Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 298 039
  • 871
  •   1
Отговори
# 285
Опа Simple Smile
Мне ми щракна нещо днеска и аз си купих едно НЕО  Crazy
Заредила съм го с грозде (дребно без семки) - да правя стафиди  Mr. Green
За колко време да очаквам да се получи нещо  Rolling Eyes И на колко градуса - аз ги сложих на 55 Simple Smile (по средата Simple Smile Simple Smile )
Дано утре да има поне маааалко ефект  Crazy
чаках два дни и накрая на терасата на слънце изсуших гроздето, в тавите от уреда Joy
Е ти ме разби  Crazy Що така бе - да не би да трябва да е по-висока температурата?

# 286
Според мен е заради ципата Peace Аз от вчера суша домати - обелим им ципита на всички, само на едно резенче оставих - за проба. След 26-27 часа почти всички резени без ципа бяха готови, а резенчето с ципа си беше още доста сочно Peace
Днес съм си сложила тиквички Blush
И да ви попитам - колко време може да работи машинката без да се изключва. Последните няколко дни моята е доста експлоатирана и не ѝ се събира повече от половин час почивка на ден Embarassed Марката е Оптимум, но съм си изхвърлила книжката newsm78

# 287
Уреда е нео и си суша домати , но гроздето не мръдна , а не ми се плаща ток при това слънце , с уреда става дума за около 2, 3 лв на ден , но ако се сметне на месец си става цифра Peace

# 288
Според мен е заради ципата Peace Аз от вчера суша домати - обелим им ципита на всички, само на едно резенче оставих - за проба. След 26-27 часа почти всички резени без ципа бяха готови, а резенчето с ципа си беше още доста сочно Peace
Днес съм си сложила тиквички Blush
И да ви попитам - колко време може да работи машинката без да се изключва. Последните няколко дни моята е доста експлоатирана и не ѝ се събира повече от половин час почивка на ден Embarassed Марката е Оптимум, но съм си изхвърлила книжката newsm78
На НЕОто пише да не работи повече от 72 часа без прекъсване.
Но не пише колко да е почивката Simple Smile

Мхм направо ми разбихте фантазиите  Crazy
Няма как на слънце, че тук в Бургас е много влажен въздуха + много вятър... и пилета всякаки има чакащи само да им опъна на двора грозде  Confused
Пфу.. ще опитам да увелича градусите утре Simple Smile

# 289
Духи Пухи, надупчи гроздето с клечка за зъби по веднъж, ако не си го направила.

# 290
Духи Пухи, надупчи гроздето с клечка за зъби по веднъж, ако не си го направила.
Ужас  Crazy Не съм Simple Smile
Едва ли ще имам време, едвам успях да го изчистя вчера от чепките, че дребната лепка не понася друг да я занимава  Confused

# 291
Аз писах по-рано, че така правя със сините боровинки. Иначе ще има да си чакаме. Simple Smile

# 292
Аз писах по-рано, че така правя със сините боровинки. Иначе ще има да си чакаме. Simple Smile
Пфу, щом боровинките са трудни, значи гроздето хептен с таз ципа  Crazy
Ще увелича градусите и ще почакам и днес.
Не е при мен да го видя в момента - като идем на вилата малко по-късно ще направя оценка на ситуацията  Mr. Green

# 293
  • Sofia
Аз суших арония, но също я надупчих и то на няколко места всяко зрънце. За 30 часа изсъхна.

Другата седмица ще пробвам с грозде, но и него ще дупча.

Иначе си изсуших малини, арония, смокини и праскови. Пробвах малко пъпеш, но не ни хареса и няма да правя повече.

# 294
Най-долната тавичка са доста поизсъхнали.. нагоре разреждат Simple Smile
Размених тавичките и засилих градусите Simple Smile

Дупчене няма как да стане сега.. за друг път ще знам Wink

Чакат ме доматки да пробвам и тях после  Heart Eyes

# 295
Моето грозде направи 24 часа и само е покафеняло и съъъвсем леко е отпуснало ципата и не е така изпънато по нея /как само го обясних  Blush/. Суша на 45, но май ще ги изкарам под тензуха ми се струва, че е от нашите асми и сорта е доста едър.  За сметка на тях ще мятам доматки

# 296
Имам едно питане , свекърва ми ми набрала мента и ми изсушила.За стомаха ми все съм със проблеми. Но е стрила и съцветията , а чета , че се ползват само листата по време на цъфтеж. Та питането ми е дали мога да си правя чай със смесеното листа и цвят , няма вече как да се отделят  Cry. А е истинска мента от полето Hug

# 297
Отчет на гроздето Simple Smile
След като засилих температурата на 65 - вече половината зърна са се сбръчкали, останлите по-големи набучках Simple Smile
До довечера каквото стане стане (24 часа). После ще редя домати  Mr. Green

# 298
Грозде и аз суших на 65С без да го дупча (по същата причина  Crazy). Зърната изсъхна за около 30часа. Даже май съм го пресушила.

# 299
Аз пък набучках боровинките с вилица. Така покривах по-голяма площ.

Общи условия

Активация на акаунт