Децата и телевизорите

• 10 133
  • 186
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Докато децата са будни, телевизора не работи. Гледаме късните новини, ако въобще устискаме дотогава.
На каката пускам определени детски филмчета, рядко и в ограничено количество.
Обикновено го правя като награда за нея, но се е случвало и да й пусна 15 минути да гледа, докато оправя бебето  Blush

# 91
Нека всички честно да си кажем :
...................

.

ами, абсолючно честно си казвам, че никога не съм го правила. Мен самата ТВ ме изнервя и обичам да стоя на тихо или на музика. Нямам навик да пускам телевизора. Детето ми е вече на 5г и нямам никакво отношение към тв, не може да работи и на компютър. Има време. Щом аз съм седнала на компютър на 25г и съм усвоила няколко професионални програми,  ехеееееее, има много път пред нея Mr. Green

# 92
Телевизор не съм. Случвало се е да му пускам филмче на ДВД.

За мен има разлика, филма съм го гледала, знам какъв ще бъде ефектът от "Арабела" или "Мулан", да речем; по телевизията никога не мога да бъда сигурна какво ще изскочи.
Аз самата не обичам телевизия, макар да има една-две сателитни, които харесвам и гледам, когато съм при родителите си.
Дълго време съм живяла без такова устройство и съм се чувствала прекрасно; сега имаме някакъв полуповреден, който ползваме при необходимост (обикновено за някакви важни предавания), през останалото време никой не се мъчи с него.

Телевизията наистина изнервя, особено човек, свикнал с интернет - някой друг да определя кое след кое да гледаш, да се налага да избираш между ограничен брой канали, като превключиш пък, попадаш по средата на нещото, не можеш да го изгледаш отначало, по-голямата част от предаванията са безумно жълти просто.
Предполагам, че просто ще се маргинализира като медия с времето.

# 93
Пускам много рядко някое детско филмче /без агресия/ като награда. А като беше по-малка от 3 г. много рядко се е случвало.  Предпочитам да рисува, да оцветява, да изрязва, да скача на леглото, да се занимава с нещо друго. По принцип избягваме да гледаме много телевизия вкъщи. Peace

# 94
  • София
Аз пък не бих пускала ТВ за награда  newsm78...
Според мен така се създава впечатлението, че това е някакво прекрасно забавление, което трябва да се косумира за заслуги.
Бих предпочела да създам впечатлението, че не е кой знае какво удоволствие и е общо-взето губене на време.

Някъде по-нагоре стана дума за зависимостта телевизия - развитие на фантазията. Чувала съм от психолози, че когато едно дете чете в приказка за чудовището или човекоядеца, то си го представя толкова страшно, колкото може да го понесе. А телевизията/киното го пртедставят по определен начин, което може да бъде доста травмиращо за едно дете.

# 95
Десет години живея без телевизор и грам не ми липсва. Ако ми се гледа нещо, свалям си го от интернет. Детето на година и четири месеца не гледа телевизия. Смятам, че е още малък да си губи времето пред екрана, вместо да се занимава с нещо градивно. На компютъра сядам само вечер, когато той спи, тогава се и гледа някой филм, или се четат новини.
Телевизията вече не е това, което беше. Телевизята е "Рекламно време", а филмите и предаванията го запълват. Децата, като най-уязвими моментално се превръщат в жертва на релкамите, също им се налага и начин на живот, начин на хранене, предлагат им се играчките, с които да играят... телевизора взима решения вместо тях. Не съм чувала за реклама на прясно изцеден сок от моркови или за реклама на дървени играчки развиващи финната моторика. Има достатъчно изследвания правени върху влиянеието на телевизията върху децата, и не знам да има такова, което да се изказва с положителна насока.
Като стане по-голям ще му пускам филми, които аз харесвам.

# 96
А какво ви е мнението за БейбиТВ и нейното влияние върху детската психика? В началото бяхме възхитени от нея, понеже филмчетата са образователни, красиви, кратки, няма грам насилие и е пълно с песнички. Дори аз самата прекарвах не малко време, наслаждавайки й се  Embarassed Постепенно обаче децата започнаха все повече да се вторачват в нея. Като я пуснем, и могат да откарат 1ч вперили поглед в екрана без да мърдат. Това започна много да ни плаши, и все повече започнахме да ограничаваме времето, прекарано с нея.

Децата ми се заглеждат и по други детски филмчета, но не толкова, и за това взехме да им пускаме повечко такива. Но в сравнение с БейбиТВ, всичко друго ми се вижда адски пълно с насилие и "истерии"  #Crazy Дори "Ну, погоди" и разните му там "класики". Та не знам кое е по-добре - невинното БейбиТВ, което ги хипнотизира, или не толкова интересните, пълни с дивотийки, анимации.

# 97
А какво ви е мнението за БейбиТВ и нейното влияние върху детската психика?

Мисля, че е затъпяващо и забавя развитието  Tired

# 98
  • Неизживени спомени
Да си призная .да!Пускам му филмчета ,за да мога да свърша нещо в домакинството.Има един  бг.канал,които аз предпочитам да гледа,защото филмчетата са леки,поучителни и забавни,няма агресия и излишни психози!

# 99
А какво ви е мнението за БейбиТВ и нейното влияние върху детската психика?

Мисля, че е затъпяващо и забавя развитието  Tired

При голямата ми дъщеря има точно обратното действие.
Филмчетата са така направени, че спокойно може да учиш английски от тях.
Но не виждам на какво може да научи от тях едно 4-5 месечно българско бебе? Освен да проговори първо на английски може би?  Mr. Green

# 100
Пускам. В началото пусках реклами и анимацийки, за да мога да я храня, после, за да я успокоя, когато е неспокойна и ревлива и сега стигнахме до там, че ако не й пусна любимото филмче, тръшкането и ревовете са страшни и тъй като все още е във възрастта, когато комуникацията помежду ни не е съвсем успешна, в болшинството от случаите задоволявам желанието й, но гледам като се разсее да спра ТВ-то.

# 101
  • София
Аз пък не бих пускала ТВ за награда  newsm78...
Според мен така се създава впечатлението, че това е някакво прекрасно забавление, което трябва да се косумира за заслуги.
Бих предпочела да създам впечатлението, че не е кой знае какво удоволствие и е общо-взето губене на време.

Ей т`ва е точно моето сващане! Браво!
Особено с последния хит "Бакуган"... ми иде да хвана програмните мениджъри на Картуун нетуърк и да ги натиря в на ...... .... #2gunfire

В един епизод се илюстрира как на практика да станеш по-могъщ, прецаквайки приятелите си  #Crazy

Как да бъде награда телевизията?!

# 102
Имам познати, които също оставят детето си да се заглежда по рекламите. Това наистина не го разбирам. За детски филмчета мога да се съглася, дори ако се пускат, за да има малко почивка майката. Но рекламите са възможно най-затъпяващото и зомбиращо нещо дори за върастни, а какво остава за децата.

# 103
Срам ме е да си призная, но да, правя го понякога.

# 104
Срам ме е да си призная, но да, правя го понякога.
Стига де, какво срамно има?

Пускам и гледа, ако има желание и сам си пуска телевизора.
През седмицата сутрин с удоволствие гледа Мечо Пух и Айнщайнчетата по Дисни ченъл.
Всъщност анимацията за най-малките е това, което гледа.

Общи условия

Активация на акаунт