Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 298 052
  • 871
  •   1
Отговори
# 300
Грозде и аз суших на 65С без да го дупча (по същата причина  Crazy). Зърната изсъхна за около 30часа. Даже май съм го пресушила.
Оставих го последен шанс до утре сутринта Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 301
Стафидките станаха чудесни Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Само някои зърна са по-сурови, ама пък то не са калибрирани, че да са еднакви Simple Smile
Довечера зареждам доматите! Рома, че са по-месести.

Имам и чери-домати, но са пръскани и ще мига след 2-3 дни да ги бера (да видя и с тях как ще е).

С ябълки също ще пробвам.
Смокините май много ще се озори тоз вентилатор малкия  Crazy

# 302
  • Sofia
 Аз разрязах смокините на половинки и така ги суших. Пробвах цели, но за 30 часа до никъде не бяха стигнали Simple Smile Сега се чудя дали, ако ги бях набола и тях, намаше да е по-лесно  newsm78

# 303
Аз разрязах смокините на половинки и така ги суших. Пробвах цели, но за 30 часа до никъде не бяха стигнали Simple Smile Сега се чудя дали, ако ги бях набола и тях, намаше да е по-лесно  newsm78
Хич няма и да пробвам значи Simple Smile Че свекър ме ме гледа с бялото колко ток съм хабяла с тая глупост Joy

# 304
Бързо да ви се оплача с моите сиромашки домати, че чак ми се реве  smile3518
Вчера бланширах, обелих и изчистих от семките около 3 кг домати и това упръжнение продължи до 1:30 след полунощ. Оставих ги на 47 градуса и днес вече в късният следобяд като отворих и целите бяха на ситни бели точици и миришеха на вкиснато  Crossing Arms Пита се в задачата - къде сбърках?

# 305
Защо си бланширала?
Така вече са минали някаква топлинна обработка и няма смисъл от ниска Т на сушене.

Представи ви си сготвена манджа оставена на стайна Т за няколко часа - окислява се и вкисва.

# 306
Ох, както и предполагах  ooooh! 

# 307
И аз се провалих с доматите newsm45
Точно така бяха станали, на ситни бели точки. Изхвърлих ги. С разликата, че  моите си бяха сурови и в по-малко количество. Сега оставих няколко цели червени чушки без семки. Дано стане нещо  newsm17

# 308
galina, значи ти не си бланширала  newsm78 да не би да трябва доматите да се сушат на по-викоса Т?

# 309
galina, значи ти не си бланширала  newsm78 да не би да трябва доматите да се сушат на по-викоса Т?
Всичко ще слагам на макс вече.. поне с НЕОто.. явно му е слаб вътъка на горкото Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 310
Не, не съм бланширала, но аз нямам уред и суша отвън под тензух.

# 311
Duhi_puhi, нали част от идеята е да се запазят полезните вещества на плодовете и зеленчуците, а не да ги изпичаме. Нео-то си е добро то, ама явно не трябва да се слагат дебели парчета, за да може да се изсушат за по-кратко време.

# 312
Duhi_puhi, нали част от идеята е да се запазят полезните вещества на плодовете и зеленчуците, а не да ги изпичаме. Нео-то си е добро то, ама явно не трябва да се слагат дебели парчета, за да може да се изсушат за по-кратко време.
То е ясно, но не съм сигурна, че развива тези градуси, които пише реално. Особено като се напълни до дупка. Това имам предвид.

А и след като доматите се вкисват на ниски градуси  Rolling Eyes

# 313
Мисля си, че по-скоро вентилацията му се затормозява; не е Т виновна.

На наши познати им вкиснаха миналата година тиквичките при сушене навън; не знам каква е била реалната причина, но 2 неща са важни: слънце и проветривост.

# 314
galina, значи ти не си бланширала
Доколкото знам, идеята на бланширането на доматите е за да може да се махне кожата, а не за да се сварят. С други думи, температурата само на 2-3 мм от повърхността на плода се качва. Останалата част от домата остава сурова.

И аз като Вери смятам, че вентилацията не е била достатъчно добра.

Общи условия

Активация на акаунт