Изучаване на Английски език към програмата "АЗ МОГА"

• 97 933
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
При нас часовете са два пъти седмично от 18.00 - 20.30 ч и вземаме по два - два и половина урока на ден.Това малко ли е?  newsm78

Не става въпрос дали продължителността на курса е малка или голяма,а:18.30-20.00 се приемат за 2 учебни часа или 3 уч.часа?Защото в моя курс това ще са 3 часа(което на практика скъсява курса от 300 нормални часа на 200 такива) newsm78
Т.е 1/3 по-кратък курс като часове? newsm78

# 376
Да,разбрах те какво имаш предвид,просто казах при нас как е,за сравнение...На нас никой не ни е дал обяснение какво и как,сверявам си часовника един вид.

# 377
  • София
Здравейте,
ние вече взехме доста неща. И ви моля и аз за помощ. Ако може някой да ми каже кога се използва "Do" и кога "Does"? И "Have" само в положителните изречения се променя в "Has" в трето лице? Когато се задават въпроси, например Does she have men friends? Не трябва ли да е "has"?

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 15:48 от verabel

# 378
Когато задаваш въпрос за 3-то лице промяната остава в спом. глагол do. Вместо do, което е за1,2 л.ед.ч и 1,2,3 л. мн.число, се използва does. Тогава основният глагол остава без промяна. Това не е само за have, а за всички глаголи: напр. Do you like ice cream? Does he like ice cream? Отг.: Yes, I like ice cream. Yes, he likes ice cream.

# 379
Момичета,моля ви споделете за продължителността на часовете ви.Само 2 коментара ли ще има?Помогнете,днес ми е първи час и искам този въпрос да си изясня по-рано. Rolling Eyes

# 380
  • София
Нашият курс е вторник и петък от 18,30 до 21,20 часа.
Hris4o, благодаря ти за разяснението.

# 381
Това колко учебни часа е?
Може би неправилно задавам въпроса.
Моля кажете колко минути ви е един учебен час във вашия курс? newsm78

# 382
  • София
Ние започваме в 18:30 и приключваме в 21:30 без да има прекъсване.Това са 4 учебни часа по 45мин. Курса е 2 пъти седмично.

# 383
  • Варна
Нашите часове, май са по 40 мин.  newsm78  Започваме в 18.00 ч и приключваме в 20.10 ч. с 10 минутна почивка.

Вчера направихме поредният тест. Беше най- сложният от трите досега, поне според мен. Справих се някак, но 2 от грешките са ми от недоглеждане. Все пак имам 77 т. от 80 т възможни. Но имам много грешки на писмената работа и то в изписването на думите.

Моля, за превод на следните изречения ?

Only one schoolchild at a time.

It`s up to you.

verabel,  Hris4o добре ти го е обяснила, но това защото и аз го знам да повторя  Laughing В положителните изречения  в 3 л.ед.ч  се променя основният глагол / той придобива окончанието - " s" / , докато във въпросителните и отрицателните изречения се променя само спомагателният глагол / do - does, doesn`t /, основният не придобива окончание.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 10:57 от Сребърна паричка

# 384
  • София

It`s up to you.

Благодарение на твоите въпроси и аз научавам по нещо (корите за баница например ) Wink
Проверих в гугъл и преводача каза -> It`s up to you. = Това зависи от теб.
Дали е вярно?
За второто изречение няма да пиша , защото превода не ми харесва.

# 385
  bouquet И аз уча.  bouquet

# 386
Какво учиш?

# 387
Курса ми е от 18.30 до 22.20 брои се за 6 учебни часа. По 40мин,но не излиза точно така,т.к. имаме след двата часа почивка от 10 мин.

# 388
  • София
Паричке, благодаря и на теб за обяснението.

# 389
Нашите часове, май са по 40 мин.  newsm78  Започваме в 18.00 ч и приключваме в 20.10 ч. с 10 минутна почивка.

Вчера направихме поредният тест. Беше най- сложният от трите досега, поне според мен. Справих се някак, но 2 от грешките са ми от недоглеждане. Все пак имам 77 т. от 80 т възможни. Но имам много грешки на писмената работа и то в изписването на думите.

It`s up to you.

verabel,  Hris4o добре ти го е обяснила, но това защото и аз го знам да повторя  Laughing В положителните изречения  в 3 л.ед.ч  се променя основният глагол / той придобива окончанието - " s" / , докато във въпросителните и отрицателните изречения се променя само спомагателният глагол / do - does, doesn`t /, основният не придобива окончание.

It's up to you наистина се превежда "От теб зависи", може също "Ти решаваш". А първото означава " Само по един ученик" т.е. не може двама едновременно (да правят нещо или и аз не знам, нямаш глагол в изр.) Много зависи от контекста и т.н.  Давам ти друг пример, а ти си виж цялото изречение и ще си го преведеш. You should attend only one language course at a time. Трябва/ Добре е  да посещаваш само по 1 езиков курс  /не посещавай повече от 1 езиков курс едновременно/

Общи условия

Активация на акаунт