Отговори
# 645
Честит празник, почти на финала, и от нас! Wink

tsveta_pile дано да нямате проблеми с яслите. Така като чета, хич не ми звучи добре описаното. При нас в Кюстендил няма достатъчно дечица за яслените групи и лелите ги гледат като писани яйца, само да не си тръгне някое, че ще им падне групата и ще останат без работа. В провинцията мамите предпочитат да си гледат децата до края на втората година, и ние все още сме си най-малките в групата. Да чукна на дърво, нямам никакви оплаквания. За цената, която плащам просто е безценна услугата. Моята щерка си е малко тарторче и хич и не й пука, яде си вече самичка там, знае си кое къде й е и си влиза сутрин като у дома си. Онзи ден я возя към яслите и ми показва че й се пишка, като стрела се шмугна вътре да си ходи да си сяда на гърнето  Laughing Laughing... хич и не се обърна да ме види Cry

Pupinka абсолютно можеш да си сигурна, че няма кой да ти гледа детето в яслите, така както го правиш ти. Но това не е фатално. Няма начин 2 или 3 жени да огледат 15-20 парчета и да им уцелят нуждите. Но не се притеснявай, нищо няма да й стане на малечка, та нали в крайна сметка след като ги научим къде да не пишкат, започват да се изграждат и уменията, кога да не се пишка. Единствено е опасно да не настине, ако стои мокра. Ангелина като й се беше случило да се напишка се събула и им хвърлила гащите с панталонките, да се оправят ooooh!

Но всичко си е до детенце, и при нас има сутрин едни такива тъжни плачещи, та и на мен ми се свива сърцето.... Чат пат се чуват и "лелински" крясъци, ама това е живота

АЙде лека нощ и весела събота и неделя Laughing

# 646
Да Санчес, както казваш всичко си е до детето. С дъщеря ми проблем не съм имала, помня че 1-вия ден така и хареса в ДГ, че като отидох да я взема на обяд, лелите казаха: "Ама тя така се е заиграла и изобщо не е ревала, оставете я до 4 часа". Коко обаче е един свит и непрекъснато се срамува, муши се зад мен или си стиска очичките като го гледат много непознати. Като му дърпат играчките от ръцете или му викат другите деца, той забива поглед в земята и кърши пръсти. А каката ни е доста отворена и такова чувство като срам, никога не е изпитвала нито пред познати нито пред непознати, винаги се е оправяла с другите деца по неин си начин... тя си е такава и до ден днешен.

# 647
  • София
Привет.
Отдавна не съм писала, но за съжаление не ми остава много време.  Embarassed
И Калоян понеже е от две седмици в нова ясла (държавна) нещо ми се струва доста кротък. На всичкото отгоре вече два пъти ми го връщат със сменени дрехи, т.е. напишкан и ми казват, че той там не говори и не си казва че му се ходи на гърне. Лошото е, че понеже един път се е напишкал докато е спял на обяд сега му слагат памперс Sad Вкъщи нямаме такива проблеми, единствено вечер е с памперс и в повечето случаи сутрин е сух  newsm78 Чудя се дали нещо не се е стресирал.... може и там лелките да викат по децата и за това да е такъв. Още повече, че вечер като го вземам той стои седнал на една скамейка отвън кротък като агънце, което вкъщи никога не се е случвало  Rolling Eyes Незнам.... дано скоро за започне по-добре да говори и да ми разказва какво се случва през деня в яслата.
Лек ден от мен.  Hug

# 648
Звейте мамчета!
Теди ходи на ясла от 1 септември и първата седмица плака много.Сега вече е ОК.Доволна съм от всичко и съм спокойна, може би, защото ги познавам лелите от баткото.
Пожелавам на всички мъници здраве и лесна адаптация! Peace Hug  love001

# 649
 bg ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 650
Здравейте мацки ,аз имам едно въпросче,колко  време ни е неплатената отпуска,която можем да си вземем след навършване на 2 г на малчовците и води ли ни се като стаж?  bouquet

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 16:13 от maya1982

# 651
Здравейте мацки ,аз имам едно въпросче,колко  време ни е неплатената отпуска,която можем да си вземем след навършване на 2 г на малчовците?  bouquet
6м ти, 6м бащата, ако той се откаже, ти взимаш и неговите 6м. Peace

# 652
  • Пловдив

Здравейте мацки ,аз имам едно въпросче,колко  време ни е неплатената отпуска,която можем да си вземем след навършване на 2 г на малчовците?  bouquet

Ако си неомъжена е една година  Hug

# 653
Здравейте мацки ,аз имам едно въпросче,колко  време ни е неплатената отпуска,която можем да си вземем след навършване на 2 г на малчовците?  bouquet
Ако си неомъжена е една година  Hug
А ако е омъжена - пак една  Joy
Имаш предвид, че неомъжените получават директно цялата година на тяхно име ли?

# 654
  • Пловдив

Имаш предвид, че неомъжените получават директно цялата година на тяхно име ли?

Да, ако е неомъжена майката има една година неплатено майчинство.АКо е омъжена  си разделят по 6 месеца с таткото(не съм сигурна как са нещата с прехвърлянето)

# 655
Здравейте момичета, гледам яслата обсъждате.Аз отложих тръгването за напролет незнам дали е правилно ,но така съм решила.За сега я гледа майка ми и една жена я разхожда сутрин по три часа.Справят се доста добре детето доволно и аз спокойна.
Имам един въпрос към вас ,кога трябва де се подават документи за постъпване в детска градина,ако някой знае моля да нипише.Предварително благодаря.Приятен и слънчев ден   bouquet

# 656
  • На брега на реката
В година,  вкоято детето навършва 3 години. Така ми обясни директорката на яслата. Т.е. първия работен ден на януари се нареждаме да подаваме документите, ако съм разбрала правилно.
Будапеща, в коя градина мислиш да пускаш малката? Ние мислим в ЦДГ ИГЛИКА да я запишем, че ще ни е най-близко.
Хайде лек ден от мен, само се моткам и се чудя с какво да се разсейвам, а утре ми е дипломната защита.   bouquet

# 657
Pupinka   нормално е Laughing, квото си чела и изучила до днес е било, днес се отпусни и си дай почивка на мозъка....

Успех и хич не се притеснявай, ако си свежа и отпочинала ще бъдеш брилятна утре!! newsm10

# 658
Привет! Документи за детска градина се подават в годината, в която детето ще навърши 3 години. Поне аз така разбрах. Тоест догодина ще трябва да подаваме документи за градина. Ей там е голямата битка дали ще успеем да влезем, че много деца има. Thinking Crossing Arms

# 659
В година,  вкоято детето навършва 3 години. Така ми обясни директорката на яслата. Т.е. първия работен ден на януари се нареждаме да подаваме документите, ако съм разбрала правилно.

Преди 1 година наистина беше в първият работен ден на януари.Хората обаче чакаха и нощуваха седмица по-рано пред детските градини, за да са с един от първите входящи номера.За сина ми чаках само една нощ пред градината-това преди 2 години.
От тази година обаче документи се подават през март или април, забравих.И входящият номер вече няма значение, печелившите ги изтеглиха на лотариен принцип.
Но да, документи са градина се подават в годината, в която детето навършва 3.

Общи условия

Активация на акаунт