо място… може да е остров, прекрасен омаен остров. Нека се казва Островът на спокойствието, защото на него никой не е разстроен или нещастен. Много специални неща могат да се правят на този остров. Представи си как извършваш някои от тях: плуваш, печеш се на слънце, хапваш екзотични плодове и морски дарове, четеш любима книга, говориш си с приятел…

Потопи се в тишината и забавленията на този Остров на спокойствието.

Всичко в теб прелива от щастие, красота и хармония…

Представи си, че около целия остров има защитен енергиен щит. Можеш да го видиш посредством въображението си. Можеш да го почувстваш с тялото си.

Този енергиен щит ще пропуска само добрите неща… любов и хубави мисли, приятелски настроени хора. Нищо не може да премине през щита, освен ако ти не го поканиш. Енергийният щит е много мощен. Всякакви бури могат да вилнеят наоколо, но на Острова на спокойствието ти си напълно защитен… Представи си, че някой ти е казал нещо грубо, обидно, държал се е нелюбезно или се е разкрещял. Първата ти реакция е да се почувстваш наранен и разтроен,… но внезапно… да - ти си спомняш за енергийния си
щит. Той те обгръща и нелюбезните думи просто рикошират в него. Острите, обидни думи не могат да го пробият, крясъците въобще не те засягат. Оставаш спокоен и уверен. Винаги, когато си в ситуация, която може да те разтрои, може да вдигаш енергийния си щит и да си се представиш усмихнат и уверен. Представи си, че се държиш спокойно и уверено във всяка ситуация. Усещането е прекрасно. Когато си спокоен и уверен, винаги вземаш правилното решение. Сега виждаш колко красива, чиста и
бликаща от енергия е картината на съзнанието ти, колко дръзки и ярки са цветовете. Забележи, че можеш дори още повече да увеличиш яркостта им, както при телевизора.

Когато си готов, започни да мърдаш пръстите на ръцете и краката си. Бавно се протегни, отвори очи и помисли за своя "Енергиен щит"...

# 111
Медитация на Хаторите

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от mimina

http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1113

# 112
Медитация върху изкуството

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от krem-karamel

ИЗКУСТВОТО - ВРАТА КЪМ ВЪТРЕШНИТЕ СВЕТОВЕ
МЕДИТАЦИЯ ВЪРХУ ИЗКУСТВОТО

Ако искате да подхраните астралното си тяло, можете да го направите, като развиете емоционалната си интелигентност. Общуването с изкуството, все едно дали театър, музика, изобразително изкуство или четене на хубава книга, драматично увеличава емоционалната ви енергия. Ако обичате да танцувате, пеете, рисувате или да свирите на музикален инструмент, трябва да го превърнете в редовен навик: колкото по-често го правите, толкова "по-щастлива" ще е аурата ви. Щом влезете в досег с творческата си енергия, вие отваряте астралното си тяло за нова енергия от Космоса. Жизнената сила и съзидателността на човек са пряко зависими една от друга. Чрез съзидателността си можете да достигнете интуицията си и да се доближите до просветлението. Ние навлизаме в потока на универсалната енергия и сме в състояние да се презаредим от нейната божествена енергийна честота. Добре известно е, че истински талантливите творци умеят да навлизат в състоянието на променено съзнание - екстазът, който им позволява да канализират онова, което истински резонира с тяхната природа. Но всеки може да достигне до тази енергия, не е необходимо да сте "добър" художник, музикант или танцьор - вещината не е ключът. Важното е да упражнявате творческата си същност на удобното за вас ниво. Освободете се от задръжките и просто следвайте музата. Ако искате да оптимизирате ефекта на изкуството върху астралното си тяло, опитайте следната медитация:
1. Седнете удобно пред някакво произведение на изкуството: картина, плакат, рисунка, снимка. Няма значение какво е то, но трябва да го харесвате и да ви е по вкуса.
2. Отпуснете се и успокойте ума си.
3. Открийте най-важните детайли в картината и после започнете да разплитате цялата картина в пространството, сякаш излиза от рамката си, нараства и оживява. От полза е да се съсредоточите върху една конкретна точка, докато го правите.
4. Пренасочете вниманието си от основните образи в картината към второстепенните детайли, без да откъсвате очи от картината.
5. След това започнете да се движите между контрастиращите елементи: земя/вода, горе/долу, ляво/дясно и обратно.
6. После пренасочвайте вниманието си от нещата на преден план в картината към онези в дълбочина и обратно.
7. С лявото око се фокусирайте върху лявата част на картината, а с дясното върху дясната част, разглеждайки я бегло. За това е нужна известна практика, но ще ви помогне да създадете почти стереоскопичен поглед върху картината.
8. Затворете очи и се опитайте да си представите, че можете да видите картината през клепачите си, фокусирайки се все по-надълбоко и по-надълбоко в нея.
9. Може да усетите лек световъртеж и склонност да залитнете към картината.
10. Може също да изпитате усещане, че сте много леки и почти безтегловни.
11. Накрая ще изпитате чувството, че сте почти в картината. Ще сте в състояние да видите извън рамката и ще имате усещането за пространство и непрекъснатост на образа.

За да оптимизирате ефекта, можете да добавите и музика към наблюдението. Ако например гледате пейзаж, бихте могли да изберете музиката на Дебюси. Руският композитор Римски-Корсаков е фантастичен избор, ако гледате изображения на морето. Всеки път, когато погледнете някакъв образ, ще установявате, че сте почти способни да се скачите с ритъма му - затова се чувствайте свободни да изберете музиката, която е най-подходяща за неговата честота. Използвайте интуицията си.
Всеки път, когато посещавате музеи, галерии или просто седите спокойно пред картините у дома си, пробвайте да направите гореописаната медитация и картините ще ви доставят още по-голяма наслада. Това ще се превърне в истинско преживяване, обогатяващо астралното (емоционалното) ви тяло.

АЛЛА СВИРИНСКАЯ - "ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА"

# 113
Медитация за изграждане на Антакарана

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от svetlina_8

Монада, душа и личност

Глава 2 (от Ръководство по извисяване”)

Съществуват шестдесет хиляди милиона монади, работещи в нашата планетарна система. Джуал Кхул чрез Алис А. Бейли

В началото Бог сътворил синовете и дъщерите си в духовно състояние. Той създал това, което в езотериката се нарича монади или индивидуализиране духовни искри на Създателя. Именно монадата е била наричана Аз Съм – присъствие. Това е нашата първа ядка на интелект и нашата индивидуализирана идентичност.
Божествената искра, наричана също така дух, е нашата истинска идентичност. Монадата или индивидуалната искра решила със своя свободен избор, че желая да преживее по-плътна форма на материалната вселена, отколкото тази, в която живеела.
Всяка от нашите монади със силата на своя разум създала 12 души. Монадатата проявила дванадесет “пръста от огън” и в края на всяка от тях имало дванадесет индивидуализирани души. Всяка душа е по-малък и частичен представител на своя създател, монадата. Душата се споменава и като Висшия Аз, Свръхсъзнателния разум и Висшия разум.
Бог създал безкраен броя монади или индивидуални искри, а след това всяка от тях породила по дванадесет души, които да преживеят още по-плътна форма на материалната вселена. Монадата създала дванадесет личности или проекции на душата, които се инкарнирали в най-плътната материална вселена. Ние, които сме на Земята, сме личности или проекции на души спрямо нашата душа, точно както нашата душа е проекция на още по-голямо съзнание, което е Бог, бащата и Майката на цялото творение.
Затова всеки от нас на Земята има и духовно семейство от още единадесет проекции на душата. Останалите и проекции могат да бъдат инкарнирани на Земята или на някоя друга планета в безкрайната вселена на Бог. Другите наши проекции на душата могат да не бъдат инкарнирани във физическо тяло по това време, а да се намират в някои други физически нива на съществуване.
Нашите други единадесет проекции на душата или личности може д се приемат за нашето духовно семейство. Ако продължим по-нататък тази метафора, имаме и разширено монадично семейство. Всеки от нас има 12 души – проекции в своята духовна група и 144 в монадичната група. Извисеният учител Джуал Кхул казва, че съществуват 60 000 милиона монади. Ако умножим 60 000 милиона по 100, ще получим броя на проекциите на душите или личности, включени в процеса на реинкарнация на нашата планета.

Активиране на Антакарана

Преместваме Вниманието в тимуса (сърдечната чакра е свързана с тимуса, не със сърцето). Тимусът е жлеза, която се намира между гърдите. Дишаме дълбоко и не си отклоняваме вниманието от тимуса.
Визуализираме колона от Светлина от тимуса нагоре през душата до монадата, може и до Източника. Ширината на колоната е колко обиколката на главата. Когато усетим, че сме изградили колоната нагоре (аз го усещам в седма чакра като тръпнене), започваме мислено да спускаме колоната надолу през нас към центъра на земята (усещам като го тръпнене в краката).
После тази колона се насища със Светлина и може да се разшири, така че да ни обхване целите.
Добре е постоянно да осъзнаваме тази колона около нас, т.е. няколко пъти на ден (ходейки по улиците, пътувайки, по време на работа или срещи и т.н.).
По време на визуализацията може да се повтарят мантрите, които дадох вчера или други мантри или само изречението “Аз съм този Аз съм.”

