Да разрешим една загадка с пакетчета семки

• 29 686
  • 379
  •   1
Отговори
# 330
 newsm78 Аз ли най-черногледа изглеждаме, че все отхвърлям някоя идея, сего това с раздаването, дори си го мислих по едно време, но се сетих, като прочетох, че за раздаване, да "хване" трябва да се подаде на някого, не просто да се захвърли някъде. Ако е нормално бабе, с всичкият си и иска да раздава семки, то тогава по-вероятно ми се струва да даде директно пакета на някоя друга баба от блока/градинката или другаде (хиххи освен "другата" да не иска семки и да се отървава от тях така  hahaha ама теория спретнах  ooooh! ).

Авторката сигурно не влиза в темата, че вместо да ни чете дебне в ъгъла, за да види какво става и кой слага семките. Wink

!! Разпитай хората от блока, пусни някое дете да разпита сред децата, все може да има някой кибик, който е видял нещо.

# 331
 Пробвах да направя рестарт, та дано нещо ми светне. То лесно само да четеш и да чакаш, ама омръзва. Та прочетох публикациите на авторката и след последвал сериозен размисъл Thinking стигнах до извода, че са сигнал.  Ето защо: 1. Появяват се периодично
Периодично и постоянно, около един - два път седмично, пред вратата на входа, отпред в дясно до кашона за спам и на един от полуетажите, при саксиите, се появява по едно чисто ново пакетче слънчогледови семки.

Ако никой не го вземе стои там по един-два дни, ако го изхвърля или мъжа ми го даде на врабчетата, след няколко дни, те се появяват отново.

...
, т.е. маркират някакво повтарящо се събитие. Отпада и варианта за помен, защото се прави на определени дати след смъртта- 40 дни, 9 месеца...
 2. Продължителността
...
Така е от 5-6 месеца, а може и по отдавна, просто тогава го забелязах.
...
изключва варианта да са деца или някой да наблюдава реакции.
3. Пакетчетата са с ярък цвят, т.е. забелязват се лесно. Последното е било отвън
...Само до допълня, че днес имаше пред външната входната врата.
...
Сега остава да се изясни за какво сигнализират. За  целта е нужно авторката да се включи и да сподели дали е говорила  със съседите и дали е склонна да сложи камера.Продължавам да следя развитието- за сега на догадките, а скоро, надявам  се, на разрешаването за загадката.

# 332
# 333
А ако сигнализиращият, тоест този който оставя пакетчетата, чете бг-мамма? Какво следва?

# 334
Мнооого забавна тема! hahaha

Айде щом ще разплитаме загадки и аз да се включа!

Моята теория е, че някоя от съседките сигнализира така на любовника си кога мъжът й е в командировка! Wink

# 335
Моята теория е, че някоя от съседките сигнализира така на любовника си кога мъжът й е в командировка! Wink

А авторката на темата взима семките и им разваля кефа  Crossing Arms

# 336
А моята теория е, че ако сте риби, на бастун ше ви хванат.  Grinning

# 337
Това го разбрахме още преди 5 страници  Mr. Green

# 338
.... и затова темата се е  превърнала в "кой ще реши пъзела"   hahaha
И авторката напълно в унисон с традициите на разните му там игри мълчи по въпроса има ли познал и какво печели  hahaha

# 339
  • Бургас
Мацки, изядохте ли семките вече?  Joy
Затвърдих си мнението, че авторката ни пусна кукичка и ни гледа сеира. Пък и да си призная честно, всеки буден и разумен човек не би изтраял цели 5 - 6 месеца да гледа семките и тъпо и упорито да ги изхвърля или просто да храни птиченцата!
Вие как мислите?
Всеки нормален и средно интелигентен човек би предприел нещичко доста по-рано. Това ми заговори още докато четях темата че нещо не е наред. Та ние тук за няколко дни ни се изчерпа търпението, а представяте ли си пет месеца такова спокойствие и непокизъм, граничещи с ... Rolling Eyes

Joy

# 340
Авторката също е в неведение, доколкото разбрах.
От тази история би станал чуден сюжет на криминален роман, ако се наеме някой да го напише.

# 341
...Всеки нормален и средно интелигентен човек би предприел нещичко доста по-рано...
                               Ако му е скучно. Но ако минаваш транзит с две деца или си с бебе и чат-пат ги мяркаш надали ще оставиш децата на съседката за два дни, или изобщо ще си зарежеш домакинството да седиш да дебнеш. Аз например вече трети месец пиша една жалба и все не ми остават 10 свободни минутки да я оформя и пусна.

# 342
  • Бургас
Ако искаш да направиш/свършиш нещо винаги можешд а намериш време!
Не среща ли съседи пред блока или по стълбите, на асансьора? Аз бих повдигнала въпроса пред всеки срещнат съсед без да му звъня конкретно, за да си губя времето, още на втората, третата седмица. Много повече време й е отнело да формулира темата и да занимава непознати хора, които трудно биха стигнали до истината, поради липса на подробности най-малкото, от това да каже на съседите си какво намира, сигурно те са по-наясно с нещата от нас, а пък и може и други да са забелязали семките!  Peace

# 343
 Забелязали са ги, особено ако някой от тях ги оставя... Ако авторката не се включи, да даде още някои жокер, няма как да продължим. С известните факти изчерпахме вариантите май.

# 344
  • Бургас
Ахам, което е по-предпочитания вариант. Дано някой да не планира и проучва нещата за обир!

Общи условия

Активация на акаунт