Децата и телевизорите

• 10 138
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
Напротив, случвало ми се е, затова казвам, че дори имам лош опит от използването на ТВ за детегледачка. Синът ми се беше пристрастил към един музикален канал и отучването от този вреден навик беше изключително труден. Обеца на ухото...за мен!

# 166
  • В заешката дупка
Телевизор нямаме. Иначе, да, случвало ми се е да си върша мои неща докато те гледат някое филмче. Когато го гледаме за първи път, винаги гледаме заедно с децата, но на повторенията не винаги сме до тях, макар че доста често се случва. Те си обсъждат един с друг, а ако имат нужда  да споделят нещо с мен или баща си, просто се обръщат към нас и ни го казват.

# 167
Телевизор нямате, а имате компютър?!? newsm78

# 168
Не се учудвай, като погледнеш и на копмпютъра можеш да гледаш филми и телевизия, разликата е само в размера на екрана.  Wink Имам доста познати, които са направили подобен избор, че и аз самата жиях така две години.

# 169
  • В заешката дупка
Кое пък му е толкова чудното. Не ни е нужен телевизор - нямаме. Компютърът ни върши работа - имаме. Размерът на екраните е идеален... засега.  Grinning

# 170
Ние също нямаме телевизор (не сме го изхвърляли, просто никога не сме си купували), а имаме компютър. Кое е странното?

# 171
  • София
Странно е може би защото ако децата не са пред телевизора/DVD-то, аз няма да мога да поседя на спокойствие пред компа  Mr. Green

# 172
 Joy Ей това е основателна причина, не може да се отрече  Mr. Green

# 173
Телевизията е нещо много положително, познавателно и полезно чудо, стига да знаеш как да боравиш с него. Но и наистина не ми е толкова важна, аз също бих живяла без телевизор, няма да ми липсва особено ...

# 174
Ох, не знам колко е важно и положително... Сега сме при родителите ми цяла седмица. Има телевизр във всяка стая, поне един работи нонстоп. Успявам да видя по нещо от предаванията (и сериалите), за които толкова съм чувала да се говори. Еми... идва ми да повърна просто. Недоумявам как някой може да намира това за забавно.
Няколко пъти исках да гледам новини, но всеки път уцелвах реклами.
Добре, че детето не се впечатлява изобщо и въобще не се сеща да погледне към телевизора.

# 175
  • В заешката дупка
Новини, познавателни филми, информация - всичко това се намира в нета и на ДиВиДи-та. Не го намирам за особен пропуск, че децата ми все още не знаят какво е реклама. Ще им обяснявам и демонстрирам като му дойде времето.

И аз съм забелязала, че там, където има телевизор, той служи много често като фон и работи почти постоянно. Не че не може да се спре, но повечето хората като че ли не го правят.

# 176
  • хасково
Голям дразнител ми е телевизора,мразя го.Мъжа ми е ме подлудява,точно от тези е -може да не гледа,но трябва да работи.Децата крещят,той увеличава.И ги направи като себе си-от вратата хващат първо дистанционното. Така ми се иска дом без телевизор Close

# 177
Имаме телевизор вкъщи, но аз нямам навика да гледам и не го пускам през деня. Мъжа ми го включва като се прибере вечер. Понякога мъжа ми пуска детски канали- все улучваме тъпи детски, излиза някой страшен герой, някой се озъбва, изръмжава и големия ми син казва че не иска повече да гледа Simple Smile Понякога му пускам ДВД- има няколко филмчета, които му харесват.
Според мен нищо не е загубил от това че не знае кой е Бен Тен, Бакугани, Гормити и такива разни чудеса.
И да, пускам филмчета за мое удобство- например когато отида да приспивам малкия и оставям големия сам в хола (той не спи следобед). Но в повечето дни не гледа изобщо филмчета/телевизия.

# 178
Аз на детето (1г) специално не му пускам, но гледа, когато аз гледам. Сутрин си пускам някое женско предаване и вечер гледам.. Определено искам да не свиквам да използвам телевизора за приспиване и занимаване, за да не ми пречи.. Дано така и да стане  Wink

# 179
Мразя телевизорите. Не гледам телевизия изобщо.
И аз искам дом без телевизор.
Не пускам като съм в къщи, но мъжът ми като се върне пуска всички подред за фон  #Cussing out- във всяка стая  Crazy...
Напоследък и детето се е изучило на всички реклами  ooooh!.
Понякога му пускам песни на компа, но винаги съм до него, за да ги сменям.
Не съм и помисляла да го ползвам като "бавачка", но кой знае в някой момент може би ще се променят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт