Отговори
# 225
Здравейте, дами! няма нужда да казвам, че няма време и само надничам  Embarassed ! Голям проблем ни е това акане, направо рев та се къса и се запича на всичкото отгоре, а педито ми казва да не му давам през нощта мляко и да е само на кърма, а аз всеки път и обяснявам, че кърмата не ми стига за всички хранения в денонощието, независимо колко интензивно и често цедя и каквото и да ям и пия (изядох насаждение орехи, жито, изпих литри чайове и води но уви  Cry) Ако имате друга идея .....Каза да му давам през нощта само чай - да дойде тя да го пасе този дивак една нощ само на чай да я видим дали ще пее същата песен! Mr. Green Оплаках се! А вие как сте???  Hug Честито на всички малки месечинки, скоро и ние ще ударим, ще се явя да почерпя! Успешна ви седмица!
аз имам същия проблем с моя синковец... Взех му капки биогая , давах 4 дни и нищо, след което смених млякото от Аптамил на Лактана и от деня на смяната ака по веднъж всеки ден... А за памперсите и аз се притесних ,че му се отбелязва на крачетата..парво взех по големи , после смених марката , но все си се отбелязва

# 226
Мяу, като прокараш език между горната устна и зъбите има една кожна гънка точно по средата между предните два зъба над тях, която при някои хора е много ниско разположена и опъната. Това е горна юздичка, има такава и долна, а тази под езика е подезична. Долната пък ако е къса се налага да се реже, защото оголва корените на долните зъби ибързо се разклащат и т.н.

# 227
  • offshore & overseas
Мяу, като прокараш език между горната устна и зъбите има една кожна гънка точно по средата между предните два зъба над тях, която при някои хора е много ниско разположена и опъната. Това е горна юздичка, има такава и долна, а тази под езика е подезична. Долната пък ако е къса се налага да се реже, защото оголва корените на долните зъби ибързо се разклащат и т.н.
Да, така и предполагах, обаче статията на Шамана касае юздичката под езика, а Ника сигурно има предвид това, което ти описваш. За горна юздичка не съм срещала статии, но мога да поровя из англоезичните сайтове, дано излезе нещо. Може нещата да са аналогични. Crossing Arms

# 228
  • До Балкана
Шаманич, успях да го накарам да засуче, но ползваме гърдата като упражнение  Tired иначе се цедя и след гърдата давам кърма! През нощта задължително имаме едно АМ хранене и някога през деня като добавка само ако не успея да го докарам на количество, но да речем че горе долу има около 2 хранения с АМ, при това, че той прави 8 хранения за денонощие. Памперсите обаче варират един ден е добре, ходи си по 5-6 пъти по нужда, а има дни когато и 24 часа не ходи и се мъчи като грешник - нито Еспумизани, храносмилателни чайчета на Хип и термометри в дупето Embarassed не оправят положението! Мъчно ми е за юнака! Cry Цедя 8 пъти - 4 пъти едната и 4 другата - за да имитирам неговите си нужди от 8 хранения, но вече успявам да изцедя от двете около 100, а преди цедях от двете по около 260 мл.

# 229
Честит първи месец на Ния! Да е жива и здрава за радост на мама и тати! Hug

Честита годишнина, Дари-Гери!Още дълги години да сеобичате!бъдете щастливи!   bouquet

За конци си говорите, ми моите не ги усещам още след първата седмица...сега съм добре! Rolling Eyes

А моето чаве, когато и  да не спи, реве newsm78 няма кротко будуване, не че му се случва много...покрай мъките с яденето Mr. Green

Бръм, Ралмин, страхотни са рожбичките ви! Красота! Hug

# 230
...БАЛЕРИНКА, mama widow, къде стеееееееееееееее?  Sad...

Ето сега съм тук bowuu, благодаря, че забелязваш липсата ми  bouquet. Бях се вкарала в един филм...не е за разправяне ooooh!. Сега съм в час smile3538.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Шаманич, хиляди благодарности на теб Бръмбазела и другото момиче (така и не и разбрах името, нито НИК-а) от ЛЛЛ. Такова спокойствие ми вдъхнахте. Всъщност при мен проблема беше да приема мисълта, че се налага даване на АМ. Е, приех я. Снабдих се с три вида помпи и се цедя без пощада. След срещата с мъж ми се отправихме направо към Втора градска. Грешката е вярна. Малката има спад в теглото си, толкова е. Днес сме пак при педи за контрола. Стискайте ни палци. Жълтеницата премина  newsm44. Видимо по-стабилно цокаме  Praynig. Още веднъж благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Гледам за разходки си говорите. Ние още не сме излизали официално на разходка. И как да стане? Сменяме памперс, после се кърмим към 30 мин, после се дохранваме, после се цедя пак около половин час, минава 1 час и аз пак се цедя и идва време за новото кърмене  Crazy. Дано до хубавото време нещата се нормализират, че съм станала роб на помпите. Засега само спим на отворен прозорец.

Ай са да пиша колко ми е гот, че никой не ми пипа бебето, като е в слинга.  Twisted Evil Всеки ден сме навън и досадниците, дето обикновено се навират цели в количката и щипят бебетата по бузите, сега са сериозно затруднени   Twisted Evil Joy Twisted Evil

Joy Joy Joy Само така... Joy Joy

# 231
  • offshore & overseas
Ники, на първо време открих публикация на една (американска) майка, която споделя, че бебето й имало къс (attached) френулум на горната устна (горна юздичка), но докторите и консултантът по кърмене приписали невъзможността на бебето да засуче на това, че то било слабо (недоносено). Деформираната юздичка въобще не била забелязана, вероятно защото този тип деформации са по-редки от "вързания език". Въпросната майка е хранила с изцедена кърма 4 до 6 пъти в денонощие в продължение на година и два месеца (вероятно е дохранвала, такъв извод си правя аз). Майката признава, че ако е била насочена правилно (че проблемът с кърменето идва от юздичката), е щяла да потърси оперативно разрешение на проблема по-рано. В крайна сметка тя избира такова решение, тъй като в по-късна възраст, при проговарянето, подобна юздичка може да повлияе върху изговарянето на определени звукове.

Ето това е статията, сори, ама нямам време да ровя за повече на този етап. То бездруго има по-малко матрял, щото проблемът е по-рядко срещан.

БТВ, ние днес бяхме в Горна Баня и се сдобихме с гащи на "Фрейка". Трябва да коригираме някакъв си там ъгъл, ама кват съм патка отвеяна не разбрах кво и що. Мъката ми е, че Люска трябва да я огащим за цели два месеца за по 16 часа на денонощие и осем часа почивка.

Айде, потъвам дълбоко и с повечко късмет довечера ще има какво да се манджари.

Мислех да пиша и още работи и да отговарям и на други въпроси, но забравих всииичко.

# 232
Сложи и по малка биба или затягаи повече шишето,тряв да яде м/у 15,20 и 40 минути горе долу.Много набързо се напапква и затова плаче и ние бяхме така ,докато намерим читава биба Simple Smile

Пиленце, а каква е вашата биба, че така бавно да хапва детето?

# 233
  • offshore & overseas
И аз се чудех за номера на памперсите, но мойто прасенце вече е сигурно към 5 кила и определено си плаче за смяна, да ми е жива и здрава, не е проблем.

На мен пък никой никога не ми е бъркал в количката да ми щипе бебето. А аз се кефя като й се радват (не пип, че пляс) -- искам да се вижда, иначе все ме връхлита чувството, че ще се задуши.

Лъвю е на род. среща от 17 часа и ще връчи каката на баба й, че живее по-близо до градината. Направо не ми се мисли, ама съм се примирила, щото едвам го убедих все пак да иде...

# 234
Мяу, на ортопед ли бяхте, що така с Люсил, много мъчно ми стана  Sad....

# 235
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Момичета,
Днес  Нико става на 40 дни. Черпя ви сладка пита.

Сутринта бяхме на църква и после ядохме сладка пита у дома. Спазихме всички видове традиции, за които бяхме чували.

Най-хубавото е, че Нико се събуди направо като изчистен- без пъпки. Сега е много пухен и приятен за гушкане. Даже вече не се притеснявам да го показвам.
Днес имаше едно предаване по БНТ за  алергиите. Една алерголожка каза, че може да се получи алергия от ядки. Орехите ми свършиха преди два дни. Та се чудя дали е възможно да е било от тях. newsm78

Искам да ви попитам имате ли впечатление от сайта Касида. Харесах си една количка, а само там има цвета който искам.  

Ника, ти каква количка имаш, че успяваш да я носиш, заедно с детето?

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 16:17 от Нарцис

# 236
Пиленце, а каква е вашата биба, че така бавно да хапва детето?

След всички биберони било то силиконови или каучукови на 5-6 фирми които пробвахме успяваме само с 2 .
http://family-bg.com/prX_4555.htm
http://family-bg.com/prX_2697.htm
Бибите всички които съм копувала са с 1 дупка,но на тези шишета са по - малки дупките.За мен беше много странно ,че на една фирма бибите са с различен размер дупки Simple Smile

Пък преди малко забелязах , че на бебка и е излязла някаква гадост(малко черно топче - като хаивер) на небцето ,някои имал ли е такъв проблем?Идея си нямам какво е това - добре ,че утре сме на лекар ,дано да не е сериозно  Sad

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 16:50 от Пиленце

# 237
Ето малко снимки и от нас http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarcheta-2010-na-1-mesec.479886.17822879 в едномесечния албум

# 238
...БАЛЕРИНКА, mama widow, къде стеееееееееееееее?  Sad...

па ей ме на Simple Smile аз днес се отдадох на смахнати вегетариански рецепти,една приятелка ме побърка с тях,иначе така ме мързеше тия дни да спирам телевизора от кабела и да пускам компа,че с тоя ток ни разказаха играта но вече съм на линия Simple Smile ох,нашата погача беше в събота,сега да разкажа малко.родата на мъжото беше в по-голям състав.готини са хорицата,но едната хвалипръцка така ме издразни.всеки се радва на нашия парлак и го снима,а ние тоя ден за пръв път му дадохме залъгалка и той упорито си я смуче,тая ми ти фея като се изцепи:"той сигурно не се сеща да я пусне..." Shocked как ми се искаше да отчупя крак за маса и да я светна по тиквундера с него...  fight но нищо не казах,нали всички ме обсъждат и преценяват каква съм,пък и празник на детето е все пак.както и да е,никой не се сети,че трябва да говорим за раждания,шевове,разкрития,яденета,тс,говориха си за всичко друго,но не и за това!малко се разочаровах,та даже и за едното ядене не бяха дошли,понеже два дни се скъсахме да се приготвяме,сега имаме още повече алкохол,който ще си държим до нова година сигурно.все тая,после седнахме със свекито и лелята на раздумка и да хапнем,мъжа каза за случката с оная баница и обяснява как той принципно като не ще нещо в устата си си го избутва с езика,а сестра му умницата,рече да се прояви като голям разбирач се сопна:"а да!сигурно сега ще кажеш че на 8 месеца ще проговори,а на 9 ще проходи,той нищо не разбира..."тоя път не се сдържах и се изказах напълно опровержително:"ами аз съм проходила на 9 месеца и първата ми дума е била когато съм била на 8." smile3504 оная млъкна и повече не се обади.абе защо всеки,който няма деца и няма и да проима си мисли че разбира повеч като е прочел нещо в някоя книга от 1982?
иначе подаръци имаме много,и всичките са супер готини,без едно спротно костюмче,което ще мога да му го облека като стане на 5 години и един гащеризон,който ще пазя за второто си дете. newsm62 луда работа

# 239
Пиленце, благодаря за отговора  Hug

Мама Уидоу, било е весело пак при вас, липсваше ни  Hug

Шоколадче, спазарих се с една дама за помпата на Медела, утре или в другиден ще я имам за проба, ако не стане ще я върна.  Peace Ха дано това да е моята помпа и да не съм аз сбърканата... Досега не съм чула, някой да не  е успял с нея...

Кристинче, уви, не успях и с помпата на Чико Cry, така че, мога да я върна и да я подариш на някой, който ще си свърше работа. Още веднъж благодарности за добрината Hug

Нарцис, да расте щастливо и здраво дете Нико   bouquet

Мяуче, това с тези гащи е неприятна работа, но пък е за доброто на Люската  Hug На моя приятелка дъщеричката също изкара бая време с тези "колани", както тя ги наричаше, но пък ставичките се оправиха...

Общи условия

Активация на акаунт