“Една от много важните практики на духовния Път е да се разшири централния канал и да се прочисти от всякакви психични остатъци. ....... Централният канал на повечето хора е много малка тръба и е твърде задръстен, като канала в банята, който не работи ефективно”.
“Ръковоство по извисяване”

Построяване на Антакарана

Антакарана е построяване на мост от светлина, по който трябва да минем към по-високите енергийни пространства. Думата Антакарана е от санскритски произход: "антар" означава среда или вътрешност, а "карана" причина, инструмент. Технически антакарана се използва за представянето на моста между висшето и нисшето съзнание и като посочва Елена Блаватска, това е инструментът, който използваме, за да създадем тази връзка. Антакарана е част от духовната анатомия. Антакарана е връзка между физическия ум/личност/ ,Висшия Аз/душа/ и Монадата/дух/.
В предварителния етап на построяване на  използваме три "нишки", които съществуват във всеки от нас и които са основата на "изтъкаването" ни. Първата се намира между физическото и ефирното тяло и свързва сърцето с далака. Втората свързва ефирното с астралното тяло през слънчевия сплит към сърцето. Третата нишка свързва астралното с металното тяло, като преминава от чакрата на третото око към коронната чакра.  
Самото построяване става на три етапа. При първия се създава връзката между Личността и Душата. Вторият етап е удължаването на тази връзка от Душата до Монадата. Третият етап е създаването на триадата Личност - Душа Монада, след което Душата се слива с монадата и Личността осъществява пряк контакт с Монадата. В процеса на построяване на моста  Антакарана е добре да осмислим, че той трябва да бъде създаден не само в посока Душа  - Монада, но и в посока от долния край н гръбначния стълб до Чакрата на Земята.

Създаването на Антакарана има за цел нашето духовно реализиране в полза на човечеството.

Фигурата може да се използва за медитация. Тя е силен символ, който има свое собствено съзнание. Направлявано от нашия Висш Аз, неговвото въздействие е винаги положително и никога не може да се използва за зли цели. Графичното изображение на символа може да се поставя под маса, легло, стол, врата, стена и т.н. Повечето лечители го поставят под кушетката където работят енергийно с пациент. Антакарана засилва лечебното въздействие на сеансите при всички енергийни системи като рейки, Сейким, Жохрей и т.н.
Символът е триизмерен и въздейства в различните измерения. При обстойно вглеждане ще видим, че това са три седмици, разположени на преден план. Замисълът заложен в тях е : седем чакри, седем музикални тона, седем цвята на дъгата. Три седмици се споменават и в книгата "Откровение", като седем светилника, седем тръби, седем печата. Тяхната енергия се движи през всички измерения докато достигне измерението на Висшия Аз. Въздействието на символа не е много познато, защото се е пазело само от Посветени за Посветени.
Всеки , който го използва ще засилва връзката си между физическия мозък и Висшия Аз

# 114
Медитация върху символ «Вселенская Антакарана»

Източник: Подсъзнанието може всичко публикувано от lenny_pld

«Вселенская Антакарана»

Можете да медитирате и да работите със символа като го разпечатите на цветен принтер и го държите между дланите си.

# 115
Едно цвете от мен, sv_harmony,   bouquet

# 116
Благодаря, Дани Hug Hug

Между другото аз прегледах темата Подсъзнанието може всичко, както и трите теми за Рейки, но като цяло не успях да намеря много медитации. Днес ще прегледам и Сейким както и онази тема за Рейки, която беше затворена. Все пак ако някой намери медитации в други теми би било чудесно да ги постне и тук.  Peace

# 117
МЕДИТАЦИЯ С ШЕНУ АН

Източник: Сейким-Древноегипетска система за енергийно лечение и духовно усъвършенстване публикувна от Dani Avramova

ШЕНУ АН

"Самото Шену е удължена овална форма съдържаща царските имена на фараона. Идеята заложена в изображението е  въже, което предпазва фараона от лошите духове, давайки му божествена закрила и сигурност. Първоначално пълните записи на царските титли се правели в две шену изображения. В първото се съдържало името на трона и една или две характеристики на фараона, доказващи връзката му  с Бог Ра. Във второто се изписвало фамилното име, което фараона получавал при  раждането си. Първите фараони не изписвали имената си в шену , а в т.нар. серекх – квадратна структура върху която е изобразен Хор,  богът – ястреб.

Графичният израз на Шену може да бъде интерпретиран, като древно египетска мандала, която обгръща и защитава свещеният център, и едновременно с това съдържа целият космос и всички сили.

Идеята заложена в него е връзката на човешкото същество с небесните и земните енергии, осъществена чрез разширяването на сърдечната чакра.

Шену Ан се използва често и като лечебен символ в системите Сейким. Визуализирайки го  ментално ние директно се свързваме със енергията Сейким и я довеждаме до себе си при самолечение, или до друг човек при лечебен сеанс. Използва за лечение на фините нива на Душата, но може да се прилага и във всеки друг тип сеанс, ако се почувства нужда от него.

МЕДИТАЦИЯ С ШЕНУ АН

Затворете очи, отпуснете се и релаксирайте.
Когато се почувствате отпуснати отворете очи и съзерцавайте изображението.
След това затворете очи и извикайте изображението във вашите мисли.
Съзерцавайте изображението мисловно."

# 118
МЕДИТАЦИЯ  АНКХ

Източнки: Сейким-Древноегипетска система за енергийно лечение и духовно усъвършенстване публикувано от Nial

Започва  сe с нормално релаксиране и когато го постигнеш,насочваш осъзнаването си към сърдечната чакра.
Визуализираш,че дишаш през сърдечната чакра и колкото повече дишаш,толкова по-чиста става тя.
Представи си,че в сърдечната чакра се оформя едно: ’свещено пространство”,като стая,чийто стени са от безброй много най-различни кристали-планински,розов,аметист.
И колкото повече дишаш си представяш със всяко вдишане как това пространство се изпълва със светлина и свети все по-силно и по-силно и все по-ярко.
Това пространство е като семе на цвете, сeме,което представлява една светеща кристална сфера.
Докато вдишваш и издишваш си представи как от това семе нагоре,започва да прораства едно стъбло, стъбло от светлина, от кристал.
Това стъбло достига до 5 чакра и когато достигне и нея, позволи на цялата светлина в 4 чакра да се насочи към 5 чакра и когато се насочи към 5 чакра, позволи й да излезе навън,под формата на глас, използвай гласа си. Не мисли какъв звук или какви звуци ще излезнат.Просто използвай гласа си, за да изразиш чрез звук най-пълно тази светлина,която излиза. Обикновенно това изразяване идва съвсем спонтанно и човек дори не се замисля за звука. И по същия начин то спира спонтанно.
След това отново насочи вниманието си към сърцето си, дишай с него и продължи да издишаш.
Стъблото нагоре към 6 чакра и наготе към 7 чакра.
Когато стъблото достигне до 7 чакра, там се оформя красива цветна пъпка  на лотос,която е затворена.Тази пъпка също е светла и чиста като кристал.
След това насочи мисълта си над главата си и визуализирай Слънцето-което е източник на цялата енергия и светлина,на цялата любов.
Представи си как се спускат лъчите му и как галят цветната пъпка и тя постепенно започва да се отваря. И колкото повече се отваря,толкова повече светлина влиза през нея, по стъблото надолу и достига до сърцето.
Когато пъпката се отвори напълно и се превърне в красив цвят на лотос, тогава насочи вниманието си към тази светлина, която слиза от Слънцето и достига ’семето’ в сърцето,а след това бавно започва да се спуска надолу към Звезда на земята и към центъра на Земята.
Когато достигне до центъра на Земята, проследи отново целия път на светлината-от Слънцето през лотоса, през сърцето и до центъра на Земята,а след това проследи обратно-от центъра на Земята,нагоре към сърцето.
Концентрирай за миг мисълта в сърцето и виж как там се сливат светлината на Слънцето над главата ти и топлината, която извира от центъра на Земята.
Представи си символа Анкх в сърцето, в семето, а след това си представи как цялото Слънце започва бавно да слиза, докосва лотоса и слиза надолу докато достигне до сърцето.

Когато достигне до сърцето-разтвори ръце настрани и си представи как от сърцето и от слънцето, което е в сърцето се насочват потоци светлина и енергия по ръцете ти, излизат през тях и обливат всичко наоколо.

Представи си това,което се е получило - един голям АНКХ; слънцето в сърцето ти представлява ‘кръгчето’ на Анкх, светлината по канала надолу-вертикалната черта на Анкх, а светлината по ръцете настрани представлява хоризонталната черта на Анкх.

Поеми  дълбоко въздух все едно поемаш цялата светлина и любов в себе си, в сърцето си И когато издишаш, отново позволи на  гласа ти да излезе като звук, който е звукът на светлината и любовта.
Прави това с звука колкото прецениш и пожелаеш А,когато усетиш просто спри и съзерцавай тишината и покоя.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт