Отговори
# 195
Имам въпрос отново:
Кърменето привечер при нас се усложнява!Вчера и онзи ден след късния следобед до късно вечер кърмя почти нон-стоп.Катрин здремва,но не заспива.Чувствам гърдите си празни и тя много се сърди на тях!Сякаш няма мляко!А иначе,като стисна с пръсти,излиза.Но имам чувството,че заради намаляването,тя нещо не може да суче и това много я ядосва!С часове се мъчим така,изтощава се,а аз се притеснявам ужасно!После след банята посуква малко и заспива,но преди това е голямо мъчение цяла вечер!
На какво се дължи и какво да направя?
Благодаря предварително за отговора!

Аморче, много типично бебешко поведение е това. Осъзнавам, че с този отговор не те успокоявам много, но повечето бебета са нервни и плачат точно в тези следобедни часове. Обикновено това се дължи на незрялата нервна система на бебетата, най - просто казано избиват напрежението  Simple Smile Нормално, успокояват се с интензивно сукене и поради това гърдите са по - празни като усещане.
Ако бебето се дразни, че струята е по слаба, можеш да опиташ да помогнеш с компресия на гърдата. Но като цяло тези периоди са преодоляват с много търпение и гушкане, носене и близост до мама или тати. Важно е и ти да си колкото може по - спокойна, защото бебетата са големи емпати, всяка емоция поемат и им се отразява.

# 196
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Magnoliamm, благодаря за отговора! Доктора ми каза че и вътрешните и външните шевове са с падащи конци! Ама вече 20 ден нищо не пада и почнах да се замислям дали външните не са разграждащи се! Самите конци са черни! Много ли боли катоги свалят? Не искам да видя доктор повече!!! #2gunfire
Ето снимчици и от нас! Запознайте се с мойта принцеса:
http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarcheta-2010-na-1-mesec.479886.17817124

Въобще не боли,когато ти ги свалят Peace Поне мен не ме боля, предвид всички останали болки около раждането Grinning Отивай да ти ги свалят външните и ще се родиш,да знаеш Peace

http://studioradina.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html  Вижте какви невероятни лигавничета шие моя приятелка/мама е от форумът Peace/ - невероятни са Peace  Също така прави и  блузи за кърмачки - Шами, не си сама в тази трудна кауза,да ни подсигуриш всичките Peace Така или иначе, клиентка съм и на двете   :peace
:

Отивам да се цедя, че тези дни го ударих на уволнение, и не  се цедях, ама сега трябва да изляза по работа, и трябва да "сготвя" на Дани Mr. Green

Честита месечинка на всички,които празнуват днес  bouquet  bouquet

# 197
Мерси,Шаманич!И аз така си го обяснявах горе-долу,но се притесних да не би да не може нещо да си изсуква млякото!
Добре,ще се заредя с повече търпение и спокойствие!
Лек ден и слънчев на всички ви, и приятни разходки!

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 15:35 от AMORE

# 198
Стели, благодаря! И аз ще наблегна на компресите и сученето, че напрежение голямо чувствам.  Hug Радвам се, че си по-добре!
Теди, аз съм на 10 мин пеша от теб, нали помниш  Wink! Можем да се разберем скоро за разходка, ако искаш  Flutter

# 199
  • София
ДУ, дами!

Пиленце, в тази тема попитай за количката   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=481386.0
Мен единствено би ме притеснило това, че предното колело е статично, не подвижно. Не знам как е с маневренността, на твое място бих я видяла първо, не бих поръчвала на сляпо. Иначе в темата за количките пише собственика на магазин Касида и вносител на Х-Ландер    http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=76628    можеш да го попиташ нещо конкретно.  Hug

Стар, Спийдито няма грешка, много ми се искаше да бутам такава, но няма да стане.  Mr. Green Laughing

За обличането - боди, ританки, чарапи, панталон, блуза и яке. В коша за новородено съм сложила чувалчето, което е ветро и водоустойчиво и нямам никакви грижи дали му е добре на малкия.

Пух, моята количка е с цяла дръжка - с едната ръка гушкам детето, с другата я свалям/качвам на задните гуми. Но това го правя като понатежи детето. Засега я вдигам цялата без проблем.

Въпрос към оранжевите ни дами  Grinning: Аз се примирих, че кърмено дете няма да имам, но мисълта продължава лекичко да ме човърка. Въпроса ми е - освен, че имам плоски зърна и дори със силиконовите не успяха да засучат, дали е възможно да не могат да засучат, защото и двамата имат един и същи дефект в устите - къса горна юздичка? Да поясня, че баткото съм го водила по този повод на зъболекар и ще се наложи оперативно да му я кръцнат /както и на бебока вероятно, когато му дойде времето/, т.е. установено е, че е дефект.

# 200
Star , благодаря Simple Smile
За конците ,на мен започнаха да ми падат преди 2 дни Simple Smile Родих на 10.02 и имам само вътрешни Simple Smile

Ника , благодаря и аз реших да не я поръчвам и ега се чудя м/у други марки и модели ,които мога да видя Simple Smile

# 201
Теди, аз съм на 10 мин пеша от теб, нали помниш  Wink! Можем да се разберем скоро за разходка, ако искаш  Flutter

Помня аз ама се преместих  Tired Бабата на Али ни напрви подарък и...хоп в кв.Кръстова вада, където ни парк, ни градинка. Добре, че съм с кола ебаси  Whistling Но пак не си ми далече де. Този "квартал" е по бул. Черни връх, между хладилника и околовръстното точно по средата...

# 202
  • София
ДД, дами!

Честита месечинка на Ния на katyanen! Да е жива и здрава   bouquet
Таман се засилих за разходки, а то навън такъв ветрилник, че и слънцето се скри  Sad
Към нас нищо ново, освен, че е взела да става много общителна. То са едни усмивки, едни физиономии  Laughing Коликите не намаляват още при нас, да се надяваме, че и това чудо ще настане! fingerscrossed

А да ви питам - има ли мами в района на Младост 1 за последващи разходки?

# 203
Аз сам в Младост 2  Wink

# 204
Ел,Ника благодаря за отоворите.Май трябва да се престрашавам скоро,не може постоянно да има някой с мен!

Малката е в ужасно настроение.Сега позадряма малко и така ми се полягва до нея,но имам толкова работа ooooh!

# 205
  • гр.София
Здравейте и от мен.
Да ви почерпя, днес имаме годишнина от сватбата.

Приятна разходка на всички.
Честита месечинка на Ния. Да е жива и здрава.

# 206
 Здравейте мами,
не съм се включвала скоро, но с тези колики не ми остава и много време.
Някой беше писал за конците - отиди да ти ги махнат. Мен ми ги свалиха още първата седмица и се родих. В момента болката ти е от опъването от конците.

и друго щях да пиша, но забравих, че се събудихме за манджа Simple Smile

А ето и още нещо за раждането - Петиция срещу високите такси за избор на екип
http://www.bgpetition.com/priziv-sreshtu-visokite-taksi-i-korupc … ta-v-AG/view.html

# 207
  • До Балкана
Здравейте, дами! няма нужда да казвам, че няма време и само надничам  Embarassed ! Голям проблем ни е това акане, направо рев та се къса и се запича на всичкото отгоре, а педито ми казва да не му давам през нощта мляко и да е само на кърма, а аз всеки път и обяснявам, че кърмата не ми стига за всички хранения в денонощието, независимо колко интензивно и често цедя и каквото и да ям и пия (изядох насаждение орехи, жито, изпих литри чайове и води но уви  Cry) Ако имате друга идея .....Каза да му давам през нощта само чай - да дойде тя да го пасе този дивак една нощ само на чай да я видим дали ще пее същата песен! Mr. Green Оплаках се! А вие как сте???  Hug Честито на всички малки месечинки, скоро и ние ще ударим, ще се явя да почерпя! Успешна ви седмица!

# 208
  • София
ДД!  Mr. Green   bouquet

Аз какво да кажа, какво да кажа...  Thinking

Първо да честитя на всички - месечинки, годишнини, рождени дни, лични празници или обикновени делници - всеки да се чувства поздравен и честит!  Tada

За конци и епизиотомии си говорите - гадна работа, но тук имам с какво да се похваля - след 2 седмици примък-отмък от 1 кълка на друга, щото не можех да си седя на Д-то и литри разлята смрадлика по интимните ми части  Mr. Green, моите конци благоволиха да паднат и гордо вече мога да седя почти нормално.  bowuu Положението с ребрата ми обаче продължава да е трагично, но ще оцелея.   ideauu

Дребното се чувства добре, мисля.  Thinking Понякога спи учудващо много (обикновено през деня, разбира се  Crazy ), после пък будува бодро с часове. И прави едни физиономии и гледа едно умно... аха да ми проговори.  Crazy Бебешка му работа. Качила ми се е на главата и само я дундуркам и/или предлагам цица. А, да - памперсите при нас вървят като семки - редовният номер е Диди да пищи (на пълен памперс), да се изходи докато я сменям и след ядене пак да свърши работата.  bowuu Наш'то момиче е голяма чистофайница - мръсен памперс не търпи!  Naughty Ама здраве да е... Иначе яде стабилно, мисля. Репертоара с оригването, пърденето и хълцането се изнася всеки път след ядене.  bowuu Вече изкара 3 "разходки" на терасата, още 2-3 дена и яхвам и аз каляската.  Flutter

Мъжа ми яко ме дразни, добре, че от утре е на работа (ей, тоя отпуск за бащинство кой го измисли  newsm66 )

# 209
Здравейте,най-накрая и от мен!!!
Оживях след вчерашната погача и в близката 1 година не искам да виждам подобни сбирки(ама не би,че прадядото лятото прави 80 и няма как...).Калоян беше изключително превъзбуден през целия ден,а после се сдра от рев след като си тръгнаха гостите,та майка ми му прави "горяла вода" да му мие очичките.Иначе като цяло погачата мина добре.Свеки се отчете доволно и аз намазах от нейното благоволение-подари ми златен пръстен!!! Shocked
Уoo-hoo, нащо момче е същата работа като Дидони-мръсен памперс не търпи и прави същите маймунджелъци,та сега му въртя номера-сменям памперс след ядене и като писне,че е мръсен,че за семица отиват 70памперса минимум.
Моите конци(вътрешните) все още си седят и мисля в края на месеца да отида на преглед по този повод.Даже лохиите ми текат все още(блякс Sick).
И да не забравя-ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ ПОВОД ЗА ПРАЗНИК!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт